EcoSapiens »Forum » Reciclare deseuri » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

V-ati intrebat vreodata ce se fabrica din uleiul reciclat?

(22 posts)

1. User has not uploaded an avatar Eugen
    Neinregistrat

Buna tuturor,

Stiti eu lucrez in domeniul colectarii deseurilor printre care si deseuri reciclabile hirtie, folie, ulei uzat, etc.chiar si vind aceste materiale unor societati colectoare dar nu stiu ce produse se fabrica de exemplu din uleiul uzat si reciclat.Mi-ati fi de un real ajutor daca ma puteti lamurii si pe mine.
    Va multumesc!

Adăugat 1 an în urmă #

2. Folex - solutia la criza energetica
  3. Din uleiul de motor se fabrica alt ulei de motor :) Trece printr-un proces de regenerare, purificare, filtrare, decantre...etc In felul asta poate fi reutilizat de cateva ori.

Din uleiul de bucatarie se poate face biodiesel (motorina bio), probabil mai sunt si alte utilizari.

Adăugat 1 an în urmă #
  4. User has not uploaded an avatar petras eugen
    Neinregistrat

Toata lumea vorbeste despre reciclare si iar reciclare.Si eu lucrez in domeniul colectarii deseurilor reciclabile dar nu stiu ce se fabrica din cel mai poluant material:uleiul uzat. Ajutatima si pe mine sa ma lamuresc ca stiu doar ca e folosit drept combustibil sau biodiesel dar altceva?

Adăugat 1 an în urmă #
  5. Despre ce uleiuri vorbim?
    Minerale/de motor, sau alimentare?

Bogdan

Adăugat 1 an în urmă #
  6. Sincer eu le colectez pe amindoua si le mai si vind la firme ceva intermediari dar niciodata nu imi spun ce fac cu el mi-e frica sa nu il arunce pe undeva

Adăugat 1 an în urmă #
  7. Eugen, ai inceput acelasi subiect de 3 ori pe forum, nu mai face asta... discutia continua aici.

Adăugat 1 an în urmă #

8. Da am priceput si eu acum Ionut numai acum am deschis forumul si am vazut ce opera de arta am facut

Adăugat 1 an în urmă #
  9. De uleiul alimentar Bogdan ca aici e marea mea enigma

Adăugat 1 an în urmă #
  10. :) te-au multumit raspunsurile sau inca mai cauti alte utilizari ?

Am gasit ceva mai multe aici de la guvernul Australiei.

Cateva utilizari:
    * Industrial burner oil, where the used oil is dewatered, filtered and demineralised for use in industrial burners;
    * Mould oil to help release products from their moulds (e.g. pressed metal products, concrete);
    * Hydraulic oil;
    * Bitumen based products;
    * An additive in manufactured products; or
    * Re-refined base oil for use as a lubricant, hydraulic or transformer oil.

Adăugat 1 an în urmă #
  11. La noi in tara, asa ceva nu prea exista. Uleiul alimentar, la marii "consumatori", din cate mai stiu, este filtrat si "reciclat" pana se absoarbe de catre mancarea gatita in el. Asta desi standardele prevad inlocuirea lui. Nu cunosc caz concret, dar ajung si la mine zvonuri.

Ca utilizari, prin afara tarii, sunt fabricarea de biodiesel si de sapun.

Bogdan

Adăugat 1 an în urmă #
  12. Nu e un zvon e pe bune. Imi cer scuze ca nu pot sa dau nume dar am facut-o cu mana mea, la Cluj dupa deschiderea unui mall la un fast food renumit au schimbat uleiul dupa trei luni.Eu il colectam de acolo si nici unu picur de ulei nu am vazut in aceste 3 luni in recipienti nostri de colectare.

Adăugat 1 an în urmă #
  13. Merci mult Ionut, chiar cred ca imi va fi de ajutor site-ul pe care m-ai indrumat cred ca imi scapase.

Adăugat 1 an în urmă #
  14. User has not uploaded an avatar Olaru Laurentiu
    Neinregistrat

Uleiurile minerale isi pierd in mare parte proprietatea de ungere. Nimeni nu risca sa refoloseasca pentru motoare ulei reciclat. Acestea se folosesc pentru ungerea masinilor unelte. Costurile pentru colectare si rciclare nu acopere noua valoare de utilizare. In aceste conditii fiecare incearca sa scape cum poate de acest ulei si sa pacaleasca garda de mediu care are mult prea multa treaba cu inconstienta noastra. In tarile mai cu dare de mana costurile despre care vorbeam sunt acoperite de la buget. Uleiurile uzate sunt cel mai perfid poluant pentru sol, ape de suprafara si freatice. Spun perfid pentru ca este decoperir prea tarziu ca sa se mai poata face ceva. Pe de alta parte acesta problema cu adevarat suparatoare poate fi rezolvata simplu de catre un guvern responsabil. Uleiurile uzate contin energie termica mai mult decat alte produse petroliere. In Europa functioneaza arzatoare specializate pentru uleiuri uzate care sunt incalzite si emulsionate cu aer. Noxele se incadreaza in baremul admis de normele europene . Chiar daca nu ar fi asa gazele rezultate in urma arderii sunt mult mai putin poluante decat uleiul mai ales ca arderea se fece cu un scop si daca nu arde ulei arde alt combustibil. Toate autoservisurile ar putea sa se incalzeasca cu ulei uzat. Acest lucru se va intampla cand vom constientiza cu adevarat dezastrul spre care ne indreptam si guvernul va fi capabil sa ia masuri reale cu care nu va mai plictisesc sau energia va fi atat de scumpa incat sa gandim singuri.

Adăugat 1 an în urmă #
  15. User has not uploaded an avatar cristinel
    Neinregistrat

Întradevăr cei de la mediu ne cer să gestionăm deşeurile de ulei uzat şi să le predăm agenţilor comerciali autorizaţi, care profită de această ocazie şi cer preţuri exorbitante. Oare de ce nu suntem lăsaţi să ne folosim noi de el, astfel să recuperăm şi noi ceva bani dacă tot este plătit. Ideia cu încălzirea mi se pare bună şi la îndemîna orcui dacă am găsi şi centrale pentru acest tip de combustibil, poate ar trebiu investit mai mult în acest sector. Programul "Casa Verde" nu a avut succes, poate se lansează altul mai bine pus la punct.

Adăugat 1 an în urmă #
  16. User has not uploaded an avatar vanea adrian
    Neinregistrat

si eu am un service mic si nu gasesc o firma de colectare ulei uzat si nu stiu ce tarife practica ;abonament sau pe litru ?

Adăugat 1 an în urmă #
  17. User has not uploaded an avatar Moisei Adina
    Neinregistrat

Lucrez pentru o firma germana producatoare de echipamente electronice pentru masini si avem si o sectie de injectie plastic (mare consumatoare de ulei). Este o firma la inceput de drum si abia acum ne creem contactele, mai ales in privinta colectarilor deseurilor. In momentul de fata caut firme autorizate sa colecteze ulei hidraulic si probabil in timp si ulei de la compresoare. M-ati ajuta enorm daca mi-ati da cateva contacte.
    P.S. Foarte interesanta discutia despre reciclarea uleiurilor.

Adăugat 1 an în urmă #
  18. User has not uploaded an avatar Gigi
    Neinregistrat

aveti ceva interesant aici

Adăugat 1 an în urmă #
  19. User has not uploaded an avatar Gigi
    Neinregistrat
  20. User has not uploaded an avatar radu
    Neinregistrat

salve ! imi poate spune cineva care este procesul de reciclare a uleiului alimentar uzat ? merci mult

Adăugat 5 luni în urmă #
  21. eu am construit o centrala în care ard lemne,gunoiul menajer înclusiv coji de catofi ,portocale ,etc. printre care ard și uleiul ars colectat de la prieteni PETuri și multe altele. cam așa reciclez eu gunoiul și uleiul.

Adăugat 5 luni în urmă #
  22. User has not uploaded an avatar Green Earth
    Neinregistrat

Gajo,
    intr-un anumit fel este laudabil ce faci tu, dar arderea recipientelor din plastic nu este o solutie.Solutia este sa le predai catre un centru care se ocupa cu colectarea lor.Arzandu-le poluezi aerul la fel de mult cum ai polua solul daca le-ai lasa pur si simplu sa se descompuna.

Adăugat 1 lună în urmă #
  23. S-au inventat fabricile de reciclare . Daca nu existau , reciclau toti ce vroiau si cum vroiau dar, cum natura sta pe muchie de cutit din cauza poluarii , si multe animale MARINE sufera din cauza poluarii , va dati si voi seama ce s-ar fi intamplat

Adăugat 3 săptămâni în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri