EcoSapiens »Forum » Protectia mediului » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

Protectia mediului, protectia vietii

(10 posts)

1. Lipsa informatiei a dus in repetate randuri la distrugerea naturii.
    Cum putem face ca si copiii nostri sa inteleaga mai bine sensul cuvintelor a trai intr-un mediu sanatos, a pastra curatenia, a ocroti natura, a proteja specii pe cale de disparitie, a recicla deseurile menajere,a manca sanatos etc.
    Poate fi educat si parintele prin informatia primita de la copil?
    Pamantul este casa noastra,si avem datoria sa-l protejam. Pana nu este prea tarziu!

Adăugat 1 an în urmă #

2. In 29 martie este Ora Pamantului. Nimeni din Romania, sau din vreo scoala, institutie care consuma, nu am vazut sa faca ceva. Doar sa explice ce inseamna acest lucru. Si totul se rezolva printr-un simplu fax sau email transmis. Sau telefon, fie el mobil sau fix. Iar acolo unde nu este de s-ar bate duba-n sat ...
    Dar astea nu sunt treburi importantante! Mereu spunem sa facem, sa facem, vom face, se va face. Oare de ce nu incepem chiar de acum!
    Sau ne facem planuri marete, dar nu suntem in stare sa le aplicam pe cele mici!

Adăugat 1 an în urmă #
  3. Poate ar fi bine ca spatiile verzi ce exista PE LANGA SCOLI, sa fie amenajate IN asa fel incat sa fie o intrecere intre copii, beneficiind astfel de cunostiintele acumulate la orele despre natura. MA REFER LA SCOLILE GENERALE. Se stie ca din orice coltisor, poti face un colt de rai. Oare se mai foloseste traforajul la scoala? Cate lucruri minunate poti face cu el?

Adăugat 1 an în urmă #
  4. Nu uitati sa stingeti lumina in 29 martie, intre 20.00 - 21.00.

Adăugat 1 an în urmă #
  5. Apropo de "protectia mediului si protectia vietii" totul tine de educarea oamenilor inca din copilarie ( cei 7 ani de acasa...cum se spune pe romaneste). Fiind la facultate pe acest profil de protectie a mediului , am avut ocazia sa particip la programe organizate de facultatea mea, prin intermediul unor cursuri de cultura civica pentru prescolari. Am fost la cateva gradinite din Craiova si am incercat sa-i facem pe "pici" sa inteleaga cat de frumos si important este sa traiesti intr-un mediu curat si printr-un exercitiu de joaca am reusit sa-i invatam sa faca o sortare a deseurilor. Important este ca am vazut "ca se poate", dar deoarece sistemul nostru de invatamant nu pune bazele culturii civice pe aceste principii de protectie a mediului, gradul de indiferenta a unui copil fata natura si viata este mare; asa ca de ce sa-i cerem la maturitate sa respecte niste reguli de bun simt (cum ar fi sa-si adune macar mizeriile pe care le lasa dupa un gratar in padure), cand el nu a invatat cand era mai mic ca distruge ceva frumos doar aruncand un "pet" aiurea sau lasand robinetul deschis, etc. Daca ar fi sa gandim partea asta, ca parintele ar putea primii o educatie in ceea ce priveste protectia mediului, apare putin scepticism deoarece este putin probabil ca la un nivel de trai scazut asta sa fie o problema care sa-i atraga atentia:), desi daca vrei se poate. Iar daca vrei sa ai datoria sa protejezi Pamantul spune-le americanilor, indienilor, etc. sa nu mai polueze atat, ca degeaba reciclam noi pet-uri, hartie, nu mai folosim aparate de aer conditionat si altele daca astia taie cu gramda la padurile tropicale si fac experimente nucleare si tot felul de nebunii, ca in primul rand clima influenteaza nivelul de poluare, iar dupa cum stim toti aeru' nu sta pe loc ..ci circula:))(cum zic astia din politie)!!

Adăugat 1 an în urmă #
  6. Salut,
    Cred ca astia din politie contribue la diminuarea poluari : sonore , a aerului si mai mult sint cei mai poluati , stind in intersectii . Pe timpul comunistilor m-au facut sa sufar , batut si umilit dar sa fiu sincer astazi politistii de strada sufera din cauza poluari inclusiv intelectuale .. asa ca jos palaria cind opresc pe cei ce vor sa faca crime cu viteza si imprudenta lor .
    Scuze dar am facut o simpla interventie ce se refera la *PROTECTIA MEDIULUI? PROTECTIA VIETII*
    Va salut cu respect

Adăugat 1 an în urmă #
  7. da..... uneori.....arareori....ori.....intodeauna....una....intr-una......una.....etc

Adăugat 1 an în urmă #
  8. @spiridondionut
    Deci se poate! Copiii au prins repede! Un singur lucru as vrea sa stiu, care a fost reactia educatorilor? Pentru ca aici este problema. Degeaba l-ai invatat, daca nu ii creezi conditii ca sa si aplice ceea ce a asimilat ca si cunostinte. Exista scoli in care din cauza faptului ca lipsesc cosurile cu desavarsire, copiii arunca totul pe jos deoarece aduna femeile de serviciu. Dar cunosc foarte bine tot ceea ce au invatat la scoala. Dar nu au cum sa aplice.
    Si este suficient sa-l amendezi la buzunar, indiferent cat de scazut ii este traiul, ca va tine minte. E suficient sa amendezi 12-13 dintr-un sat sau 10-20 din oras ca se aude... E ca la "blocat roata". Urla 2-3, mai tipa inca 2, dar regula se respecta...
    Odata cu schimbarea generatiilor probabil se va schimba si mentalitatea...
    Stai linistit, americanii vor semna protocolul de la Kyoto... Cu tot cu interesele marilor industriasi americani...
    Ia un banc, sa te mai inveselesti , si sa treci de la faza se poate face, la am facut ceva mai mult... fiecare dintre noi...ca deh... de la un graunte...
    Isus si Sfântul Petre stăteau în Rai si vorbeau despre poluarea Terrei. Isus propune sa meargă jos si sa se convingă personal de gravitatea situatiei, iar Petre a vrut sa îl însotească. Au ajuns la o conducta imensa pe malul marii si Isus întreba:
    - Petre! pentru ce e conducta asta?
    Petre zise:
    - Prin conducta asta se pompează acolo în larg gunoaiele si substante chimice care ucid pestii si flora marii.
    Isus se hotărăste sa meargă în largul marii si sa oprească asta. Isus pleca pe apa si Petre după el. în curând acestuia din urma îi ajunse apa până la genunchi în timp ce Isus mergea mai departe pe apa. Apoi până la brâu si după aceea până la gât. Nu mai rezista si zise:
    - Isuse! te urmez oriunde vrei dar daca mai merg asa mă înec în apa asta poluata! Eu nu pot merge pe apa!
    La care Isus se întoarce la el si-i zice:
    - Ba prostule! Da tu de ce nu mergi pe conducta ca si mine?...

Adăugat 1 an în urmă #
  9. salut am 15 ani ador ecologia , am facut multe afise si fluturasi ca sa-i fac pe oameni sa incerce sa protejeze natura si importanta ei . . . parintii mei cred ca-i o pierdere de timp ecologia . . . ei nu inteleg ce s-ar putea intampla daca continuam asa . . . multi aulti nu au timp de ecologie sunt prea ocupati dar nici cand au timp ei nu se gandesc la asta . . .

Adăugat 2 luni în urmă #
  10. de fapt cred ca problema este alta . . . ei doar se gandesc la ce ar trebui sa se faca . . . ei se gandesc doar teoretic si practic . . . lasa pe seama altora . . . degeaba te gandesti la solutii daca nu le aplici . . .

Adăugat 4 săptămâni în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri