EcoSapiens »Forum » Educatie Ecologica » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

Trebuie sa vedeti acest documentar (Earthlings)

(40 posts)
  1. urmariti documentarul http://veg-tv.info/Earthlings si apoi spuneti-va opiniile

Earthlings, in traducere Pamantenii, este un documentar de lung metraj desprecruzimea oamenilor fata de animale, despre dependenta absoluta a umanitatii fata de animale ( pentru companie, mancare, ... all » imbracaminte, si cercetare stiintifica) dar ilustreaza in acelasi timp totala nostra lipsa de respect pentru asa zisii “furnizori ne-umani”. Filmul este povestit de catre Joaquin Phoenix (GLADIATORUL), nominalizat la premiile Oscar, iar coloana sonora este asigurata de catre Moby, artistul castigator al discului de platina.

Studiind in profunzime pet shopurile, crescatoriile de pui si adaposturile de animale, precum si fermele – uzine, afacerile cu piele si blana, industriile sportului si distractiei, si in final profesiile medicale si stiintifice, EARTHLINGS foloseste camere ascunse si filmari care nu au fost niciodata aratate pana acum pentru a realiza cronicile de zi cu zi ale unora dintre cele mai mari industrii din lume, care se bazeaza in intregime pe animale pentru a obtine profit. Puternic, provocator si dand nastere la intebari, EARTHLINGS este de departe cel mai cuprinzator documentar produs vreodata despre corelatia dintre natura, animale, si interesele economice umane. Exista multe filme bune despre drepturile animalelor, dar acesta transcede scenariul. EARTHLINGS necesita sa fie vazut. Recomandat cu caldura!

Ai vazut documentarul si simti ca ai ceva de spus?
    Publica-ti mesajul online, opinia ta sau un articol ecologic si vei primi cadou produse ecologice din partea sponsorilor nostri! EcoMagazin si Naturalist.ro premiaza cu aproape 2.500 de Euro cele mai bune contributii aduse cauzei ecologice prin informarea, educarea si constientizarea publicului.
    Afla cum poti primi si tu un cadou la adresa: www.naturalist.ro/concurs/ro

Adăugat 8 luni în urmă #

2. User has not uploaded an avatar !!!!!
    Neinregistrat

de unde al ai frate sa-mi trag una tare rau

Adăugat 8 luni în urmă #
  3. un coloeg de forum mi-la recomandat

Adăugat 8 luni în urmă #
  4. E bine realizat si foarte interesant documentarul. Pacat doar ca fiecare intelege ce vrea din el.. si foarte rar se percepe mesajul intreg.

Adăugat 8 luni în urmă #
  5. Erau lunea trecuta in Busteni unii care aveau cica o expozitie din haine de blana. Dupa aspect cefe late, Q7 si culoratura etc. E putin probabil sa fie straini de asemenea tratamente aplicate animalelor precum cele din film. De braconaj nici nu mai vorbesc. Pana la urma e de vina la fel de mult si aia/ala care cumpara haine de blana, ca si ala care vinde.

Adăugat 8 luni în urmă #
  6. Mi-am amintit de cateva imagini vazute pe internet mai demult.. si culmea, pe un site care nu are nimic de-a face cu miscarile eco:

img img img

Atasamente

1. img climate_change.jpg (73.9 KB, 87 descarcari) acum 8 luni
    2. img testoselu.jpg (160.5 KB, 84 descarcari) acum 8 luni
    3. img exotic_souvenirs.jpg (59.9 KB, 74 descarcari) acum 8 luni
    Adăugat 8 luni în urmă #
  7. Asta un legatura directa cu animalele de companie si traficul de contrabanda/traficul de animale.

Adăugat 8 luni în urmă #
  8. User has not uploaded an avatar vivi
    Neinregistrat

In timpul vizionarii documentarului am plans de nu mai stiam cum ma cheama…oameni buni TREZITI-VA si priviti in jurul vostru, e de neiertat ceea ce facem.De ce facem diferenta intre rase? WHY? raspunsul pentru unii ar fi foarte usor:” noi suntem mai buni decat ceilalti”…daca gandim asa este o mare greseala. Am fost creati cu un scop: de a convietui alaturi de tot ceea ce este viu pe acest pamant. Am fost terifiata de toate acele imagini din abatoare, de “distractiile” voastre stupide, de metodele de ucidere a animalelor si de hobby-urile sangeroase. De ce noi oamenii vrem sa provocam atata suferinta?…doar pentru ca noi am evoluat mai repede? ESTE O MARE NEDREPTATE PENTRU ANIMALE, noi ar trebui sa le ocrotim daca tot suntem asa de evoluati. Stiinta, daca spuneti ca sunteti asa de destepti( aici ma refer la oamenii de stiinta) si mari cunoscatori de ce NU ATI INCERCAT sa gasiti o alta metoda de a testa toate produsele inventate? Cred ca niciunui om nu i-ar placea sa i se intample ceea ce au patit animalele din acest documentar.Deschide-ti ochii si priviti la animalele care va inconjoara, este minunat cum se joaca, cum se lupata pentru supravietuire,cum vin langa tine cand esti bolnav pentru a te face sa te simti mai bine. Animalele se aseamana foarte mult cu noi. Incercati sa le intelegeti pentru ca si ele simt, au nevoie de hrana si de protectie. Nu mai fiti atat de mandrii de voi pentru ce realizati…nu faceti decat sa ucideti fiecare fiinta vie…nu asta inseamna convietuirea.Regret ca exista asemenea actiuni in toata lumea si de accea va rog INCETATI CU CRIMELE.Eu acasa am doua pisici si un caine, dar ma dau peste cap sa le fie cat mai bine, nu as putea suporta sa stiu ca traiesc alaturi de mine suferind.Le iubesc atat de mult ca sunt in stare de orice pentru ele.Ganditi-va bine oameni buni…chiar va doriti acest lucru? Desi nu putem face ca totul sa se sfarseasca dintr-o data, putem sa ajutam putin cate putin micsorand actiunile noastre brutale.GANDITI-VA nu e mult mai placut sa traiesti in armonie cu natura si cu animalele? Eu spun ca da…ascultati-va imina si fiti ingaduitori cu animalele pentru ca nu ne-au facut nici un rau. Credeti-ma ca avem foarte multe lucruri de invatat de la animale.

Adăugat 8 luni în urmă #
  9. vivi ma bucur ca acest documentar te-a determinat sa scrii imi intareste convingerea ca mai sunt si oameni care realizeaza ca generatiile viitoare vor suferii ceea ce inteprindem noi astazi

Adăugat 8 luni în urmă #
  10. @dinamic

dureros si in acelasi timp lipsit de eroism.
    este ceva ce nu ne caracterizeaza dar in acelasi timp nici nu ne disculpa de ceea ce fac unii dintre "pamanteni".
    suntem vinovati o planeta intreaga, dar... din pacate toate invinuirile aduse aici sunt gasite ca necesare de catre majoritatea dintre noi.
    miscator si josnic in acelasi timp.

fara cuvinte...

Adăugat 8 luni în urmă #
  11. User has not uploaded an avatar Alex
    Neinregistrat

Fara cuvinte ... incredibil de trist ... si cu toate astea nimeni nu poate renunta la acest obicei !!! De a manca , a se imbraca , din animale ... Suntem cele mai rele fiinte din univers probabil , si cu toate astea ne inmultim !!! Nu meritam aceata planeta !!! Iar celelalte vietuitoare sunt pur si simplu ghinioniste ca traiesc pe aceeasi planeta cu cea mai "evoluata" fiinta ... OMUL !!! dezgustator :((

Adăugat 8 luni în urmă #
  12. User has not uploaded an avatar !!!!!
    Neinregistrat

da ai dreptate Alex

Adăugat 8 luni în urmă #
  13. pe www.ecomagazin.ro cat si pe www.eoliene.net/page1.html in partea de sus a paginii gasiti mai multe documentare tot la fel de interesante

Adăugat 8 luni în urmă #
  14. Si totusi animalele au grija de noi. Este un articol pe care l-am gasit intr-un ziar, dar cu siguranta sunt foarte multe cazuri in care animalele isi dau viata pentru stapan.

"Cainele unei familii dn Okhlahoma, Statele Unite, si-a salvat stapana de la moarte si a fost impuscat de trei ori de hotul care patrunsese in casa.
    Stapana casei statea pe canapea impreuna cu fiica sa, cand un hot a intrat in casa, a amenintat-o cu pistolul si i-a spus sa se aseze pe podea. Cainele familiei a simtit pericolul si a sarit sa isi apere stapana, transmite CNN.
    Simtindu-se amenintat, hotul a impuscat patrupedul de trei ori. Surprinzator, animalul se afla in afara oricarui pericol.
    Daca nu ar fi fost cainele, stapana crede ca in mod sigur hotul ar fi omorat-o.
    E.E. "

Adăugat 8 luni în urmă #
  15. pe www.ecomagazin.ro cat si pe www.eoliene.net/page1.html in partea de sus a paginii gasiti mai multe documentare tot la fel de interesante

Adăugat 8 luni în urmă #
  16. User has not uploaded an avatar andreea
    Neinregistrat

E uimitor cat suntem de josnici...

Adăugat 8 luni în urmă #
  17. User has not uploaded an avatar vasea
    Neinregistrat

Pentru unii si sfarsitul lumii pare o pedeapsa prea blanda!!!

Adăugat 8 luni în urmă #
  18. User has not uploaded an avatar econinja
    Neinregistrat

pentru@dinamicagro :MAAAAI ipocritule!!!si ce ai ma cu cainii strazii de la doresti moartea si sa faci sapun din ei?Oare aceste animale de documentar nu sunt TOT SUFLETE CA SI CAINI SI CA OMUL BUN?si vorbesti aici de Drepturile Animalelor!!!?RUSINE,RUSINE RUSINE SATI FIE!!!Cica te a muscat cainii hoinari si de asta le doresti moartea,dar eu cand am fost atacat de pittbulii in 2001 si am fost si muscat de maidanez de ce nu le doresc moartea ci din contra:au nevoie de oameni buni car sa i inteleaga de ce au ajuns acolo sa atace.CE AI FACE IN LOCUL LOR SA STAI PE STRADA IN CONDITII MIZERE SI HAITUIT?NU AI ATACA????????????
    Mai oameni buni:ia vedeti ce srie omul asta la articolul:"nu inteleg de ce va doare mai mult de un caine..."il gasiti aici pe forum.

Adăugat 7 luni în urmă #
  19. User has not uploaded an avatar econinja
    Neinregistrat

Autocorectare:corect zis ,acum m am documentat mai bine ,articolul anti animal a lui dinamicagro are titlu:"nu i mi vine sa cred ca va doare mai mult de un animal decat de unul de al vostru"
    Si inca ceva @dinamicagro:desi nu sunt deacord cu exploatarea animalelor,dar sunt multe care ajuta omul fara ca sa sufere:ai auzit de maidanezi stransi de pe strada si dresati sa scoata oamenii de sub daramaturi la cutremure si de sub zapada la avalanse?eu am vazut.SI SUNT MULTI!!!

Adăugat 7 luni în urmă #
  20. cata vreme exista cerere de carne (carnea=cadavru de animal=crima) va exista si oferta...
    schimbati-va obisnuintele culinare si scenariul filmului vietii noastre se va schimba. E nevoie doar de de DECIZIE. Exista alternativa Alimentatiei Naturale (sa ne hranim doar cu regnul vegetal fara sa-l denaturam insa prin fierbere) care e mai sanatoasa, mai ieftina, mai civilizata si responsabila.

Adăugat 7 luni în urmă #
  21. econinja daca te crezi asa tare hai sa ne vedem sa o rezolvam ca barbatii cat despre cainii comunitari o spun raspicat ptr toti dementii ca tine I-AS EXTERMINA e parerea mea asa ca marsh la potaile tale infecte

Adăugat 7 luni în urmă #
  22. iar maaaiiii boule aici nu vorbesc de drepturile animalelor am recomandat un documentar atat

Adăugat 7 luni în urmă #
  23. Productia (in crestere) de carne va exista atat timp cat exista o cererea e mare pentru care sa o satisfaca. Daca cererea de carne va scadea, producatorii vor fi obligati sa scada productia si sa se reprofileze.

Adăugat 7 luni în urmă #
  24. User has not uploaded an avatar econinja
    Neinregistrat

dinamicargo:tu te crezi infect?eu zic ca da. esti doar un opincar paduchios care e invidios pe caini ca sunt mai curati ca el.
    ASCULTA:nu are rost sa mai lungim vorba si sa discutam.esti un om care nu are capacitatea sa inteleaga importanta Drepturile Animalelor si:asta esti.atata i ti poarta mintea.nu pot sa sti dau minte din ...buzunar...din cutie.eu mi am spus parea mai mult nu avem ce discuta.Merci de celalalt compliment:boule,animalele sunt bune nu ca tine.Pacat de statutul ,si pregatirea ta de consilier al primariei ca gandesti asa.din cauza oamenilor ca tine suntem ...unde suntem.Inca o dovada ca facultatea nu da bun simt si ratiune.Si scutestema de patriarhalisme :"ca la barbat la barbat"nu mai suntem in evul mediu,si poti vorbi la la fel si cu o femeie.

Adăugat 7 luni în urmă #
  25. User has not uploaded an avatar econinja
    Neinregistrat

Dinamicargo:acum sa vezi cine e destept si cine e dement:http://www.click.ro/actualitate/maidanezi-dresati-sa-scoata-oameni-de-sub-daramaturi
    Nu sunt deacord cu nici un fel de exploatare de animale dar ce se face aici este conform naturii cainilor si le place si lor.

Adăugat 7 luni în urmă #
  26. fraiere cu cioc vezi ca nu ai informatii bune si cat ai fi de mare sau de bun sa atai aduc aminte ca ranga si glontul nu are marime da vorbim fata in fata si nu stiu care telefon ca nu ai avut noroc inca sa vorbesti cu mine

Adăugat 7 luni în urmă #
  27. si lui satan e normal sa ai fie dor de mine da am ajuns la concluzia ca trebuie sa ati recomand un doctor psihiatru eu l-am vazut odata pe diavol daca te ai pe bune cu el intreaba-l

Adăugat 7 luni în urmă #
  28. si nu e treaba ta unde umblu si ai uitat sa imi trimiti poze

Adăugat 7 luni în urmă #
  29. offf lache cat de bun esti la vorbe imi doresc sa fii atat de bun si la bataie ca sa merite efortul

Adăugat 7 luni în urmă #
  30. @dinamicagro Parerea mea este sa al ignori nu te cobora la nivelul lor

Adăugat 7 luni în urmă #
  31. death666 in str Republicii nr 28 este o biserica catolica merci frumos esti tare dulce dar te caut in continuare promit ca te gasesc si eu nu latru ca tine mult eu fac mancatiash ficatii tai te pun in scaun cu rotile sa te rogi lui satan sa nu dau de tine ca te crucific si te inec cu apa sfintita dupa ce te ung cu mir ai grestit mult crede-ma

Adăugat 7 luni în urmă #
  32. Adevarul este ca nu ma steptam la un schimb de replici asa de dur dar in acest caz ,sigur este ca acest sau aceasta @econinja...? a cautat-o cu lumanarea descarcandu-si frustarile de acasa pe acest forum.
    Dupa reputatie si punctaj @dinamicagro a contribuit clar la multe discutii mai ales in domeniul pe energie eoliana.
    Trebuiesc blocati cei neinregistrati imediat cand folosesc limbaj neadecvat.
    In fine @dinamicagro ,fa-ti un alt ID si gata ca nu esti eliminat ,doar ai fost atentionat ca mesajul este blocat deoarece s-a folosit limbaj indecent.
    Ca la tv cand se anunta ca au fost amendati pentru diverse motive...

Aici nimeni nu trebuie sa jicneasca pe nimeni,jicnirea nu este o opinie!...

Adăugat 7 luni în urmă #
  33. User has not uploaded an avatar econinja
    Neinregistrat

pentru @tim.matrix:dar tu esti frustrat?cum ai reactina in locul meu daca fiinte dragi din familia ta ar fi jignite?Folosec cuvinte dure la nevoie si vor sa exprime ceva.
    Dar cei care ataca iubitorii de animale si nu inteleg rezolvarea etica si rationala a problemei cainilor vagabonzi,si nu inteleg ca eu nu doresc caini fara detinator pe strada,si nu inteleg multe altele nu trebuie blocati?Vad ca ai pe poza copilul mascat in Eistein,sa stii ca Einstein iubea animalele si era VEGATARIAN.Nu inteleg la tine care faza dar din ce e ace scrii reiese ca aperi oamenii care dispretuiesc animalele.Scuze daca ma insel.
    Concluzie:si eu as dori un limbaj civilizat pe forum dar...il mai lasa nervii pe om.Apropo sunt genul masculin,nu ca ar conta dar ,ca sa stii.

Adăugat 7 luni în urmă #
  34. @econinja

Eu din cate am reusit sa citesc pe forum din "razboiul stelelor" death666 era mai mult decat obscen si fanatik, pe cand dinamic era retinut la ideea de a-l gasi si ai da o corectie.
    Aici trebuie sa respectem sau sa comentam intr-un fel sau altul propunerile de idei de pe acest forum, nu sa aducem injurii si jignir grave asupra persoanei.
    O intrebare/dumneavoastra ce faceti pentru animalele de pe strada?
    Va spun eu ... NIMIC!!! stiti doar sa faceti comentarii si sa asteptati ca altii sa o faca.
    Vom ajunge sa ne manance in cativa ani, eutanasierea este solutia unu, sterilizarea doi, a treia nu exista pentru ca nu sant bani nicaieri asa ca as dori daca puteti sa revizuiti putin atacul si asupra lui tim.matrix si sa nu mai faceti remarci de genul LIMBAJ CIVILIZAT pentru ca daca nu exista ACTRUNE nu exista nici REACTIUNE.

Succes.

Adăugat 7 luni în urmă #
  35. User has not uploaded an avatar econinja
    Neinregistrat

pentru @ Scortea Cosmin: sunt doua tipuri de fapte in ce e ce priveste animalele strazii:una spirituala si mai putin fizica pe care o pot face eu,si una mai mult fizica anume:construirea unor adaposturi.La asta din urma eu nu pot contribui ,nu ca nu as vrea ci:nu am bani necesari.eutanasia nu este o sulutie ,odata ca nu e etica si nu e rationala pentru ca:asta se face de 20 de ani si sunt mai multi caini decat au fost vreodata.Inca odata:daca vrei sa opresti apa dintr un robinet nu o opresti cu paharul ci de la :sursa adica robinetul.Tot asa si aici:nu opresti rasapandirea cainilor cu eutanasia ci opresti:sursa.care este sursa:1.taranii care ii neglijeaza.2. unii asa zisi "iubitori"de animale care le dau drumul abandonandu i si 3:mafia primariilor care:omoara cainii si catelele cu cativa caini,le elibereaza ca sa se inmultesca pentru ca sa aibe ce prinde,plus banii pe ingrijiri merg in buzunarele lor.Pentru asta este nevoie de POLITIA ANIMALELOR ca sa ia masuri severe si sa puna in aplicare legea.Dealtfel si pe mine ma enerveaza teribil nonactivitatea unor iubitori de animale deci:sa nu ma puneti intr un loc cu cei nonactivi.Peste tot sunt oameni si activi si nonactivi diferenta este procentajul.
    Cer scuze de la matrix daca l am nedreptatit cu ceva.actiune si reactiune exista la toate faptele,daca cineva ureste animalele si ma insulta si eu ractionez,deci: nu eu am inceput sa folosec fraze si cuvinte de genul:"omul important nu animalul,jigodii,javre,potai"cititi articolul care a starnit furia iubitorilor de animale.astfel de articole anti animal au o reactiune foarte urata:ajung sa fiu agresat verbal sau chiar fizic pe strada pentru faptul ca am caini cu mine chiar daca sunt educati.CUNOSC clar ce se intampla din cauza unor asemenea articole.Si fac ce i mi sta in putinta sa folosesc un libaj civilizat dar am spus:il mai lasa nervii pe om.

Adăugat 7 luni în urmă #
  36. Eu nu dau replici la nimeni,posteaza doar la subiect si gata e simplu.
    Problema este falsa in ce spui tu,eu de ex.iubesc animalele dar nu bat pe nimeni daca consider ca nu le agreeaza!Fiecare cu opinia lui!

Adăugat 7 luni în urmă #
  37. eu nu inteleg daca exista atata lege si nu stiu ce nu pot sa opreasca pe oamenii astia care fac lucrurile astea neomeneste?:-s

Adăugat 7 luni în urmă #
  38. User has not uploaded an avatar econinja
    Neinregistrat

Matrix:acum inteleg esti un om mai tolerant.Respect oamenii toleranti dar:sa existe si aparare si verbal si fizc,dupa nevoie.
    Te las cu bine.

Adăugat 7 luni în urmă #
  39. Documentarul acesta l-am vazut iarna trecuta. Nu stiu daca m-a scirbit rautatea omului care s-a cocotat prin "evolutie" in virful lantului trofic, intoleranta lui sau pur si simplu nepasarea.

Cred cu tarie ca alegerea trebuie sa ramina la nivel personal, ca obiceiurile noastre alimentare se schimba greu (deh, sintem guvernati de inertie) dar asta nu ne impiedica sa incercam sa ne reducem impactul asupra celorlalte regnuri din ecosistemul nostru.

Una e sa ucizi pentru hrana, si alta de placere, sau ca sport...Niciodata in natura un pradator nu va omori decit exact cit poate sa manince, nu? Si atunci noi de ce nu reusim sa invatam asta? Noi de ce nu putem gasi echilibrul prin moderatie?

Adăugat 7 luni în urmă #
  40. User has not uploaded an avatar Ramona Stolnicu
    Neinregistrat

Natura este o minune pe care oamenii ,parca se chinuie sa o distruga,sa se distruga pe ei insisi ! Poate ar fi bine sa reconsideram modul nostru de gandire in legatura cu tot ceea ce ne inconjoara ! Poate ar trebui sa respectam mai mult pe cei de langa noi,indiferent de specie si doar atunci poate vom fi tratati ca atare! Pana atunci ar trebui sa nu cerem nimic.Pentru ca NU MERITAM !
    A fost un reportaj dur,dar cat se poate de real.Prin prisma acestui documentar , ar trebui sa realizam existenta unui principiu fundamental :Toti avem dreptul la viata !

Adăugat 7 luni în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri