Salutare,
Ia ziceti-mi voi de ce ati fi sau nu voluntari si in ce domeniu.
Ce v-ar face placere sa faceti ca voluntari; ce va motiveaza; daca sunteti sau ati mai fost implicati intr-o activitate de voluntariat?
Eu unul am fost voluntar de mai multe ori, in mai multe domenii.
La o casa de copii, unde mi s-a parut pe de-o parte frumos dar pe de cealalta parte dureros. Iubesc copiii, sa-mi zica toti "tata" si sa le citesc povesti si sa-i ajut la teme, dar ti se rupe inima atunci cand pleci acasa si sti ca ei raman acolo in lumea lor, fara nici o speranta reala ca le va fi mai bine.
La ONCR, adica cercetasii, unde am crescut, m-am format si mi-am facut o multime de prieteni.
La NABUUR, organizatie internationala de sprijinire a copiilor din toata lumea, care au nevoie de ajutor. Aici e frumos ca poti ajuta stand acasa, oferind ajutor si sfaturi celor din teren (Africa, Asia in principal tarile sarace).
Si aici...
Sunt o multime de organizatii in care au nevoie de ajutorul tau si iti poti aduce aportul, numai sa iti gasesti locul. Eu am gasit avantaje in fiecare; de la legarea unori noi prietenii, acumulare de cunostinte, satisfactie de sine pentru ca am ajutat etc.
Cu fiecare voluntar in plus cred ca facem un pas catre o lume mai buna, mai frumoasa, din toate punctele de vedere asa ca eu unul voi continua sa incerc sa ajut ori de cate ori este nevoie de mine...
Adrian Buzan