EcoSapiens »Forum » Rezervatii Naturale » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

1. Salutare, aveţi aici o lista cu rezervaţiile naturale din România:

Rezervaţii ale biosferei:

Delta Dunării --------- Tulcea, Constanţa
    Pietrosu Rodnei ---- MaramureÅŸ
    Retezat ---------------- Hunedoara

Parcuri naturale:

Retezat --------------------------- Hunedoara
    Rodna ----------------------------- Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava
    Domogled-Valea Cernei ---- Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj
    Cheile Nerei-Beuşniţa ------- Caraş-Severin
    Apuseni -------------------------- Alba, Bihor, Cluj
    Bucegi ---------------------------- Prahova, Dâmboviţa
    Semenic-Cheile CaraÅŸului - CaraÅŸ-Severin
    Ceahlău -------------------------- Neamţ
    Cozia ------------------------------ Vâlcea
    Călimani ------------------------- Bistriţa Năsăud, Suceava
    Piatra Craiului ----------------- BraÅŸov, ArgeÅŸ
    Cheile Bicazului-Hăşmaş - Harghita, Neamţ

Adăugat 1 an în urmă #

2. Stiu ca pentru unele dintre ele ai nevoie de autorizatii ca sa le poti vizita. Nu stiu exact ce, cum si la care dintre ele (o parte din Retezat sigur). O sa incerc sa ma interesez.

Daca stiti voi ceva, informati-ne si pe noi.

Dacda a-ti fost in vreo una dintre ele zicet-ne si noua cum a fost. Despre ce-ati gasit acolo; daca chiar sunt intretinute asa cum ar trebui; care-s regulile etc.

Adrian Alexandru Buzan

Adăugat 1 an în urmă #
  3. Zona din Parcul National Retezat despre care vorbesti se numeste Rezervatia Gemenele. Este inaccesibila deoarece acolo nu s-a mai "mutat un pai" ca sa zic asa de mai bine de 200 de ani. Este un experiment facut de conducerea parcului pentru a vedea ce s-ar intampla cu padurile daca nu ar mai interveni omul. Zona este ingradita si separata de restul parcului. Accesul este permis doar padurarilor si angajatilor conducerii parcului pentru a observa evolutia sau involutia mediului.

Mi se pare absolut formidabil ca s-a gandit cineva la asa ceva!

In restul parcului accesul este permis, insa exista o taxa de poluare care trebuie platita.

BINE DE STIUT SI DE RESPECTAT!!!
    ESTE INTERZIS FOCUL IN PARCUL NATIONAL RETEZAT, FIE EL SI SUPRAVEGHEAT!

Adăugat 1 an în urmă #
  4. User has not uploaded an avatar daria
    Neinregistrat

În Parcul Naţional Domogled şi în Delta Dunării se poate merge fără probleme şi este o adevărată plăcere.Domogledul este special prin broaştele ţestoase pe acre le găseşti cu uşurinţă pe cărări şi prin liliacul sălbatic care aici se găseşte în abundenţă.Dacă vrei să urci muntele, strasele nu sunt foarte grele, iar când ajungi în vârf o să descoperi o privelişte minunată în care abundă pădurea.Dacă apuci să cocori pe Cărarea Pisicii ai grijă,nu degeaba i se spune aşa.... este foarte abrupt şi îngust, dar te opreşti din 5 în 5 minute să admiri priveliştea.
    Măcar o dată în viaţă trebuie să ajungi în Delta Dunării, şi asta cât mai repede...pentru că o dată cu trecerea timpului se produc aici modificări naturale şi antropice,mai ales.Aici cea mai mare parte a timpului ţi-o petreci pe apă, ar fi şi păcat să nu...Te poţi plimba cu bărcuţa prin canale, poţi merge prin grindul Letea şi poţi ajunge la rezervaţia de pelicani.Apusul de soare la Sulina este foarte frumos iar cerul înstelat ....incredibil....

Adăugat 1 an în urmă #
  5. Apropo de Rezervatia Gemenele, ai dreptate in mare masura dar trebuie sa sti ca se poate intra si in cealalta parte, cu autorizatie dar se poate. Am fost acum 2 ani si mi s-a parut ca nu mai sunt in Romania. Nu am intalnit nicaieri (Piatra Craiului, Bucegi, M-ti Racatau, Apuseni tc.) zone atat de salbatice. Potecile sunt inexistente. Am ajuns la cabana paznicului rezervatiei condusi de padurar, altfel ar fi fost imposibil.

Daria, multumim pentru descrieri si speram sa ajungem si noi (cei care n-am fost) in zonele descrise de tine ca si in alte parti ale tari, care sunt atat de frumoase. Ideea e sa ne bucuram de ele si sa avem si grija de ele

Multa bafta,
    Adrian Alexandru Buzan

Adăugat 1 an în urmă #
  6. "Te poţi plimba cu bărcuţa prin canale, poţi merge prin grindul Letea şi poţi ajunge la rezervaţia de pelicani"
    Ca turist simplu nu prea aş crede că poţi ajunge legal la vreo colonie de pelicani (cel puţin nu în cea de la Hrecisca şi cea de la Lejai).
    Bine, freaudulos, la înţelegere cu vreun localnic, poţi ajunge, doar să nu dea peste tine vreo echipa de la ARBDD...
    Poate cea de la Ceaplace să nu fie în zona cu regim de protecţie integrală "grindul Lupilor" şi atunci teoretic ar putea ajunge acolo orice turist.

Adăugat 1 an în urmă #
  7. Pentru aflarea ariilor protejate din Romania va indic Legea 5/2000.

Adăugat 8 luni în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri