EcoSapiens »Forum » Protectia solului » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

Protectia solului, al subsolului

(6 posts)

1. Asi incerca sa dechid putin discutia referitoare la protectia solului, al subsolului. In Romania inca nu s-a definitivat cum bine se stie, Legea Solului, lucru care denota un interes foarte scazut in acest domeniu de protectie. Sa nu uitam ca solul reprezinta mai mult decat ceea ce vedem noi. El reprezinta viata, solul este un mijloc de stopare a poluantilor. Dar acesta reprezinta singurul substrat care intra in producerea hranei noastre, deci, ceea ce introducem in sol, vom regasi si in organismele noastre. Am putea creste mai mult interesul fata de protectia solului.

Adăugat 2 ani în urmă #

2. Am si spus eu ca lipseste interesul fata de protectia solului. Cred ca am avut dreptate.

Adăugat 2 ani în urmă #
  3. Haideti sa dam mai multe detalii.

Un grup de 13 parlamentari a depus la Secretariatul General al Camerei o noua propunere legislativa. Legea privind utilizarea, conservarea si protectia solului a fost opera mai multor parlamentari PNL, UDMR si PSD. Proiectul propune infiintarea Administratiei Nationale a Resurselor de Sol, o autoritate care sa monitorizeze solurile si sa emita certificate de calitate a acestora, care vor fi obligatorii pentru fiecare proprietar de pamant.
    Continuare: http://www.ecomagazin.ro/cazier-pedologic-pentru-calitatea-solului/

Europa, puternic chimizata

Poate cel mai mare avantaj al tarii noastre este acela ca tehnologizarea si chimizarea nu au atins nivelul din tarile Uniunii Europene. Agricultura intensiva practicata in Europa in ultimii 25 de ani poate asigura astfel succesul produselor romanesti ecologice. Mai ales ca Politica Agricola Comuna a incurajat agricultura intensiva. Timp de 20 ani au fost subventionate productiile mari, banii fiind acordati de UE pe kilogramul sau pe litrul de produs. Abia in ultimii ani s-a schimbat sistemul de subventii si se dau bani pentru hectarul cultivat. In acest context, dupa 17 ani de tranzitie, Romania dispune de productivitate mica si o agricultura normala are putine sanse sa se impuna pe piata. O solutie ar fi certificarea ca ecologice a unor suprafete cit mai intinse.
    Continuare: http://stiri.acasa.ro/stiri/Strainii-cauta-pe-rafturi-ecologicele-romanesti_--s46488.html

Nu fiti descurajat, reactiile incep sa apara in timp.

Adăugat 2 ani în urmă #
  4. Articol la stiri.acasa.ro: Strainii cauta pe rafturi ecologicele romanesti
    "Romania are mari sanse sa se impuna pe acest segment de piata daca va reusi sa-si creasca productia. Aceasta mai ales in contextul in care nici o tara europeana nu detine suprematia din punctul de vedere al productiei bio. Alimentele noastre ecologice au patruns deja in Germania sau in Anglia, urmeaza doar sa-si consolideze pozitia“, a mai spus Steriu."

Rog detalii pentru Germania!

Adăugat 1 an în urmă #
  5. User has not uploaded an avatar Mihaela
    Neinregistrat

Te iubesc !!!!!!!!!!!!!!!!!! Te iubesc!!!!!!!!!!!

Adăugat 12 luni în urmă #
  6. User has not uploaded an avatar vladulescu sorin
    Neinregistrat

am un teren pe malul dunarii imediat la iesire din localitatea Eselnita adica in parc in rezervatie si stiu ca nu se poate construi nimic.dar ce as putea face as vrea sa-l ingradesc si eventual sa-mi pun o casuta de PFL gen cum sunt in taberele scolare pt care stiu ca nu este nevoie de proiect si nici autoriatie de constructie.as dori sa fac acest lucru ca sa nu mai au acces toti pecari si sa-mi lase mizerie si tot felul de resturi dupa o partida de pescuit.este oare ilegal acest lucru pot eu sa-mi folosesc in vreun fel terenul pe care il posed?Va multumesc

Adăugat 7 luni în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri