Nui asa ca prin prezenta vulcanilor asistam la un adevarat paradox al naturii ,sau cel putin l-am putea considera un paradox.
Din nefericire nu exista o explicatie stiintifica ,despre existenta lor,dar in schimb se stie ca sunt niste dusmani de temut la adresa speciei umane si bineinteles a mediului nostru de viata.
In urma cercetarilor realizate de catre The Smithsonian Institution, 1511vulcani situati deasupra nivelului marii au fost activi in utimii 10.000 de ani ,539 dintre ei au erupt cel putin odata de-a lungul istoriei.
O sa aduc in atentia voastra ,faptul ca atat omul cat si natura se afla in continua schimbare ,existenta vulcanilor este unul dintre aceste exemple.In acest sens o sa i-au ca punct de reper vulcanul Vezuviu ,situat in Italia in apropiere de orasul Napoli din regiunea Campania .erupe pentru prima oara in 5960 I.Hr.si 3580 I.Hr,devenind unul dintre cei mai periculosi vulcani din Europa,. In anul 79 i.C,pe 24 august Vezuviul erupe din nou in sudul Italiei de astazi distrugand orasele romane Pompei si Herculaneum ucigand mii de persoane,cele doua orase acoperite de un strat gros de cenusa au fost descoperite in secolul al –XVII –lea.,unele case erau aproape intacte ,mozaicuri,statu de marmura si de bronz ,picturi de mare valoare, urme al unei culturi pierdute ne-au ramas marturii vii in spatiu si timp.Se estimeaza ca vulcanul va erupe din nou in 2010 ,vulcanul a mai erupt in 1631 si mai recent in 1944 provocand zeci de morti si pagube in valoare de 100 de milioane de euro ,cu toate acestea oamenii sau reintors creand o noua cultura si perioada istorica.Acest vulcan dublu deoarece Vezuviul este format din ramasitele vulcanului vechi ,,Strato’’ si vulcanul,,Caldera’’din Monte Somma ,(alcatuind Vezuviul de astazi.) va repeta istoria continuand sa distruga ceea ce noi oamenii am creat ,in acest sens consider ca masurile luate de specia umana ar trebui sa fie mai drastice ,in sensul ca nu ar mai trebui ca in aceea zona sa mai locuiasaca oameni ,ci ar trebui sa devina o zona interzisa,pentru a impiedica pe viitor pierderi de vieti omenesti.,si a speciilor de animale din zona.,asa zisele ,,ZONE ALE MORTII’’ar trebui considerate de cei 700.000 de mii de locuitori cum insasi cuvintele o spun
EcoSapiens »Forum » Resurse naturale » Deschide un Nou Subiect de Discutie »
Vulcanii, un alt pericol social si ecologic.
(3 posts)-
Adăugat 11 luni în urmă #
-
-
domnisoara livia...ce varsta ai ???? presupun ca trebuie sa fii tare tanara daca tu sti ca nu exista nici o explicatie pentru existenta vulcanilor....de unde ai dedus tu ca vulcani sunt cei mai mari dusmani ai omeniri?
Din nefericire nu exista o explicatie stiintifica ,despre existenta lor,dar in schimb se stie ca sunt niste dusmani de temut la adresa speciei umane si bineinteles a mediului nostru de viata."
chiar nu am reusit sa inteleg partea asta....
Adăugat 6 luni în urmă # -
nici eu . . . ar putea fi periculosi pt mediu doar atunci cand erup . . . cenusa care iese . . .
Adăugat 1 săptămână în urmă #
Fluxul în RSS pentru acest subiect
Răspunde