EcoSapiens »Forum » Protectia apelor » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

1. In satul Ciochiuta din Mehedinti peste 1000 de persoane nu au apa potabila. Majoritatea famiilor din acest sat detin fantani in curte dar apa nu este potabila datorita calcarului si bacteriilor.
    Ce ar trebui sa faca acesti oameni pentru ca problema lor sa fie rezolvata?
    Nimeni nu poate face nimic pentru acesti locuitori?
    Nu se poate trage o conducta pentru apa ca in celelalte sate din Romania?

Adăugat 1 an în urmă #

2. Mai in gluma, mai in serios (si sa nu ajungem prin mai multe parti astfel) cica o firma canadiana a facut un dispozitiv care transforma umezeala din atmosfera in apa potabila. Ideea nu-i noua, e drept...prin Chile de ani buni se bea apa asa, dar astia ar fi dimensionat aparatul suficient cat sa-l pui pe peretele casei:)
    Iti dai seama, un sat de cocioabe, fiecare avand atarnata de perete cate-o chestie din aia?:)

Adăugat 1 an în urmă #
  3. Inainte ca cineva sa faca ceva pentru ei, ei ce fac?
    Nu de altceva, dar sunt adeptul dictonului "ajuta-te singur".
    O solutie mai ieftina decat o conducta de aductiune de la cea mai apropiata sursa este filtrarea si dedurizarea apei.
    Firma pe care o recomand (am cumparat de la ei si sunt foarte multumit) este:

Aquatech Systems SRL si se ocupa de:

- consultanta in tratarea apei primare [fitrare, dedurizare, sterilizare (UV sau clorinare prin dozare automata) deferizare, demanganizare, declorinare, etc]
    - intretinerea de piscine indiferent de tip (liner, vitroceramica, ppr, etc)
    - prestatarea de servicii tehnico-sanitate (instalatii tehnico-sanitare) , mecano-energetice (instalari centrale fara ISCIR, calorifere, etc), automatizari (montaje hidrofoare, pompe, grupuri pompare, dimensionari, etc)
    - intretinerea si amenajarea de gradini si spatii verzi
    - cleaning offices
    - furnizarea de echipamente si know-how in toate domeniile de mai sus

Tel/fax: 021 3344180 dispecerat
    mobil: 0766682514 secretariat
    0766482513 Directiune
    www.aqua-tech.ro (inca in constructie)
    mail.office@aqua-tech.ro - dispecerat
    grigguti@aqua-tech.ro - directiune

Parerea mea,
    Bogdan

Adăugat 1 an în urmă #
  4. Pe bune oameni buni veniti cu soluti nu cu reclame....daca tot aveti degand sa faceti ceva.... aparatele alea sunt scumpe m-am lovit si eu de ele de cateva ori... si nu sunt la indemana unui proprietar de cocioaba... nu cred ca isi permit toti sateni la un loc sa cumpere unu dapai sa aiba fiecare... Implicati mai bine autoritatile locale ... invatatii sa se ajute singuri dar incepeti cu primarul ca nu isi ia degeaba banii...

Adăugat 7 luni în urmă #
  5. User has not uploaded an avatar alexandru
    Neinregistrat

stau toti in fata portii si se vaita si in rest se scarpina in fund . acesta este romanul, cu exceptia catorva. au cap sa-l foloseasca, sa se adune cu sefii comunitatii in frunte si sa se apuce de alte fantani. eu locuiesc in extravilan intr-o cocioaba si am curent 12volti de la tractor si aduc apa de la un izvor din apropriere cu un carut si pot afirma cu o deosibita placere ca in mijlocul naturii este un miracol pt fiinta umana. azi am baut apox 3,5 l de apa si am mancat o salata de varza cu morcov si ceapa, un pumn de seminte de dovleac crude si sunt f fericit. daca acum va vaitati sa va vedem peste 15-20 de ani. atunci, coviltiru si spre munte daca se doreste apa ca la botul manzului. sa n-e mai uitam si calcaie ca este pacat pt tara asta (de taramul acesta deosebit), nu toata ziua la ispite.

Adăugat 7 luni în urmă #
  6. Poate ca fantanile alea nu au fost sapate si intretinute cum trebuie. Fantanile se mai si curata/dezinfecteaza, din cand in cand... In plus, ma indoiesc ca nu se gasesc prin zona si alte surse de apa potabila. Altfel, cum ar fi rezistat satul pana acum?

Adăugat 7 luni în urmă #
  7. User has not uploaded an avatar gajik uzzy
    Neinregistrat

traim in romania c vreti mai mult?

Adăugat 1 lună în urmă #
  8. User has not uploaded an avatar Cris
    Neinregistrat

Pacat de noi toti care muncim luna de luna si ne platim taxele si impozitele pentru " baietii dastepti " de la Bucuresti. Nu stiu cat mai suporta romanul sa fie furat pe fata. Eu sincer ma simt buzunarit cu ambele maini si din clipa in clipa imi vine sa explodez deoarece aceasta buzunareala e facuta fara stil si discretie cum e in occident. Ca si cum simti ca intra mana hotului in buzunar si stai si te prefaci ca nu se intampla nimic. Oare chiar asa de prosti suntem, se pare ca da. As mai vrea sa fac o paranteza pentru banatenii care au avut norcul de a se invecina cu vestul, nu mai fiti rasisti cu oltenii puteati fi voi in locul lor pe partea de sud si nu cred ca veneau nemtzii pana acolo (si eu sunt banatean).

Adăugat 1 lună în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri