Dragi mei!Eu nu prea sunt prea optimist.Daca veti citi noul testament domnul nostru IIsus Cristos a spus de cateva ori ca sfarsitul va veni prin foc. Scris in biblia ortodoxa deci nu dupa alte carti.Asa ca cat o sa ne straduim sa stopam efectul de incalzirea globala inevitabilul se va produce!Daca imi pot permite sa va dau un sfat si va rog sa ma scuzati.Indreptati-va ca sa nu ne prinda sfarsitul nepregatiti Deci este valabil si pentru mine !Bunul Dumnezeu sa va binecuvinteze
EcoSapiens »Forum » Controlul Poluarii » Deschide un Nou Subiect de Discutie »
Dragi mei, eu nu prea sunt prea optimist
(31 posts)-
Adăugat 9 luni în urmă #
-
-
Amin!
Adăugat 9 luni în urmă # -
foarte bine cum spui .
Astept sa-l vad acest sfarsit , ne vom distra pe cinste .Dar totusi sfarsitul asta pare un concept greu de acceptat avand in vedere eforturile internationale de globalizare tocmai pentru a impiedica un potential viitor razboi mondial . Oricum numai bine
Pai "sfarsitul lumii" tot vine de vre-o 800 ani sau mai mult.... Pai nu ar fi mai bine sa nu facem nimic?? Ca daca tot vine maine-poimaine...??? Da-l in colo de ozon, de padure, de ..orice ca vine "sfarsitul lumii"... Care copii?? Care viitor?? - vine "sfarsitul..."
Nu iau in deradere cuvantul Domnului, dar ii iau in deradere pe cei care il "propavaduiesc" astfel...
De vre-o 800 - 1000 de ani de cand tot vine "sfarsitul Pamantului" societatea a evoluat, evolueaza si va evolua, iar acest "vine sfarsitul Pamantului" nu a fost decat o piedica in dezvoltarea umanitatii de-a lungul istorieiPt cei care anunta "sfarsitul Pamantului" va dau o veste - "si totusi se invarte" (daca asta va spune ceva)
FRATILOR NU AVETI VOI IDEE CUM VA FI SFRSITUL LUMI:CUVINTUL LUI DUMNEZEU(BIBLIA) SPUNE CA SFRSITUL VA VENI ATUNCI CAND VOI NU VA ASTEPTATI,ASA CA POCAITIVA SI INTOARCETI LA D-ZEU ,VA ROG SA CITIT DIN BIBLE IN:MARCU:CAP:13 CU VERSETELE 1-37:DOMNUL SA VA BINECUVINTEZE AIMN!
S-a ajuns la aceasta data dupa calendarul Maya, dupa oracolul chinezesc I Ching si dupa spusele vrajitorului Merlin a lui King Arthur. acesti oameni au trait in ani diferiti nu sau cunoscut nu sau auzit ....dar o data preciza au dato totti 3 ..21 Decembrie 2012
Cica exact pe 21 Decembrie 2012 Soarele se va alinia cu Terra (Pamantul), iar Terra (Pamantul) va fi in centrul galaxiei Calea Lactee. Se vor inversa polii campului magnetic si de aici vor urma furtuni, ploi, apa multa, Apocalipsa.Adăugat 8 luni în urmă # -
Doamne ba nene nu sunteti sanatosi la cap, asa sa zis si ca in 2000 o sa fie sf lumii si in 21 decembrie 2012 sa fie exact ca acum, ADICA EU mergand la o bere cu tov mei ... ;) hai pa TREZITI-VA BA
Adăugat 8 luni în urmă # -
cand o veni,o veni!ne-au mintit ca vin de atea ori,asa ca fratilor calati-va ....va e frica??
Nu are cum, Sistemul Solar/Soarele nu "calatoreste" prin centrul galaxiei.
IN BIBLIA NOASTRA SCRIE CA NE VOM DA SEMA DE SF LUMII ASA CUM NE DAM SEMA CAND URMEAZA SA PLOUA,
NU TREBUIE SA NE AGITAM AVETI DREPTATE NU TREBUI SA NE SPERIEM SI AICI AVETI DREPTATE DAR TREBUI SAL ASTEPTAM TREJI.NU CERETI BANI SI MASINI CI DOAR INTELEPCIUNE SI VE-TI INTELEGE CAND?I CUM?VA VENI SF LUMII
DUMNEZEU SA NE BINECUVANTEZE PE TOTI,SI SA NE IERTE CACI DOAR EL ARE PUTEREA DE A NE FACE SUFERINTA MAI USORA NUL STRIGAM PE DUMNEZEU CAND VINE SF LUMI SI CAND NE ARDE FOCUL PACATELOR NOASTRE IL STRIGAM ACUM CACI DACA NUL CUN ACUM EL CUM TE VA CUN CAND VEI AVEEA NEVOIE?Adăugat 7 luni în urmă # -
Sincer am senzatia ca subiectul acesta a inceput sa scape un pic de sub control. Intr-adevar, sunt constienta de riscurile foarte mari ce survin din schimbarile atat de majore ale naturii dar nu cred ca e cazu sa extrapolam in asa masura si sa folosim termeni poate prea radicali. Vine sfarsitul lumii...intr-o zi o sa vina, dar nu cred ca e cazul acum sa incepem sa ne panicam...este o vorba "In momentul in care te gandesti pentru prima oara serios la moarte, atunci incepi sa mori." Intr-adevar...sa ne caim...mm...da, fiecare cu metoda lui...ce ar fi daca in loc de a te cai - ca ai facut ceva, incerci sa nu mai faci acel ceva. Sa nu ne mai para rau ca am facut un lucru, sa incercam sa nu-l mai facem, si pentru ca suntem pe un site ecologic totusi...marimar...ti-as sugera sa ne dai cateva sugestii, pe care le consideri tu mai eficace..in a incerca sa schimbam ceva in bine, sa facem pamantu asta sa ne mai suporte un pic . Ce zici?
Cu cele mai calde ganduri, Cristina I.Adăugat 7 luni în urmă # -
CAND VINE SFARSITUL LUMII E UNA..DAR SA IL PROVOCAM NOI, E ALTCEVA...SA FACEM CEVA SA NU NE TAIEM SINGURI RAMURA DE SUB CALCAIE
Adăugat 7 luni în urmă # -
Eu cred ca problema se poate pune si altfel. Ne ingrijoreaza de fapt chiar sfarsitul lumii, sau sfarsitul omenirii? Fiindca nu cred ca e unul si acelasi lucru.. Natura ar putea exista foarte bine si dupa moartea noastra, poate sub o alta forma, cu alte tipuri de vietuitoare. Dar daca e vorba intr-adevar de sfarsitul a tot ceea ce a creat Dumnezeu, asta nu putem controla noi, oamenii.
Mi se pare putin exagerat sa asociem incalzirea globala cu focul Apocalipsei din Biblie, asta inseamna o interpretare a textului cu ceea ce stim sau credem noi ca stim despre ce se intampla cu planeta in momentul de fata.. Si interpretarile de acest fel sunt periculoase, fiindca informatia pe care se sprijina teoria e incompleta si instabila. NU se stie pana in momentul de fata exact ce-i cu incalzirea globala, daca am provocat-o noi sau nu sau daca o sa continue in acelasi ritm. Cand o sa vina Apocalipsa... o sa stim. Tot in Biblie se spune ca inainte de foc o sa se intample multe lucruri nefiresti in lume. Din fericire, pana in momentul de fata nu s-a intamplat nimic cu adevarat nemaiauzit si nemaivazut.
Nu uitati ca toti sfintii care au vorbit despre sfarsitul lumii au vorbit ca si cum sfarsitul ar putea sa vina si maine, si totusi nici unul dintre ei nu a apucat decat propriul sfarsit. Nu stim ce ne rezerva noua viitorul, dar nu cred ca-i sanatos sa fim chiar paranoici si sa cautam semne ale dezastrului peste tot...
Optimist, sau nu, viitorul noi il cream. O fi Biblia o carte plina de invataturi, dar ne-a mintit de prea multe ori. Prea multe sfarsituri ale lumii... sau poate interpretata de prea multe ori de actualii sfinti manipulatori.
Biblia si ai ei sfinti nu spun nimic de genul... Natura se chinuie sa invinga haosul creat de umanitate.
Incalzire globala, munti de gunoaie, paduri defrusate, drumuri asfaltate prin parcuri, centurile verzi ale oraselor inexistente, rauri otravite, specii distruse, braconaj... si ne vaitam ca vine sfarsitul lumii in 2012... A cata oara?
Sau poate dorim sa ne creem un sfarsit al umanitatii printre gunoaie, printre frumoasele paduri si flora lor autohtona PET-urile, printre dealurile si muntii de deseuri, din jurul oraselor, bogate in fauna - ursuleti, broscute sau alte animale de plus.
Am uitat sa privim spre prietena nostra - NATURA - nu ne-am gandit niciodata ca acum are nevoie e ajutorul nostru. Dupa milioane de ani de evolutie, e randul nostru s-o ajutam.
Prin defrisarea unei paduri se distruge (pe langa multe altele) si un bioclimat, zona respectiva devenind in cele mai multe cazuri arida. Disparitia paduri duce la scaderea debitului cursurilor de apa din zona respectiva, automat si la disparitia florei si faunei din acestea, instalarea ariditatii are ca rezultat disparitia speciilor existente, degradarea terenurilor, samd.
Imi pun intrebarea: "Oare cati cititori ale acestor randuri vor devenii mai sensibili la problemele ecologice ridicate de sfarsitul lumii si ce ar face ei pentru amanarea acestuia cu inca 2 ani?"Save the Eart, this planet is uniq.
Biblia si ai ei sfinti nu spun nimic de genul... Natura se chinuie sa invinga haosul creat de umanitate.
Din cate stiu eu pe vremea lui hristos nu prea existau masini care sa polueze, fabrici etc.
(oricum interesant discursul)Adăugat 7 luni în urmă # -
Ai dreptate... pe vremea lui hristos nu prea existau masini care sa polueze, fabrici etc.
Dar nu tot umanitatea le-a creat? Nu este tot de datoria noastra sa ne reparam greselile?Adăugat 7 luni în urmă # -
sunt 3 posibilitati:1)o megaeruptie vulcanica.2)un meteorit\asteroid sau o cometa mare la impact cu terra,3)un holocaust nuclear.si sfarsim in foc,dar mai devreme sau mai tarziu,natura va rasufla usurata ca a scapat de noi!!!(poate si dumnezeu va fi mai fericit atunci si va conduce universul poate de la computerul meu...)nostim,nu???
Adăugat 6 luni în urmă # -
4)Zombie Attack
Adăugat 6 luni în urmă # -
apocalips,sfirsitul lumii.
biblia a spus multe, dar a fost scrisa tot de om.Adăugat 5 luni în urmă # -
biblia si sfirsitul lumii este ca si mama copilul si bau-bau
cind mama ma speria cu bau-bau daca nu sint cuminte,am intrebat-o ce este bau-bau
mii de explicatii si imaginatii
nici pina azi nu pot sa-mi imaginezi ce este bau-bau,la fel cum nu i-mi pot imagina nici acest sfirsit al lumii. si nu mie frica caci se va sfirsi lumea,ci mie frica ca ma voi sfirsi eu inaintea ei!Adăugat 5 luni în urmă # -
stau linistit,ca nu apuc eu sfarsitul lumii!!!Poate ca nici dumnezeu nu il apuca,ca suntem dati dracului!!!
Adăugat 5 luni în urmă # -
dati dracului?adica vrei sa te duci la cel de jos nu?eu nu am nimic impotriva...eu vreu la cel de sus
razvan,ia legatura cu NASA
sa stii ca nu glumesc mondamin
treaba este serioasa cu sfarsitul lumiiAdăugat 5 luni în urmă # -
CE ESTE SIGUR IN LUMEA ACEASTA A NOASTRA,DUPA STIINTA NOASTRA ACTUALA DUPA D-UL EINSTEIN,TRAIM RELATIVITATEA DAR DUPA ACEASTA TREBUIE SA NE INTINDEM PUTIN MINTEA SI SA CONSTIENTIZAM CA VOM AJUNGE SA TRAIM UNICITATEA SI ACEASTA INSEAMNA INSUMAREA TUTUROR...............
nu conteaza ce traim,bine ca mai traim!!!Dar nu traim bine...
tare faza cu NASA,ajungi urgent la cel de pe sus...
Eu sunt un optimist si vreau sa vad partea pozitiva a lucrurilor, deci nu vreau sa ma gindesc la sfarsitul lumii, ci la o lume care va continua, in intelegere, armonie si spre progresul nostru, individual si social. Ce am inteles eu este ca noi decidem viitorul, si o facem constient si inconstient in fiecare moment, prin ceea ce alegem, prin deciziile pe care le facem si gindurile pe care le avem, idealurile pentru care muncim. Totul se desfasoara acum, trecutul s-a dus, nu-l mai putem schimba, viitorul nu a venit inca, prezentul conteaza, si asta trebuie sa intelegem noi. Deci, noi decidem! Daca suntem destul de multi care decidem sa continuam, sa mergem mai departe, atunci asa va fi. Daca nu, atunci nu, o sa continuam in alta parte, pe alta lume. Insa, eu cred ca ar fi cel mai bine sa cautam sa pastram aceasta planeta, aceasta lume, este incredibil de frumoasa, de interesanta, plina de fascinatie si este un loc minunat pentru noi, pe care sa-l exploram pentru citeva decenii si sa traim experientele pe care vrem sa le traim si sa ne maturizam, sa ne realizam scopul pentru care am venit aici. Planeta nu ne apartine, nu am creat-o noi, atunci de ce sa o distrugem? Nu este bunul nostru, ci al universului sau al lui Dumnezeu, cum doriti sa-l numiti. Nu cred ca Dumnezeu ne-a trimis aici sa facem ravagii!! Cred ca noi suntem aici sa progresam, sa exploram aceasta lume si in acelasi timp sa ne traim viata-experientele care sa ne ajute sa intelegem mai multe despre noi insine si despre acest univers.
Biblia si toate scrierile sacre trebuie citite cu grija si interpretate cu mare atentie. Ele au fost scrise dupa ce Iisus sau toti ceilalti sfinti sau Maestri mari au parasit lumea, deci sunt consemnari facute de discipolii lor, dupa nivelul lor de intelegere. Pe de alta parte, ca sa intelegi ce a spus Iisus trebuie sa fii cit de cit la nivelul lui Iisus sau sa fii fost acolo in persoana ca sa auzi ce a spus El, in ce context si pentru ce fel de audienta, ceea ce este greu de realizat. Este bine sa avem o minte deschisa si sa judecam situatia in contextul actual al lumii noastre, dupa cum este situatia de acum. Sunt sigur ca daca Iisus ar fi acum aici, mesajul lui ar suna altfel, ca pentru oamenii secolului 21. Problema nu este ca mesajul Bibliei nu este interpretat cum trebuie, ci faptul ca ar trebui ca Iisus sa fie cu noi si sa ne spuna direct ce sa facem azi!
Priviti lucrurile spre pozitiv si actionati pozitiv in orice aspect al vietii. Alegeti sa traiti cu cit mai putina suferinta cauzata celor din jur, si atunci nu vom avea nici noi parte de suferinta. Iubiti oamenii, animalele, natura si fiti ingrijitori buni ai planetei, ai naturii. Traiti simplu, asta nu inseamna sarac! Simplu inseamna ai grija de ce ti-a dat Dumneuzeu in aceasta viata si returneaza-i de 10 ori mai mult decit atit. Este bine sa traim la nivelul demnitatii de oameni, asta inseamna sa respectam viata ca pe cel mai minunat dar primit vreodata, insa viata tuturor, nu doar a noastra! Atunci vom ajunge si in mileniul 3, fara probleme!
m-ie frica de ce se va intampla
amuzant, cum fiecare, crezand ca are dreptate, incearca sa-si impuna punctul de vedere celuilalt.. in fond, cine are dreptate? toti. ;) mai bine continuam sa traim asa ca si pana acuma, fara panica extrema si/sau prea muta euforie :P ca pana la urma om da toti in depresie si atunci murim de mana noastra. negare furie negociere depresie acceptare. ( si asa incerc si eu sa-mi impun punctul de vedere :P )
Adăugat 4 luni în urmă #
Fluxul în RSS pentru acest subiect
Răspunde