EcoSapiens »Forum » Proiecte ecologice » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

1. User has not uploaded an avatar Ion Rau
    Neinregistrat

Salutare ecologisti! Am si eu o mica idee pe care as vrea sa o pun in practica dar nu stiu cum sa fac.
    Mai intai sa va spun despre mine cate ceva: Am 35 de ani sunt din Iasi si am un mic atelier de reparatii electronice. Sunt inginer electronist si fac asta de 10 ani. Atelierul are doar 2 ani si jumatate. Ideea mi-a venit cand m-a intrebat cineva unde poate arunca un TV defect. I-am spus unde dar stiind ca majoriatatea se pot repara m-am gandit sa le strang eu si sa le repar (ce se poate repara) si sa le donez la scoli din zone defavorizate care au in dotare asa ceva ( mai scutesc si statul de niste cheltuieli). Pe langa TV se mai pot gasi si DVD-playere, Mp3 playere casetofoane, Cd-playere si multe altele care pot fi utile unei scoli... Se pot refolosi multe componente si subansamble in creearea de materiale didactice pentru laboratoarele de fizica sau pur si simplu in ajuta copii sa inteleaga ce inseamna reciclarea si ce/cum se poate construi ceva util (mai ales in zonele rurale unde lipsa de spatiu nu este un impediment si mereau ai nevoie de cate ceva pe care trebuie sa-l cumperi de la zeci de kilometri distanta) din diverse bucati de plastic, metale neferoase sau lemn.

Adăugat 3 ani în urmă #

2. Iti trebuie reclama
    Sunt foarte multi oameni care vor sa recicleze diferite lucruri insa nu stiu cum si unde, si sunt sigur ca sunt multi care nu stiu ce sa faca cu aparatele electronice stricate
    Incearca sa iti faci reclama pe internet, la o televiziune locala, eventual la un post de radio, prin ziare etc.
    Insa sa stii ca reclama poate fi costisitoare (de fapt cred ca este asa tot timpul)

Adăugat 3 ani în urmă #
  3. Asta era de la sine inteles, dar eu nu am un spatiu suficient de mare (sunt sigur ca daca as spune la 1-2 oameni de pe scara mea o sa stie tot cartierul si o sa mi le lase la usa atelierului) Voi avea nevoie de un partener, de un ONG poate? sau de alta firma care poate sa ma ajute cu asta(spatiu, transport)...? nimeni nu face gratis asta... poate nici eu nu-mi permit sa fac asta gratis mereu... dar macar sa-i fac pe oameni sa constientizeze. Si apoi cum aflu eu daca scoala X sau Y are sau nu nevoie? Se uita cineva la mine...primarii astia toti sunt cu nasu pe sus si nu ii gasesti la munca niciodata....

Adăugat 3 ani în urmă #

4. :) Tare sfatul, a? Exact ce cautati, cred...

Ideea era ca omul a gandit ceva si a facut-o bine, doar ca asteapta sprijin..ca de pilda vreo legatura cu niste preocupati de treburi verzi de prin Iasi. Sau alte forme de sprijin...dar de genul: hai sa facem asa, nu: fa asa:)
    Am scris asta ca poate mai vrea cineva sa indemne la cresterea profiturilor publicitare:P..si doar atat:)

Adăugat 3 ani în urmă #
  5. Multumesc pentru sprijin Silviu. Pe de alta parte e posibil sa ma lovesc de ceva piedici in a face asta pentru ca guvernul si cei din ministerul invatamantului au ceva bani de la UE sa cumpere PC-uri, TV-uri si alta aparatura electronica catre scoli de la diverse firme care traiesc din comisioane (si se stie ca atunci cand faci afaceri cu statul poti sa te cracanezi serios la un comision). Aceste firme ajung sa faca afaceri cu statul pe linie politica sau nepotism si primarul respectiv sau inspectoratul poate sa-mi dea peste nas..."Ce vrei ba, tu? Sa-mi aduci vechituri in scoala? Si cine le repara daca se strica? Pai alea noi au garantie si sunt de la guvern! Ia, basti de aici..."

Adăugat 3 ani în urmă #

6. Cred ca trebuie sa mai astept sa vina cineva cu un pic de ajutor... Nu-i nimic...am rabdare... de aceea mi-am si ales meseria asta...

Adăugat 3 ani în urmă #
  7. Mi se pare ca tu trebuie doar sa-ti pui un afis in geam cum ca primesti vechituri...sau prin geamurile vecinilor...si sa-ti vezi de treaba. Altii trebuie sa te sprijine, iar daca, nu cred ca poti razbi singur. Si zic de altii, pt ca e pacat sa te lasi rupt de la ale tale, care presupun cunostinte de specialitate, pt a baga pe gat cuiva ceva de care poate are nevoie dar nu se prinde de asta.

PS: fa-ti o debara mare, sa ai unde pune toate alea pana gasesti unul sa se bucure de binele tau:P

Adăugat 3 ani în urmă #
  8. Cred ca asa am sa si fac! Repar ce pot si restul le duc la punctul de colectare DEEE. Si fiindca spe r ca o sa ma ajute si sotia cu ceva informatii de la inspectoratul judetean scolar (lucreaza in invatamant, nevasta-mea! sic!:) ) despre ceva scoli din jur care au nevoie de un DVD-player (pe care l-am construit deja din bucatis si ma incurca prin casa) si cred ca voi avea in curand si un TV...functional! Apoi am sa vad ce mai primesc...urati-mi succes...!
    Oricum, ma asteptam la mai mult entuziasm pe forum dar vad ca preocuparea cea mai mare e cum sa-ti cresti catzelul cat mai "curat si uscat" decat despre telefoanele mobile vechi cu acumulatori toxici sau carcasa de plastic pe care tocmai ai schimbat-o si parca acum ai telefon nou, dar carcasa veche ai aruncat-o la gunoi impreuna cu cutia de carton de la incarcator si punga in care era carcasa...

P.S.> M-as duce si la primarie sa vad ce gasesc despre copii mai saraci asa sa le construiesc niste PC-uri ca am si resturi din alea si talciocul e plin... cu 50 de lei maxim poti face un PC complet utilat din talcioc... cu ce se mai aduna de pe la atelier ce stau si se prafuiesc...

Adăugat 3 ani în urmă #
  9. Da, inseamna ca e de laudat si atitudinea constructiva:)
    A! As fi curios ce e de facut cu bateriile uzate, alea mici de prin tot felul de jucarii si alte aparate...

Adăugat 3 ani în urmă #
  10. sincer, nu prea stiu... Stiu ca majoritatea contin plumb . Si mai au si invelisul metalic ce poate fi recuperat...mai mult nu stiu

Adăugat 3 ani în urmă #
  11. User has not uploaded an avatar Oana Pop
    Neinregistrat

Buna seara, tema mea este la subiect cu ceea ce se discuta aici si as dori sa cer o mana de ajutor daca imi este permis si daca o voi si primi. Ideea este ca voi participa in acest an la Olimpiadele Comunicarii(sunt studenta), care se vor desfasura la Bucuresti, iar ca si tema de rezolvat pentru preselectie am: "Realizarea unei campanii care sa incurajeze populatia sa recicleze deseurile provenite de la echipamentele electronice, inclusiv becuri (DEEE).” Deoarece am vazut ca exista oameni priceputi si cu initiativa, isi doresc sa faca ceva in acest sens, rog si eu frumos daca ar putea sa imi ofere macar o idee, cum as putea sa aduc la cunostinta unui public tinta(care se incadreaza in locuitorii centrelor urbane)faptul ca este necesar sa recicleze aceste deseuri, orice idee de a promova acest lucru, sau o alta propunere(pentru campanie), orice s-ar putea face. Multumesc frumos anticipat si as vrea sa aaug pe final faptul ca imi place foarte mult ideea domnului Ion Rau de a face din acest lucru un scop caritabil, in folosul unor scoli.
    Astept propunerile dumneavoastra.
    Oana

Adăugat 3 ani în urmă #
  12. User has not uploaded an avatar simona
    Neinregistrat

Buna ziua.Sunt din Iasi si am un calculator(monitor, unitate, boxe, tastatura) pe care as dori sa il duc la un punct de reciclare doar ca am tot intrebat si nimeni nu prea stie.Mi-a placut mult ideea dvs de a repara ce e vechi sau nu mai functioneaza cum trebuie si de a dona la scolile din zone defavorizate, de aceea as dori sa i-au legatura cu dvs in cazul in care mai sunteti interesat.
    In caz contrat, daca totusi stiti un punct de reciclare a electronicelor va rog sa ma instiintati pe adresa symia_as@yahoo.com
    O zi buna!

Adăugat 2 ani în urmă #
  13. User has not uploaded an avatar Laura
    Neinregistrat

Stie cineva vreun centru de colectare pentru DE in Bucuresti?

Adăugat 2 ani în urmă #
  14. User has not uploaded an avatar raul
    Neinregistrat

salutare ma puteti ajuta cu o statistica am nevoie sa stiu cat la suta se economisesc materiale electrice anual in deva ms .

Adăugat 1 an în urmă #
  15. User has not uploaded an avatar Raluci
    Neinregistrat

am mai vazut aici niste centre de colectare deseuri electrice dar eu de exemplu am sunat la o firma de reciclare deseuri electrice din Bucuresti si au venit si au luat frigiderul, dar nu stiu daca au si in alte orase.

Mult succes,

Raluk

Adăugat 1 an în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri