EcoSapiens »Forum » voluntariat Voluntariat » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

Putem ajuta mediul cu putin efort

(16 posts)

1. Va solicit ajutorul pt o actiune e care o putem reliza impreuna.Asi dori sprijinul dvoastra pt a a merge sa colectam gunoaiele menajere de prin parcuri si spatii verzi.Nici nu ne putem da seama cat de mult ar insemna asta pt mediu dar si pt noi.Ingrijind mediul in care convietuirepectam natura dar si pe noi insine...Sa ne acordam singuri dreptul la un trai decent dupa cum spune si "Declaratia drepturilor omului".Care ar fi motivul pt care nu am face acest efort?Msajul pe care asi vrea sa il transmit este:"PUTEM AJUTA MEDIUL CU PUTIN EFORT!!!

Adăugat 11 luni în urmă #

2. Eu as face asta cu cea mai mare placere dar nu crezi ca noi platim pentru ca primariile sa faca acest lucru. Ele sunt cele care le administreaza si se ocupa de parcuri si spatii verzi. Degeaba iti pune primaria cos de gunoi daca tu nu ai nici cea mai mica idee ca TU TREBUIE sa pui ceea ce nu mai ai nevoie in cos.

3. da dar daca nimeni nu face asta de ce sa nu ne ocupam noi?

4. User has not uploaded an avatar cristinutza
    Neinregistrat

exact asta e atitudinea care da gresh.....dar dak nimeni ....de ce noi / pt ca dak noi ....pana la urma ci totzii o vor face;)......deci .....

Adăugat 4 luni în urmă #
  5. User has not uploaded an avatar ana
    Neinregistrat

se poate face orice numai trebuie sa vrem,si ideea e buna,la cate mizerii sunt in jurul nostru si putini ii acorda atentia,ar fi un succes sa ne implicam...

Adăugat 4 luni în urmă #
  6. Bun, daca putem noi, atunci de ce sa nu o facem? Suna logic.. Dar daca si altii pot si chiar sunt platiti pentru asta, e in regula sa pice lumea de fraiera de 2 ori? Sa dai taxe pentru strangerea gunoiului, si sa-l strangi tot tu? Asta nu mai e ecologie, si sa nu va mirati dupa aceea ca multi definesc termenul de "ecologist" ca "fraierul ala care strange gunoaiele de prin parcuri"!

Pe munte poate mai inteleg astfel de campanii, de vreme ce acolo nu sunt lucratori de la salubritate, dar in orase nu e cazul. Exista o multime de alte cai prin care puteti ajuta si prin care va puteti exprima dragostea pentru natura!

Adăugat 4 luni în urmă #
  7. eu te sustin si cred ca se poate realiza cu putina bunavointa si efort colectiv numai ca au ramas foarte putini oameni pe care sa ii intereseze cu adevarat adica sa se si implice in curatarea mediului plantarea de noi arbusti si in primul rand mentinerea curateniei e cea mai importanta un exemplu sunt germani care sunt foarte ordonati si eu zic ca e momentul sa furam putin de le ei dar cl mai important in capitala este lipsa copacilor care ne dau aer si aici ar trebui facut un efort putin mai mare sa ne strangem un grup de cateva sute de persoane si sa le dam rusine politicienilor care nu stiu decat sa dea din gura noua nu ne trebuiesc politicieni diplomati si prefacuti noua ne trebuiesc fapte si nu se vad deloc asa ca oameni buni haideti sa ne unim putin ca nu este greu si o sa ajutam natura care plange din pricina noastra e randul nostru sa dam viata naturii si va asigur ca natura nu uita si ne va rasplati pe masura ganditiva ca natura ne da noua viata noi ce ii facem in scimb naturii ne batem joc de ia aia facem!am incredere in putini oameni ecologisti care cu siguranta mai exista printre noi si ii rog sa nu trateze cu indiferenta acest mesaj si sa ne unim sa incercam sa ajutam natura va multumesc!

img img

Atasamente

1. img Picture_522.jpg (279.8 KB, 63 descarcari) acum 4 luni
    2. img Picture_492.jpg (360 KB, 58 descarcari) acum 4 luni
    Adăugat 4 luni în urmă #
  8. referitor la raspunsul co_ticai t da ai dreptate autoritatile sunt responsabile pentru mentinerea curateniei dar daca ele nu o fac nu crezi ca ar fi cazul sa le dam peste nas sa ii facem sa se simta si ei poate isi dau seama ca sunt platiti din bani nostri si sunt acolo datorita voturilor noastre su oblşigatia sa ne reprezinte intresele dar ei nu isi vad decat de intresele personale

Adăugat 4 luni în urmă #
  9. User has not uploaded an avatar Marcela
    Neinregistrat

Eu ma inscriu. Nu conteaza cati suntem, important este sa incepem.
    Putem stabili o zi pe saptamana, preferabil duminica, in care sa mergem sa colectam gunoaie.
    Bine ar fi si sa mediatizam cumva aceasta actiune, ca sa poata capata amploare.

Adăugat 4 luni în urmă #
  10. User has not uploaded an avatar andrei
    Neinregistrat

vin si ieu, dar unde

Adăugat 4 luni în urmă #
  11. eu zic ca prima iesire sa fie peste aproximativ o luna si intre timp sa incercam sa gasim fiecare dintre noi cat mai multi voluntari si sunt de parere ca ar trebi sa ne avem in listele de mmss pentru o mai buna evidenta si cunoastere

Adăugat 4 luni în urmă #
  12. User has not uploaded an avatar Aura
    Neinregistrat

Buna,
    da...este buna ideea...dar ce-i drept nu noi trebuie sa facem asta...asa cum s-a mai spus aici, noi platim, dar daca banii nu ajung unde trebuie , vina este a primariilor, a contribuabilor, a idililor...degeaba am strange noi, dar s-ar face la loc...am strange azi, maine...dar pana cand ?oricat entuziasm si vointa am avea...nu ii vom determina pe ceilalti sa ne urmeze exemplul.Cel mai bine, cred eu, este sa -i frecam la cap de stimabilii domni de la conducere sa fie mai atenti si mai grijulii cu mediul. Nu stiu cum putem face acest lucu, cu petitii...cu reclamatii...cu articole cat mai satirice...ideea este sa le atragem in mod continuu atentie...ca asa le intra pe o ureche si le iese pe alta....
    imi cer scuze daca sunt cumva pe langa subiect...am gasit azi acest site si mi-am spus si eu o parere.
    Multumesc.
    Aura

Adăugat 4 luni în urmă #
  13. da ai dreptate nu noi trebuie sa facem ci autoritatile dar si noi am avea o obligatie acea de a pastra curatenia si nici acst lucru nu se intampla asa ca toti impeuna cu puterea suntem devina dar idea este ca daca puterea nu face nimic si oameni lasa in seama puterii nu o sa se schimbe nimic pentru ca puterea nu isi vede decat de interesul ei nu si de al cetateanului,asa ca nu ne ramane deacat noua ecologistilor putini la numar care am mai ramas sa le aratam autoritatilor si oamenilor de rand ca se poate indrepta lucrurile cu putina buna vointa si efort. eu zic ca daca eui nu ne rprezinta pe noi haideti sa ne reprezentam singuri si sa vedem ce o sa iasa. roga ca toti cei care vor sa faca parte din aceasta mica sau mare(asta depinde numai de voi daca o sa fie mica sau mare) actiune ecologica sa isi lase adresa de mss pentru o mai buna evidenta si cunoastere. va multumesc! id-ul meu este aloha_spirit28

Adăugat 4 luni în urmă #
  14. User has not uploaded an avatar Marcela
    Neinregistrat

Multe lucruri trebuie facute de primarie, dar la fel de multe trebuie facute de catre noi. Fiecare putem face cate ceva. Doar n-o sa stam pe gunoaie...
    Conteaza orice gest, cat de mic. Ca pana la urma, cele mai multe din gunoaie tot din gesturi mici s-au adunat. Un nesimtit a aruncat un pet, alt nesimtit a aruncat altul si uite asa s-au strans munti de gunoaie.

Eu sunt de parere ca ar trebui sa organizam astfel de actiuni la fiecare doua saptamani.
    Multumesc.

Adresa mea de mail este marcela_argesanu@yahoo.com .

Adăugat 4 luni în urmă #
  15. User has not uploaded an avatar anamaria
    Neinregistrat

vreau sa ma alatur si eu acestei actiuni si sa lasam la o parte ideea "nu noi suntem cei care trebuie sa facem asta"...ba da, noi suntem, pt ca noi traim in aceasta lume si daca autoritatilor si parlamentarilor nostri nu le pasa, NOUA AR TREBUI SA NE PESE!!!
    astept sa hotarati data cand ne vom intalni.

Adăugat 3 luni în urmă #
  16. draga anamaria , imi place atitudinea ta . . . daca nu iar pasa nimanui ce s-ar alege de lumea asta ??? . . . mereu trebuie sa fie cineva caruia sa-i pese . . . si mie IMI PASA . . .

Adăugat 1 lună în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri