EcoSapiens »Forum » Educatie Ecologica » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

1. User has not uploaded an avatar danezu
    Neinregistrat

The Great Global Warming Swindle ( subtitrare romana )
    Professor Richard Lindzen
    Dept of Meteorology
    Massachusett Institute of Technology

ROMANA: Marea escrocherie a încălzirii globale ‘ este un film documentar ce se opune consensului ştiinţific ce spune că încălzirea globală este “foarte probabil rezultatul unei creşteri observabile a concentraţiei de gaze cu efect de seră cauzate de om ‘. Filmul, efectuat de producătorul de televiziune britanic Martin Durkin, prezintă oameni de ştiinţă, economişti, politicieni, scriitori, şi alţii care sunt sceptici cu privire la teoria ştiinţifică a încălzirii globale antropogene. Materiale publicitare ale programului afirmă că încălzirea globală antropogenă este ‘o minciună’ şi ‘cea mai mare înşelătorie din timpurile moderne’.
    Nota: Vikingii ajung in Groenlanda unde intemeiaza o micuta colonie in anii 980. Cautand lemn, descopera apoi, in jurul anului 1000, coastele Canadei de azi (si legendara Vinland). Pe atunci, in Groenlanda ei au practicat chiar agricultura, iar gheturile ocupau suprafete mult mai mici ca astazi acolo. Si nu s-au petrecut cresteri catastrofale ale nivelului marilor si oceanelor. Probabil ca in Antarctida gheturile s-au extins ca o compensatie.
    Clima este starea medie a atmosferei pe o perioada indelungata de ani, iar starea vremii de la o zi la alta este altceva.

Adăugat 6 luni în urmă #

2. User has not uploaded an avatar istriteanul
    Neinregistrat

da co2 nu poate creste prea mult,va fi absorbit in oceane...Pai cat au fumat vulcanii miliarde de ani,si co2 azi e 0.03la suta...parti pe milion volum...infim frate!!!nu putem face noi acum ce nu au reusit vulcanii miliarde de anisori!!

Adăugat 6 luni în urmă #
  3. User has not uploaded an avatar istriteanul
    Neinregistrat

asa dadeau sigure previziuni ca soarele va intra in ciclul nu stiu ce numar acum cel putin 1,5 ani,dar el doarme linistit inca!!nu,alta e cauza incalzirii,mai ganditi-va!!!Anul trecut a fost cel mai rece din 2000 incoace,DIN CAUZA ACTIVITATII MICI A SOARELUI,iar acest an va fi si mai rece,mai ales iarna asta,ca soarele a dormit 80%din an,iar campul magnetic a scazut formidabil de mult!!Semn ca va mai dormi,dar nu stim cat.Stim putine despre soare,nu e chiar asa constanta "constanta solara".

Adăugat 6 luni în urmă #
  4. User has not uploaded an avatar dan
    Neinregistrat

Toata teoria asta cu incalzirea globala se bazeaza pe o logica schiopa.Se analizeaza influenta activitatii industriale ca si cum activitatea solara ar fi constanta.
    Se uita - probabil intentionat - ca in istoria planetei au mai existat schimbari climatice majore, inainte de aparitia omului pe pamant....Nu vreau sa acuz pe cineva de prostie , ci mai degraba de ceva interese materiale...ca doar banul face sa se invarteasca pamantul mai repede , si din cauza asta el se incalzeste...pai nu?????

Adăugat 6 luni în urmă #
  5. User has not uploaded an avatar istriteanul
    Neinregistrat

frate DAN,te felicit!!ai zis un mare adevar!!banul invarte pamantul tare si se incinge!!!

Adăugat 6 luni în urmă #
  6. Cred ca dovada cea mai buna a schimbarii climatice este schimbarea brusca din aceasta luna. Si anume, lunea trecuta eram in sacou si sandale, ei bine marti am trecut direct in cizme! Zapada si-a facut de cap atat de aproape de zilele de plaja. Nah, asta e , trebuie sa ne obisnuim cu ideea!

Adăugat 4 luni în urmă #
  7. User has not uploaded an avatar istriteanul
    Neinregistrat

co2 are un puternic rol CCN,

Mihaela,vezi comentariul meu de acum o luna,si vezi ca am prevazut ca iarna asta va fi mai rece,asa ca fii pregatita si cu palton!!.

Adăugat 4 luni în urmă #
  8. User has not uploaded an avatar istriteanul
    Neinregistrat

Mihaela, vezi comentariul meu de acum o luna,asa ca te rog sa pregatesti paltonul si sa nu te miri cand zapada va fi de un metru iarna asta!!!

Adăugat 4 luni în urmă #
  9. Din pacate, nu putem schimba nimic. Cred ca am incercat sa schimbam prea mult natura sa fie asa cum vrem noi, si uite cum se razbuna ea pe noi!

Adăugat 4 luni în urmă #
  10. User has not uploaded an avatar istriteanul
    Neinregistrat

Mihaela,dar cand s-a descoperit Groenlanda,(green-land,sau tinutul verde)clima era cu minim 3 grade mai calda decat acum!! Am citit carti care spun acest lucru,iar nivelul oceanului a fost cu pana la 7-9 metri mai inalt!!Si pe atunci oamenii nu poluau!!Am avut noroc cu faptul ca s-a mai racit clima,acum eram fierti!! O sa schimbam, caci dupa ce se va atinge un maxim al poluarii,poate peste 10-15 ani,va scadea apoi poluarea in mod constant,odata cu implementarea unor noi tehnologii.Cel putin eu,sunt foarte optimist!! Si,ca sa inchei,iti spun ca co2 are un puternic rol in condensarea vaporilor de apa,se comporta ca si vaporii de apa.Pe timp senin ajuta la incalzire,dar in condensare accentueaza nebulozitatea.De aceia,sau cu atat mai mult,se produc cantitati de precipitatii mai mari(poti spune si inundatii mai dese)Dar,asta e clima,repet, avem noroc un pic ca nu e ACUM mai cald cu 3 grade!!!

Adăugat 4 luni în urmă #
  11. Crezi ca vei reusi vreodata sa vezi in Romania, ca se implementeaza tehnologii?
    Eu zic ca minunata noastra tara, nu va fi atat de norocoasa incat sa beneficieze de atentia oamenilor si autoritatilor.

Adăugat 4 luni în urmă #
  12. User has not uploaded an avatar istriteanul
    Neinregistrat

fii convinsa ca nu vom imbatrani asa!!!

Adăugat 4 luni în urmă #
  13. Cu cat citesc mai mult, cu atat ma inspaimanta si mai mult ceea ce ne asteapta din partea naturii.

Adăugat 4 luni în urmă #
  14. User has not uploaded an avatar istriteanul
    Neinregistrat

Asta e scopul,sa inspaimante,numai oamenii cu instruire in clima pot sa isi dea seama de realitate.Clima are regulile ei,mai mult de un grad co2 nu poate aduce in plus,tinand cont de totalitatea sistemului climatic.

Adăugat 4 luni în urmă #
  15. bine, dar ai observat ca in timp ce pe majoritatea globului temperatura a crescut cu doar 0,7 grade C, deasupra oceanului arctic a crescut cu 2.4 grade celsius... de aia se topesc asa repede pe acolo ghetarii din groenlanda.. pe cand in capatul celalat is cele mai aspre si violente furtuni de zapada.. (cik din cauza ca e gaura aia din stratul de ozon).. da pt aia tot se desprind si de acolo destule iceberguri si de dimensiuni mari care baga in sperieti australienii si neo-zeenlandezii..

Adăugat 1 lună în urmă #
  16. Poate ca unele povesti legate de incalzirea globala sunt adevarate, dar totusi nu putem nega unele adevaruri pe care le vedem in jurul nostru. Am publicat pe blog filmulete acelea in care Animal Planet ne invita sa ajutam habitatul natural al animalelor salbatice. Ni se pare ca zic foarte bine!

Adăugat 1 lună în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri