Sa fim seriosi.... Nimeni nu ia in considerare la astfel de inventii (masina cu apa etc) cantitatea de energie introdusa. Descompunerea apei se face cu microunde, corect? Cati wati consuma generatorul? Cati wati produce flacara? Va garantez ca EROEI este mai mic decat 1.
EcoSapiens »Forum » Combustibil Alternativ » Deschide un Nou Subiect de Discutie »
Video: Apa sarata, pe post de combustibil
(6 posts)-
Adăugat 1 an în urmă #
-
Sincer, nu stiu nimic despre motorul cu apa sarata.
Dar imi aduc aminte, de pe la orele de chimie la care nu chiuleam, ca intre straturile de apa ale marilor (oceanelor) exista diferenta de potential electric.
Cred ca se poate folosi aceasta diferenta de potential pentru a genera curent electric. Stie cineva mai multe?Bogdan
Adăugat 1 an în urmă # -
salut.apa marilor si oceanelor contine in procentaj mic(dar suficient) izotopi ai hidrogenului:deuterium si tritium.acestia pot fi extrasi si folositi intr-un reactor de fuziune nucleara care este teoretic complet nepoluant.mai ramane de descoperit acea metoda de fuziune la rece...si suntem salvati la capitolul energie
Adăugat 1 an în urmă # -
23 martie 1989
Trebuie spus de la început ca în aceasta zi un lucru fara precedent s-a întâmplat în lumea Fizicii: doi cercetatori profesionisti, Martin Fleischmann si Stanley Pons, amândoi profesori universitari (Universitatea din Southampton, respectiv, Utah), au anuntat public, repet, pentru prima oara, o descoperire stiintifica într-o conferinta de presa (organizata la Salt Lake City, capitala Statului Utah la ora locala 1300), înainte ca aceasta sa fi fost publicata, în rezumat sau “in extenso”, într-o revista de specialitate.
Stirea, cum spuneam, era de natura sa tulbure si cele mai rationale minti: era vorba, în fond, de realizarea unei reactii de fuziune nucleara controlata – în sine, un lucru absolut extraordinar – care, în plus, mai si fusese obtinuta cu un simplu echipament de laborator universitar si… la temperatura camerei!
Sunt multe controvesrse in jurul acelui moment uni sustin in continuare ca descoperirea este reala si a fost ingropata de interesele corporatiste.... altii sustin ca a fost un truc publicitar... insa orice ar fii societatea omeneasca inca nu este pregatita pentru a face un astfel de pas catre o sursa inepuizabila de energie nepoluanta..
Adăugat 11 luni în urmă # -
ar fi important de aflat cata electricitate se consuma sa obtii prin electroliza apei 1 kg hidrogen,apoi cata putere calorica are acest hidrogen daca il folosim in loc de benzina la masini.Ma gandeam ca turbine eoliene amplasate in locuri cu bun potential,dar departe de retele electrice,ar putea fi rentabile daca produc hidrogen si oxigen (automat obtii si oxigen),dar trebuie instalatiile aferente.Cu un astfel de combustibil 100% ecologic,ar putea zbura si avioanele,nu???
d
arog adaugati detalii daca stiti mai multe,ar fi util!!!
Adăugat 10 luni în urmă # -
Slautari am cam fost plecat idea cu combinarea eoliana si producerea prin electroliza din apa a hidrogenului care ami apoi ars sa dea mai multa energie a fost studiat si chiar implementat prin norvegia de o companie numita Hydro acum 3 ani ei aveau mai multe secti printre care si ce aenergetica implicata in foraje si prelucrare de petrol cat si producere de energie alternativa azi acea partte din companie stiu ca a fuzionat cu alta si se regaseste sub alt nume nu stiu exact daca mai au acele instalati dar imi aduc aminte ca aplicasem eu la ei pt un intership si cand am vizitat siteul am vazut si acele instalati eoliene care produc electricitate folosite la electroliza colectare de hidorgen si folosirea lui drept combustibil totul era eun proiect pt case normale in norvegia... azi sub numele de Hydro Norsk se regaseste doar acea parte din companie care acum cativa ani se ocupa cu producecrea de aluminiu si aliaje de aluminiu ... acum Norsk Hydro a fuzionat cu Statoil si au format o alta companie sincer nu stiu daca inca mai dezvolta acele sisteme.. noua adresa a celor de la statoilhydro este www.statoilhydro.com
cei interesati pot gasi acolo destule informati despre tehnologi moderne distractie placuta si spor la citit
Adăugat 8 luni în urmă #
Fluxul în RSS pentru acest subiect
Răspunde