Nutritionistii propun ca de 2 ori pe saptamana sa consumam acizi grasi omega 3 proveniti din carne peste. Cum ramane cu experimentele cu bombe care se fac in oceane?
EcoSapiens »Forum » Alimentatia » Deschide un Nou Subiect de Discutie »
Sa consumam sau nu carne de peste?
(11 posts)-
Adăugat 1 an în urmă #
-
-
http://video.google.com/videoplay?docid=-1836661842063695382&hl=en
http://video.google.com/videoplay?docid=1490297793846406778&q=source%3A009869921219146131781&hl=en
http://video.google.com/videoplay?docid=6589497593405331382&q=source%3A009869921219146131781&hl=en
http://video.google.com/videoplay?docid=-8923504223956790122&hl=en
; vizionare placuta .Adăugat 11 luni în urmă # -
Nu am avut rabdare sa ma uit la videoclipuri, dar eu zic sa mancam peste de crescatorie, e mai ecologic
Adăugat 11 luni în urmă # -
Chiar si asa este un prim pas inainte (cu toate ca s-au descoperit surse vegetale de omega 3 la fel de valabile daca nu chiar superioare celor din peste de ex. semintele de in,semintele de canepa ) .
Adăugat 11 luni în urmă # -
Adăugat 11 luni în urmă #
-
Referitor la consumul de carne de peste, am primit un mass-mail zilele trecute despre PANGASIUS. As fi foarte curios ce ar spune dl. Gheorghe Mencinicopschi referitor la acest material. Pina una alta eu l-am scos din program.
"Industrial cultivat în Vietnam, de-a lungul râului Mekong,
Pestele Pangas sau Pangasius (cum il stim noi), a fost introdus recent pe piaţa.
Intr-o foarte scurtă perioadă de timp, acesta a crescut în popularitate în Franţa si in intreaga Europa.
Francezii infuleca Pangasius ca si cum ar fi ultima lor masa. E un peste foarte accesibil ca pret
(relativ ieftin), se vinde mai ales ca fileuri fara oase şi are o aroma şi textura neutra (blanda);
mulţi l-ar compara cu codul. "But as tasty as some people may find it, there's, in fact, something
hugely unsavory about it".
Desi unii oameni il gasesc gustos, de fapt, ceva este extrem de neplăcut.
Sper că informaţiile furnizate aici va vor servi ca informaţii importante pentru dumneavoastră şi
viitoarele alegeri vis-a-vis de produsele pe care le introduceti in alimentatia Dvs. si a familiei Dvs.
Iată de ce este mai bine sa nu cumparam pangasius: Pangasius sunt plini cu un nivel ridicat de
otrăvuri şi bacterii. (arsenic, deseuri / dejectii chimice etc.).Si asta pentru ca raul Mekong este unul
dintre cele mai poluate râuri de pe planetă, aici sunt crescuti pangasius, iar industriile dezvoltate
de-a lungul râului arunca substanţe chimice şi deşeuri industriale direct în el. A se lua aminte : un
prieten a testat in laborator acest peşte şi ne spune sa evitam consumarea lui, datorită riscurilor mari
de contaminare. Indiferent de rapoartele şi recomandările împotriva vânzarii, supermarketurile inca
vând publicului larg, chiar daca stiu că sunt contaminate, pentru ca acest peste se cumpara foarte
bine si, implicit, profiturile companiilor cresc.
Pangasius nu este un peste ecologic, ba, dimpotriva, este un experiment genetic si o "bomba"
biologica. Pangasius este situat la polul opus alimentelor ecologice, sunt crescuti în Vietnam si, mai
nou, pentru ca cererea a devenit foarte mare pe pietele din intreaga lume, deseori sunt injectati cu
hormoni proveniti din urina deshidratata, deoarece au constatat ca astfel pestii cresc mai repede
mari si carnea lor devine mai "pufoasa".
Studiati si voi toate informatiile legate de acest nou "trend" de peste si luati singuri decizia daca il
mai consumati sau nu!
INTRATI PE ACEASTA PAGINA SI AFLATI SINGURI...
> http://www.dietmindspirit.org/2008/01/30/why-you-shouldnt-eat-this-fish pangas-pangasiusvietnamese-
river-cobbler-white-catfish-gray-sole/"De asemeni ce poate spune despre produsul numit "SURIMI". Am luat din curiozitate, e destul de bun dar cind am citit dspre el iar l-am sters de pe lista. Ma intreb insa, pina cind voi tot sterge, si daca aceste produse sunt nocive, cind ne vor comunica "alesii nostri" ca suntem in pericol?
Poate reuseste cineva sa contacteze pe d-l Gheorghe Mencinicopschi sau pe cineva de la alimentatie...Adăugat 10 luni în urmă # -
Din cate stiu eu, consumul de carne de peste este benefic, insa se stie ca pestele se contamineaza usor cu reziduuri chimice si radioactive, mai ales cel oceanic (care este oarecum mai expus la o gama larga de poluanti-cum e cazul tonului, care poate contine si mercur).
E important sa ne informam un pic si sa stim ce mancam, de unde provine pestele. In cazul Pangasiusului, nu cred ca se mai creste doar in Vietnam la ora actuala. Stiu ca am citit undeva.. pe un ambalaj de file de Pangasius, ca specia (salbatica) provine din Vietnam, dar crescatoria din care provenea acel peste era in alta parte.. nu mai retin unde exact. Si din alta sursa am aflat ca ar exista crescatorii si in Europa. Deci nu ar fi neaparat pesti crescuti in zona Mekongului.
Adăugat 10 luni în urmă # -
Nu toti nutritionistii spun ca trebuie sa consumam peste ; desi nu sunt nutritionist consider ca asa cum este nociv consumul de carne de mamifere ,la fel de nociv este folosirea pestelui in alimentatia umana (faptul ca unii sunt crescuti in medii toxice controlate [ de ex. crescatorii ca in cazul de mai sus ] este un motiv in plus pentru a nu mai fi luati drept hrana ; nu mai pomenesc de fructele de mare diverse sau alte animale marine sau de ape dulci (scoicile,stridiile ,alte moluste si nu numai ) care se stie ca retin metalele grele si substantele chimice diverse .
Adăugat 10 luni în urmă # -
Acizii grasi Omega se pot obtine si fara consum de peste . Pe piata exista o gama destul de diversificata de suplimente cu Omega 3 si 6 de origine vegetala ( in, de exemplu). Eu cred ca este mult mai sanatos decat consumul de peste . Si e si mai eco: in prezent , stocurile de peste sunt mult diminuate din cauza pescuitului excesiv. Iar pestii de crescatorie sunt echivalentul puilor de crescatorie: bombe biologice, indopate cu hormoni si antibiotice.
Toate bune,Adăugat 10 luni în urmă # -
Mirel, odata pe saptamana poti consuma carne de peste oceanic de la mare adancimi, acolo poluarea nu a ajuns inca. Apoi mai exista si surse vegetale de omega 3, deci nu e capatul lumii daca alegi si alte alternative.
In concluzie, tot ce-i mult strica!Principii generale pentru o alimentaţie inteligentă
Orice lucru bun poate fi compromis prin exagerare, prin ducerea la extremă. Alimentaţia este un domeniu care suscită multe pasiuni şi ca urmare a dat şi continuă să dea naştere la multe curente şi tendinţe deplasate, nu rareori extremiste. Tocmai pentru că alimentaţia este un factor atât de important în menţinerea sănătăţii şi în general a unei vieţi pline de satisfacţie, am vrea să precizăm în încheiere câteva reguli care să prevină adoptarea unor practici unilaterale, neechilibrate.
Principiul varietăţii
Prima regulă de importanţă crucială pentru alimentaţia noastră este regula varietăţii. Însăşi natura înconjurătoare ne învaţă în mod intuitiv această lecţie prin diversitatea debordantă de produse alimentare care ne stau la dispoziţie. Apoi, organismul nostru, gustul - în măsura în care nu este pervertit - are o înclinaţie firească spre variaţie, alternanţă. Regimul monoton, unilateral, nu este un mare câştig pentru sănătate şi este neînţelept să faci economie pe seama sănătăţii. De aceea este bine să folosim ca hrană o varietate cât mai mare de cereale integrale, fructe, legume şi zarzavaturi.
Aceasta nu însemnă totuşi că este obligatorie includerea la fiecare masă a tuturor felurilor de alimente ci mai degrabă varietatea să se reflecte în alcătuirea meniului pe parcursul zilei şi de la o zi la alta. În acest sens deschiderea spre tradiţiile culinare sănătoase ale altor popoare este mai mult decât binevenită.Principiul moderaţiei
A doua regulă fundamentală este moderaţia. Nu este suficient să evităm produsele cu efecte nefaste asupra sănătăţii. Trebuie să avem în vedere faptul că multe alimente sănătoase în sine, pot fi nesănătoase dacă se depăşeşte măsura. De exemplu, unii consumă cantităţi exagerate de miere, deoarece au convingerea că este un aliment "natural", "sănătos" prin excelenţă. Totuşi, realitatea este că mierea poate fi la fel de nesănătoasă ca şi zahărul dacă se consumă în cantităţi prea mari.Principiul adaptării
E adevărat că nutriţia are legile ei generale şi că necesităţile organismului variază doar în limite destul de restrânse. Totuşi maleabilitatea şi adaptarea la cele mai diverse condiţii este foarte importantă.
În primul rând, cantitatea şi felul alimentelor trebuie să fie mereu în concordanţă cu vârsta, activitatea profesională, starea de sănătate sau boală, cu anotimpul, şi alte condiţii sau stări care modelează nevoile organismului la un moment dat (de exemplu perioada de sarcină şi alăptare). Cei care muncesc mai mult, mai intens, au nevoie de calorii mai multe în timp ce persoanele sedentare trebuie să limiteze semnificativ aportul caloric. Pe timp de iarnă, organismul cheltuie energie suplimentară pentru producerea căldurii, ceea ce este normal să se reflecte în cantitatea de alimente consumată.
În al doilea rând, trebuie ţinut cont şi de particularităţile fiecărui individ. Dacă o persoană are o intoleranţă la un produs, de altfel sănătos, cum ar fi de pildă varza, sau fasolea, nu înseamnă că nu va putea să-şi alcătuiască un meniu adecvat. În nutriţia raţională există reguli, dar graţie diversităţii extraordinare a produselor alimentare din natură, ele sunt deosebit de maleabile.
În al treilea rând, se impune adaptarea la limitele impuse la un moment dat de posibilităţile economice precum şi exploatarea creativă a tradiţiilor locale. Deseori, ameliorarea alimentaţiei înseamnă un efort financiar pe care nu toţi ni-l putem permite, oricât de mult l-am dori. Planurile de reformă alimentară trebuie să fie realiste, să ţină cont de posibilităţile concrete _dintr-un loc şi moment dat. Adaptarea la condiţiile locale vizează printre altele şi adaptarea meniului la specificul culinar dintr-o regiune sau alta. De multe ori se pot găsi variante acceptabile ale unor preparate tradiţionale nesănătoase ca atare. Aici, un cuvânt greu de spus îl are ingeniozitatea şi priceperea bucătăresei.Principiul progresivităţii
Alimentaţia este o problemă complexă, are multe componente şi foarte multe laturi. De aceea schimbarea ei trebuie să fie totdeauna progresivă. Schimbările trebuie introduse treptat şi planificat. Este nevoie de timp pentru informare şi înţelegerea raţională a schimbărilor necesare. Apoi, este nevoie de timp pentru găsirea de soluţii practice, pentru adaptarea la particularităţile individuale sau ale familiei. Factorul economic, disponibilitatea unor produse pe piaţă şi respectiv costul lor (care le poate face inaccesibile pentru unii dintre noi) este de multe ori un factor care limitează sau încetineşte schimbările. Trecerea la o alimentaţie sănătoasă presupune de cele mai multe ori şi schimbarea gustului, iar educarea sau reeducarea gustului presupune timp.
Mult succes!!!Adăugat 9 luni în urmă # -
Am fost un de pendent al carnii, pestelui, gratarelor si tot ce e mancare traditionala. Aveam 102kg, credeam ca sunt tare ,aveam sala mea de forta personala, intr-un cuvant credeam ca ca traiesc exrem de bine si sanatos mancam "bine" si faceam sport,citeam si invatam "nutritie", nu pierdeam nici un numar din revistele de culturism,eram foarte cunoscut in oras printre sportivii de gen,eram foarte interesat de cum aratam pe din afara ,credeam ca stiu totul. Miau trebuit 36 de ani sa-mi dau seama ca de fapt mergeam intr-o directie total gresita si ca toata viata asta nu ma facut decat sa cred ca sunt extrem de bine construit cand de fapt eram putred pe dinauntru. Ma inbolnaveam mereu ,incheieturile ma suparau din ce in ce mai des, eram extrem de obosit mai tot timpul, ptactic una aratam si alta traiam.Incetul cu incetul am inceput sa deschid alt gen de carti-BIOCHIMIE UMANA-NATUROPATIE-MEDICINA ALTERNATIVA si tot ce ma trimitea in directia asta.Eu nu credeam in doctori , aveam o reticenta cand era vorba de ei si asa am inceput sa caut raspunsuri extrem de delicate in alte surse. Am inteles ca in sport ai nevoie de vointa de fier si in dietele alimentare,credeam ca daca ai vointa ai totul. Ei nu e asa. Cumva dupa ce am inceput sa intru mai adanc in biochimie umana ce apoi ma trimis catre biblie am fost stupefiat ca de fapt realitatea e cu totul alta. Brusc mam trezit a doua zi de dimineata si am aruncat tot ce era de fapt opusul necesitatilor alimentare umane, am renuntat definitiv la CARNE ,LAPTE, BRANZA, OUA,TOT CE ERA PROCESAT RAFINAT,GATIT EXAGERAT,COPT, RAFINAT,CARAMELIZAT,ADITIVAT,ALCHOOL,CARBOGAZOS,DULCIURI,FOIETAJE,HIDROGENAT,SATURAT,ETC lista e lunga. Mia fost extrem de greu perioada de tranzitie aprox 6 luni, oribil mam simtit, spasme, oboseala acuta, greturi,practic era toata repulsia corpului la ceia ce faceam si la tot ce era el obisnuit pana atunci.Incetul cu incetul ma simtit schimabari radicale, stiam ca trebuiau sa apara si zilele cand ma voi simti din ce in ce mai bine. Asa a si fost, am 2 ani de atunci si pot zice ca diminetile eu nu ma trezesc ci renasc, e un lucru minunat si totodata aproape inposibil sa descrii cuiva ce simti. Am devenit un alt om,am scapat si de bolile ce mau suparat atata timp,osteoartrita de la ambele picioare de care doctorul mia zis ca voi trai mereu cu ea, incheieturie nu ma mai suparau, era extraordinar sa realizezi ca ceia ce citisem atita de mult era intradevar real ,adevarat. Asa am inteles ca traim intr-o lume in care am fost mereu manipulati , antrenati din primii ani de viata sa devenim consumatorii fideli ai industriei alimentare,ca toate minciunile ce ni se spun despre nutritie si alimentatie nu sunt de fapt decat cai si metode prin care ei nu fac decat sa stoarca bani de la noi toti. Medicina si farmacologia de asemeni ne vand boli si noi cumparam , pentru ca asa ni se spune ca e bine, si mai rau e ca lumea crede. Ne mor parintii si copii inainte de vreme, tata lumea sufera, spitalele sunt pline. Mananci toxic ,gandesti toxic. Numai putem discerna intre bine si rau,neau inradacinat dependente, ne manipuleaza prin tot ce e posibil ,reclame reviste tv etc......SI NOI CREDEM. Viata poate fi extrem de frumoasa fara sa mai tremuram in fata mancarii si a dulciurilor.Ma ingrozesc totodata uitanduma la altii cum nu fac altceva decat sa discute de mancare, toata lumea moare de foame.Taiem ,ucidem si inmultim la comanda miliarde de animale pentru a ne potoli dependenta de carne si de a rotunji cifrele de afacere ale marilor companii ce practic nu le pasa de voi.Chimicale, antibiotice hormoni, animale suspecte de cancer toate pe farfuria voastra. Vi se pare normal? Cum poti spune ca esti crestin si ca ai un Dumnezeu cand practic te hranesti din suferinta unor animale abuzate crescute in conditii mizerabile si nevinovate ce au avut nesansa sa vina pe pamant ca am vrut noi si sa moara la comanda tot ca o vrem noi. Multumesc LUI BUNULUI DUMNEZEU ca am fost indrumat pe drumul asta, se poate nu doar trai ci practic sa prosperi cu un stil de viata cat mai curat posibil, acum am 73kg ,am uitat practic in acesti 2 ani ce e aia oboseala, nu mai tremur pentru o cafea, alerg enorm de mult saptamanal ,sala de 3 ori la saptamana, iar in fiecare sambata dimineata la ora 4 fix ,de ploua frig ger indiferent de timp eu ies pentru cei 20km de alergare. Am 36 si ma simt ca la 26.Am energie cat ptr 10 insi, fara nici o exagerare,anul asta tremin cursurile de fitnes instructor, si actualmente lucrez cate 10 ore pe zi , familie ,copil, probleme ca fiecare. Treci altfel peste greutatile vietii, esti cu mult mai calm , vezi viata altfel.Stresul nu se schimba va fi la fel sau poate chiar mai dur, datoria noastra e ca sa devenim cu mult mai puternici in fata incercarilor.Acelasi stil de viata au abordato si sotia mea si copilul meu de 12 ani. Si diferenta se simte, o alimentatie PUR BAZATA PE PLANTE, VEGETALE FRUCTE SEMINTE CEREALE ETC 80% CRUD SI RESTUL USOR FIERT. Cat mai simplu posibil. Benificiile sunt aproape imposibil de descris. CORPUL UMAN FUNCTIONAEZA UIMITOR DACA I SE DA DOAR COMBUSTIBILUL PENTRU CARE A FOST CREAT.Deja traim intr-o lume poluata, traind pe TERRA esti deja toxic pana la un anumit nivel, dar daca e ceva ce noi putem schimba pentru noi insine sau pentru cei dragi noua atunci merita si e de datoria noasra sa ne schimbam total viata.SCHIMBANDUNE PE NOI INSINE PUTEM SCHIMBA SI VIITORUL COPIILOR NOSTRI.
Adăugat 1 lună în urmă #
Fluxul în RSS pentru acest subiect
Răspunde