unde putem perge pentru a da depozita deseurile din aluminiu si cu cat suntem platiti pentru acestea?
-este un articol cum ca, supermarketurile vor colecta astfel de deseuri si va plati cu 20 de bani pentru un PET de 2 litri si cu 18 bani pentru o doza de aluminiu- CARE SUNT ACESTE SUPERMARKETURI?
EcoSapiens »Forum » Colectare deseuri » Deschide un Nou Subiect de Discutie »
Reciclarea dozelor de aluminiu
(27 posts)-
Adăugat 1 an în urmă #
-
-
A fost candva o campanie la Real, acum nu mai stiu, nu am vzut pe nicaieri (cel putin nu acolo unde ma duc eu).
Cea mai buna metoda de a afla informatiile aste este sa contactati http://www.alucro.ro/
Faptul ca site-ul este in engleza amestecata cu romana si pagina de contact este in constructie... ne demonstreaza ca sunt tot romani de-ai noastri, o asociatie proaspat fondata cu unicul scop de a recicla dozele de aluiminiu. Ei sunt, asemenea altor asociatii ca www.ecoromambalaje.ro www.ecotic.ro www.environ.ro www.recolamp.ro. responsabili de reciclarea unui anumit tip de deseuri, la ei ajunge acea taxa verde platita la cumpararea anumitor tipuri de produse.
Pentru ca sunt la inceput de drum ii iertam pentru omiterea paginii de contact, dar le "desecretez" eu mai departe...
ADINA MAGSI
ALUCRO - RECYCLING MANAGER
ADDRESS : 106R BERCENI STREET , BUCHAREST , ROMANIA
PHONE : 0040-726.255.355./0040-766.624.052.
E-MAIL : adinamagsi[at]alucro.ro , amagsi[at]canpack.roAdăugat 1 an în urmă # -
E ceva teribil, de cand ma invart printre siteurile astea, nu inteleg nimic! Concursuri, de care nu aude nimeni nicaieri, premii, certificate, companii ecologice nemaiauzite si nemaintalnite, care ma intreb ce realizeaza concret in final. In fine, sunt cam sceptica din fire, si satula de barbologia din Romania. Astept rezultatele.
De ex. am 3 mobile vechi de la diferite firme de care vreau sa ma desfac, ecologic, ptr ca stiu ca electronicele si electrocasnicele cand se deterioreaza sunt f. toxice, pls vreo 3 radiouri prin pod. Unde le arunc???????
Unde sunt containerele ptr baterii, si ele deasemenea f toxice, medicamentele expirate. Undeee?
Ar trebui in fiecare market prin Lege sa fie un container ptr baterii macar, ca in tarile vecine daca ati observat, si la farmacii ptr medicamentele expirate. Inca le astept, probabil intai va fi licitatia ptr a se alege firma care le va produce, care va fi discutata si contestata in presa, nepotismele de rigoare, banii lipsa din fondurile europene, etc etc.
Chiar nu mai este bun simt.
Vreau doar atat sa stiu, daca reusesc sa acumulez o cantitate de baterii descarcate, si sunt dispusa sa le expediez ptr a ajunge acolo unde vor fi neutralizate cum se cuvine, unde e acel undeva?
V-as fi recunoscatoare, ptr ca deja am umplut o cutie, si sunt dispusa sa adun si de pe la prieteni si vecini, daca as sti doar unde sa le trimitAdăugat 1 an în urmă # -
Timstore, cineva trebuie sa fie foarte lenes sau ignorant ca sa nu isi dea seama cum poate afla ce intrebi tu acum. Daca ai fi cautat pe Google "reciclare telefoane" sau "reciclare baterii" ai fi aflat imediat raspunsurile la intrebarile tale. Daca intradevar vreti sa fiti informati si sa realizati ceva in viata asta atunci nu va asteptati ca informatia sa va parvina in vis sau intr-o dimineata lenesa in fata televizorului... mai cautati si voi ca de asta sunteti oameni si judecati, de asta am inventat uneltele si de asta comunicam. Cautati si intrebati, asa cum ai facut tu acum dar cu mai putina revolta pentru ca te faci vinovata de cateva lucruri.
Pentru reciclarea telefonului intra pe http://www.reciclam.ro/ Iti poti duce telefonul la orice magazin Vodafone. Tot la ei poti recicla si baterii de telefoane.
Pentru "reciclare baterii" ai fi gasit un articol pe
http://steleverzi.wordpress.com/2008/06/05/reciclare-baterii-in-bucuresti/Locurile in care am gasit ca se pot recicla baterii in Bucuresti sunt mai multe:
* magazinele Maga Image (recipient la intrare)
* Selgros (au un recipient la intrare, langa informatii clienti)
* magazinul Kaufland din Barbu Vacarescu - are un recipient undeva in magazin
* toate magazinele Bricostore - in locul unde se testeaza electronicele.De multe ori stiri de genul asta ajung in presa (nu des, pentru ca nu reusesc), intra pe o ureche si ies pe cealalta pentru ca lumea nu are ochi si urechi sa le auda. Zilele trecute cineva ma intreba ce e EcoMagazin pentru ca ea nu a auzit de el pana acum, am intrebat-o ce stie despre alte 5 ONG-uri de mediu, doua chiar din orasul ei (Constanta) si era totul necunoscut.
Ok, si inca un lucru... terminati cu afirmatiile "de care nu aude nimeni nicaieri", unii aud, sunt cei care vor sa auda, iar daca tu spui ca nimeni nu face nimic cum ramane cu cei care fac ceva dar, cum le place lor sa auda ce spui tu?
Daca un copac cade in padure si nimeni nu-l aude, a facut zgomot sau nu?
Adăugat 1 an în urmă # -
Buna din nou. Eram sigura ca tonul meu un pic agresiv va atrage un feedback negativ. Imi cer scuze ptr el,si nu chiar, e doar din cauza ca rabdarea mea a cam ajuns la limita, in zona asta a tarii, nordul, lucrurile se misca mult mai lent decat in restul tarii, daca asa ceva e posibil. Si lenesa nu sunt, nici ignoranta, si nici televizorul nu l-am mai deschis de doua luni. Intoxicare cerebrala inutila.
Doar ca momentan ma aflu la o distanta considerabila de centrele urbane mai mari si mai bine dezvoltate ale tari. Si nici din Bucuresti nu sunt, iar din pacate nu am vazut in oras aici, inca, o reprezantanta Vodafone, am sa merg cat de curant in Suceava si voi vedea ce reusesc sa rezolv. Multumesc. Am sa tin lumea la curent cu rezolvarea situatiei.M-am intors de putin timp in tara, si pana acum am reusit doar sa ma supar foarte tare, ptr ca lucrurile tot lent se dezvolta, din pacate.Adăugat 1 an în urmă # -
Da intr-adevar formularea "nu aude nimeni nicaieri" a fost poate prea dura si prea generala. Doar pentru ca nu am auzit eu, sau prietenii mei nu inseamna ca nu a auzit nimeni.
Si am tot respectul pentru cei care fac ceva, pentru cei care reusesc sa desteleneasca mentalitatea obtuza a tarii noastre, altfel nu m-as fi alaturat acestui site. Nu era nevoie de tonul condescendent al Dumneavoastra cum intr-adevar nu era nevoie de tonul meu nervos, asa-i? Suntem toti aici ca sa facem ceva nu ca sa ne punem bete in roate.
Data viitoare, inainte sa pun o intrebare, am sa ma documentez mai serios. Multumesc din nou.Adăugat 1 an în urmă # -
Salut, Timislore!
Si noi suntem la fel de preocupati de soarta bateriilor portabile uzate sau a deseurilor electrocasnice, sau a altor materiale ce ar putea sa se recicleze si nu sunt reciclate.
Inainte sa ne enervam si sa ne scarbim de Romania si romani ar trebui sa ne gandim ca multi nu au auzit de astfel de campanii si ca, la noi, nu mai exista industrie (de nici un fel) care sa poata absorbi aceasta activitate a reciclarii deseurilor. Majoritatea produselor - nu toate - merge la export. Chiar intr-o tara bine dezvoltata precum Regatul Unit, o mare cantitate din deseurile stranse este trimisa cu vaporul in China, pentru a fi reprocesata/refolosita.
Lucrurile astea cred ca ar trebui sa ne dea de gandit si sa ne faca sa motivam actiunile noastre eco si prin prisma efectelor umanitare pe care le are - creeaza multe locuri de munca pentru cetatenii tarii, poate duce la redezvoltarea industriei si la pastrarea curata a pamantul si a sanatatii oamenilor. Nu cred ca e nevoie sa spun cat de mult difera o viata de om care merge la serviciu de una in care ziua intreaga e petrecuta in fata televizorului, cu sticla in mana...
Ca sa incerc sa te ajut: la magazinele Bricostore, daca insisti, deseurile electronice vor fi luate de la tine, iar in schimbul lor ar trebui sa primesti o recipisa in care sa se confirme ce, cat si cand ai predat. Mai apoi exista un grup numit "freecycle" care are filiale in Brasov, Bucuresti, Craiova, Oradea, Ploiesti, Resita, Sibiu si Timisoara. Aici poti oferi si primit GRATUIT lucruri pe care nu ai vrea sa le vezi aruncate la groapa de gunoi si de care altii se pot arata interesati. Sunt sigur ca sunt multi electronisti care ar fi incantati de piesele din radiourile vechi din podul tau!
As incerca sa te ajut eu cu mobilele vechi, dar nu stiu cum sa facem, pentru ca nu cred ca are rost sa platesti trimiterea lor tocmai in alt oras pentru a fi reciclate. Cel mai bine le depozitezi pana cand o astfel de campanie sau companie de recoltare de DEEE-uri ajunge si la tine in oras.Va salut si mult, mult bine!
Adăugat 11 luni în urmă # -
In Cluj Napoca, magazinul Kaufland din Manastur are un recipient pentru baterii uzate
Adăugat 11 luni în urmă # -
Ca sa nu fiu acuzata de lene, ignoranta si altele am cautat suficient zic eu, 2 pagini de google, o ADRESA CONCRETA unde pot duce dozele de aluminiu pe care le strang de un an. In afara de faptul ca am gasit sfaturi si explicatii despre utilitatea reciclarii lor, nu se da nimic concret. Eu nu pot face, singura, o aripa de avion pe balcon. Dar nici nu le mai pot tine, ocupa prea mult spatiu, chiar daca le-am facut baloturi.La centrele pentru colectarea metalelor nu se primesc "din cauza crizei".
Multumesc anticipat pentru ajutor si promptitudinea raspunsului.Adăugat 11 luni în urmă # -
Pentru toti cei care vor sa valorifice dozele din aluminiu , lansez invitatia de a aprticipa la MAREA RE-DOZARE RELOADED - VINO PE 15 AUGUST , IN PARCUL TINERETULUI , INTRAREA SINCAI , INTRE ORELE 1800 - 2100 CU MINIM 25 CUTII DE BERE SAU SUC DIN ALUMINIU SI PARTICIPA LA EXTRAGERE . MARELE PREMIU - UN SISTEM DE NAVIGATIE AUTO SI INCA 5 LAZI FRIGORIFICE AUTO ELECTRICE PLINE CU BERE SI SUCURI LA CUTIE !
RECICLEAZA ! SA READUCEM LA VIATA DOZELE DIN ALUMINIU !
DETALII PE : http://www.alucro.ro/
adinamagsi@alucro.roAdăugat 7 luni în urmă # -
Toate aceste colectari de doze aluminiu cu tombole/premii sunt bune si frumoase, dar eu ma intreb de ce nu se colecteaza contra cost, cred ca mai multa lume ar fi motivata/interesata. As dori sa stiu care este in prezent pretul pentru 1 kg doze Al (am strins citeva mii de bucati). Internetul este plin de sfaturi ecologiste privind necesitatea reciclarii (cu care sunt de acord), dar cind vrei sa afli cu ce esti rasplatit pentru efortul depus, nu prea gasesti informatii.
Adăugat 7 luni în urmă # -
la centrul de colectare al tatalui meu le achizitioneaza cu 1,2 ron la kg.
Multumesc pentru informatie. Este evident ca 1,2 lei/Kg nu prea pot sa motiveze oamenii in privinta colectarii selective/reciclarii dozelor de Al. Poate acesta este motivul pentru care sunt aruncate cu milioanele in natura si la gunoi. Cred ca un pret minim de achizitie ar trebui sa fie 4 lei/kg, pret
care ar recompensa in parte efortul cetateanului, lasindu-i totodata si sentimentul de multumire ca prin reciclare contribuie la imbunatatirea mediului inconjurator. Sa asteptam deci timpuri mai bune, sa speram ca nu toate actiunile de colectare vor semana cu Loteria Nationala, unde participa multi, dar nu cistiga decit foarte putini.Adăugat 7 luni în urmă # -
Oameni buni voi acuma aveti pretentia ca dupa ce faceti mizerie si mai si distrugeti mediul sa fiti platiti pentru ai reda demnitatea...asta chiar e buna..defapt la ce te poti astepta .... reciclarea ar trebuii sa fie ceva voluntar si intiparit aclo in creieras pentru toti.. nu e vb sa faci bani pe kg de doze sau de hartie sau mai stiu eu ce..evb de respect ...de respect pt voi insiva care nu o sa il castigati pana nu stiti sa respectati oameni din jur si mediul inconjurator... Va urez bafta la obtinerea acelr 1-4- sau cati lei vreti pe kg de ce deseuri produceti.... Uite o idee de a face bani din deseuri.. apucarte de vanzarea deseurilor radioactive aminteles ca faci multi bani din ele mai ales pe piata neagra a armelor.... have funn
Subscriu la ce a scris Constantin. Adaug doar atat vis-a-vis de reciclare: singura si cea mai mare satisfactie a celui care recicleaza trebuie sa fie aceea de a trai intr-o lume mai curata si de a respira un aer proaspat; e ceva atat de pretios, incat toti banii din lume devin inutili. E vorba de lupta cu noi insine pe care va trebui s-o castigam pentru a ne asigura ca si copiii nostri vor putea trai pe planeta asta!
si totusi ma intreb centrele de colectare dau mai departe materialele pe gratis la firmele de reciclare, asa ar fi normal din moment ce oamenii care le predau nu primesc nimic pentru ele, sa fim eco cu totii
@ Timislore: medicamentele expirate eu le-am dus la SensiBlu, chiar daca initial nu au fost procurate de la ei. Ciudat mi s-a parut ca la mine in cartier sint 2 farmacii din lantul asta, dar doar una a fost de acord sa mi le primeasca, si nici aia din prima, ci dupa staruinte. Cred ca daca vei lua farmaciile la rind si vei pune intrebarea asta, vei gasi in cele din urma una care te va scapa de medicamente.
D-le Constantin, matale care intelegi asa de bine cum vine chestia cu reciclarea si scopul ei, probabil ai facut-o de multe ori. Sper spre binele dumitale ca nu ti-ai reciclat si cartea de gramatica, zau ca mai ai nevoie de ea pentru multa vreme! Pentru cultura dumitale, nu toata lumea care recicleaza, murdareste in prealabil mediul. Iar faptul ca nu intelegi ca omul nu se civilizeaza de buna voie, ci doar motivat sau constrins in vreun fel, este problema dumitale.
D-ra Ciubucutza, nu este nimic rau in a fi idealist. Totusi, pentru a nu pierde contactul cu realitatea,
imi ingadui sa-ti arat ca pentru ca acei copii la care faci referire (am si eu un baietel) sa traiasca intr-o lume mai curata, trebuie sa o curatam pe cea pe care o avem acum. Daca reciclarea inseamna pentru dumneata mai mult decit sa-ti separi gunoiul propriu, intelegi cu siguranta ca la alta scara implica si cheltuieli. Pe acestea trebuie sa le suporti cumva din pretul obtinut in urma reciclarii. Ma refer strict la persoana fizica, fara a avea in vedere firmele de colectare orientate spre profit. De aceea "cea mai mare satisfactie ..." cum spui dumneata, nu poare fi "singura". Decit daca esti usor de manipulat, ceea ce convine de minune celor care te indeamna sa fi eco, spre binele planetei, dar mai ales al lor.Adăugat 7 luni în urmă # -
SUNT DE ACORD CU CEI CARE SPUN CA FACEM ECOLOGIZARE SI PENTRU ALT SCOP NU DOAR ,,PENTRU UN MEDIU CURAT"SI ASTA PENTRU SIMPLUL MOTIV CA CEILALTI ARUNCA SI NOI STRANGEM.DE ACEEA M-AR INTERESA SI PE MINE UNDE AS PUTEA VINDE CATEVA MII DE DOZE.MA INTERESEAZA IN PRIMUL RAND JUDETELE BOTOSANI,IASI SI SUCEAVA.MULTUMESC
Adăugat 6 luni în urmă # -
Astazi am vazut un individ la metrou care si-a aruncat cotorul de mar pe sinele de tren, dupa acest lucru s-a apucat sa-si numere banii. La fel se procedeaza cu dozele de bere, pet-uri, etc. Oamenii astia nu au niciun fel de respect.
Adăugat 6 luni în urmă # -
andrei
cred caci ori esti profesor de romana ori un om care nu te-ai grabit nici odata in viata.
o greseala de scris mai ales pe net se poate strecura usor,mai ales azi cind facem totul in fuga.asa caci nu este de acuzat cineva pentru o mica greseala.pe de alta parte,acesta nu este un site de a jigni semenii nostri.iar daca vrei profit din ceia ce faci,nu te-a fortat nimeni sa participi voluntar aici,lasai pe cei care vor sa o faca.si pentru cultura ta generala,toate centrelede colectat metale ,plateste si pentru aluminiu,sau doze,si din astea slava domnului,sint ca ciupercile in fiecare oras din tara.asa caci acolo poti sa iei bani pentru efortul tau.dar eu cred caci esti mai indata ca si cazul cu vaca vecinului!daca moare vaca mea samoara si a vecinului.daca tu nu poti sa faci ce fac acesti oameni,sa nu faca nici ei.Adăugat 5 luni în urmă # -
@ alucro: vreau si eu sa stiu inafara zilelor in care colectati dozele de aluminiu in parcul Tineretului, unde altundeva se pot duce? Le colectati si in alta parte? Ma doare inima sa le arunc la gunoi cand stiu ca se pot refolosi. Nu am fost in Bucuresti cand ati avut voi campania.
Adăugat 5 luni în urmă # -
DOZELE DE ALUMINIU SE COLECTEAZA IN BUCURESTI SI IN CITEVA CENTRE DIN TARA . Afisez o lista cu centrele partenere ALUCRO unde puteti merge cu dozele si primi bani . Pretul variaza in functie de centru si noi nu putem influenta in nici un fel acest aspect . Sediul nostru este in Popesti Leordeni . Daca aveti o cantitate mai mare , o puteti aduce direct acolo . Daca nu , va sugerez centrele din apropierea casei . Site-ul www.alucro.ro va fi lansat in curind , sper saptamina aceasta si veti gasi acolo mai multe informatii .sAU IMI PUTETI SCRIE LA : adinamagsi@alucro.ro
Pina atunci lista centrelor :
LISTA CENTRELOR DE COLECTARE DOZE DIN ALUMINIU :SECTOR 2
DENUMIRE ADRESA CONTACT
I&C METAL CONECT SRL SOS.FUNDENI NR. 32 0766.698.102
SC ACCES METAL SRL SOS.FUNDENI NR. 278 ,
SOS.FUNDENI NR. 117 ,
STR.MAIOR BACILA 0764.388.733
SC MONT BLANC SRL STR.CUPRULUI NR. 3 0727.685.729
SC SCRAP RECYCLING SRL SOS.PANTELIMON NR.39 0722.643.772
SC SIB COM 93 SRL SOS. FUNDENI 0722.891.094SECTOR 4
DENUMIRE ADRESA CONTACT
SC AL&CO RECYCLING SRL STR. ALUVIUNII 0721.261.655
SC RRR AMBIENT SRL STR.ORGU TANASE NR. 34 0722.353.568
SC IMA STAR SRL SOS.BERCENI PORT 104 0722.453.059
SC REMAT CONSTRUCTII BRAGADIRU SOS.CENTURII NR. 2 0751.055.298
SC VAS REMAT SRL STR.EREMIA POPESCU 21 0721.509.879
SC ALEX IMPEX SRL STR.DEMOCRATIEI 0767.780.934SECTOR 5
DENUMIRE ADRESA CONTACT
SC DORIMAR IMPEX SRL STR. ALEX. ANGHEL NR. 18 0727.393.780.
SC NICK&ROXI SRL STR. ALEX. ANGHEL NR. 19 0733.712.092
SC COSTI IMPEX COMPANY STR. ZETARI , COM. JILAVA ,
COM. SINTESTI 0724.220.819.
SC MILCOVINA SRL STR.ZETARI NR.32 0744.906.648.
SC CRISCO SERV IMPEX PREL. FERENTARI NR. 157 0763.679.649.
SC MG PROD STEEL SRL PREL. FERENTARI NR. 97A 0763.439.046
CENTRU COLECTARE STR. CIRLIBABA NR. 80 0761.900.426.
SC RINDUNELE SRL STR.TOPORASI NR. 62 ,
CENTRU COLECTARE STR. GRAPEI NR. 12 0721.126.646.
CENTRU COLECTARE STR. LELESTI NR. 42 0769.920.085SECTOR 6
DENUMIRE ADRESA CONTACT
SC RODI IMPEX SRL PREL. GHENCEA 89F 021-444.77.27
SC ECO RECOVER SRL B-DUL TIMISOARA 67Adăugat 5 luni în urmă # -
Pana una alta... puteti sa aruncati un ochi si pe www.amep-pack.ro care va redirecteaza in momentul de fata la http://reciclaredoze.ro.
Cine are de vanzare 1000kg doze poate sa ia legatura direct cu mine (0731.70.77.78 - cristi prundurelu - cristi.prundurelu@amep-pack.ro) si garantez cel mai bun pret din romania - cu aproximatie 2.9 RON pe kg.
Adăugat 2 luni în urmă # -
1000 kg de doze presate cam cat volum ar ocupa ??? o "persoana fizica" asa ca mine cum este stimulata sa pastreze dozele si sa nu le arunce la gunoi ? eu am inceput sa le strang si in 7-8 luni am strans un sac de doze storcite dar nu cred ca au mai mult de 10 kg si pt 12 lei nu imi scot nici benzina sa le duc undeva...
nu vei primi telefoane decat de la cine le cumpara cu 1,2lei (vezi cateva mesaje mai sus) si vrea sa le vanda cu 2,9. :)Adăugat 1 lună în urmă # -
Am peste 100Kg de cutii de aluminiu strivite si stocate in aci (peste 20), dar sunt in Sibiu si nu gasesc nici o firma care ar putea fi interesata de achizitionarea lor! Lucrez intr`un bar si aceasta cantitate o sa creasca ! Sunt dispus sa le cedez pe o suma modica! Ma poate ajuta cineva sau or sa ajunga la gunoi a in multe alte parti?
Adăugat 1 săptămână în urmă #
Fluxul în RSS pentru acest subiect
Răspunde