Cam asa suna apelul meu (cel de mai jos-cei care nu cunosc intreaga poveste ar trebui sa il citeasca intai pe acela pentru a intelege) in urma cu doua luni pe grupuri.De atunci si pana acum am continuat sa scriu,sa caut,sa dau telefoane,dar nu am gasit nici o persoana responsabila sa se implice.Pe mana unor pusti iresponsabili sau indivizi dubiosi chiar nu il puteam da oricat de disperata as fi fost.
Inevitabilul s-a produs aseara,ca un cosmar urat din care nu stiu cum sa ma trezesc,stapanul anuntandu-ma ca rabdarea lui a ajuns la un final,ca oricum are probleme si ca se spala pe maini de Demzy.Oricum il enerveaza ca este incapatanat si el are altele pe cap acum...
Prima data mi-a spus ca il va eutanasia,apoi ca nu are inima asta si il va abandona intr-un camp.
L-am rugat din suflet sa imi mai dea macar cateva zile si apoi,daca nu se va gasi nici o solutie macar sa il adoarma,nu sa il paraseasca undeva in neant unde va avea parte de o moarte lunga si cumplita,in frig,find sfasiat de durerea abandonului.Cainele asta efectiv va refuza sa se miste din acel loc in care va fi lasat,asa cum a facut si langa DN1 Sinaia,se va anihila singur refuzand sa supravietuiasca,pentru ca el nu intelege ca stapanul lui nu va mai reveni niciodata si l-a lasat in voia sortii.Exista oare ceva mai cumplit?
N-am inchis un ochi toata noaptea si nu ma pot stapani sa nu plang si sa ma intreb unde am gresit,ce am putut face si n-am facut,la ce usi as mai putea bate in aceste cateva zile.
Am ajuns sa ii doresc moartea pentru ca macar acolo stiu ca ar fi linistit si ar scapa de lumea asta care nu a vazut in el decat o bestie de care te dispensezi pentru ca a devenit incomoda,asa cum ai arunca un fotoliu vechi la gunoi,pentru ca exista alte treburi mai importante iar viata nu va sta in loc pentru un caine,asa este?
Stiu ca o mare parte dintre voi,aici ma refer si la cei de pe forumuri,mai ales animale.ro (http://www.animale.ro/forum/showthread.php?t=58945 -topicul respectiv),cunoasteti doar o parte,cea relativ frumoasa a acestei povesti.Vreau sa va spun ca nu am putut povesti mai mult pana acum,stapanul sau nu a dorit asta,dar acum va trebui sa ii calc vointa din dorinta disperata de a mai face un ultim apel pentru DEMZY,iar daca il va veda,chiar daca il va deranja sper sa inteleaga...
Vreau sa stiu ca am facut tot ce mi-a fost omeneste posibil pentru el.
Cei care doriti sa luati legatura cu mine in orice fel puteti sa o faceti pe YM-gabrielasnow,iar daca nu voi fi pe internet la telefoanele 0722706740;0763691781;0753532175 care vor fi deschise zi si noapte.Va multumesc!
EcoSapiens »Forum » Protectia animalelor » Deschide un Nou Subiect de Discutie »
SOS!!!Salvati-l pe Demzy,bestiuta cu suflet de aur!...finalul?
(14 posts)-
Adăugat 5 luni în urmă #
-
ela te rog nu renunta asa usor;pune-l pe mai multe syturi cu poze;sau suna la 0219667 la nr. unic -politia animalelor,intra la abandon animale.Cei care pot face ceva ptr. acest suflet interveniti nu stati nepasatori.
Adăugat 5 luni în urmă # -
Te sfatuiesc sa iei legatura cu Dna Maria Beck. Poate stie cum sa te sfatuiasca.
Dansa se implica in cazurile de maltratare, dupa cum am observat pe forumuri.
beckmaria_46@yahoo.com, mobil 0762.690.511Mai poti incerca la numarul 9667 al Inspectoratului General de Poliţie pentru Protecţia Animalelor (IGPPA).
Am citit despre aceasta aici: http://evana.org/index.php?id=53062&lang=roAdăugat 5 luni în urmă # -
cunoastem povestea lui"samson"de pe utube, insa, cand s-a spus ca stapanul l-a regasit fericit, ma gandeam ca e cusuta cu ata alba...catelul,sigur, fusese abandonat!!!.....nu se misca din loc,semn ca nu ajunsese singur,ci fusese lasat acolo!!...Draga,Ana,cum se poate pune prbl. eutanasierii???... nu e de fapt ilegal??...nenorocitul ala nu poate fi acuzat de nici un abuz??...dar abandonul -ce sa mai spun de eutanasiere-nu e sub incidenta legii?...esti curajoasa-e bine sa fii catel ,in preajma unor iubitori de animale ca tine.... :))) Daca da Domnul si reusesti sa ajuti pe demzy, daca gasesti oameni cunoscatori care sa te sprijine,chiar cred ca imbecilul de stapan trebuie sa RASPUNDA IN FATA LEGII protectiei animalelor!!!!....e un caz foarte des intalnit de "cautatori" de caini/animale de rasa nu din dragoste de animale ci pt FITE!...o multime de anunturi dezgustatoare gen"caut caine mic si pufos" sau alte rase, fara ca desteptii sa cunoasca responsabilitatile ce-i revin dupa ce animalul ajunge maare si nepufos!...stiu ca acum accentul topicului cade pe"demzy" , dar trebiue sa amintim si ca imbecili ca acest stapan,nu trebuie sa scape de catel, NEPEDEPSIT!...PANA LA URMA DE ACEEA SUNT PLINE STRAZILE DE CAINI!!!...acest caine putea sa atace oameni,individul trebuie sa fie tras la raspundere!!!....te rog,dupa ce te ajuta Doamne -Doamne si rezolvi pe demzy, ocupa-te si de fostul proprietar...lumea tb sa stie ca are raspundere asupra animalului ce-l adopta!...putea sa-i angajeze un dresor,ca de-aia si-a luat pitbull..si-acum vrea s-o stearga din tara lasand problema in carca ta????...nu ai voie sa-l ierti,ana, si odata cu el,toti imbecilii ce procedeaza ca el!!..sa ne tii la curent cu ce mai reusesti,ok?...
Am 5 caini si multe pisici luate de pe strazi si nu-mi mai permit financiar;ma rog la dumnezeu sa vina si un sprijin concret,Ana nu cred ca se va descurca singura.Oameni buni hai sa facem ceva mai mult.
Ce putem sa facem daca in acelasi timp se vrea si discretie?
Dupa parerea mea ar trebui sa se faca cunoscuta povestea tragica a catelului.
In acest fel poate se gaseste o solutie si pentru el si in acelasi timp stapanul poate fi tras la raspundere.Adăugat 5 luni în urmă # -
-
PACAT CA AM DOUA FEMELE CAA ALFEL LAS FI LUAT EU CA ESTE TARE FRUMOS
DAR LASA CA SIGUR ISI VA GASI UN STAPAN
AI INCERCAT SA DAI ANUNTURI PE MAI MULTE SAITURI CU DONATII?SAR PUTEA SA REUSESTI ASA MAI USORAdăugat 5 luni în urmă # -
haideti sa il ajutam cumva.....sa il tinem temporar la un adapost ....eu imi iau angajamentul sa pot trece de cateva ori pe saptamana pe la el cu mancare daca adapostul este in jurul Bucurestiului.
daca nu ai rezolvat problema contacteaza-ma urgent
am cel putin o posibilitate sa te ajut daca nu chiar mai multe si vreau sa fac cea mai buna alegere pt el, singura problema va fi cazarea lui cateva zile pana iau eu legatura cu cateva persoane!Adăugat 4 luni în urmă # -
S-a rezolvat ceva cu Demzy? Te rog, spune-mi! Am incercat si eu sa gasesc pe cineva, dar...chiar sa nu fi avut macar un dram de noroc acest catel credincios?
Adăugat 4 luni în urmă # -
Aflati noutati aici: http://www.animale.ro/forum/showthread.php?t=62320
Ultimele file din poveste...finalul s-a scris ieri,unul fericit!
Reusesc sa fac astazi ceea ce asteptam demult:sa va dau vesti bune, sa va strig la toti ca "Da,Demzy e salvat!".Recunosc ca in sinea mea incepusem sa ma indoiesc, sa imi pun intrebari de ce Dumnezeu a ales sa fiu implicata in povestea asta daca nu pot sa o duc la bun sfarsit,daca totul e in zadar...
Cam asa s-a derulat istoria:
Dupa discutia de sambata cu mama stapanului si cu el,care a decurs dupa cum am scris in penultima mea postare,adica dezastruos,finalizandu-se cu injuraturi din partea lui si trantit de telefoane, marti, la ora 7 dimineatza primesc telefon de la mama lui care era disperata,cu sotul la urgenta pentru ca fusese muscat a doua oara,de cealalta mana de data asta (nu mai devreme de sambata le spusesem ca istoria se poate repeta oricand, iar din ce am aflat prima data cand am discutat cu ea, dansul era in stare de ebrietate cand fusese muscat prima oara, desi mi-a zis ca dormea cu el in pat, ca iubea cainele etc).
Au sunat la politie,dar ei i-au zis ca nu se baga.
M-a rugat neaparat sa iau legatura cu Florin (stapanul) si sa trimit pe cineva sa il ia ca efectiv le este teama sa mai intre in casa.
L-am sunat, era vadit intr-o stare de tulburare maxima, a si plans la un moment dat pentru ca isi dadea seama ca daca nu ar fi fost acasa, o nenorocire s-ar fi intamplat, bineinteles ca tot mi-a reprosat ca eu i-am facut rau cu acea plangere la poltie, avea tot felul de injurii la adresa domnului care trebuia sa ia cainele si ca de ce s-a bagat unde nu ii fierbea oala (adica sa dea declaratie si dansul la politie) etc.
Oricum,cu mine isi mai schimbase tonul,mi-a si cerut scuze la un moment dat ca mi-a vorbit asa sambata, dar ca nu isi mai poate controla starile, ca trece de la una la alta si intr-un final a ramas sa il duca la respectiva locatie unde urma sa fie preluat de acest domn si de intreg personalul de acolo.
Discut si cu domnul respectiv (aflu ca stapanul deja il sunase inainte mea si prima data injurase si ii ceruse banii de amenda daca vrea sa i-l dea, iar domnul bineinteles ca a refuzat), imi cer scuze pentru ce se intamplase, il rog sa nu ia in seama si sa mai aiba putin rabdare pana rezolvam cu catelul.
Recunosc ca oricine in locul dansului s-ar fi saturat demult si s-ar fi spalat pe maini, insa chiar a inteles situatia si desi nu i-a fost placut sa traiasca asa ceva, a fost foarte rabdator si chiar s-a dovedit un mare iubitor de animale.
Evident ca pana a ajuns acolo s-a mai gandit si razgandit de cateva ori, eu intermediam prin telefoane cand cu unul,cand cu celalalt discutia, a ajuns si a intrat in cele din urma pe poarta complexului respectiv, unde astepta personalul si dresorii care fusesera special chemati de acasa, dar, din nefericire, cineva din personal a avut proasta inspiratie sa filmeze cu o camera, dorind sa foloseasca materialul filmat pentru dresaj.
In momentul in care a vazut camera, efectiv s-a intors pe calcaie, s-a suit in masina si a plecat.
Cand am auzit ce s-a intamplat, am simtit ca mi se taie picioarele. Il sun, deja vroia sa ia cainele sa il duca la Ilioara sa il eutanasieze, mi-a zis ca el a incercat, dar ca gata, asta a fost ultimul lucru pe care il va mai face.Degeaba i-am explicat ca nimeni nu a vrut sa ii fac un rau.ca daca nu mai vrea sa mearga ii trimit o masina sa ia catelul,dar nu m-am putut intelege.
Apoi a urmat o jumatate de ora in care efectiv il rugam sa crute cainele, am negociat pentru viata lui si intr-un final am obtinut urmatorul raspuns: “daca vrei, vii tu personal, neinsotita de nimeni, daca am vazut pe cineva ca e cu tine chiar si de la distanta, m-am intors pe calcaie si direct cu cainele la eutanasie sunt!Vii cu mine la politie sa il scot de pe numele meu, il treci pe al tau, retragi plangerea, apoi vii cu mine in parc la Crangasi, ti-l leg de un gard si apoi faci ce vrei cu el.”
Bineinteles ca din cand in cand mai strecura si cate o subtilitate de genul “poate il asmut pe tine sa vezi si tu cam ce a simtit tatal meu!”.
Va dati seama ca am constientizat ce risc din toate punctele de vedere la aceasta intalnire, dar am mers pe totul sau nimic...
Am luat trenul, iar a doua zi dimineatza, pe la 10 am fost la gura de metrou Crangasi, unde stabilisem ca ne intalnim.Ma astepta nu in fata metroului, ci intr-o masina, cu un prieten.M-am suit in masina, iar pe drum tot ma intzepa ca eu nu am ce face de ma plimb pe drumuri, ca ar trebui sa imi gasesc o ocupatie, nu sa umblu dupa cainii altora, iarasi mi-a scos ochii referitor la plangerea de la politie etc.Totusi,de vorbit mi-a vorbit politicos,atat el, cat si prietenul.
Am mers in sectie si efectiv am facut tot ce mi s-a cerut pentru ca eram constienta ca nu mai e cale de negociat sau intors in vreun fel.Stiam ca risc sa fac toate astea si sa ma aleg cu nimic, pentru ca el se sucea de la un interval la altul cu o repeziciune fantastica.
Din sectie a iesit oricum nervos pentru ca unul din politisti, satul de un mic show pe care l-a facut acolo, l-a dat afara din camera respectiva.
Dupa ce se incheie cu declaratii si tot, iesim de la politie, dupa care imi spune ca i-a parut bine, ca imi multumeste ca am venit si ca acum se duce sa eutanasieze cainele.S-a intors sa plece, prietenul lui a ramas si el perplex, se uita cand la mine, cand la el si, desi imi declarase ca nu e iubitor de animale si ca el l-ar fi eutanasiat cu mana lui de prima data, i-a spus sa imi dea cainele.Nu a vrut,tot il chema sa plece, eu am mers dupa el si 20 de minute am stat in fata politiei sa discutam si sa incerc sa il fac sa inteleaga ca si daca il omoara nu rezolva nimic, ca eutanasia costa si aia bani (chiar nu mai stiam ce sa ii spun).
Mi-a raspuns ca rezolva ca mi-a demonstrat mie ca m-a adus acolo unde a vrut si ca tot ca el a iesit, iar cainele trebuie sa plateasca pentru ce i-a facut tatalui lui, citez “ochi pentru ochi si dintre pentru dinte” si ca oricum nu mai este cainele lui, e o javra care i-a mutilat tatal si ca o sa-l arunce pe Lacul Morii sa se rupa gheatza cu el si sa moara si ca asa nu va scoate un leu din buzunar si ca imi va trimite o poza cu el mort si radea la mine...
I-am spus un lucru pe care sincer il cred (desi mintea lui este intunecata si nu mai evalueaza corect realitatea), ca in el exista si o parte de lumina, care se numeste suflet si pe care sincer cred ca o are, ca nu este un om rau si ca mi-a demonstrat asta cand si-a luat cainele inapoi prima data si cand a incercat sa ii gaseasca stapan.A mai stat putin, s-a mai gandit, era vadit ca dorinta de a se razbuna, a umili nu ii dadea pace si imi cere sa vin cu el la cumparaturi, ca eu oricum am timp de pierdut si ca el are ziua libera pana seara si ca se mai gandeste.M-am suit iarasi in masina cu ei, am mers in nu stiu ce complex mare de acolo, iar in timp ce el se afla intr-un magazin am discutat si cu prietenul lui care era mult mai cerebral si mi-a zis ca face toate astea la ambitie,ca e suparat si ca va incerca si el sa mai discute.
Am iesit de acolo, dupa aceea imi cere sa fac o copie dupa buletin sa o aiba, ca imi va da cainele, fac si asta,apoi ne suim in masina,dupa care imi cere sa merg la el acasa sa il vad pe tatal lui in ce stare e,dar asta am refuzat,chiar nu puteam sa il las sa impinga lucrurile pana acolo,nu aveam nici o garantie la ce avea sau nu sa se intample.
Intr-un sfarsit a coborat la capatul strazii sale si pe mine m-a lasat prietenul sau la intrarea din parcul Crangasi, urmand sa vina cu cainele acolo, dupa care am mai schimbat cateva cuvinte cu prietenul,dupa care acesta a plecat fiind foarte obosit.
Bineinteles ca asteptam in virtutea inertiei, ma puteam gandi ca nu va mai veni, insa, dupa un sfert de ora in care asteptam asa in deriva, surpriza, se intoarce prietenul cu masina si imi spune ca stapanul va veni cu cainele.
Si, in sfarsit, in zare il vad ca apare cu Demzy, care prima data cand s-a apropiat de mine a inceput sa dea din coada, dupa care il leaga unde l-am rugat, imi face si o poza cu cainele pentru ca asa facusera si cei de la “Milioane de prieteni” cand a venit sa il revendice si a plecat.
A trebuit sa astept cam o ora si ceva intr-un frig cumplit pana au venit salvatorii lui cu masina (nu puteam sa ii sun decat atunci cand aveam cainele, pentru ca altfel riscam iarasi sa ii pun aiurea pe drumuri pe bietii oameni).In tot acest timp stateam cu sufletul la gura ca nu cumva sa nu se razgandeasca iarasi si sa vina dupa el.
Dupa aceasta asteptare,care a parut o eternitate,au aparut si domnii care trebuiau sa il preia.
Vreau sa va spun un lucru, care pe mine m-a socat pentru ca il puneam pe seama traumei primului abandon: cainele a inceput sa latre si sa maraie cu coada intre picioare la toata lumea, iar in momentul in care unul dintre dresori s-a apropiat usurel de el,cainele efectiv a facut pe el de frica! Nu pot decat sa ma intreb cum de a ajuns in asa hal de traumatizat (in special de barbati) acest animal.
Cu ei venise si o tanara, care a fost extraordinara:s-a asezat pur si simplu langa caine la jumatate de metru, cu o mana usurel a desfacut legatura lesei,apoi a inceput sa alerge cu el facand-o sa o urmeze, a dat cateva dure de alee asa,dupa care din mers a sarit in dubita cu care venisera, iar cainele a urmat-o,dupa care usile s-au inchis.Altfel nu ar fi putut luat.Nu stiu cum o cheama,desi s-au facut prezentarile, dar chiar imi doresc sa o felicit pentru curajul,spontaneitatea si inspiratia de care a dat dovada!
Mai tarziu am discutat cu ei si mi s-a spus ca Demzy a ajuns cu bine la noua locatie si ca nu mai este atat de speriat.
Ce sa va spun,sunt fericita ca s-a terminat totul cu bine,dar cu siguranta imi va lua cateva zile sa imi revin si sa constientizez pe deplin ca tot cosmarul asta s-a incheiat si ca intr-adevar Demzy este salvat.Inca nu reusesc...tensiunea prin care am trecut a fost mult prea mare.
In continuare voi tine legatura cu domnul care l-a preluat,voi fi “mamica lui adoptiva” de la distanta si in acte pentru ca il voi declara pe numele meu ca sa nu mai existe eu stiu ce discutii ulterioare,urmand ca,dupa ce va fi reeducat sa ii gasim un adoptator.
Rog in continuare pe cei care cunosc persoane serioase,care ar fi dornice sa il adopte,evident dupa ce el va fi dresat corespunzator si isi va recapata increderea in oameni,ii rog sa ma contacteze.
Doresc in acelasi timp sa multumesc tuturor persoanelor care s-au implicat in acest caz: Cristinei Topescu care a pus atat suflet si s-a zbatut sa gaseasca solutii, domnului care a preluat raspunderea catelului,dresorului care se va implica si intregului personal de acolo (daca voi avea acordul dumnealor voi scrie despre cine este vorba),dar si persoanelor care au colaborat la intocmirea dosarului de la politie,voluntarilor din protectia animalelor care m-au sprijinit fiecare dupa puterile lui si tuturor celor care ati fost alaturi cu un gand si o vorba buna!
Imi cer scuze ca v-am scris un roman intreg aici,insa chiar mi-am dorit sa stiti intreaga poveste pentru ca stiu ca ati urmarit si voi cu sufletul la gura acest caz.
Poze din timpul salvarii am reusit sa fac doar cateva cu un telefon (aparat foto nu am riscat sa iau la mine pentru ca oricum nici de telefoane nu m-am putut atinge atunci pentru ca eram suspectata ca inregistrez ce se vorbeste) care le voi posta atunci cand le voi reusi sa le descarc.Adăugat 4 luni în urmă # -
Ai castigat o lupta dar nu razboiul, Gabriela ! Dar mult a fost, putin a ramas. Cel putin stim ca Demzy e intr-un loc sigur unde-si va recapata linistea si increderea in oameni. Sa nu inchei aceasta poveste pana nu vom afla marele final: ADOPTIA . Felicitari ! Asta da tenacitate...De-ar fi mai multi OAMENI ca tine....
Heaven, esti extraordinara. Ai avut un curaj nemaipomenit. Ma inclin cu respect. :)
Din patania ta poate tragem niste invataminte, si anume ca trebuie sa facem mult mai mult efort pentru infiintarea Politiei Animalelor, a adevaratei Politii a Animalelor.
Daca nu ar fi fost Romania, pustiul acel insolent si dezechilibrat ar fi fost demult tras la raspundere si oameni ca Heaven nu ar fi trait un cosmar.
Ma bucur tare tare mult pentru Demzy, este un norocos de catel. :)Adăugat 4 luni în urmă #
Fluxul în RSS pentru acest subiect
Răspunde