EcoSapiens »Forum » Politici ecologice » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

1. Cea mai veche organizatie politica ecologista din Romania este din nou activa.
    Dupa demiterea fostlui leader Petru Lificiu un comitet de re-organizare a luat initiativa re-lansarii Partidului Ecologist Roman (PER) ca o organizatie politica clar delimitata de celelalte partide. Site-ul per.ro este in reconstructie iar forumul http//peroman.wordpress.com este actv.
    Va invit sa-l vizitati.
    Oricine este binevenit, orice contributie este binevenita.

La Multi Ani 2008 !!!!

Petre I Metanie,
    Leader Onorific,
    Fondator PER.

Adăugat 2 ani în urmă #

2. Politica nu e punctul meu forte, dar bunul simt nu imi lipseste asa ca indraznesc sa va dau un sfat. In viitoarele campanii electorale mizati pe viziunea politica, partidele ecologiste ar trebui sa aiba din plin.

Ca sa ma fac mai bine inteles...

Daca viitorul parlamentarilor este de de 4 ani, le putem cere sa aiba viziune politica ?
    Credeti ca ar putea exista ecologisti in Partidul Conservator ?

Inca ceva, m-am uitat pe aici http://www.mintrubbing.org/j4748/1990.html si am vazut ca ecologistii aveau peste 4% in parlament la alegerile din 90. Care credeti ca e cauza scaderii aproape pana la disparitie (in cazul MER)?

Adăugat 2 ani în urmă #
  3. Doresc sa ma implic in promovarea PER in zona de est a tarii.Pentru aceasta am nevoie de toate datele necesare pentru inceperea acestei activitati.Doresc statutul PER. Cred, fara falsa modestie, ca voi putea face ca PER sa fie o forta pana in alegeri.
    Am experienta lucrului cu oamenii.Nu doresc sa stau la birou sau vreo functie(dupa care se bat majoritatea). Voi face munca de teren, dar pentru ca rezultatele muncii mele de teren sa fie palpabile, trebuie sa indrum oamenii spre sediul unei organizatii a PER.Daca nu exista organizatii ale PER in aceasta zona de est, ma voi ocupa sa le infiintez.
    Am o mare capacitate de munca. Am 54 de ani, sunt luptator ranit in revolutia din decembrie 1989.
    Si daca ma innebunesc toti in toata mass media cu ecologia, m-am gandit ca pot sa le fac bucuria politicienilor ca si stampila de vot sa fie "ecologica".
    Astept sa ma contactati pentru o discutie mai amanuntita.
    Cu stima Doru Dascalu.

Adăugat 2 ani în urmă #
  4. Ma bucur sa aflu ca mai sunt oameni care doresc sa ajute la relansarea acestui partid fara sa se gandeasca neaparat la functii si foloase personale. Pentru toate informatiile de care aveti nevoie va recomand sa luati legatura cu D-nul Ioan Utiu, Primvicepresedinte PER, telefon/fax 0258780995, mobil 0744794052; 0729065450, E-mail utiueco@yahoo.com

Adăugat 2 ani în urmă #
  5. Multumiri pentru comentarii,

Sunt surprins sa vad ce interes a reusit sa trezeasca din nou PARTIDUL ECOLOGIST ROMAN. Am sa incerc sa raspund pe rind, multumind tuturor pentru interes.

Domnului Dascalu i-a raspuns mirelaela62 (?), orice probleme domnule Dascalu va rog nu ezitati sa ma contactati. Multumim pentru oferta. Regret ca ati fost ranit in Revolutie si felicitari pentru curaj. Oameni ca D-stra ne-au scapat de Ceausescu. Nu uitati http//peroman.wordpress.com/ .

Dle Parausanu multumesc pentru mesaj si celelalte e-mailuri. Adevaratii ecologisti, ca polticieni ce doresc sa-si aduca o contributie si sa culeaga roadele unei asanari poltice a tarii, sunt deja in PER, va invitam si pe dumneavoastra. Ecologisti la conservatori ? Nici unul !!!! La conservatori nu sunt nici macar ... conservatori ( oricum, ce-or fi astia?). Oricum sunt tari la reciclare daca ne gindim ca Dl Voiculesc este fost nomenclaturist ceausist pre 1989. Apoi DIP si altii? Eu nu am auzit de conservatorism in Romania (oi fi si eu un pic ramas in urma si poate biased catre Partidul Conservator din Marea Britanie).

Siteul oficial al PER, per.ro arata exact cum nu trebuie sa arate, multumesc din nou pentru oferte.

Petre Metanie
    Profesor
    Laeder Onorific PER.

Inca odata multumiri!

Adăugat 2 ani în urmă #
  6. Domnule Metanie, criticati fara sa adaugati nimic constructiv mesajului. Am intrebat de ecologistii din PC pentru ca mi-a ajuns pe la urechi un zvon despre o propunere legislativa pentru interzicerea constructiilor pe spatii verzi din partea cuiva de la PC. Eram doar curios sa vad daca auzim aceleasi lucruri, nu sunt simpatizant al PC-ului.

In privinta site-ului PER... sa stiti ca pierdeti foarte mult daca va continua sa existe in forma actuala. Spune multe despre interesul liderilor (si a membrilor) fata de buna functionare a partidului.

P.S. Am vazut pe blog-ul dumneavoastra "Singurul Partid Ecologist din Romania !!!!!", ati scris asta pentru ca nu ati auzit de Partidul Verde ( http://www.partidulverde.ro/ ) sau e doar pentru dezinformarea publicului ?

Adăugat 2 ani în urmă #
  7. Dle Parausanu,

Multumesc pentru mesaj
    Am incercat sa va raspund la mesajul d-stra. Personal nu ma intereseaza alte partide indiferent de culoarea pe care o afiseaza. M-ati intrebat de conservatori, de ei v-am raspuns.
    Ref la initiative legislative pozitia mea este cam inflexibila: cind vor fi legi in Romania, ele vor fi respectate. Eu nu consider caricaturile elaborate de parlamentul Romaniei drept legi. Un lege trebuie sa aiba niste caracteristici specifice pentru a se numi lege: apolitic, se adreseaza intregii populatii, ne-ambiguu, cu pedepse clare si modalitati clare de implementare, un sistem de implementare apolitic si eficient ... etc ... .
    Nici un text elaborat in Romania cu titlul de lege nu indeplineste aceste conditii minime. Ele sunt fie privilegii politice fie impuneri ilegale asupra populatiei mascate sub termeni legislativi.

Eu nu stiu ce este partidul verde dar nu cred ca este ecologist altfel o spuneau.

Partidul Ecologist Roman este singurul partid politic ecologist cu o viziune clara asupra societatii romanesti in ansamblul ei, va rog cititi Manifestul Partidului Ecologist de pe http//peroman.wordpress.com/ .

Regret ca per.ro nu merge inca.

Inca odata multumiri pentru interes.

Petre Metanie
    PER

Adăugat 2 ani în urmă #
  8. Am citit manifestul si sunt total surprins, in prima parte va criticati propriul partid fara nici o intentie de a-i spala "trecutul inconvenient", iar in partea doua nu am gasit nici un obiectiv cu efecte asupra protectitiei mediului. Spuneti-mi daca gresesc.

Urmatorul obiectiv nu e realizabil:
    "PER militeaza pentru un TVA mic si variabil incepind de la 1 la 15 la suta pentru lucrurile de baza (locuinte, energie, haine, hrana) si pina la 20 la suta pentru obiecte de lux."
    ... isi da seama oricine ca este amagire.

Va critic pentru ca imi pasa de buna functionare a partidului, pentru ca luptam impreuna pentru aceleasi cauze, si vreau sa puneti partidul asta pe drumul cel bun.

Problemele ecologice esentiale intr-o societate capitalista nu pot fi rezolvate decat prin decizii politice, iar dumneavoastra, ca fondator al celui mai important partid ecologc din Romania, impreuna cu liderii partidului, sunteti primii care trebuie sa cunoasca solutiile pentru protectia mediului in Romania.

Aveti mult electorat care va sustine "by default", nu dezamagiti. Din punctul meu de vedere aveti avantajul numelui in fata Partidului Verzilor, care ar putea primi rapid prorecla de martieni dupa cateva propuneri legislative mai indraznete.

Adăugat 2 ani în urmă #
  9. Domnii mei, hai lasati polemica si sa incercam sa ne unim fortele si bunele intentii sa facem ceva sa ajutam ca acest partid sa se puna pe linia de plutire. Domnule Metanie va transmit salutarile mele cele mai cordiale si va doresc un an bun cu multa sanatate si putere de munca.Si haideti in tara sa fiti alaturi de noi la coagularea partidului. Nu cred ca e locul si momentul sa fac aici specificari, dar stiti la fel de bine ca mine ca atata timp cat nu se renunta la niste orgolii fara rost nu se poate face mare lucru.Ionut are mare dreptate, exista un potential destul de mare in electoratul neanregimentat sau dezamagit de celelalte partide,care poate sa fie al nostru, dar trebuie sa fie informat corect despre ceea ce vrea sa faca acest partid. Trebuie sa ne facem simtita prezenta in teren. Vedeti ca numai in cateva zile, doar pe acest forum au aparut oameni interesati si dornici sa se implice. E pacat sa pierdem acest tren.Am fost destul un partid incadrat la "altii" in sondaje si in campaniile electorale. Multa lume nici nu stie ca existam. Oameni ca dumneavoastra si ca noi, cei cativa de aici, sunt cei care se pot implica si pot face propaganda, dar o propaganda sincera, care sa mearga la inima romanului satul de atata minciuna si promisiuni fara acoperire si care sa inspire increderea electoratului.
    Eu sunt un membru simplu al acestui partid, dar sunt alaturi de sotul meu si vreau sa-l ajut sa faca ceva concret in aceste demersuri.El stiu ca merita aceasta incredere, desi in ultima vreme este cam dezamagit de tot ce se intampla si stiti, cu o floare nu se face primavara.As dori ca toti cei interesati sa ma contacteze sau sa expuna pe acest forum idei si modalitati pe care le gandesc in perspectiva implicarii in activitatea de dezvoltare a partidului.Va doresc toate cele bune, Mirela Utiu, E-mail: mirela_utiu@yahoo.com

Adăugat 2 ani în urmă #
  10. Doamna Utiu, Dle Parausanu,

Va multumesc pentru mesaje. Am ajuns acasa tirziu dar tot va raspund.

Dna Utiu cred ca-mi ghiciti gindurile (de fapt sunt sigur). Multumiri pentru urari, coagularea trebuie, in opinia mea facuta in jurul unui program, leader cu viziune si care face dovada de leadership. Toti suntem simpli membri ai PER iar leaderii au niste obligatii in plus: sa-si dovedeasca valoarea prin acumularea suportului membrilor si ridicarea partidului in sondaje. Eu m-am propus leader onorific (neexecutiv) pentru a-I trage la raspundere pe cei ce nu-si fac treaba. Sunt membru PER obisnuit dar faptul ca am fondat acest partid, ca mi-am pus casa, telefonul, doua concedii de odihna la dispozitia PER in decembrie89-ianuarie90 imi da, cred, autoritatea sa atrag atentia celor ce nu-si fac datoria sa si-o faca asa cum s-au angajat. Daca nu sa-si faca propriul partid ca-i democratie in Romania.
    Multumesc pentru apelul d-stra in legatura cu dezvoltarea PER, trebuie sa ne miscam rapid si o vom face, v-o spune domn profesor.

Domnule Parausanu,

Multumesc pentru mesaj. Eu nu sunt masina de spalat partide si daca perceptia mea, si posibil si a altora, ca PER nu a fost chiar nufar alb, eu am spus-o clar si fara menajamente. In acelasi timp multumesc tuturor celor ce au reusit sa tina treaza organizatia in atentia publica, chiar si pentru motive ne-dorite. Daca nu vedem ce-I rau nu putem indrepta raul si face bine. Manifestul PER este opinia mea personala si nu-I batut in cuie. Eu m-am propus leader onorific pentru ca am avut viata distrusa de idealurile mele ecologiste pe vremea lui Ceausescu si mi-am pus casa, telefonul, doua concedii de odihna la dispozitia crearii PER-ului. Oricine putea sa o faca si poate sa o faca si acum. Oricum nu-mi voi depune candidatura pentru nici o functie ce implica alegeri (parlament, presidentie, primarie ... etc ..). PER imi va da destul de lucru iar cu banii stau bine, copii nu am .....

Cu privire la TVA nu fiti atit de sigur. In Anglia TVA-ul e zero (0000%) la mincare ne-procesata si haine, 5% pentru energie si 17.5 % pentru rest. Incercati sa-mi spuneti ca atunci cind cumpar mincare si haine si la TVA apare 0% astia ma amgesc? Numai cu cit se fura in domeniul energetic s-ar putea asigura energie gratuita pentru cei sub 350 lei venit lunar in Romania.

Nu ma deranjeaza critica dar hai sa facem TVA zero la mincare si haine si sa vedem cine da faliment.

Solutii ecologice date de PER? Gresit, noi vom crea cadrul politic ca cei ce se pricep la problemele acestea sa aiba ce le trebuie sa le rezolve. Noi vom asana viata politica, justitia, educatia, asigurarea sociala. De ce un elev/eleva de liceu in clasa a 12a trebuie sa traiasca din 350 lei pe luna alocatie plus bursa sociala. Este degradant, urlu !!!!
    Prostitutia adolescenta este o consecinta a abuzurilor practicate de guvernanti: patru sau patul, bani de gazda, carti, caiete, haine … este degradant, am sa mor dar nu renunt la cauza tineretului pentru o viata independenta si indestulatoare. Peste 17 ani sa aiba sex cu cine vor dar sa nu fie nevoiti sa o faca pe bani pentru a-si plati gazda, hrana, transportul, carti si caiete, haine … etc …

Am vrut din dintotdeauna ca PER sa fie partid mainstream si nu marginal in poltica. PER nu este o agentie de protectie a mediului ci partid politic ce vrea si poate sa rezolve problemele societatii rominesti in intregul ei ca in manifestul PER.

Inca odata va multumesc sincer pentru mesaj si nu ne ocoliti, daca aveti un ideal credeti in el si eu va voi ajuta sa-l impliniti. Nu ma deranjeaza critica.

Petre I Metanie (pentru toti)
    Petrica pentru prieteni si membri PER.

De cauti dragoste si nu o gasesti in sufletul tau, nu mai cauta pentru ca nu ai sa o gasesti niciodata.

.

Adăugat 2 ani în urmă #
  11. PER poate fi adus pe scena politica din Romania ca alternativa de "ecologizare" a politicienilor actuali, si care amintesc amaratilor din aceasta tara ca totul trebuie sa fie ecologic. Este timpul sa spunem romanilor sa le asculte sfaturile si sa ecologizeze viata lor in primul rand, votand ce este bine pentru el si familia lui. Mesajul lui Basescu din campania din 2008 cu "SA TRAITI BINE!" era adresata mafiotilor din jurul lui, nu cetatenilor romani. Si comunismul ne-a indoctrinat cu lozinci de genul "TOTUL PENTRU OM, TOTUL PENTRU BUNASTAREA LUI!" Si era purul adevar, totul era pentru omul Ceausescu. Comunistii nu minteau. Nici cei de acum nu mint. Este mai greu pentru omul de rand sa inteleaga. Ma angajez sa le explic romanilor care nu inteleg, ca trebuie sa voteze pentru el nu pentru altii. Si nu mai vreau sa aflu de romani care stau cu caciula in maini pentru a cere ceva ce pot face singuri. Prea le-am dat mare importanta celor din administratia locala! Prea i-am ridicat pe piedestal de unde ne privesc ca pe niste insecte! Adica eu aleg un primar, il platesc din munca mea iar acesta ma trateaza cu indiferenta cand solicit un drept al meu?! Cand in trecut slugile nu mai ascultau de stapani, erau pedepsite! Acum sluga mea platita de mine, nu face nimic din ce spun eu si tot eu trebuie sa ascult de ea?! S-a intors lumea cu susul in jos! Hai romani sa invatam o sluga ce obligatii are! Ca slugile actuale au uitat si se cred ei stapanii! Sa punem biciul pe ei! Vezi ca anul acesta o sa ai biciul in mana! Adica stampila de vot! Da-le una peste bot! Ca luptator-ranit in Revolutia din Decembrie 1989 va rog sa fiti uniti! Sa ne facem traiul bun!

Adăugat 2 ani în urmă #
  12. Domnule Dascalu,

Multumesc pentru mesaj. Cam asta a fost si ideia mea, oricum, altfel exprimata. La Bacau primaria este loc de fumat, citit ziare si reviste, baut cafele, birfa, jocuri pe computer, navigare pe internet, purtat oameni pe drumuri in mod inutil, se lucreaza cu publicul 3 ore pe zi si asta sub un primar LIBERAL, Stavarache de care mi-e rusine sa spun ca mi-a fost coleg de serviciu ca ma injura oamenii pe mine.

Bine prinsa ideia Dle Dascalu dar largita si la invatamint, economie, comert, finante, agricultura, justitie si in general peste tot.

Cu stima,

Peter Metanie.

Adăugat 2 ani în urmă #
  13. Domnule Dascalu,
    Va salut si va doresc in primul rand La multi ani! Imi da speranta atitudinea dumneavoastra plina de optimism si dorinta de schimbare radicala in politica romaneasca. Aveti mare dreptate cu ecologizarea clasei politice, de aici trebuie inceput. Tara asta se duce pe tobogan in primul rand din aceasta cauza. Parca tot raul din lume s-a adunat aici, iar romanii sunt atat de dezamagiti si de blazati ca nici nu mai reactioneaza. Parca ar fi in transa, sub influenta unui drog. Nu zic ca e nevoie de inca o "revolutie", dar ceva care sa zdruncine din temelii sistemul in care ne afundam an de an tot mai mult, tot trebuie sa se intample. Daca doriti sa discutam concret legat de actiunile pe care doriti sa le intreprindeti va rog sa ma contactati sau sa-mi dati datele dumneavoastra de contact, telefon sau e-mail.Astept un raspuns.

Domnule Metanie,
    Aveti dreptate cu liderii. PER a suferit si sufera in continuare pentru faptul ca cei care s-au dorit si au ajuns in frunte nu au avut calitati de adevarati lideri sau intentii foarte concrete de actiune.Eu cred ca doctrina ecologista nu poate fi inteleasa si pusa in aplicare de oameni care nu simt in acest sens. Este ceva mai aparte decat celelalte. In fapt, se incadreaza in categoria social-democratiei, dar cu accentul pe mediu, pe ecologie si asta incepand de la om, ca individ, la mediul in care acesta traieste, conditiile de viata, educatie, sanatate, morala, justitie, securitate si tot ce tine de o viata normala, intr-un mediu curat si cu perspectiva unui viitor cat mai sigur pe o planeta care trebuie salvata cu orice pret de la dezastru.Eu cred ca politica ecologista trebuie sa ajunga cat mai repede in varfurile puterii, dar sa fie facuta nu de oameni neaparat foarte buni politicieni ci de cei care simt si-si doresc sa se implice cu toate fortele in acest demers.Vedeti ca in ultimul timp, politicieni din toate categoriile vorbesc si se agita aparand in tot felul de actiuni si campanii de ecologizare, de salvarea mediului, de apararea unor zone verzi si asta nu neaparat ca ei cred sincer ci mai degraba pentru ca da bine, e la moda.Nu asa vom reusi sa rezolvam gravele probleme ale societatii si ale planetei.Daca tot mai multi oameni pot fi convinsi sa ni se alature cu sinceritate, sa ne creada ca dorim binele lor si al nostru al tuturor prin efort comun si nu pentru dorinta de a ajunge neaparat la putere ca sa inlocuim un grup de politicieni cu altii si un grup de interese cu altele.Eu cred ca este din ce in ce mai greu de convis omul de rand, alegatorul, ca mai exista oameni implicati in politica, care doresc sa ajunga la putere si care nu au ascuns in aceasta dorinta doar scopul castigului personal sau al grupului sau de interese.Oamenii sunt satui de promisiuni care sunt uitate dupa alegeri, s-au impacat cu gandul ca toti sunt la fel, nu vedeti ca nici macar nu mai merg la vot? Sunt vremuri grele din acest punct de vedere.Daca nu vom gasi oamenii cei mai buni pe care sa-i punem in frunte si care sa fie sustinuti de o echipa beton, cum zic tinerii si de membrii si simpatizanti care sa ne sustina, va fi foarte greu cu toate bunele noastre intentii.
    Va doresc toate cele bune.
    Cu stima, Mirela Utiu

Adăugat 2 ani în urmă #
  14. Spot on d-na Utiu.
    Asta vreau si promovez:

THE WIND OF CHANGE !!!

pm

Adăugat 2 ani în urmă #
  15. D-le Parausanu,

Am editat Manifestul PER pe peroman. wordpress. com si arata, cred, mai bine. Oricum nu-i varianta finala. Observatiile dumneavoastra au fost corecte.

Petre Metanie

Adăugat 2 ani în urmă #
  16. Ma bucur, trebuie sa mai adaugati si niste obiective in domeniul ecologiei/protectiei mediului.

Adăugat 2 ani în urmă #
  17. Pentru actiuni concrete trebuie sa lucram mai multi la dezvoltarea ideilor necesare pentru ca actualii guvernanti sa doarma mai putin si sa fim injurati de organele lor de urmarire care vor avea de lucru nu gluma. In primul rand in toate tarile civilizate, inclusiv Romania, telefoanele NU SUNT ASCULTATE! Da, nu va mirati, ca toate covorbirile telefonice SUNT PERMANENT INREGISTRATE. Toate. Asta nu face vreun serviciu de informatii, asa au fost concepute centralele telefonice digitale. Asta este pentru necunoscatori. Clenciul este ca la aceste inregistrari are acces cine trebuie. Exista vreo lege in tara asta care sa interzica ascultarea unei inregistrari? NU! Acum poate intelegeti de ce organele de informatii pot jura cu mana pe inima ca ei nu asculta convorbiri telefonice. Asa ca va rog la telefon sa avem discutii publice. Orice problema de interes sa o discutam face to face.Pentru contact am email-uri doru_dascalu@yahoo.com sau doru_dascalu@as.ro iar la telefon am nr.0720274462. Nu am telefon fix pentru moment.Sa incepem in primul rand sa ne intalnim la un centru de coordonare.Sa ne miscam mai repede.Cu toata stima.

As dori ca cetatenii sa ne asimileze ca pe ceva natural si sa cautam sa inteleaga sa constientizeze puterea lor, sa se implice in viata sociala a localitatii lor, sa realizeze ca ei sunt Mesia, si ca Ceausescu este mort si nu va veni nimeni de la Partid sa-i rezolve lui problemele.Trebuie sa-i trezim pe romani, sa fie constienti de forta lor si sa stie sa-si pedepseasca slugile.Am pregatit ideile principale ale planului de trecere la capitalism a tuturor romanilor nu numai a unei "elite".Sa folosim metode democratice, constitutionale, pentru a invinge clica cu armele lor.

Adăugat 2 ani în urmă #
  18. Saptamana viitoare, marti sau miercuri, sunt in Bucuresti. As dori sa ma intalnesc cu cineva totusi.

Adăugat 2 ani în urmă #
  19. Am primit mesajul de mai jos pe email, PER sa faca cumva sa-si gaseasca un loc in presa cu fiecare ocazie eco. Am inteles ca nu vreti ca partidul sa fie tratat ca unul de nisa, este o abordare foarte buna si se poate rezolva prin iesiri publice si pe teme non-eco (foarte importante in cazul asta), dar daca numele partidului nu apare in discutiile eco atunci imaginea partidului are de suferit.

Va astept cu subiecte noi in presa...

.................
    Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile(MMDD) doreste sa continue in anul 2008 implementarea programelor demarate in anul trecut cu privire la problematica spatiilor verzi din localitati.

Va reamintim cele mai importante initiative ale MMDD in acest domeniu in anul 2007:

1. Promovarea OUG 114/2007 - pentru modificarea si completarea OUG 195/2005 - act normativ care, pe de o parte, interzice schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi si/sau prevazute ca atare in documentatiile de urbanism, reducerea suprafetelor acestora, ori stramutarea lor, iar pe de alta parte stabileste obligatia pentru autoritatile locale de a asigura pana la sfarsitul anului 2010 minimum 20 mp spatiu verde/locuitor si 26 mp spatiu verde/locuitor pana la sfarsitul anului 2013.

2. Promovarea OUG 59/2007 - pentru aprobarea „Programului Naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi", program in cadrul caruia au fost finantate in anul 2007 un numar de 102 parcuri, etapa a II-a a acestui program derulandu-se chiar in aceste zile.

In acest moment OUG 114/2007 se afla in procedura de aprobare parlamentara. In prima camera sesizata, Senatul, proiectului i-au fost aduse unele amendamente, iar apoi a fost respins la votul in plen, urmand ca la inceputul sesiunii parlamentare proiectul sa fie pus in discutie la Camera Deputatilor.

In acest context, Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile doreste sa cunoasca opinia dumneavoastra si va invita sa participati la o dezbatere publica pe care o organizeaza la sediul MMDD din B-dul Libertatii, nr. 12, miercuri, 16.01.2008, la ora 10, in sala de consiliu.

In cadrul dezbaterii publice vor fi discutate urmatoarele subiecte:

1. prevederile OUG 114/2007 dar si amendamentele aduse acestei ordonate, amendamente pe care le gasiti atasat acestui e-mail;

2. discutii privind oportunitatea modificarii Legii nr. 24/2007

3. discutii generale privind problematica spatiilor verzi din localitati.

In cazul in care considerati importanta abordarea si a altor subiecte va rugam sa ne transmiteti propunerile dumneavoastra pana luni, 14.01.2008.

Adăugat 2 ani în urmă #
  20. Dle Parausanu,

Multumesc pentru mesaj.

Strinsi cu usa, actualii guvernanti incearca sa-si acopere jaful ecologic cu asa numite ordonante. In 1997 mi-am dobindit, aici la Londra, o calificare foarte joasa de jurist. Repet, eu nu stiu de nici un text dat in Romania pe durata vietii mele (ultimii peste 55 ani) de orice organizatie, inclusiv Parlament. care sa indeplineasca minimul de conditii pentru a se numi lege, deci a fi posibil de implementat in EU. Aceste discutii sunt o pierdere de timp si energie. Numai Partidul Ecologist Roman va revolutiona modul de abordare al intregului areal verde din Romania, inclusiv spatiile verzi urbane. Aceste norme de m2 pe locuitor sunt nascute absurde pentru ca populatia este variabila. Hotii vor zice ca au luat parcul pentru ca au plecat oamenii din zona. Totul trebuie abordat intr-un sistem unitar si realist.

NOI O VOM FACE nu ei. Pe ei nu i-a oprit nimeni sa o faca pina acum !!!! De ce nu au facut-o ?

Incompetenti, hoti, necinstiti, ingimfati, plini de iahnie, fara sa le pese de oameni. Vin alegerile ! Noi va scapam de ei, ajutati-ne si vom da cetatenilor inapoi spatiile verzi jefuite de PNL, PSD, PD, FSN, Hrebengic, Tariceanu, Nastase, Costanda, Videanu, Vanghelie, Mazare, Basescu, Lificiu, Sulfina Barbu ori altii. Sa-i facem istorie !!!

Multumesc pentru invitatie, momentan imi petrec iarna la Londra si e un pic tirziu sa-mi rezerv un zbor spre Bucuresti pe 15/01/08, nu stiu cine-mi va deconta biletul, hotelul, masa si nu stiu daca merita sa-mi pun competenta la dispozitia unui guvern pe care vreau sa-l detronez. Eu sunt CLAR in opozitie.

Petre Metanie
    Leader Onorific PER.

Adăugat 2 ani în urmă #
  21. D-le Dascalu,

Va doresc succes cu vizita la Bucuresti. Va recomand sa vorbiti cu organizatorii locali PER de la Galati, poate au ceva de trimis; dati un telefon in prealabil sa fiti sigur ca nu gasiti usa incuiata asa cum mi sa intimplat mie de doua ori asta vara si transmiteti la toti cele mai bune urari din partea mea (noastra). Intrebatii cum pot avea membrii PER acces la site-ul per.ro si de ce nu raspunde nimeni la e-mailuri. ATENTIE, ACOLO SE FUMEAZA DIN GREU !!!!

Petrica Metanie.

Adăugat 2 ani în urmă #
  22. Stimate domnule petremetanie,
    Va multumesc de sfatul de a contacta filiala din Galati, dara nu prea vad eficienta.Daca ei nu au facut nimic pana acum, credeti ca vor vrea sa faca ceva de acum incolo?!?! Mai ales eu care am facut "munca de partid" la greu pana mi-am dat demisia, unde ma saturasem de lozinca "La munca VOI, la placinte NOI!".
    Asa ca de aceia am propus un altfel de organizare politica a oamenilor.Va spun de la inceput, scopul meu este sa fac pe oameni "sa aiba convingeri verzi" nu sa-i fac membrii la PER. Din proprie experienta va spun ca nu conteaza numarul de membrii a unei organizatii, conteaza sa convingi oamenii ca ceia ce spui este viabil si sa inteleaga cetateanul ca nu venim la furat.De aceia eu vad o organizatie a PER dupa principiul "Toti pentru unul si unul pentru toti". Nu mai vreau sa aud de organizatie politica unde cetateanul sa faca anticamere pana se lasa pagubas.Voi munci cu toata convingerea in organizatia in care munca se duce pe teren nu in birou.De aceia am spus ca as dori sa ne strangem un grup de initiativa care sa preluam friele si sa revigoram "natura" umana.Este bun si internetul, pentru a apstra legatura si pentru o comunicare mai bune. Dar pentru inceperea activitatii politice este imperios necesar sa ne intalnim undeva.Zilele trec si bat alegerile la usa si noi facem teorie! Si nu trebuie uitat ca PER poate avea un mare atu in viitoarele alegeri. Voi explica personal la intalnirea noastra. Eu mai astept. Cu stima Doru Dascalu.

Adăugat 2 ani în urmă #
  23. Prieteni,

Am adaugat o pagina noua, PER.RO ?! pe blogul meu www.peroman.wordpress.com/

Va invit sa-l vizitati.

PM

Adăugat 2 ani în urmă #
  24. Site-ul per.ro arata bine acum, are ceva de oferit... dar au uitat de dumneavoastra in pagina "despre noi" si "Cele mai importante personalitati ale Partidului Ecologist Roman.", poate pentru ca il criticati prea mult. E vina lor aici, dar incercati sa va impacati ca e penibil. Canalizati-va inversunarea in alte directii.

Adăugat 2 ani în urmă #
  25. Thanks Ionut !

Noapte buna ca-i tirziu in Romania.

PM

Adăugat 2 ani în urmă #
  26. Domnule Dascalu,

Cum a fost vizita la Bucuresti? Sper ca ati avut parte de vreme buna.

PM.

Adăugat 2 ani în urmă #
  27. Domnule P Metanie
    Luni voi fi in Bucuresti.Sper sa ploua cu galeata ca sa nu fie aglomeratie pe strazi.
    Ca numai aglomeratia din capitala ma tine departe de ea.Am citit manifestul.Ideea principala pentru care militez si ma rezum la ea, este ca vreau o organizatie fara sef. Nu am vazut pe cei de la Green Peace cu sef in fata sau cu "purtaret de vorba" cum zic eu purtatorului de cuvant.Parerea mea ferma este ca persoana indiferent cine este ea, care se foloseste de purtator de cuvant, din experienta pe care am cumulat-o pana la 54 de ani, este ca acea persoana nu face doi lei, iar postul pe care il ocupa depaseste capacitatea lui intelectuala.Pentru ca experienta umana de sute de ani s-a concretizat in vorbe de duh sau proverbe. Unul spune ca: Prost sa fii noroc sa ai! Si daca mai ai si putin instinct de sef de "turma" ca in orice regn animal, atunci te poti trezi intr-o functie sau sa te impui intr-o functie!Daca unul dintre motivele principale ca eu am fost la Inter pe 21 decembrie 1989, este ca nu suportam cretinii din fruntea administratiei locale de partid si de stat, anunt pe acesta cale pe cei care nu ma cunosc, ca nu mi-am schimbat opiniile. Sunt un dusman declarat al Hotiei, Minciunii si Prostiei, ordinea nu conteaza.Evit relatiile cu persoanele care pot fi incadrate la una din cele trei categorii.Nu sunt un om perfect, nu sunt un geniu, dar macar cu faptul ca ma pot considera homo sapiens, este suficient. Domnule Metanie va rog sa tineti cont in actiunile noastre, ca suntem in anul de gratie 2008 si ca in maxim 30-40 de ani nu vor mai exista granite si state pe planeta Pamant.Si cum intr-o casa nu poti spune ca faci curatenie doar intr-o singura camera, la fel, ecologia este legata de natura, care nu are granite si se afla pe toata planeta.As dori ca acel manifest al dumneavoastra sa tina cont de aceste aspecte.Si mai aduc la cunostinta tuturor pe acesta cale, ca in 1989 cu siguranta Ceausescu a fost impuscat si cu el odata si partidul lui. Deci cei care tot asteapta ordine de la "partid" pentru a face ceva, sau asteapta sa li se dea ceva, au de asteptat mult si bine, dar de preferat nu in randurile PER, si ar fi perfect daca si-ar vedea de treaba lor.Toata stima.

Adăugat 2 ani în urmă #
  28. Domnule Dascalu,

Sunteti idealist batrin ca mine.

Vizitati http://peroman.wordpress.com/ si veti vedea ca sunt mesaje care trebuiesc impuse in propria noastra tara.

Drum si vreme buna d-le Dascalu. Daca veniti si la Londra va rog nu ma ocoliti.

Petre Metanie.

Adăugat 2 ani în urmă #
  29. haide sa facem treaba ,lasati filosofia!

Adăugat 2 ani în urmă #
  30. mai bine ne gandim ce facem ,ca este foarte greu sa realizam ce ne propunem,fiindca sunt foarte mari costurile pentru a ne face auziti

Adăugat 2 ani în urmă #
  31. Domnule Metanie,mi-a facut placere sa va cunosc personal,la sediul partidului.
    Recunosc ca nu sunt membru "fondator",dar ma chinui sa mentin o filiala de vreo 12 ani.Nu cred ca stiti ce inseamna sa faci o campanie electorala pentru alegeri locale si parlamentare in ROMANIA.
    Pentru ca sa aveti posibilitatea de a vedea ,pe viu ,cum se face aceasta treaba,va invit sa facem impreuna, in Vrancea,campania de la locale din anul acesta.

Adăugat 2 ani în urmă #
  32. Veti avea tot sprijinul meu ca dealtfel toti cei ce mi-l vor solicita. Pt ca eu nu intentionez sa candidez pe vreo functie, voi fi disponibil pentru toti. Chestia cu fondatul PER de Dl Manolache este falsa, el era la MER cind PER era in curs de legiferare. Oricum eu nu am nimic de impartit cu el.

Va rog contactati-ma la petermet@hotmail.co.uk.

La revedere

PM.

Adăugat 2 ani în urmă #
  33. Rog pe vizitatori sa ma scuze dar simt ca trebuie sa intervin din nou. S-au intimplat prea multe pe plan politic in Romania ultimelor zile ca sa ramin indiferent.

Gigi Becali este abandonat de organizatii intregi, cei care au muncit pentru o cauza pierduta au fost numiti: SOBOLANI CARE PARASESC CORABIA. Sobolanii parasesc o corabie care se scufunda domnule Becali si s-ar parea ca timonierii s-au intilnit la un sprit si .... corabiile ...(Biruinta, PNG, Romania, ... ) se scufunda. Incredibil de jignitor calificativul pus celor peste 3 miloane de Romani care au parasit Romania capusata de Becali-i si altii ca el.

Apoi Partidul Conservator: la fel ca PNG fara nici o doctrina. Alegatorii au avut o singura intrebare de raspuns: daca-l voteaza pe Voiculescu (alias FELIX)? Si ei au zis NU, NU, NU !!!! Ei vroiau sa voteze PARTIDUL ECOLOGIST ROMAN, dar partidul nu era acolo! Data viitoare va fi.

D-na Bosnea, facem in Vrancea campanie ca-n Anglia: efort minim impact maxim. Sa luam Judetul Vrancea drept etalon al succselor PER in alegerile locale! Vom compara rezultatul trecut, in care nu am fost implicat, cu cel de anul asta in care ma voi implica.

Regret ca nu stiu cine sunteti pentru ca am cunoscut citeva persoane la sediul PER al caror nume l-am uitat sau nu mai fac legatura dintre nume si persoana, dar noi profesorii suntem o alta rasa de intelectuali, nu ca familia LIICEANU sau Lificiu si ne recunoastem intre noi.

Vizitati si http://peroman.wordpress.com/ ca-s pozele frumoase.

Toate bune,

PM.

Adăugat 2 ani în urmă #
  34. nu o luati ca pe o ofensa, dar imi pare ca stilul dvs aduce putintel a demagogia tipica lu' vadim tudor...
    dvs NU PUTETI face curatenie in politica romaneasca, deoarece, din cate stiu eu, nu exista nicaieri in lume vreun partid ecologist care sa fie singur la guvernare... daca ma-nsel va rog sa ma luminati! si as vrea sa stiu de ce doctrina politica mai cunoscuta noua se apropie ideologia partidului dvs.
    am o opinie politica bine formata, si, din punctul meu de vedere, istericalele politice sunt ridicole..
    poate aveti totusi succes la o alta categorie de alegatori..daca nu, ar fi cazu' sa luati masuri!
    cu respect

Adăugat 2 ani în urmă #
  35. D'a MirelaForina,

Aveti perfecta dreptate numai ca Vadim nu are. Vadim nu a luat ce-i rau in poltica dar lumea nu-l crede ca-i demagog. Eu am trait in Anglia in ultimii peste 17 ani, nu am nici un business in Romania, nu am fost nici nomenclaturist, nici comunist, am un venit mai mult decit indestulator originat din UK, ce am eu de a face cu Poetul de Curte al clanului Ceausescu? Cit despre curatenie in politica romaneasca cineva trebuie sa faca si daca noi ne-am angajat, dumneavoastra si altii va alturati noua, manifestul PER este acceptat de electorat si, bazindu-ne pe candidati credibili, iesim invingatori in alegeri !!!, cine ne va impiedica sa facem curatenie in politia romanesca?

Va spun eu: ... opozitia!

Nu cred ca sunteti o persoana neiluminata in politica, oricum manifestul PER este inspirat de The New Labour din UK si idei, asa in general, am furat de la cel mai mare om politic in viata, fostul prim ministru britanic Tony Blair. Masuri trebuie sa luam continuu pentru a ne adapta la noile provocari (challenges) ale politicii romanesti si circumstantelor schimbatoare.

Cit despre istericalele politice, daca sunt ridicole ... keep smiling!

Cu respect,

PM.

Adăugat 2 ani în urmă #
  36. sunt total de acord cu Mirela Florina!

Am consultat pagina consultativă a Partidului Ecologist Roman şi de la prima afişare am fost projund dezamagit. „Deserve victory!” Ce vrea să spună asta. Am impresia că nu prea sunteţi înfipt în realitatea din România. E frumos în Anglia... dar la noi e altă lume.

Adăugat 2 ani în urmă #
  37. Site-ul http://peroman.wordpress.com este blogul personal al domnului Petre Metanie, site-ul oficial al PER este http://www.per.ro/

Adăugat 2 ani în urmă #
  38. Stimate prieten Adi,

Si eu am fost de acord cu Mirela. Oricum eu consider gresit sa te inedepartezi de la sentimentele de patriotism, nationalism moderat, apel la un electorat mai larg si care asteapta ceva de la politicieni pentru ca: si Vadim pretinde aceleasi lucruri. Asta ar insemna sa-l lasam pe Vadim sa pretinda ca este singurul justitiar din Romania. Toti vrem dreptate si justitie sociala in tara noastra, acum depinde cit de credibil esti. Hristos a spus sa-ti dai haina de pe tine saracului dar uitati-va la Daniel care pretinde ca propovaduieste numele Domnului, e imbracat mai ceva ca un rege si batrinii cersesc la usile bisericilor, asta-i demagogie. Apoi cu liberalii, ce liberali sunt PNL? Cititi Stinga?/Dreapta? pe peroman.

Eu cred ca Partdul Ecologist Roman devine, incet-incet, un partid FULL OPTION (Vanghelie dictum). Ne largim spectrul spre toate aspectele vietii romanesti. Eu sunt o persoana care crede puternic in justitie sociala: toata lumea trebuie sa contribuie cu ceva la pusculita publica si ce-i in ea trebuie re-distribuit acolo unde este nevoie cu accent pe incurajarea afacerilor, protectia celor vulnerabili, incurajarea educatiei, totul spre maximizarea potentialului individual, 100% angajare a celor ce vor si pot sa munceasca, intr-o Romanie curata ca mediu natural si spiritual.

Chestia cu DESERVE VICTORY! e un poster al lui Churchill din al 2 lea razboi mondial, o mica gluma ce trebuie luata putin in serios, o sa o schimb.

Adevarat, peroman este un blog personal. Am scris si pe forumul per.ro dar am generat reactii alergice celor cu alergie la democratie, iar o poezie .... Ce-i pe peroman nu este pozitia oficiala a PER ci a pozitia mea. Pe per.ro se insista ca PER ar trebui sa ramana o agentie de voluntari politici pentru protectia mediului (congres PER 2005). Eu cred ca trebuie expandat acel concept, cum a facut Partidul Laburist sub conducerea lui Tony Blair. Astea sunt opinii personale, iau cunostinta si de opiniile altora dupa cum vedeti, le respect chiar daca poate nu sunt de acord cu ele si voi incerca sa conving lumea ca MERITA VICTORIA!

Scuze pentru o poveste asa de lunga.

Cu stima,

PM

Adăugat 2 ani în urmă #
  39. Poate fi blog-ul personal, dar eu când intru pe site văd un titlu mare „Partidului Ecologist Roman” şi un subtitlu (mai mic:) ”webisteul consultativ al PER...” . Ce să cred?

Chiar şi primul membru al partidului ar trebui să aibă grijă de imaginea partidului şi de a evita ca aceasta să se confunde cu propria imagine.

Sunt de acord că PER trebuie să devină un partid adevărat. Acum rămâne de văzut cum şi cine va face asta.

Adăugat 2 ani în urmă #
  40. .

De acord, din nou.

Voi actualiza blogul in curind, informatiile sunt mai vechi, inainte ca PER sa aiba un site oficial. Oricum multe persoane gasesc peroman atragator, e o chestiune de gust, optiune, vrei te uiti, citesti, nu - nu. Spuneti ceva de imagini confundate: se zice in Biblie ca Dumnezeu l-a facut pe om dupa chipul si asemanarea Sa. deci ....

Oricum, sunt de acord si cu Darwin ca multi oameni, mai ales din politica romaneasca actuala se trag din maimute, eu nu stiu din ce categorie fac parte, cei intrebati evitind sa-mi raspunda. Cred ca nu au vrut sa ma supere !!!

Sa stiti ca au aparut si jigniri pe blogul meu, le-am publicat citeva zile si apoi le-am sters, tocmai ca nu faceau bine PER si nici cinste celor ce le-au scris, din nou opinie personala.
    Multumesc pentru mesaj si ca vizitati si peroman.

Oricum PER este in redefinire si peroman e o pozitie, da ocazie la si genereaza schimb de opinii. Asta nu-i rau, dimpotriva. Informatia publicata pe per.ro este controlata, asa cum spunea cineva de acolo, de ai mai mari din per. Peroman se vrea pentru ai mai mici din per.

PM

Adăugat 2 ani în urmă #
  41. Domnule Metanie, va propun sa va creati un blog mai "inconfundabil" chiar aici pe EcoSapiens, la o adresa ca http://petremetanie.ecosapiens.ro/ sau orice alt nume doriti. Modul de administrare este asemanator cu cel care il aveti acum pe wordpress.com. Diferenta este ca, fiinda in mijlocul comunitatii, o sa aveti sustinere de pe prima pagina ecosapiens.ro :)

Blogurile ecologice de pe EcoSapiens arata in prima faza ca acesta http://blog.ecosapiens.ro/ , dar aspectul site-ului poate fi modificat oricand dupa sugestiile utilizatorului. Daca aveti nevoie de ajutor in intelegerea modului de functionare aveti un ghid aici: http://help.ecosapiens.ro/

P.S. Mi-as dori foarte mult ca din ce in ce mai multi utilizatori EcoSapiens sa recurga la solutia crearii unui blog ecologic pentru a-si povesti intamplarile si convingerile pentru protectia mediului, si mai departe sa transmita aceste idei prietenilor lor.

Adăugat 2 ani în urmă #
  42. Dle Parausanu,

Multumesc pentru sugestie. Am incercat sa o urmez dar imi pare rau sa va spun ca nu am gasit-o suportiva a ideilor politice promovate de mine in Partidului Ecologist Roman. E mult prea plina de reclame si limitata in optiuni. Oricum multumesc.

Multumesc celor ce au comentat mesajele mele, va astept in continuare pe http://peroman.wordpress.com/ si multumesc lui EcoSapiens ca mi-a acomodat ideile atita timp.

Petre Metanie.

Adăugat 2 ani în urmă #
  43. Ok, in cazul asta v-as ruga sa imi spuneti pe rand care sunt problemele, poate nu sunteti singurul care gandeste asa. Se pot face modificari.

Adăugat 2 ani în urmă #
  44. Bonsoir,D-le METANIE
    Aici in FRANTA exista PARTIDUL VERDE binenteles ca sint reprezenta-ti in guvern si observ cu satisfactie de citiva ani cum deciziile guvernamentale sint influentate de interventiile lor.
    Ma bucur sincer ca si in Romania ia nastere un PER al carui caiet de sarcini banuesc va intra in sensul giratoriu al democratiei prin care ve-ti acumula si emana idei constructive ale caror valori
    vor fi votate,legiferate si mai ales respectate.NICOLAS GEORGESCO ROEGEN , marele nostru compatriot
    fizician mort in SUA critica vehement sistemul capitalist , fara alternativa , criticind consumatia abuziva a resurselor planetei noastre ...mais ...dar dece nu ..mai avem timp sa incercam dar acum si cu totii sa constientizam cu partidele,asociatiile,administratiile non guvernamentale tot ce misca
    cum ca printr-o gestiune ineligenta a consumatiei si mai ales a deseurilor acesteea putem sa lasam celor ce vin dupa noi o frumoasa mostenire ;
    Apreciez curajul cu care va angaja-ti d-le METANIE de a creea acest partid si daca va pot fi de ajutor cu ceva ..eu stiu sa va comunic cite ceva din ce se vorbeste in parlamentul Frantei vizind subiectele ecologice in care si eu sint inplicat cu un proect pe care cred ca o sa-l realizez intr-o
    buna zi . Mon proect se refera la energia renuvelabila si se numeste RUSEN

Primiti salutarile mele distincte de aici din FRANTA

Adăugat 2 ani în urmă #
  45. Am fost membru al acestui partid inca de cand era Miscarea Ecologista din Romania, apoi cand a devenit Federatia Ecologista din Romania, iar acum Partidul Ecologist Roman. Permiteti sa spun ca eu personal am fost dezamagit de aceasta formatiune pana acum, sper si Doamne ajuta ca de acum sa reprezinte ceva in tara noastra. Precum spunea un vechi lider al acestei formatiuni, "sa evitam a fi verzi pe din-afara si rosii pe din-auntru".

Adăugat 2 ani în urmă #
  46. Bun gasit prieteni,

Multumesc pentru mesaje. Raspund pe rind.

Ionut, in english, my objections are: very few option relating to the theme, apparently you cannot change the picture of the head, is written in half romanian half english, I already have a number of people who are already visiting my blog, to create another one? not a good idea, the ecosapens blogs already created are not very visited and too many adverts at the bottom of the page. Sorry but it will take me too long to re-develop (migrate) something that for me is already working well. Thank you anyway and sorry for the fact that people still addresses my comments on this topic. If you are getting, (understandably) fed up, just re-route the comments to http://peroman.wordpress.com . Thanks again.

Rusen, nu gavaresc frantuzeste, multumesc pentru comentariu si informatii. Administratorii acestui site sugereaza migrarea topicului la http://peroman.wordpress.com , te astept acolo.

Endy, multumesc pentru comentariu, oameni ca tine au tinut ideea PER vie, vino alaturi de noi si sper ca visele-ti vor deveni realitate, eu te voi ajuta.

Succes in tot ce faceti !

Petrica (pentru prieteni)
    Petre Metanie (pentru restul universului).

Adăugat 2 ani în urmă #
  47. :) Nu am sugerat mutarea topicului, activitatea pe forum e lucru bun pentru site si ma bucur sa va avem printre noi. Am cerut motive ca sa stiu ce pot face sa imbunatatesc lucrurile pe Ecosapiens. O parte le-am inteles si o sa pun mai multe template-uri optionale pentru bloguri.

Un singur lucru as vrea sa mai comentez, reclamele care spuneti ca exista prin subsolul blogurilor fac parte din "ultimele stiri ecologice publicate pe Ecomagazin in categoriile respective", eu nu le-as zice reclame ci mai degraba promovare, promovarea intereselor, motivelor, ideilor, argumentelor ecologistilor... In nici un caz nu le-as vrea percepute ca reclame comerciale, dar o sa punem optional si template-uri fara nici un fel de customizare sau ajutor in informare dinspre Ecomagaizn sau Ecosapiens.

Am mai remarcat in comentariile dumneavoastra pe forum si pe blogul http://peroman.wordpress.com ca nu aveti nici un fel de mesaje care sa indemne omul la actiuni din spirit ecologic, faceti doar politica pura... mie mi se pare ca pierdeti esenta. Blogul dumneavoastra nu se incadreaza in categoria blogurilor ecologice, ci a celor politice. Aplicabil si in campania electorala... verdele v-ar sta mai bine decat cacaniul politic (cu scuzele de rigoare).

P.S. Mai faceti o confuzie: "the picture of the head, is written in half romanian half english" EcoSapiens nu este un cuvant in engleza, daca la el va referiti. E cuvant inventat, format prin alaturarea Eco de Sapiens... cititi explicatia numelui "EcoSapiens"

Adăugat 2 ani în urmă #
  48. Ionut,

Multumesc pentru raspuns. I will continue in english. I suggest a link or maximum 3) at he bottom of the page for, let say, eco-news and other titles. It is true that the colour of romanian politics is crap but this is why I want to chage it. The essence with PER is that the politics was compleatly missing and that was wrong. If you follow the link to the PRO-TV on my blogroll you will see that Mr Lificiu is clearly making appeal to maintaining PER as some sort of Environment Protection Agency, the same is stated on per.ro as a reference to the congress of 2005, far from my ideal as whata poltical party should be. Look at the link to British Greens. If people vote us what are our mayors, councillors, perlamentarians supposed to do?, to swipe he streets and clean the litter? They pretended that before and it brought the party under 1% in the polls. It was clearly wrong because true politicians like me, capable of beefing up the audience were keept away by the lack of trully political perspective. This is what I want to infuse: PURE POLITICS and not only ecologism. I agree with and I will be at the heart of any ecologic action organised by the party, but it shall have more than one purpose and one must be the promotion of our policies and policians. When you bag the rubbish up show the pictures of Vadim, M Belo, Basescu, Taricenu, Becali ... and other people felt as ... polluting. You will need lots of bags.

Is a comma after head, the whole blog is half .... .

Thanks EcoSapiens for supporting us and feeding us ideas, I misunderstood your messages, sorry.

All the best,

PM

Adăugat 2 ani în urmă #
  49. Da, mi-ati mai spus o data de "politica pura, nu doar ecologism", dar eu inca o data nu vad ecologismul. PER e un partid de nisa si va fi tratat ca atare atata timp cat ecologia nu se regaseste, chiar si in cantitati moderate, in inima poporului. Daca celelalte partide vor percepe partidul ecologist ca amenintare reala in lupta pt cozonac nu cred ca le trebuie mai mult de o luna ca sa va scoata ca extremisti in ochii opiniei publice. Bush a castigat alegerile spunand ca Al Gore e nebun, ca e un om care vine cu masuri radicale etc.

In fine... v-am urmat sfatul si am mai adaugat o tema pentru bloguri. Exemplu pe http://ionut.ecosapiens.ro/ Mai vin si altele... ads free, cum vroiati dumneavoastra.

P.S. Inca un exemplu http://blog.ecosapiens.ro/

Adăugat 2 ani în urmă #
  50. Multumesc domnule petremetanie pentru incurajari, dar ultima stire din cotidianul http://www.cotidianul.ro/index.php?id=17416&art=42302&cHash=dc0b992d49 ma cam descurajeaza, este chiar ceea ce postatam ieri "sa evitam a fi verzi pe din-afara si rosii pe din-auntru". Nu stiu daca acesta alianta ar fi benefica pentru PER. Desigur am fost pana acum rupt de ceea ce se intampla in partid, dar aceasta stire nu ma imbucura deloc, tin sa precizez ca este pur parerea mea.

Adăugat 2 ani în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde »
Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu