EcoSapiens »Forum » Politici ecologice » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

1. Devine tot mai evident, că atât problemele de mediu, cât şi accentuarea penuriilor energetice şi alimentare, au la origine o singură cauză - suprapopularea umană a planetei.
    Deocamdată despre această problemă se vorbeşte doar în şoaptă, iar declaraţiile publice în acest sens pot fi numărate pe degete.
    Încă acum doi ani profesorul Chris Rapley, directorul unui institut de cercetări din Marea Britanie sugera că “populaţia globului ar fi de aproape două ori mai mare decât poate susţine resursele naturale ale planetei. El e de părere că chestiunea suprapopulării nu este suficient dezbătută în public din motive etice, dar că fără o astfel de dezbatere, chestiuni precum poluarea, încălzirea globală şi dispariţia speciilor nu pot fi rezolvate”. (vezi: http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2006/01/060106_populatie_multa.shtml )

Reputatul realizator de documentare despre natura, Sir David Attenborough menţiona într-o teleconferinţă „Problema fundamentala, cauza primordiala a problemelor de mediu, e rasa umana, numarul de oameni de pe planeta. E perfect limpede ca populatia nu poate creste la infinit intr-un mediu finit. Suprafata Pamantului nu se afla in expansiune si, daca rasa umana va continua sa se inmulteasca in acest ritm, vom ajunge sa ne confruntam cu un dezastru major. Ar trebui sa gasim metode de a rezolva aceasta problema inainte ca natura sa o rezolve in locul nostru, intr-un mod mult mai tragic. (vezi: http://paisie.wordpress.com/problema-demografica/attenborough/ )

Iar autorii Teoriei regularizării biotice vorbesc fără echivoc: „Cauza degradării biosferei este una singură. Restul factorilor sunt doar consecinţe. Această cauză majoră este numărul nepermis de mare al populaţiei umane pe globul pământesc”. (vezi: http://paisie.wordpress.com/problema-demografica/care-sunt-cauzele-degradarii-biosferei-pamantului/ )

Aşi dori să cunosc părerea forumiştilor:
    - Consideraţi, că problema suprapopulaţiei planetei şi a impactului dezastruos pe care se presupune că îl are în destabilizarea şi degradarea ireversibilă a biosferei Pământului, este una falsă?
    - Nu aveţi impresia că în jurul problemei necesităţii reducerii dirijate a numărului populaţiei pe glob, există un zid al tăcerii, iar orice mediatizarea a acestei tematici este considerată de către formatorii de opinie ca fiind periculoasă şi contraproductivă?

Adăugat 4 ani în urmă #

2. Si eu cred ca e o problema majora. In timp ce in 14 D.H. planeta avea aprox. 250 milioane de locuitori, si in 1650 avea 600 milioane de locuitori, acum avem 6,5 miliarde in continua crestere. peste 60% din populatia Iranului are sub 18 ani, iar in unele tari din Africa populatia se dubleaza in 10 ani. Oamenii de stiinta au afirmat ca populatia ideala pe glob e de 800 de milioane. Ei au mai afirmat, daca toata populatia actuala de pe glob ar traii la nivelul americanilor am avea nevoie de 8 planete.

Adăugat 4 ani în urmă #
  3. Iată, însfârşit, o nouă declaraţie publică în acest sens - cea a Prinţului Philip al Marii Britanii, care recomandă europenilor mai puţini copii. ( http://www.ecomagazin.ro/%e2%80%9enumarul-copiilor-dauneaza-planetei%e2%80%9c/ )
    Păcat că nu propune acelaşi lucru asiaticilor şi africanilor.

Adăugat 4 ani în urmă #

4. PENTRU A SALVA PLANETA ESTE NEVOIE DE "TAXA PE COPII", consideră un expert.

Un expert australian propune ca familiile să plătească la naşterea bebeluşilor o „taxă pe copii” de $5.000 şi o taxă de carbon anuală de $800 per copil. Profesorul Barry Walters afirmă că fiecare cuplu cu mai mult de doi copii urmează a fi impozitată pentru compensarea emisiilor de carbon generate pe parcursul vieţii sale ulterioare.

Profesorul Walters a spus că volumul mediu anual al emisiei de gaze al fiecărui australian constituie în prezent 17 tone, inclusiv energia utilizată. „Fiecare nounăscut din Australia, scrie el, constituie o sursă puternică ai emisiei de gaze de seră pe o durată medie de 80 de ani, nu doar respirând, ci mai ales consumând risipitor resursele caracteristice pentru societatea noastră.”

NOTĂ: Aşadar, reieşind din calculele profesorului Walters, un australian cu o longevitate medie e 80 ani emite pe parcursul vieţii 1360 tone de gaze de sere.
    În cazul românilor situaţia e un pic "mai bună" datorită speranţei de vaţă mai joase - 70 ani (71-România, 69-R.Moldova). Reise că fiecare român pe parcursul vieţii sale emite cca. 1200 tone de gaze poluante.

(Vezi articolul integral aici: http://paisie.wordpress.com/2008/05/07/taxa-de-mediu-pentru-fiecare-nou-nascut/ )

Adăugat 4 ani în urmă #
  5. Sunt curios cand va fi si VAticanul de aceeasi parere. "Sa fie cat le da Dumnezeu" , dar ei "placati cu aur si diamante" nu se muta in Africa, unde foametea e la el acasa si oamenii mananca pamant.

Adăugat 4 ani în urmă #

6. Cu Vaticanul şi celelalte culte e mare belea...
    Încăpăţinarea lor ne costă pe zi ce trece tot mai mulţi nou-născuţi înfometaţi.
    Ca şi încăpăţinarea activiştilor "pro-vita" cu faimoasa lor apărare a drepturilor celor nenăscuţi, de parcă ar fi rezolat toate problemele celor deja născuţi (a se vedea bastionul acestora - Altermedia.info).

Adăugat 4 ani în urmă #
  7. A început publicarea în română a unia dintre cele mai serioase studii "non-conformiste" despre problema demografică văzută prin prisma Teoriei Regularizării Biotice.
    Textul aici - http://paisie.wordpress.com/problema-demografica/aspectele-demografice/

Adăugat 3 ani în urmă #
  8. Salut! Imi amintesc ca am avut oroarea ca vara trecuta sa trec si prin Mamaia unde nu am vazut nisipul din cauza cearsafurilor. marea era frumoasa si apa mica cam pe o distanta de 50-100m, iar in apa cam 3 oameni la 2 metri patrati... toalete publice erau, dar cine sa se duca cand apa e rece si... asta e! cand iti vine... iti vine. well. cand mi-am dat seama de acest aspect m-am gandit ca in zona, marea neagra e cam in proportie de 3% galbena. asa ca m-am speriat de propria mea revelatie si am iesit iute - spre dus. anyway: era vorba despre aglomeratie. si da: bineinteles ca explozia demografica trebuie oprita. si nu prin " va rugam frumos sa nu...", ci prin "va rugam frumos sa va informati si sa intelegeti problema". dar nu europa e problema, si nici canada, si nici japonia, ci statele slab informate. dincolo de o informare stiintifica de calitate, sistemele religioase trebuie mobilizate sa schimbe atitudinea fata de "mergeti de va inmultiti si stapaniti pamantul". Toti vor sa aiba multi copii frumosi si sanatosi si sa aiba cu ce-i creste si sa le fie bine tuturor. ce frumos! astazi insa ne indreptam mai mult spre "Produsul verde" decat spre "Fundatia" lui Asimov. la mai mare (?!) si la mai putini.

Adăugat 3 ani în urmă #
  9. Foarte amuzantă, dar mai ales sugestivă această revelaţie cu Marea Gălbejită...
    Ai sesizat corect miezul problemei în cazul "metodei de convingere" - dogmele şi tradiţiile religioase, bazate toate pe un antropocentrsm deşănţat izvorât din porunca "mergeţi de vă inmulţiţi şi stăpâniţi pământul". Iată de ce cred că metoda convingerii nu are nici o şansă în ţările creştine şi musulmane din Asia, Africa şi America Latină.
    Unica alternativă care a funcţionat este "metoda constrângerii" aplicată în China.
    Însă China nu e nici musulmană şi nici creştină, iar pe de asupra mai e şi totalitară - unicul tip de guvernare în care este posibilă aplicarea acestei metode.
    O alternativă reală la cele două metode nu prea văd şi asta mă înnebuneşte.

Adăugat 3 ani în urmă #
  10. Stiu ca suna din topor si nu se potriveste cu ideologia dar cea mai buna solutie ar fi un razboi nuclear o data pentru totdeauna!!!! Sau o alta solutie ar fi vasectomia dupa 1 copil maxim ;)!!!

Adăugat 3 ani în urmă #
  11. Prima variantă nu merge, fiindcă afectează restul faunei. Aici trebuieşte ceva de genul insecticidelor - cu bătaie precisă.
    A doua începe să-mi placă...

Adăugat 3 ani în urmă #
  12. Hai ca ne aresteaza pt. terorizm. Varianta lui Alexander nu functioneaza ca distruge fauna, ideal ar fi un virus ;-)) (era un film de genu cu Brad Pitt si Bruce Willis!)

GROAZNIC: reprezentantii ONU au cerut cresterea cu 80% a produselor agricole si 100% cresterea nr. animalelor pt. consum. Dezastru. Si nu a functionat nici in China, se presupune ca 300000000 de chinezi nu sunt inregistrati din aceasta cauza, in general persoanele de sex feminin. (PS: am citit ca in Budapesta au arestat 2 chinezi care ucideau cainii ca sa-i gateasca, la fel si in Rusia: rusilor le vindeau ca si carne de miel, iar asiaticilor ca si delicatese, caine gatit)

Adăugat 3 ani în urmă #
  13. Chimisti prin zona??? oricum afroamericanii cred ca HIV-ul a fost creat de catre albi ca sa-i "elimine"

Adăugat 3 ani în urmă #
  14. vai ce frumos

voi va dati seama ce vorbiti?

sursele sunt bune da: printul filip.. wwf.. etc

vad ca sunteti pe val... 800 de milioane, da?
    o singura problema: cu restul ce facem? voi vorbiti serios sau pur si simplu erati intre doua seriale si ati mai scris pe un blog?
    voi va dati seama ca veti fi printre primii vizati, traiti intro tara din lumea a treia, ce ati crezut?

La oslo se discuta f serios - la nivel politic- implementarea mondiala a unei taxe pt carbon
    Norvegia isi permite acest joc macabru, au bani pentru zece taxe.
    Stati linistiti, taxa se aproba - nu asta eproblema, se pune de un holocaust major, ursuletii panda vor fi salvati.
    problema ramine: cine coleteaza banii si ce face cu ei? sau.. la asta nu v-ati mai gindit.
    ce zice bruce willis despre asta?

Adăugat 3 ani în urmă #
  15. User has not uploaded an avatar inoX
    Neinregistrat

Ca bine zici, greenplastic.
    Nu exista intoxicare mai jegoasa decat aceasta incercare de a ne face sa ne simtim, la modul general si la nivel mondial, vinovati pentru orice, iar mai nou.. pentru propria existenta. Da, saracii planetei mananca pamant in Africa, dar nu le cer nimic americanilor sau englezilor care mananca r***turi de Organisme modificate genetic. In plus, e o noua modalitate de a-i pune la plata pe fraieri: "vrei mai multi copii? plateste!" In acest fel, revenim la orice alte perioade istorice asemanatoare, in care populimea sclavagista nu va iesi in veci de sub cuvantul si dominatia elitelor.
    Nu in ultimul rand, paisie: de cand e "tot mai evidenta" problema suprapopularii? Ce nu-ti convine la Romania? Sau nu mai poti de grija indienilor ori a chinezilor (pe care fascistii din capitalismul de pretutindeni incep sa-i dea ca exemplu - de la masurile anti-procreere pana la supunerea in munca..)? Ca sa nu mai zic ca de marii profesori de institute de prin Marea Britanie sau America, de autorii nu-stiu-caror teorii sau de alti formatori de opinie instruiti sunt satul pana peste cap..

Adăugat 1 an în urmă #
  16. User has not uploaded an avatar Duranium
    Neinregistrat

Romania nu e pe alta planeta si o criza alimentara din lipsa alimentelor sau pretul prea mare fixat de 'baietii despteti' influenteaza pe oricine prin cererea prea mare dintr-o parte a lumii duce la dezechilibre finaciare/de produse in alte parti.
    Problema principala numita 'global warming' si mai nou 'climate changing' e o certitudine chiar daca cauzele pot inca contestate de unele interese, desi e clar :sursa problemei e artificiala nu una Naturala.
    Problema principala actioneaza *GLOBAL* nu la continental sau local si dupa cum s-a vazut anul trecut afecteaza productii agricole din multe zone producatoare importante de pe glob. Partea proasta e ca "Problema principala" incepe sa se cam repete an de an sau de mai multe ori pe an. Asa ca teoria ca teoria dar practica se lasa cu consecinte care nu sunt bune. Pe viitor lipsa apei si implicit posibil a hranei din unele regiuni poate duce la revolte sau chiar la razboiate pentru cine detine monoplul pe animite surse de apa, pamant din cauza ca apar prea multe guri de hranit.

Romania ca populatie, populatia care e in proces de imbatranire si natalitatea e in scadere(desi la unii nu e in scadere), nu prea intra in calcul ca influenta, mai mult e influentata de ce e in exterior.

Adăugat 1 an în urmă #
  17. User has not uploaded an avatar ela
    Neinregistrat

Mi se pare ca anulati intr-un anumit mod conceptia religioasa despre viata care asa cum o este, este , si nu dispare asa usor . Poate tot prin ea trebuie sa vina corectarea numarului de indivizi daca este inteleasa si aplicata corect.
    Astfel, daca se vor tine posturile si cu partile procreative ale trupului, in toate zilele "randuite" ar ar ramane mai putin de 68 de zile pentru procreere intr-un an . Iar dupa nastere, cel putin 1 an nu ar mai trebui sa existe nici o astfel de zi .
    Pe de alta parte daca fiecare barbat ar folosi cate o singura femeie ....
    ETC ....

Adăugat 1 an în urmă #
  18. User has not uploaded an avatar ela
    Neinregistrat

am uitat sa adaug... chimist in zona .

Adăugat 1 an în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri