EcoSapiens »Forum » voluntariat Voluntariat » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

1. Salutare,
    Ia ziceti-mi voi de ce ati fi sau nu voluntari si in ce domeniu.
    Ce v-ar face placere sa faceti ca voluntari; ce va motiveaza; daca sunteti sau ati mai fost implicati intr-o activitate de voluntariat?

Eu unul am fost voluntar de mai multe ori, in mai multe domenii.

La o casa de copii, unde mi s-a parut pe de-o parte frumos dar pe de cealalta parte dureros. Iubesc copiii, sa-mi zica toti "tata" si sa le citesc povesti si sa-i ajut la teme, dar ti se rupe inima atunci cand pleci acasa si sti ca ei raman acolo in lumea lor, fara nici o speranta reala ca le va fi mai bine.

La ONCR, adica cercetasii, unde am crescut, m-am format si mi-am facut o multime de prieteni.

La NABUUR, organizatie internationala de sprijinire a copiilor din toata lumea, care au nevoie de ajutor. Aici e frumos ca poti ajuta stand acasa, oferind ajutor si sfaturi celor din teren (Africa, Asia in principal tarile sarace).

Si aici...
    Sunt o multime de organizatii in care au nevoie de ajutorul tau si iti poti aduce aportul, numai sa iti gasesti locul. Eu am gasit avantaje in fiecare; de la legarea unori noi prietenii, acumulare de cunostinte, satisfactie de sine pentru ca am ajutat etc.
    Cu fiecare voluntar in plus cred ca facem un pas catre o lume mai buna, mai frumoasa, din toate punctele de vedere asa ca eu unul voi continua sa incerc sa ajut ori de cate ori este nevoie de mine...

Adrian Buzan

Adăugat 1 an în urmă #

2. si eu am fost voluntar la un centru de vacanta pentru copii defavorizati. mi-am rupt cu foarte mare placere doua saptamani din vacanta mea de vara pentru a ma juca si a-i invata lucruri noi pe copiii de etnie rroma si pe cei care au probleme in familie. copiii erau de la 2 pana la 15 ani. M-am inteles bine cu toti. Nu mi-a facut niciunu probleme dupa cum spune lumea. a fost foarte frumos, desi obositor, insa cand faci ceva cu placere nu iti mai pasa de cat e de obositor.

Am invatat multe de la ei, au invatat si ei multe de la mine, am castigat o multime de prieteni si cel mai important lucru pentru ei RESPECTUL RECIPROC. Au fost 2 saptamani formidabile si anul acesta voi repeta experienta :)

Adăugat 1 an în urmă #
  3. User has not uploaded an avatar lg_simona
    Neinregistrat

si eu imi doresc sa fac voluntariat de mult dar din pacate mi-am canalizat toata energia pe scoala si acum regret ca nu m-am interesat mai devreme, mi-ar face mare placere sa ajut copii, animale sau mediul inconjurator, dar as vrea cateva sugestii de asociatii de voluntarii sau domenii.

Adăugat 1 an în urmă #
  4. User has not uploaded an avatar LILI
    Neinregistrat

EU AS VREA SA FAC VOLUNTARIAT LA UN ADAPOST DE CAI SAU CHIAR SA INFIINTEZ UNUL, DAR PENTRU ACEASTA AM NEVOIE DE AJUTOR, CINE VREA SA FIE ALATURI DE MINE MA POATE CONTACTA LA ADRESA j_zanetti@email.ro MA ADRESESZ TUTUROR IUBITORILOR DE CAI DIN TARA ASTA, TREBUIE SA LUAM ATITUDINE, SA FACEM CEVA PT A AJUTA ACESTE SUFLETE NEVINOVATE SI CHINUITE.NU MAI POT STA CU MAINILE IN SAN SI SA PRIVESC LA ACESTE NENOROCIRI.

Adăugat 1 an în urmă #
  5. poti intra pe www.adoptiicaini.ro sau pe www.animapro.ro ...gasesti acolo persoane care se ocupa de asa ceva

Adăugat 1 an în urmă #
  6. User has not uploaded an avatar mariana bazargic
    Neinregistrat

Sunt voluntar la Mare Nostrum din Constanta de un am si la Centras Constanta tot de un an. Doua ong uri diferite ca activitate.unul Mare Nostrum este pe mediu iar Centras-ul pe social.Am fost la actiuni pe plaja asta vara ,la ecologizare de plaja cu copii de la scoala americana ,la ziua climei cu cei de la wwf cu cei de la AIESEC iar la Centras am lucrat cu copii de la centrele de plasament unde sunt voluntar mentor .Lucrurile bune le descoperim doar daca vrei .Noi avem un slogan SUNT ALTFEL SUNT VOLUNTAR. Recomand tuturor sa fie voluntar in orice lucru.

Adăugat 1 an în urmă #
  7. Eu nu am fost voluntar la nimic pana in prezent. Fiind cea mai mica si singura fata din neam totul mi-a fost controlat si nu am putut sa ma ofer voluntara pentru ca ai mei nu ma lasau in alte locuri decat scoala. Poate ca nu am experienta in acest sens dar am o deosebita placere sa fiu in aceasta comunitate si sa incerc sa schimb macar putin lucrurile din jur.

Adăugat 1 an în urmă #
  8. nici eu nu cred ca am fost voluntar pe vreundeva
    orcum daca am fost nu a fost nmic semnificativ altfel as fi tinut minte
    dar miar place sa se realizeze o echipa de voluntari care sa cerceteze cea mai eficienta metoda curata de obtinere a neregiei acasa in romania (adica fiecare sa aiba asa ceva acasa si eon sa dea faliment)
    cand zic eficient ma refer si ieftin
    daca este cineva aici care are cunostinte cat de cat de fizica sau inginerie (in special un meteorolog) sau ii place unul din domeniile mentionate mai sus si ar vrea sa infiintam o astfel de echipa il rog sa ma contacteze pe yo8smb@yahoo.com
    sau pur si simplu sa imi dea add in lista de messenger la yo8smb. (puteti sa ma contactati si chiar daca nu aveti cunostinte in acele domenii dar vreti sa ma ajutati in orice mod)

Adăugat 1 an în urmă #
  9. Dupa 1989 notiunea de "voluntariat " a fost gresit intelesa, parerea mea.
    Inainte de Revolutie, executam munca voluntara in folosul intregii comunitati.Fiind elev, chiar ma bucuram cand aveam ocazia sa mai iesim in grup la munca voluntara fie in fata blocului unde locuiam, fie cu scoala prin parcuri .

Imi aduc aminte ca am facut curat, varuit copacii, etc chiar si in Parcul Prisaca Dornei, astazi retrocedat unor falsi mostenitori.Sunt in posesia unor documente care atesta afirmatiile mele.Cunosc perfect cazul Tiriung Nadia Ioana, prima persoana care a deschis seria retrocedarilor ilegale din acest parc inca de pe vremea primarului, Sorin Paliga.

Ma bucur de faptul ca ati avut acesta initiativa mai mult decat salutara, prin infiintarea acestui site care sa sprijine si sa ajute Mediul.Sper sa apara cat mai multi voluntari si demersurile dumneavaostra sa fie cat mai aproape de nevoile societatii civile si implicit a naturii.

Avem nevoie de copaci, avem nevoie de aer curat si pentru acesta este nevoie si de volutari.

Succes in tot ce faceti !

Adăugat 1 an în urmă #
  10. Felicitari pentru tema!

Sa dai fara sa ceri ceva in schimb.
    Sa primesti inzecit pentru ca ai dat fara sa ceri
    si pentru ca ai dat din tot sufletul, cu toata fiinta ta.

Adăugat 1 an în urmă #
  11. Saptamana nationala a voluntariatului a fost pana azi 11-17 mai,sper ca toata lumea a participat indiferent de domeniu,sper sa incepem sa introducem voluntariatul ca si concept educativ in scoli,asa cum este in alte tari,unde pompierii sunt voluntari!Succes tuturor,mai ales celor care stiu ce inseamna mizeria,suferinta din diferite tari si voluntariatul in Africa,Romania si alte colturi ale lumii si care revina acasa sa impartaseasca experienta asta cu ceilalti!
    http://sufletenevinovate.xhost.ro/

Adăugat 10 luni în urmă #
  12. Eu cu nike,adidas,puma,versace?Cum eu sa merg la ecologizat sa strang gunoaie.Una din parerile colegilor mei de clasa,iar eu dintro clasa singur mi-a fost oarecum doar eu sa merg.Mai ales ca erau si specimene din alte clase care tot la fel se comporta.

13. User has not uploaded an avatar Susana Ioana
    Neinregistrat

" Eu cu nike,adidas,puma,versace?Cum eu sa merg la ecologizat sa strang gunoaie.Una din parerile colegilor mei de clasa,iar eu dintro clasa singur mi-a fost oarecum doar eu sa merg.Mai ales ca erau si specimene din alte clase care tot la fel se comporta " .
    De ce trebuie intotdeauna sa facem si noi ca ceilalti ? ti-ai exprimat parerea verbal,tare si clar, ca vrei sa mergi?Daca colegul a avut opinia lui ca nu-si murdareste adidasii ...Parerea TA nu conteaza??daca un "specimen" se arunca in fantana ..restul dupa el nu? chiar daca tu nu ai vrea sa te arunci..o faci totusi pt ca si restul fac acelasi lucru??...si nu numai aici..peste tot se intampla la fel....

14. User has not uploaded an avatar meme
    Neinregistrat

Introducerea activitatilor de voluntariat in scoli mi se pare o idee extrem de buna, si chiar ar trebui dezvoltat un program in acest sens.Cred ca ar fi imbratisat cu mult drag.Sa ne gandim in primul rand la cei care isi petrec orele de dupa scoala prin tot felul de "locuri" sau cu activitati mai putin educative sau care sa le aduca satisfactii pe plan personal si de ce nu mai tarziu profesional...Sunt atatea domenii in care se poate face voluntariat incat s-ar gasi un loc si pebtru cei mai"mofturosi"...

15. :D Sa va spun de ce NU am ales eu voluntariatul, pana nu demult?
    S-au facut destule actiuni in vremea cand eram eleva la scoala generala si mai apoi, la liceu, numai ca erau organizate strict pentru imaginea scolii sau a cadrelor didactice care "isi rupeau din pretiosul lor timp liber" si se sacrificau pt noi si pentru mediu...bla-bla-bla...

La actiunile in cauza erau chemati doar anumiti elevi, iar cand nu ieseau la numar, ne chemau si pe noi... "restul lumii". De regula cei cu adevarat interesati erau lasati pe dinafara, iar la sfarsit multumiri si laude primeau doar profesorii. Am renuntat repede la actiuni de acest gen, desi am fost intotdeauna "eco", fiindca mi-am dat seama ca nu se facea nimic util, iar natura era folosita doar ca pretext. Probabil ca in unele scoli inca se mai practica metoda actiunilor de fatada, deci nu cred ca doar promovarea voluntariatului in scoli ar rezolva ceva.

Abia mai tarziu, in timpul facultatii am invatat ce inseamna cu adevarat ideea de voluntariat, si am intalnit oameni care se implica pentru ca asa simt, nu pentru ca "da bine".

16. faina tema de dezbatut, multumim adrianbuzan pt alegere!
    si mai sper ca ai sa-ti asumi in continuare repsonsabilitatea intretinerii atentiei si interesului pe acest subiect (sa o iei ca pe o datorie ;) si sa speram ca ne vom tine si noi de firul temei, la modul voluntar si constienti de insemnatatea acestui fenomen cum e voluntariatul, ce poate schimba cu adevarat societatea umana.

VOLUNTÁR, -Ă, voluntari, -e, adj., s.m. I. Adj. (Despre oameni şi manifestările lor) 1. Care acţionează de bunăvoie, din proprie iniţiativă, nesilit de nimeni, în mod conştient; (despre acţiuni) care se face de bunăvoie, fără constrângere. ♢ Act voluntar = acţiune săvârşită de cineva în mod conştient, voit. 2. Care exprimă voinţă. 3. Care îşi impune voinţa; autoritar. II. S.m. Persoană care intră în armată din proprie dorinţă spre a face serviciul militar (înainte de a fi împlinit vârstă cerută); p. ext. persoană care ia parte la o campanie militară din proprie iniţiativă sau care se facă un serviciu de bunăvoie şi dezinteresat. [Var.: (II) (înv.) volintír, volontír s.m.] – Din fr. volontaire, lat. voluntarius, rus. volentir.

Consider voluntariatul ca pe un act de civilizatiei, firesc evolutiei umane, al materializarii acelui "iubeste-ti aproapele...", a darui, a simti si intelege nevoile celorlalti. E un act de noblete, de datorie umana. Cel puternic e dator sa-l ajute pe cel mai slab, cel bogat e dator sa-l ajute pe cel mai sarac, la fel cel inteligent e dator sa-l invete si pe cel mai putin dotat.. si tot asa... la nesfarsit, pt ca totul evolueaza, nimeni si nimic nu ramane pe loc. Cel bun va deveni si mai bun, cel bogat si mai bogat iar cel intelept si mai intelept, astfel ca vor avea mereu de oferit!
    O pregatire holistica, teoretica si practica, da sansa fiecaruia de a experimenta in cat mai multe domenii sau medii sociale, zone geografice...facandu-si lui insusi un bine, in primul rand. O bogata experienta de viata e mai de preferat decat una saraca in evenimente, in singuratate si egoism.

O idee ar mai fi ca voluntariatul nu e o corvoada, nu trebuie vazut ca pe ceva permanent!
    apare atunci cand e o nevoie, o solicitare, la cerere, o problema de rezolvat, e punctuala, si plina de satisfactii, in sensul ca cel ce se ofera voluntar stie la ce se inhama, si chiar rezolva problema respectiva.

cand nu va mai fi nevoie de voluntariat, inseamna ca am atins perfectiunea si bunastarea cu totii ;)

pana atunci, va fi voluntariat sub sloganul: DARUIND VEI DOBANDI!! succes

p.s. era sa uit!! voluntariat inseamna si SACRIFICIU (sa speram ca vom percepe sacrificiul ca venind de la SACRU si nu de la penitenta sau pedeapsa ;) ) nimeni nu-i dator nimanui

17. Voluntariatul in primul il faci din inima nu ca iti impune cineva, si ai ocazia sa te specializezi in diferite domenii, sa cunosti oameni, sa lucrezi cu oameni, deci practic e o scoala a vietii.
    Eu sunt voluntar de vreo 6 ani in SOR( www.sor.ro ), intr-un cerc de ecologie de la Tulcea tot de vreo 6 ani, sunt voluntar in Eco-pontica de vreo 4 ani ( www.eco-pontica.ro ), in ONCR de vreo 3 ani :) , am mai fost implicat prin 2006 in programul SALVATI DELTA si prin 2007 am fost in an agent de teren voluntar al Parcului National Muntii Macinului timp de 1 an.
    Este super sa ai ocazia sa faci voluntariat in orice domeniu pana la urma necontant ca este social sau naturalist... totul este sa faci ceva nu sa vezi cum iti trece viata prin scara blocului.

Adăugat 9 luni în urmă #
  18. Buna tuturor,
    probabil ca va doriti sa descoperiti un mod de viata mai sanatos, in armonie cu natura!?!

In perioada 4-6 iunie 2009 va invitam la Sala Palatului la BIO NATURA FEST- expozitie cu produse bio-naturale.
    Evenimentul reuneste firme care ofera produse bio naturale , ceaiuri , cereale , fructe , siropuri , produse apicole , uleiuri , tincturi si extracte din plante , plante medicinale suplimente nutritive naturale , vitamine , cosmetice , detergenti si solutii bio pentru casa , ambalaje ecologice, diagnostic si tratament naturist , carti si reviste de specialitate,etc.

Vizitatorii sunt asteptati la Sala de Conferinte pentru demonstratii si cursuri despre produsele bio-naturale.Intrarea este GRATUITA!

PROGRAM DE VIZITARE :
    Joi 04 Iunie 2009 - 10.00 - 19.00
    Vineri 05 Iunie 2009 - 10.00 - 19.00
    Sambata 06 Iunie 2009 - 10.00 - 17.00

ne putem intalni/cunoaste la standul Asociatiei Elta Universitate, unde veti avea ocazia sa descoperiti Alimentatia Naturala (fara carne, fara tratamente termice, fara aditivi sau suplimenti, cu retete ce respecta forma, culoarea si gustul celei traditionale). Veti face cunostinta cu PAINEA NATURALA sau AZIMA, ce inlocuieste cu succes painea dospita traditionala, fiind si aliment dar si medicament.
    O sansa la indemana tuturor celor ce doresc sa fie sanatosi, dinamici, tineri, si mai ales, in armonie cu Natura!

va asteptam cu drag

p.s. daca cineva considera ca merita si doreste sa sustina aceasta idee, poate sa participe ca voluntar la standul Eltei Universitate in intervalul mentionat mai sus. Poate ajuta cu distribuirea plintelor, de ex., sau cu o informatie :) sunt multi care inca nu stiu

Adăugat 9 luni în urmă #
  19. User has not uploaded an avatar Ilie Nina
    Neinregistrat

Am realizat activitati de voluntariat cu elevii clasei a IIIa, de la Scoala cu cls. I-VIII Liliesti-Baicoi, prn derularea in anul scolar 2008-2009 a unui proiect de actiune comunitara cu CENTRUL DE ÎNGRIJIRE ŞI ASISTENŢĂ PENTRU PERSOANE ADULTE CU HANDICAP. Prin acest proiect am lărgit sfera de cunoaştere umană, copiii au trăit în relaţie de persuasiune cu cei singuri, şi-au dezvoltat stări afective pozitive, au cunoscut aspecte ale vieţii unor persoane singure, bolnave sau abandonate, au stabilit o punte de legătură între cele două medii diferite. Elevii au fost dornici să se implice în astfel de activităţi în care să se simtă importanţi, să ştie că prezenţa lor aduce fericirea ,,bunicilor” de la cămin, să se manifeste liber, ca şi cum ar fi în compania rudelor.

Adăugat 3 luni în urmă #
  20. buna!
    tocmai am aflat despre si sunt noua pe aici si noua in voluntariat! de aceea as vrea sa stiu cum pot sa particip la actiunile voastre . mai exact m-ar interesa orice are legatura cu mediul inconjurator cu salubrizarea lui sau cu ajutorarea copiilor saraci. de ce voluntariat? simpplu pentru ca desi am terminat jurnalismul si sunt la mass-dedia si comunicare la masterat, mi-am dat seama ca de fapt a comunica ceva inseamna a ajuta prin faptele tale, pentru ca altii la randul lor sa-ti urmeze exemplul. astept sa ma contactati!
    o zi buna!

Adăugat 3 luni în urmă #
  21. buna!
    tocmai am aflat despre si sunt noua pe aici si noua in voluntariat! de aceea as vrea sa stiu cum pot sa particip la actiunile voastre . mai exact m-ar interesa orice are legatura cu mediul inconjurator cu salubrizarea lui sau cu ajutorarea copiilor saraci. de ce voluntariat? simpplu pentru ca desi am terminat jurnalismul si sunt la mass-dedia si comunicare la masterat, mi-am dat seama ca de fapt a comunica ceva inseamna a ajuta prin faptele tale, pentru ca altii la randul lor sa-ti urmeze exemplul. astept sa ma contactati!
    o zi buna!

Adăugat 3 luni în urmă #
  22. la fel cum scrie si d-soara mai sus si eu sunt mai nou si m-am inscris la rubrica de voluntariat, dar n-am inteles concret cum se procedeaza. eu momentan locuiesc in bucuresti si as participa cu placere la actiuni de salubrizare, strangerea gunoaielor din paduri si de pe malul apelor sau orice activitate de genul.unde anume gasesc informatii despre actiuni intreprinse sau daca ma va contacta cineva de pe site avand in vedere ca am lasat adresa mea de mail "licamadalin@yahoo.com".aa si ar mai fi o problema si eu si sotia lucram in constructii si disponibili suntem decat duminica, dar nu ezitati poate gasim solutii.

Adăugat 4 săptămâni în urmă #
  23. cred că este super să te oferi voluntar în diferite activități . . . succes . . . și aș vrea să mă alătur și eu . . .

Adăugat 4 săptămâni în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri