EcoSapiens »Forum » Protectia animalelor » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

SOS, 400 de catei sunt sub zapada

(25 posts)

Tag-uri:

1. Un strigat de ajutor... sunt 400 de catei in mare nevoie... au nevoie de voluntari pentru a elibera tarcurile de zapada... au murit catei... custile sunt acoperite...

strigatul de ajutor:
    ar trebui sa scriu acest mesaj cu litere foarte mari ca sa evidentiez urgenta si nevoie de ajutor de care cateii din glina au nevoie. Avem mare - mare nevoie de ajutor la scos zapada din tarcuri, este de aproape 2 m, foarte multi catei au sarit din tarcuri si se bat afara. Drumul de acces este aproape inaccesibil , pe jos doar se poate ajunge pe o portiune din el. In camp acum sunt doar colegele mele Ioana si Olimpia si una din voluntarele noastre, Mara.
    VA ROG MULT, nu stiu cum sa exprim nevoie de ajutor, avem nevoie de oameni cu lopeti care sa ne ajute.
    Am gasit un utilaj de dezapezire care va da zapada de pe drum si de langa tarcuri, dar in tarcuri nu are cum sa ne ajute.

VA ROG, SUNTEM DISPERATE, NE POATE AJUTA CINEVA ASTAZI??? ACUM ???
    VA RUGAM MUUULT !!!!
    contact : 0744440089 carmen, 0744884704 ioana, 0723643329 olimpia.

img img

Atasamente

1. img glina2.jpg (52.6 KB, 35 descarcari) acum 1 lună
    2. img glina1.jpg (68.7 KB, 36 descarcari) acum 1 lună
    Adăugat 1 lună în urmă #

2. User has not uploaded an avatar MC24
    Neinregistrat

buna ziua.

cum se poate ajunge pana la voi?
    aveti nevoie de lopeti sau aveti deja acolo?

Adăugat 1 lună în urmă #
  3. User has not uploaded an avatar Mirela
    Neinregistrat

La ora 2.00pm se organizeaza o intalnire si in Vitantis Shopping Center, pentru colectat mancare, bidoane cu apa, oameni cu lopeti si mers in Glina.

sau suna la numerele de telefon:

contact : 0744440089 carmen, 0744884704 ioana, 0723643329 olimpia.

Adăugat 1 lună în urmă #
  4. User has not uploaded an avatar Alina
    Neinregistrat

buna ziua,

am sunat la numerele acelea, dar sunt retele ocupate, si nu prind !! vreau sa vi si eu !! cum facem ?

Adăugat 1 lună în urmă #
  5. User has not uploaded an avatar Andreea
    Neinregistrat

Incerc sa sun si nu raspunde nimeni. Iar persoana ce se ocupa cu transportul are telefonul inchis... Abia acum am auzit ce se intampla acolo si vroiam sa vin maine daca mai este nevoie. Cum ajung? Cine mai vine?

Adăugat 1 lună în urmă #
  6. dragele mele..implicarea si entuziasmul vostru este tare impresionat....insa,daca ,poate sunteti deja descurajate,eu voi mai pune un pik de sare pa rana..imi amintesc ,in timpul marilor inundatii,cum au venit militarii sa-i ajute pe localnici,scotandu-le malul si apele din curti si case....sa-i ajute?????...nu!!!!....sa le faca TOATA treaba!!!...satenii stateau cu mainile-n(biiip),iar militarii trageau la lopata! Asta in cel mai fericit caz,pen'ca se putea si mai rau,ca atunci cand militarii lucrau,iar parte din sateni(cei care nu erau cu mainile-n....)erau la crasma,sa-si aline stresul!!..asa ca, dragele de voi ,sperati mereu la voluntari pentru caini....sunt ataaaat de greu de urnit romanii!!..va amintiti povestea cu"muieti ti-s posmagii?"..nu degeaba e scrisa pentru noi,romanii...unele ca voi,si poate multi altii, mai schimbati totusi in bine fata ofilita a acestui fel de romani!

Adăugat 1 lună în urmă #
  7. User has not uploaded an avatar
    Neinregistrat

AJUTOR! Este INCA NEVOIE de OAMENI la GLINA cu lopeti, APA si mancarica,exemplu:paine de la rebuturi la pungi de 4-5 kg costa doar 6 ron din AUCHAN!Noi mergem de doua zile cate 4-5 ore si le dezgropam custile din zapezi si le punem apa cumparata de noi pentru ca nu au fantana decat in sat si se mai aduce apa doar cu un marat de cal nu stim la cat timp...Zapada nu tine de sete!LI SE USUCA SUFLETELUL DE SETE!Azi am dus 100 de kg apa doar 34 ron din REAL in peturi de 5 kg taiate in doua pt. baut pentru ca recipientele lor sunt inca ingropate in zapada cu tot cu custi si azi am salvat un catel blocat de zapada in cusca...traia..dar nu stim cati mai sunt inca blocati sau in viata!Veniti macar pt dezapezit!.. apa oricat de putina..o coaja de paine ramasa ...cine nu are cum sa ajunga ne poate suna si pe noi 0764.445.199 suntem voluntari ca si voi.Dumnezeu se va dea putere si gand bun,de care au nevoie disperata niste fiinte a caror existenta depine exclusiv de VOI !

Adăugat 1 lună în urmă #
  8. Scuze..am uitat sa va spun IMBRACATI-VA BINE neaparat cu manusi si ceva impermeabil la picioare ca sa nu inghetati!

Adăugat 1 lună în urmă #
  9. User has not uploaded an avatar Cora_biolan
    Neinregistrat

Cum putem ajunge acolo?

Adăugat 1 lună în urmă #
  10. User has not uploaded an avatar nick
    Neinregistrat

glina este adapostul asociatiei roby??

Adăugat 1 lună în urmă #
  11. User has not uploaded an avatar andreea stancescu
    Neinregistrat

la ce ora se pleaca maine de la costin georgian?

Adăugat 1 lună în urmă #
  12. User has not uploaded an avatar szabynutz
    Neinregistrat

si a Robi,si a A doua sansa

Adăugat 1 lună în urmă #
  13. User has not uploaded an avatar carmen
    Neinregistrat

pt cine poate veni maine in glina, la catei - la ora 10.30, la Nicolae Grigorescu (fost Salajan), se vor intalni cateva persoane pt a merge impreuna la adapost. de la statia de metrou Nic.Grigorescu, iesirea spre Theodor Pallady, se mai merge putin spre intersectia mare si acolo este un cazino Maxbet ( il dau ca reper caci e mereu luminat si se vede). Din fata lui pleaca maxi-taxi catre glina. Cine poate veni la 10.30 - ne intalnim acolo.
    imi cer scuze catre cei carora nu am reusit sa raspund la tel si nici sa sun inapoi. Am primit multe telefoane si din pacate nu am reusit sa raspund la multe dintre ele. Imi cer scuze inca o data. ( 0744440089)

Adăugat 1 lună în urmă #
  14. first:
    TRASEUL PENTRU ADAPOSTUL GLINA
    Eu am trasat drumul dinspre targul AUTOVIT Vitan,dupa ce ati ajuns la centura faceti dreapta apoi stanga la indicatorul GLINA dupa care traversati comuna pe drumul principal pana la indicatorul de iesire din GLINA. Apoi imediat dupa indicator este un drum la dreapta, mergeti aproximativ 2km drept. Adapostul este pe partea stanga langa o sonda de petrol dupa fabrica dezafectata.

img

Atasamente

1. img glina.bmp (1774.4 KB, 28 descarcari) acum 1 lună
    Adăugat 1 lună în urmă #
  15. User has not uploaded an avatar Hallex
    Neinregistrat

ma poate lua si pe mine cineva de aici : AICI?

Adăugat 1 lună în urmă #
  16. User has not uploaded an avatar Adela
    Neinregistrat

Buna ziua,

vreau si eu sa vin sa va ajut, dar nu pot ajunge singura direct la glina. maine, adica joi, se mai organizeaza vreo plecare catre glina?

Adăugat 1 lună în urmă #
  17. User has not uploaded an avatar Hallex
    Neinregistrat

Adela mai facem rost de 2 persoane si luam un taxi pana acolo

Adăugat 1 lună în urmă #
  18. Adela si Hallex de banii pt taxi mai bine luati 100 de kg de apa cu doar 34 ron din Real sau niste paine de la rebuturi cu 5 -6 ron un sac de 4-5 kg care este si proaspata(doar ca este rupta) si va duc eu cu masina maine pe la 10-12 ca oricum merg si eu sa vad cum mai este treaba.Doar azi nu am fost ca m-am rupt 2 zile la zapada si pus apa si carat...sunati-ma asta seara sau maine dim pe la 9.

Adăugat 1 lună în urmă #
  19. 0764445199

Adăugat 1 lună în urmă #
  20. Aceasta minune ar trebui sa existe zilnic... dupa cum se stie... urgent este si refacerea tarcurilor... a custilor... vine si vara .... trebuie construite si tarcuri noi... pentru cateii care au mai ramas in Laila... si plus de asta hrana cat mai multa... si banii de chirie... 3 -5 oameni care asigura permanenta cu fonduri insuficiente si donatii prea putine nu pot sustine sufletelele alea din camp...
    adoptia la distanta ar fi o solutie... pentru cei ce nu-si permit (din timp) sa aiba grija de un animalut... pentru o suma pot asigura traiul unui catel in conditii decente...

Adăugat 1 lună în urmă #
  21. Adăpostul are nevoie de un utilaj care să strângă mormanele de nămeţi, înainte ca acestea să transforme ţarcurile în lacuri.
    Câinii din adăpostul de la Glina au fost deszăpeziţi, graţie fundaţiilor de protecţie a animalelor "A doua şansă" şi "Robi", precum şi voluntarilor strânşi în urma apelurilor de pe internet. La acţiune au participat şi deţinuţi de la penitenciarul Jilava.

Nu toţi căţeii au scăpat însă cu bine de nămeţi: doi dintre aceştia, care au scăpat din ţarcuri, au fost prinşi de viscol şi au murit îngheţaţi, sub zăpezi. Alţii au fost mai norocoşi: patru animale au fost îngropate în căsuţele lor, însă voluntarii au reuşit să îi scoată cu bine de sub nămeţi, a declarat pentru REALITATEA.NET, Ioana Diaconu, directorul asociaţiei "A doua şansă".

Bucuria salvării lor a fost scurtă, întrucât acum câinii sunt ameninţaţi cu înecul. Mormanele de peste 2 metri de zăpadă au început să se topească şi riscă să le transforme cuştile în piscine ale morţii. Adăpostul are nevoie de un utilaj care să ducă zăpada mai departe de câini. Primăria locală nu are un asemenea utilaj, iar alte companii au nevoie de ele acum sau nu doresc să le împrumute.

Cele două fundaţii care au grijă de cei 300 de câini de la Glina fac încă o dată apel la bunăvoinţa oamenilor să îi ajute şi acum pe sărmanii căţei.

Mai multe informaţii puteţi afla pe site-urile celor două asociaţii, www.adouasansa.ro

Adăugat 1 lună în urmă #
  22. siteul asociatiei este www.adouasansa.com

Adăugat 1 lună în urmă #
  23. Cateii din Glina au in continuare nevoie de voluntari... pentru a le asigura sederea cat mai decenta... avand in vedere faptul ca sunt in camp

cine vrea sa mearga nu e nici un fel de problema de ajuns cu masina .. este drum din dale de beton pana sus la adapost...mici gropite dar e super ok drumul.Cine are de gand sa mearga sa-si ia cizme de cauciuc,bocanci,ceva sa nu intre apa..ca e jale...de unde se termina drumul de beton pana la catelusi e un camp "inundat" nu razbiti cu incaltaminte "de oras". Cateii sunt mai bine acum..au mai venit azi acolo pe la 3 pm 2 vole mari cu care inca se lucra la dezapezirea dintre tarcuri

aduceti lopeti de acelea de fier, nu plastic. Zapada este foarte intarita si cele de plastic nu fac fata.

In afara de ceva mancare, orice, daca aveti, puteti aduce:
    -apa (foarte importanta - ei nu au decat apa topita din zapada, insa nu face decat sa le termine stomacelele)
    -orice hainuta, patura, "treanta" de prin casa - li se pun in cotete, sa le tina de cald.
    -orice material cu care se poate repara - sarma, musama, folie, cleste de taiat sarma, cuie
    -paleti de lemn de pus marfa pe ei (daca aveti posibilitatea)
    -vitamine, poate niste unguent de galbenele- s-au incaierat multi caini si destui au rani

Daca puteti veni, luati-va neaparat cizme de cauciuc sau incaltaminte inalta, impermeabila. Se sta in apa pana la glezne.

Starea drumului este foarte buna.

Adăugat 1 lună în urmă #
  24. desi azi dimineata era o vreme de..brrr...lapovita si ploaie..cand am ajuns in adapost o gramada de oameni deja munceau pentru a micsora nivelul apei stranse intre tarcuri. Au venit muuulti si au adus si papalica pentru catei, paturi si presuri pentru a fi puse in cotete in locul paielor care sunt deja ude si inghetate, total inutilizabile, am inceput sa le scoatem din cotete caci nici nu mai intra in ele cateii din cauza umezelii.
    nici nu avem suficiente cuvinte de multumire pentru toti cei care au lasat locul caldut din casa ca sa vina sa-i ajute pe catei si pe noi. Desi vremea s-a incalzit dupa pranz majoritatea erau uzi leoarca la picioare..si asa au stat pina dupa-amiaza cand a inceput sa se insereze.

multumim si companiei APA NOVA care ne-a trimis utilaje 2 zile la rand, multumim doamna Cristina ca ne-ati ajutat in acest sens.

multumim pe aceasta cale si firmei VLAD EXIM care ne-a donat ieri, 12.02, 25 saci de mancare uscata (250 kg boabe).Au papalit cateii azi din ele foarte bine si a mai ramas si pt maine.
    Iar dupa-amiaza au mai primit un rand de mancare de la voluntarii care au venit astazi la noi. Au escaladat muntii de zapada ramasi si au dat la toti portia nr 2 , iar ei au acceptat foarte bucurosi..

cuvintele sunt de prisos ...NOTA 10 pentru TOTI cei care ne-au ajutat in toate aceste zile. Fara ajutorul vostru, al oamenilor cu suflet, care ne-au ajutat la inlaturat zapada si apa, ne-ati ajutat cu mancare si materiale (plase, cuie....), materiale pentru cotete (interior si exterior), mediatizarea situatiei disperate in care eram....si multe altele (nu-mi mai vin acum in minte, dar asta pt ca-s asa obosita ca-mi pica ochii in gura pe romaneste...) - cateii nu ar fi supravietuit..Cea mai mare parte din ei nu ar fi reusit sa depaseasca aceasta perioada ... NOTA 10

Adăugat 1 lună în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri