Ar trebui sa avem mai multa grija de Terra ,Dumnezeu ne-a dat-o ca sa o protejam si sa o iubim nu sa o expluoatam la maxim.Trebuie sa luam din natura doar strictul necesar.
Ea are grija de noi cum am mai spus mai sus , dandu-ne hrana si toate cele necesare vietii in schimb ce-i oferim : paduri ce se intind pe zeci de hectare ,defrisate si o data cu ele murind si animalele ce isi aveau acolo casa .
Ne lasam controlati de lacomie si nu ne mai intereseaza ce e in jurul nostru ci doar propriul confor
EcoSapiens »Forum » Protectia mediului » Deschide un Nou Subiect de Discutie »
Sa ne salvam planeta de la distrugere
(12 posts)-
Adăugat 2 ani în urmă #
-
-
Semi ai mare dreptate ar trebui sa protejam mai mult Pamantul deoarece este casa noastra , care ne-a ajutat si ne-a daruit ce avea mai bun , asa ca as dori sa gasesc o organizatie din care sa fac parte
Adăugat 2 ani în urmă # -
Am descris parerea mea pe subiectul deschis de Rusen referitor la aerul poluat, oarecum tangent la acest subiect. Foarte adevarat Semi, dar ce e de facut?
Personal nu cred in aderarea la o organizatie o solutie a problemei in care ne aflam, ci mai degraba o analiza si adoptare / schimbare a felului de viata, o evaluare a ceea ce este important pt noi..
Intrebari de genul: CHIAR imi trebuiesc televizoare in fiecare camera?? CHIAR imi trebuie sa schimb televizorul / masina / mobila, etc care le am acum???? Daca actionez eu in directia asta, face chestia asta vre-o diferenta pt planeta?? Pai nu prea, dar tinand cont ca sunt mai mult de 200 milioane de familii "civilizate" in lume, daca totio ar face la fel, ar face chestia asta vre-o diferenta???? Asa.... un prim exemplu.....
"Sa plantam un pom, sa facem un copil, sa construim o casa" - principii de viata care le auzeam de la bunici....
Ar trebui sa ne intrabam fiecare cand am sadit ultima data un pom?? Personal am sadit pana acum 160..
Unde ar trebui sa ii plantam?? Pai e asa important?? In fata blocului, langa trotuar, undva pe camp, ce conteaza??? El e acolo si traieste, doar si pt cativa ani.... Cat costa un pom la Metro?? 100.000?? ce inseamna 100.000 odata pe an?? 1 Kg de samanta de gazon? probabil 80.000 lei. Aruncati-o in spatiile "verzi" pustii din Bucuresti, ploiesti, etc, oriunde este pamant gol.... Cumparati brazi in ghiveci de Craciun si saditi-i dupa aceea.. Care e diferenta??Daca fac maine chestia asta are vre-o insemnatate pt mediu?? bineinteles ca nu!! Dar daca maine ar face asta 20 mil de romani??? Ar avea vre-o insemnatata???? Pt ce imi mai trebuiesc "organizatii"???
Nu o cosidera un afront Catalina, sincerele mele scuze daca simti asta, vreau doar sa arat ca se pot face mult mai multe cu putina implicare directa decat cu expectativa...
Daca plantam copaci pe un teren defrisat de o companie de exploatare forestiera, si lasat in paragina, cine are direct de castigat de pe urma asta??? Ce conteaza??? Pana la urma tot NOI castigam.....
-
Buna sami, catalina si echo , o gasesc agreabila dezbaterea voastra dar si la noi o sa vina poate..!! sistemul social paralel( in Franta sint echovilagele) adica intr-un sat traesc persoane cu statud diferentiat prin meseriile lor dar complementari lucrind intrun sistem SEL "Sevice libre echange" fara sa manipulese sume cinumai servicii contra servicii ,binenteles caprintre locuitori sint profesori,doctori si alte persoane utile mersului normal al microsocietati.
In SUA sin la ora actuala cel putin 50 milioane ce traesc in acest sistem ,bine-nteles ca statul de drept nu este de acord la nivel de fiscalitate . Eu cred ca este sistemul just si ca astfel de microsocietati se vor prolifera; Cred ca ar fi o alternativa. Am cunoscut sate unde nu folosesc deloc electricitatea ( poate din cauza undelor electromagnetice) intr-un cadru de invidiat in naturacu un calm si un ritm aparte de civilizatia dezvoltata intre ghilimele..totul pare simplu si totusi totul pare util. Cea ce putem admira intr-un sat de genul acesta este simplicitatea, banuesc si tind sa cred ca intradevar simplicitatea este ceva virtuos ..voi ce zice-ti ..??Adăugat 2 ani în urmă # -
Va recomand un articol care m-a cam speriat.Daca doar 10% e adevarat si tot e de rau.Voi ce credeti? Il gasiti la urmatorul link: http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/82837/
-
Sunt pure interpretari astrologice. Daca vrei poti sa te uiti si peste filmele urmatoare si o sa vezi care e semnificatia acelor zile 21-25 decembrie.
Decoding the Past - Mayan Doomsday Prophecy
http://video.google.com/videoplay?docid=-2056220249702121896&hl=enZeitgeist
http://video.google.com/videoplay?docid=5547481422995115331Adăugat 2 ani în urmă # -
Parerea mea este ca Terra deja a ajuns intr-un punct in care nu mai exista cale de intoarcere spre bine si nu prea mai e nimic de facut ca sa o stabilizam. Orice am incerca orice am face nu este indeajuns sa reparam raul facut, ca na inteligenta artificiala a unora de a face experimente nucleare pe pamanat si pana la banalele autovehicule care ne sunt indispensabile vietii si orice am face nu avem cum sa ne intoarcem la caruta au dus la dezastru. Asta este si de acum nu ne mai ramane sa ne resemnan si sa asteptam ca totul sa se termine odata. Putem folosi resurse regenerabile...degeaba ca raul facut e prea mare si e prea mult pentru al acoperi cu diverse modalitati. Aceasta e opinia mea si dupa parerea mea numai avem ce face oricat am incerca. Cel mult putem sa incetinim procesul de distrugere dar acesta dureaza mult prea mult pentru a reface tot raul facut pana acum, si pana se va finaliza acest proces Terra nu va mai exista
Nu prea sunt de acord cu faptul ca trebuie sa asteptam sa se termine. Atitudinea pasiva nu prea aduce nimic bun...
E posibil sa ai dreptate ca totul se va termina, din pacate e posibil sa ai mare dreptate, dar daca facem tot ce putem sa intarziem acest sfarsit si mai dam sansa inca unei generatii sa traiasca, asta nu inseamna chiar nimic???Adăugat 2 ani în urmă # -
ba inseamna foarte mult... si e chiar dureros dar.....
SA NU DISTRUGEM PADUREA CA FARA PADURI U PUTEM AVEA AER CURAT
Adăugat 1 an în urmă # -
padurea ar fi maii buna si mai frumoasa daca noi putem si avem putterra sa adunam gunoaie mizeri dar unora oameni nule pasa de padure dar daca nu vrea mai bine traim noi an aer curat si mirositor frumos ca noi putem face toate astea si va zic protejati padurea si daca s
alvati padurea va salvati si pe voi deci trebe sa protejati padurea si daca vedem o mizere luatio si aruncatio ca astfel salvati pamantul an care traim noi acum .....Adăugat 5 luni în urmă # -
(Scrisoarea Pamantului catre copii)
Dragi copii !
Sunt foarte bolnav.Ma ameninta din ce in ce mai multe pericole.Imi mor plantele si animalele, multi oameni sufera de diferite boli,mi se risipesc bogatiile.Stratul de aer care ma apara de razele fierbinti ale soarelui se subtiaza.Ma acopera praful si gunoaiele.Este atata murdarie in jur !
Ce sa ma fac ? Ajuta-ti-ma !Adăugat 4 luni în urmă #
Fluxul în RSS pentru acest subiect
Răspunde