Da,acum te inteleg;asta depinde mult de mentalitate,daca respecta sau nu viata.Eu daca as fi asistat la un asemenea episod,nu as mai fi raspuns ptr.mine,,,,,,MUREAM ACOLO CU ALA(care tira cainele ce masina),de git.Nu voi putea niciodata asista pasiv ,atunci cand este maltratat,un copil,un batrin,un animal(mai ales)ptr.ca batrinul si copilul mai pot avea o familie care sa-i apere,,,dar....animalul:NU.Aici intervine factorul,INDOLENTA si LIPSA DE EDUCATIE.
EcoSapiens »Forum » Protectia animalelor » Deschide un Nou Subiect de Discutie »
Protectia animalelor
(63 posts)-
Adăugat 1 an în urmă #
-
Eu am o intrebare.stau la Oradea,si avem la noi în cartier un individ,câ dupâ mine nu e om, care omoarâ pisicile am vâzut mai mulţ,si stim si unde stâ.pe cine sţ anunţâm;cu respect.
Adăugat 1 an în urmă # -
Ad.Toth, normal se anunta politia ... insa ei nu prea fac nimic in majoritatea oraselor, acum nu stiu cum este in Oradea. Va propun sa-l contactati pe domnul Robert Smith ( adresa dansului de email este robert.smith@thetangogroup.com ) ... sper ca dansul va poate ajuta, a facut multe pentru animalele din Oradea.
Adăugat 1 an în urmă # -
Dragilor,de la inceput tin sa precizez ca sunt un iubitor de animale,am doi caini,pisica,2 zebre australiene si din aceasta pozitie de crescator de animale vreau sa-i rog pe cei care stiu sa comenteze si sa dea sfaturi sa adopte animale,in special caini comunitari sau sa vina cu propuneri si solutii concrete pt rezolvarea problemei si poate au si raspunsuri la cateva intrebari:
- ce facem cu miile de caini comunitari care ataca copii,le smulg sandwichul din mana,musca cetatenii care se aventureaza prin parcuri,zone marginase,rastoarna cosurile de gunoi si pubelele firmelor de salubritate,ataca turistii care vin sa viziteze diferite obiective turistice,fac un zgomot infernal in zonele cu case unde fiecare gospodar are caine in curte de nu poti dormi noaptea si multe altele
- cum au ajuns acesti caini comunitari intr-un numar asa de mare desi se fac actiuni de sterelizare sunt otraviti,impuscati s.a.?
- cei care posteaza diferite comentarii care mai de care mai pompoase si sofisticate au habar de ce se intampla in lumea reala sau au coborat din filme SF,treziti-va bai fratilor si vedeti-va de treaba !Adăugat 6 luni în urmă # -
asta s-o crezi, tu;bati campii cu luatul sandwiciului din minaa
Adăugat 6 luni în urmă # -
Nicaieri nu e ca in Romania! spun asta cu mare dezamagire mai ales ca nu vad o solutie atata vreme cat se cauta pe cai ocolite iar oamenii aplica ei "legea lor". Autoritatile nu vor sa faca nimic! mai nou am aflat ca, anumite primarii din Bucuresti, incheie contracte (pe 1 an probabil) cu persoane fizice sau juridice ce dispun de teren si care sunt dispusi sa ingrijasca un numar de n caini contra sumei de 100ron/caine. Dupa 1 an ce se intampla? sau poate chiar mai putin! cel mai probabil vor vi abandonati langa o padure in grija celor ce "pazesc" animalele salbatice adica "vanatul"!!!
pe de alta parte este un forum pentru iubitori de animale unde vad ce?! se afirma sus si tare ca e "bine sa impusti cainii" aflati la de 200 m de o locuinta!!!ILEGAL!!!si mai e si instigare! in lege spune cainii "salbaticiti" ori eu pot face dovada in toate cazurile gasite de mine ca nu era asa! Nicaieri in lumea asta daca opresti langa o padure, intr-o parcare sa fumezi o tigara nu vezi CAINI IMPUSCATI ca in Romania! suntem sub orice critica! pe marginea campului caini impuscati, langa livezile oamenilor(chiar cainii lor-exclus caini salbaticiti), cainii de la oi si ...mai pot da exemple documentate!dar ce conteaza atata vreme cat animalul ala mort nu se poate ridica sa se apere! noroc cu noi ca suntem "meseriasi". Vorbim de lege si de aplicarea ei!
Nu mai vreti caini pe strazi? luati atitudine cand vedeti ca unul isi abandoneaza animalul! nu mai vreti caini pe strazi faceti presiuni pe autoritati sa se faca un program national se IDENTIFICARE si sterilizare!
ati observat ca daca mergeti prin tara, in orice satuc va duceti, cat ar fi de departe, vacile si oile sunt marcate?! de ce la ele a fost posibil? pentru ca exista un interes economic! in cazul cainilor interesul este exact invers!Adăugat 6 luni în urmă # -
-
cel care se numeste "singur" are mare dreptate. Eu comsider ca Romania este locuita de ff multi bolnavi mentali. Si au ura pe animale asa se manifesta boala lor . Autoritatile nu fac nimic si nici nu vor face atata timp cat aceasta este o sursa de venit si destul de consistenta. CEi ce au adaposturi pt cateii comunitari de fapt lagare de exterminare a acestor fiinte nu adaposturi au cel mai mare interes Credetima ca vorbesc in cunostinta de cauza.Atunci cand voi surpride in fapt pe cineva ca ucide un caine sau pisica sau orice fiinta va pati din partea mea acelasi lucru.Cate presiuni se vor face asupra autoritatilor responsabile cu asa ceva se va face DEGEABA ,pentru multi este o sursa mare de venit.
Buna seara tuturor!
Sunt Adriana si vreau ca anul acesta sa directionez cei 2% catre o fundatie serioasa pentru protectia animalelor! Ma puteti ajuta cu un numar de telefon sau adresa de e-mail?
Repet, o fundatie care chiar sa se ocupe de bietele animale!
Multumesc anticipat.
Seara buna tuturor!Adăugat 6 luni în urmă # -
pentru adriana, vezi site-ul asociatiei robi, www.4animals.ro, sunt cei careorganizeaza si targul de adoptii din parcul Obor, am incredere in ei, sunt niste oameni minunati si chiar fac o treaba extraordinara, deci te incurajez sa directionezi cei 2% catre ei ;)
0740 035 400 - asta e nr de telefon al Doamnei Marilena, presedintele asociatiei, sau e-mail: office@4animals.ro
si felicitari pentru initiativa :)Adăugat 6 luni în urmă # -
si robi mi se par seriosi dar intra si pe apam.ro.....victoria e veche in breasla si face treaba buna...vizitez de mult siturile ei si-mi inspira incredere....e din arad...intra pe "apam" sau"salvati animalele si natura" si afli detalii despre munca ei si date de contact!
Romania tara tuturor posibilitatilor!!!asa e .....cum poate cineva sa impuste animale fara ajutor niste cainii care nu se pot apara ,care nu pot sa faca nimika cum poate cineva sa faca asa ceva?
Adăugat 4 luni în urmă # -
Nu ma mai mira nimic in Romania - o mostra de mentalitate specifica:
http://www.garbo.ro/comunitate/forum/view_topic/8094/ANIMALELE-DIN-SPATIILE-COMUNE.html
Adăugat 4 luni în urmă # -
cazurile de maltratare a animalelor sunt tot mai dese,tr sa facem cv.cine are idei il astept pe mira.bela23
Adăugat 4 luni în urmă #
Fluxul în RSS pentru acest subiect
Răspunde