EcoSapiens »Forum » Biodiversitate » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

Plantele Etnobotanice

(2 posts)

1. Folosirea plantelor psihotrope a crescut puternic in societatile occidentale moderne. In trecut, grupurile aborigene foloseau aceste ierburi in scop magic, religios sau terapeutic, considerandu-le un dar de la Dumnezeu.

Cea mai cunoscuta dintre aceste plante este soma din India veche. Majoritatea plantelor halucinogene erau considerate o legatura intre om si supranatural, iar soma ajunsese la un asemenea nivel de percepere a divinitatii. Cel mai celebru halucinogen sacru era peyotl-ul, un tip de cactus.

Pe de alta parte, ciupercile considerate sacre in Mexic au o lunga istorie in samanism (religia primitivilor). Aztecii le numeau carne divina si le consumau in timpul ceremoniilor sacre. Mayasii din Guatemala utilizau ciuperci in cadrul ceremoniilor religioase.

Adăugat 5 luni în urmă #

2. Folex - solutia la criza energetica
  3. Buuun!Am aflat cum e cu halucinogenele ecologice.Avem nevoie de asa ceva?Fumez clasicul tutun cam de mult.Poate nu ma va omori, nu imi da cine stie ca stare, e o mare porcarie ce fac, imi ajunga acest viciu.
    Ar fi interesant de discutat despre plantele medicinale.Intradevar pot fi nafaste pentru sanatate.Am facut un tratament cu ceaiuri medicinal, printre care era si ceai de coada calului.Trebuia sa beau 2 cani pe zi.Am baut mai mult si rezultatul a fost aproapa de 112.
    Opinii?

Adăugat 5 luni în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri