Doresc s-a plantez 300 metri patrati de gradina cu bambus (cel care se planteaza in camp, nu "bambusul norocos" sau cum i se mai spune la cel in ghiveci). Este o planta care are frunze verzi si iarna , iar din tulpina se pot face foarte multe lucruri, dar nu gasesc deloc seminte sau pomisori pentru a incepe aceasta plantatie. Va rog mult,cine poate sa imi de-a informatii unde pot gasii puieti sau seminte de acest soi de bambus.
EcoSapiens »Forum » Fondul forestier » Deschide un Nou Subiect de Discutie »
Plantatie de bambus
(5 posts)-
Adăugat 1 an în urmă #
-
-
sorineddy, intamplator stiu cate ceva ,
acum cativa ani, in facultate in practica am vizitat Arboretumul Simeria , o gradina dendrologica foarte mare langa Deva pe malul Muresului. Acolo aveau de multi ani si bambus care crestea luxuriant chiar .Ia legatura cu silvicultorii de acolo si-ti dau ei detaliile. cred ca au pagina pe net.Adăugat 1 an în urmă # -
Multumesc foarte mult , auzisem ceva de un parc din Deva , dar nu eram sigur. Cred ca am sa trag o fuga la sfarsitul saptamanii. Sunt doar 150km de la mine din Arad.
Multumesc inca o data.Adăugat 1 an în urmă # -
-
Unde se pot gasi bambusi? Ceva magazine prin Bucuresti ?
Adăugat 3 luni în urmă # -
am sutit acum 17 ani un mic bambus de la simeria.
dupa trei ani a inceput sa se intinda.dupa inca trei ani au inceput sa creasca bambusi mai inalti.
am inceput sa-i pun prin gradina.
intr-un singur loc le-a placut, langa un gard. era o fantana la 10 metri de respectivul gard.
acum am aproape 50 de m2 de padurice de bambus. cei mai mari au inaltimea de 5 metri.se intind ca nebunii, si se indesesc. o tulpina cu putina radacina (15 cm) se poate planta primavara.
are nevoie de multa apa ca sa se prinda.de la o singura tulpina se ajunge la padurice.
Adăugat 1 lună în urmă #
Fluxul în RSS pentru acest subiect
Răspunde