Vreau si eu sa dezbat un subiect legat de poluarea de la Radauti.
Fapte: o companie austriaca a venit la Radauti a cumparat tere si a inceput sa faca investitii . Pe noi nimeni nu ne a intrebat daca vrem sau nu sa faca aceste investitii. Au construit o fabrica, apoi inca una si inca una. Acuma cica construiesc o fabrica de formaldehida care inteleg ca e cancerigena si declarata ca atare de organizatia mondiala a sanatatii. Pe noi, cetatenii din radauti nu ne a intrebat nimeni nimic. Nici de la Primarie nici de la mediu. Acum cand am intrebat eu la mediu cum s a intamplat asa ceva mi s-a raspuns ca s-au parcurs toti pasii legali. Care pasi daca nimeni nu a stiu nimic? Inteleg ca se publica anunturi in presa pe tema asta. Eu nu am vazut nimic. Spuneti mi ati mai auzit de asemenea cazuri? Putem face ceva?
EcoSapiens »Forum » Controlul Poluarii » Deschide un Nou Subiect de Discutie »
Poluare Radauti
(2 posts)-
Adăugat 3 luni în urmă #
-
-
Tehnic s-au parcurs pasii. Daca vei face o cautare pe net vei gasi anuntul de intentie. Nu cred ca ai citit toate ziarele articol cu articol. In norme se cere anunt public fie la primarie (poti verifica acolo) fie intr-un cotidian local. Ce puteti face? Cam greu, trbuie sa va mobilizati in numar cat mai mare sa incercati sa determinati primaria sa faca un referendum legat de subiect si poate cine stie reusiti sa schimbati ceva. Fi sigur ca omuletii s-au acoperit cu acte beton.Incearca sa contactezi ONG cu profil protectia mediului, sau uita-te la ce se intampla cu Rosia montana.
Adăugat 3 luni în urmă #
Fluxul în RSS pentru acest subiect
Răspunde