EcoSapiens »Forum » Rezervatii Naturale » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

1. Buna ziua,
    Acum 3 saptamâni, dupa un traseu superb (îl cunoasteti) de la Vidraru la Bâlea Lac, cu stupoare, sub marele panou plantat acolo de cei de la Ministerul Mediului si Garda de Mediu pe care scria ca în Rezervatia Bâlea este interzisa camparea, aruncarea si stocarea gunoaielor, se lafaiau câteva corturi si mormane de gunoaie. Existau 3 politisti care se cazneau sa convinga soferii (sindrom jeep, echipament sandale cu tocuri si ochelari de soare trendy) sa nu parcheze pe pajisti. Existau si 2 Gardieni de mediu, carora le-am sesizat faptele care se vedeau cu ochiul liber; nu au dorit sa se legitimeze, ba chiar când am facut poze au devenit agresivi. Legea îi obliga sa dea amenzi, au fost instruiti pe banii nostri, în curând nu vor mai avea obiectul muncii caci rezervatia va fi distrusa sub obladuirea lor.
    Ce facem? A încercat cineva care a devenit Agent Ecolog Voluntar sa ia atitudine si daca da.... câte coaste mai are nefracturate?

Adăugat 1 an în urmă #

2. User has not uploaded an avatar vali
    Neinregistrat

Draga Carmen, ecologia are (si trebuie sa aiba) o limita. Inteleg si subscriu ideilor tale cu privire la invazia de jeepuri si atv-uri din zonele montane. Ma amuz si eu de 'pantofari', carora li se pare ca zona de creasta a Fagarasului e egala bulevardului Magheru.
    Totusi din dorinta de a corecta atitudinea unora fata de natura, s-a trecut in extrema cealalta prin ingradiri nejustificate ale activitatilor din zona Balea.
    Cea mai batatoare la ochi si absurda masura este interzicerea camparii, in conditiile in care cabanele din zona lacului au maxim 50-60 de locuri, iar urcarea din zona Cartisoara pana pe creasta cere cel putin 20-25 de ore de mers dus-intors (adica un traseu de 3 zile). Recunosc ca sunt unul din 'contravenientii' care au pus cortul la Balea anul trecut si planuiesc sa fac acelasi lucru si anul asta.
    Doi la mana, sunt foarte curios ce anume protejeaza rezervatia asta, in conditiile in care zona este puternic afectata, in sens pozitiv zic eu, de activitati umane (3 cabane, 'n' kilometri liniari de Transfagarasan si lucrari conexe, linii de inalta tensiune, telecabina etc etc etc).
    Tare ma tem ca rezervatia a fost declarata doar ca sa dea un monopol cabanelor din zona...

Adăugat 1 an în urmă #
  3. vali, rezervatia are scop de protejare a florei si faunei, inclusiv de de turisi hrapareti, nu doar de vanatori sau oameni lipsiti de scrupule care vor sa valorifice acel tinut. In orice exista o limita, tocmai de aceea turistii trebuie sa faca doi pasi inapoi.

Adăugat 1 an în urmă #
  4. User has not uploaded an avatar orasnuI
    Neinregistrat

greu cu turismul!
    Singura tara din UE unde turistul face ce vrea, merge pe unde vrea!
    Rezervatie sau nu, daca nu respectam o regula, toti o sa avem regula noastra!
    Unul vrea sa aseze cortul langa strada, altul langa un lac, altul in varful muntelui si cand te uiti in urma lor apar munti de gunoaie!! Cine le strange si le cara? Fraierii de la salvamont, jandarmerie, ONG-uri si " smecherii" isi continuua numerele. Ia sa-i punem in carca cativa saci de gunoaie si sa le care la baza, sa vezi ce figura face!!! Cine?!! Eu?!! De ce?!Asa ca si natura s-a saturat de noi. Dam mereu vina pe pantofari. Dar la Caltun, Podragu,Negoiu-Scara, pantofarii au dus gunoaiele?!!. Nu mai vorbim de alti munti si alte locuri pline de mizerii!!
    Rezervatii naturale sau nu, sa fim civilizati si apoi sa strigam ca suntem ingraditi!
    ATV-urile o mare problema si pana nu se va reglementa cu circulatia lor, vom avea mari probleme!

Adăugat 1 an în urmă #
  5. User has not uploaded an avatar stefan
    Neinregistrat

vreau sa merg cu cortul pe transfagarasani...chiar la balea lac...exista aceasta posibilitate?...pot ajunge cu o masina golf 4 pana acolo?unde anume pt campa cateva zile cortul?( intre vidraru si balea?)
    mentionez ca nu sunt profesionist(am cateva trasee parcurse dar nu sunt profesioniost)...as dori cateva informatii utile ... si daca se poate pe mailul meu yo_blondu_the_best@yahoo.com ... v-as fi recunoscator .. va multumesc anticipat.

Adăugat 7 luni în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri