EcoSapiens »Forum » Energie eoliana » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

Parcuri eoliene in Romania

(48 posts)

1. Parcuri eoliene in Romania

Energia provenita din surse nepoluante este tot mai necesara, o astfel de sursa este energia vanturilor ce pot antrena imense generatoare electrice denumite instalatii eoliene. Mai multe instalatii eoliene grupate formeaza un [b]Parc Eolian[/b].

Aici doresc sa localizam parcuri eoliene ce se gasesc in tara noastra cu date cat mai exacte desore localizare, putere instalata, etc.
    Deoarece sunt din Tulcea, incep prin a prezenta ceea ce am descoperit pe campurile din judet. Momentan cunosc 4 parcuri eoliene: Baia, Topolog, Macin si Valea Nucarilor.

1. Parcul eolian Baia este format din 3 instalatii.
    2. Parcul eolian Topolog este format dintr-o singura turbina.
    3. Parcul eolian Macin este deasemena format dintr-o singura turbina.
    4. Parcul eolian Valea Nucarilor are momentan 3 generatoare in functiune si se pare ca se lucreaza la instalarea a inca 5 generatoare de energie eoliana.

Acestea sunt parcurle cunoscute de mine in judetul Tulcea.

Iata amplasarea acestora pe o harta a judetului valabila la 3 februarie 2008:

http://www.sharemobile.ro/file.php?id=96571

Mai jos atasez cateva poze cu unele parcuri:

Parc eolian Baia

http://www.sharemobile.ro/file.php?id=96574

Parc eolian Valea Nucrilor

http://www.sharemobile.ro/file.php?id=96575

http://www.sharemobile.ro/file.php?id=96576

Propun sa discutam aici strict despre parcuri eoliene existente sau proiectele acestora, astept cu mare interes si prezentarile voastre sau comentariile.

Adăugat 2 ani în urmă #

2. Exista un asemenea parc si in judetul CLUJ , nu departe de CLUJ-NAPOCA, in localitatea Tureni , este compus din 3 asemenea instalatii , dar rareori leam vazut ca functioneaza.

Adăugat 2 ani în urmă #
  3. Fostul director al ARDAF, Octavian Mănăstireanu, împreună cu Silviu Prigoană, Ovidiu Leordean, fiul proprietarului fostei fabrici Flacăra, şi încă doi oameni de afaceri clujeni au investit 400.000 de euro într-un parc eolian în localitatea Tureni, lângă Cluj-Napoca.

http://www.protv.ro/stiri/economie/fostul-director-ardaf-investeste-intr-un-parc-eolian-la-cluj.html

Adăugat 2 ani în urmă #
  4. 400.000 pentru niste mori second i cam mult zic eu si am si auzit ca nu pre merg si se defecteaza des, ma rog ei sunt bussinessmani si ei stiu ce fac.

Adăugat 2 ani în urmă #
  5. Pot spune ca foarte rar am vazut eolienele oprite, cel putin cele de la Baia produc non-stop, parcul eolian Valea Nucarilor are in dezvoltare inca 5 generatoare ce in maxim 3 luni presupun ca vor intra in functiune, momentan se construiesc fundatiile iar pilonii de sustinere si palele sunt deja aduse la fata locului.
    Dealurile pe care sunt amplasate beneficiaza de curenti de aer puternici, am auzit ca se doreste extinderea parcului pana la un numar de aproximativ 60 de eoliene.
    Sper sa am timp odata sa le filmez :)

Adăugat 2 ani în urmă #
  6. vreau sa stiu mai multe despre ac sb

Adăugat 2 ani în urmă #
  7. acum incep sa ma documentez despre parcuri eoliene, pe care le cred de f.mare viitor,motiv ptr.care rog pe cei care au cunostinte de zone propice de amplasare a lor in zona Banat sa ma contacteze.

Adăugat 2 ani în urmă #
  8. Nu cunosc cat de eficienta este zona Banatului la capitolul vanturi, cert este ca in Dobrogea vantul este prezent mai tot timpul, mai cu seama pe culmile dealurilor, dovada sunt si cele cateva parcuri eoliene ce subt in plina dezvoltare, oricum exista o multime de locatii foarte bune si libere.

Adăugat 2 ani în urmă #
  9. adioperator da esti pus fff bine la curent cu ce se intampla in tulcea. bravo. intra pe www. eoliene.net la pagina contact si dami si mie mailul tau sa vb mai des. cu stima

Adăugat 1 an în urmă #
  10. Stie cineva daca este adevarat si ce lege este corespunzatoare acestei afiramtii: "Pentru PAC- se depune la CJ. si se ia autorizaţia, taxa de autorizare este 1% din valoarea C+M( fundaţia si lucrările de construire nu si valoarea centralei"?
    Multumesc anticipat! si daca se poate si doreste cineva sa imi acorde mai multe informatii imi puteti lasa un mesaj : FlorinSaulea@gmail.com.

Adăugat 1 an în urmă #
  11. Salut adiopertor, voiam sa iti spun ca am vazut 2 centrale demonatate, probabil asteapta sa fie amplasate pe undeva, la intrare in nalbant. Nu stiu unde or sa le puna, cert e ca, se misca vantu si investiile odata cu el. Cat despre celelalte, eu o vad f des pe cea de la Topolog care intradevar, nu am vazut sa stea vreodata, insa cele de la Baia, spre exameplu in weekend am trecut spre Tulcea, una dintre ele statea, cand m-am intors spre cta, era in miscare. Se intampla cv acolo, le mai opresc, nu stiu, cert e ca eu le-am mai vazut si in repaus. Mersi, astept noi posturi.

Adăugat 1 an în urmă #
  12. Salut
    In judetul Caras/Severin se preconizeaza cateva parcuri eoliene 1)Muntele Mic, 2)Muntele Semenic, 3)Valea Bistrei, 4)clisura Dunarii.
    Intrebari : Cat de mult degradeaza aceste parcuri peisajul natural al muntelui?
    Este compatibila dezvoltarea turistica nestanjenita in zona parcului eolian?
    Legea nr. 50/1991, modificata reglementeaza autorizarea centralelor (parcurilor) eoliene.

Adăugat 1 an în urmă #
  13. Care stie sa-m spuna va rog unele date tehnice,legate de parcurile eoliene? Unde trebuie sa fie amplasate,la ce inaltine?...ce legi avem? care este legislatura?...ce aprobari sunt necesare? Orice informatie legata de parcurile eoliene, de dezvoltarea, de constructia lor ma intereseaza! Astept raspunsuri si informatii la aurelul@yahoo.com ;)

Adăugat 1 an în urmă #
  14. @cabeol, intradevar urmeaza sa se infiinteze un parc eolian si la Nalbant, nu stiu exact locatia. Eolienele de la Baia sunt SH si mai apar defectiuni.

In parcul de la Valea Nucarilor au mai fost montate inca 4 turbine ce asteapta sa fie racordate la rete, sa aiba toate aprobarile si sa inceapa productia de energie, cert este ca pe majoritatea dealurilor au aparut turnuri de evaluare a conditiilor de vant pentru amplasarea altor instalatii eoliene.

@tavi:
    De obicei o instalatie eoliana ocupa cativa metrii patrati cu fundatia, ca aspect eu consider ca nu sunt urate, o instalatie eoliana de dimensiuni medii poate fi zgomotoasa pe o raza de 100 metrii.

Adăugat 1 an în urmă #
  15. Care stie sa imi spuna ce producatori de energie (electrica,eoliana,hidro) sunt in romania? ma intereseaza in deosebi producatorii mici. Daca imi puteti spune numele si cum pot sa iau legatura cu ei. Multumesc frumos.

Adăugat 1 an în urmă #
  16. www.aero.ro ASOCIATIA EOLIENE ROMANIA , intreaba asta este situl lor ,
    Numai bine aurelul

Adăugat 1 an în urmă #
  17. Buna tuturor ,
    Cine imi poate raspunde cu cit se cumpara kW in RO ?
    Am revazut , modificat si finisat proiectul meu pe care l-am depus intr-o alta formula la INPI ( institutul national de proprietate industriala )din Marilia .Proiecrul este o Hidroeoliana.
    Puterea este de 10 Mw / zi; adica 380 Kw /h ;Pot fi incalzite 15-20 case , scoli , colectivitati locale etc. , o hidroeoliana ce nu se ridica decit la 12-15 m maximum.
    Vin in Ro. la inceputul luni august si m-ar interesa sa colaborez cu o societate in materie , daca cunoasteti , faceti-mi semn . am deja la Brasov si Tulcea citeva piste dar nu strica sa cunosc si sa explorez si altele .
    Colaborarea presupune un drum lung dar fructuos .
    Mersi anticipat .

Adăugat 1 an în urmă #
  18. PARC EOLIAN in BANAT:
    Concesionez locatie parc eolian 140 Ha, in sudul Banatului, conditii ideale de vant. proprietar unic, detin certificat de urbanism.

Momentul trimiterii anunţului :
    21 iulie 2008 11:29:55

Date de contact :
    Tel 07/429-08287

Adăugat 1 an în urmă #
  19. Cunoaste cineva birouri de studiu care au efectuat studii de amplasament,vant la noi in tara sau care au proiecte de parcuri de eoliene spre vanzare sau concesionare?

Adăugat 1 an în urmă #
  20. pentru realizarea unui parc eolian(sau pentru o singura instalatie)procedurile sau pasii conform legii sunt foarte multi si foarte anevoiosi,datorita lipsei de transparenta(in special ANRE)si a birocratiei excesive,ca sa nu mai vorbim de valoarea totala a platilor pe care trebuie sa le faci.Astfel dupa doua luni de munca si cercetari am reusit sa definitivez lista operatiunilor,organismele ce avizeaza sau efectuiaza operatiunea,tariful platit ,plus toata legislatia,regulamentele,formularele,ma rog toata bibliografia existenta.
    Ca peste tot la noi fratilor jaf,interese,bataie de joc.Nu numai ca statul nu face nimic pentru a sprijini aceasta activitate dar,te si jupoaie ca investitor.Pentru Florinx83,taxa pentru autorizatia de constructie este de 0,5-1%din pretul total declarat,asta insemnand cu tot cu instalatie.Suma totala aproximativa ce mi-a rezultat mie dupa realizarea studiului este de 21000 euro/instalatie luand ca reper generator de 2,5 mw,dupa efectuarea tuturor pasilor obligatorii si plata tuturor taxelor pana la stadiul de constructie propriu zis

Adăugat 1 an în urmă #
  21. Daca este cineva interesat pentru un post de director general la o firma de consultanta eoliene va rog sa ma contactati pe adresa adinabodea21@yahoo.com pt mai multe detalii

Adăugat 1 an în urmă #
  22. Buna ziua,

Se pot face parcuri cu centrale eoliene cu finantare neranbursabila: 50%
    Sper ca aceasta informatie sa va fie de ajutor.

Adăugat 1 an în urmă #
  23. pentru cosmincgc daca te in tereseza vand o societate cu 100 ha de teren in jud tulcea ,studii de vant ,certificat de urbanism ,pentru mai multe informatii tel,0728 515 702 FLORIN

Adăugat 1 an în urmă #
  24. User has not uploaded an avatar sorin
    Neinregistrat

cine stie ce aprobari trebuiesc luate ,de la cine si cat costa,ptr.montarea unei eoliene de capacitate medie ??? {aproximativ} mgabrielsorin@iahoo.com

Adăugat 1 an în urmă #
  25. User has not uploaded an avatar windenergy
    Neinregistrat

ptr spyce ceeea ce spui nu este adevarat taxele nu includ si turbina se socoteste k fiind echipament se taxeaza doar drumurile si fundatia adk constructii si intyradevar este 0,5-1% iar costurile unui proiect pe Mw instalat ajung la 150000 euro si spun asta pentru ca eu am ajuns sa autorizez propriul parc si am luat in calcul tot pana si benzina consumata iar costurile nu se opresc aici calculeaza si autorizatia de infiintare si contractul de furnizare a energiei care are taxe nu tocmai mici si intradevar te sustin cand afirmi ca este o mizerie jaf birocratie bataie de joc si ai uitat shpaga care e destul de costisitoare crede-ma

Adăugat 1 an în urmă #
  26. User has not uploaded an avatar windenargy
    Neinregistrat

iar ptr florinx83 de ce nu vii sa ma intrebi pe mine ne cunoastem destul de bine te-am asteptat la aeroport la Tulcea cand ai venit din Italia si ai fost la mn in firma la o sedinta apoi iar dupa a venit cineva sa ati aduca rucsacul sa ai dai lui Donato ceva cred ca sunt suficiente indicii. Stii ca nu ma deranjezi si ca sunt in faze avansate cu proiectele si pot sa ati spun exact ptr ca eu am trecut prin ele

Adăugat 1 an în urmă #
  27. User has not uploaded an avatar windenergy
    Neinregistrat

ptr ceilalti ca sa nu al supar pe d-nul admin :)) puteti sa imi telefonati la 0731716820 si impartasim pareri in situatia in care eu fac asa ceva si am trecut prin multe ipostaze

Adăugat 1 an în urmă #
  28. Da un id, chiar vreau sa schimbam pareri:) (sau da add la yo8smb)

Adăugat 1 an în urmă #
  29. User has not uploaded an avatar windenergy
    Neinregistrat

nu prea am timp de stat pe mess sau pe net asa k prefer la telefon

Adăugat 1 an în urmă #
  30. User has not uploaded an avatar electro_trans
    Neinregistrat

ma intereseaza unde pot fi facute proiecte phare sau europene in leg cu amplasarea parcurilor eoliane in judetul galati nr de contact 0728962665

Adăugat 11 luni în urmă #
  31. User has not uploaded an avatar pop virgil mircea
    Neinregistrat

Sunt inginer pe parte electroenergetic si ma intereseaza si pe mine adresa de mail a firmelor ce-i exercita activitatea (construction) in parcul eolian Baia-Tulcea.Nr. meu de tel. 0720544139

32. pop virgil mircea tot ce stiu ca firma care construieste parcul eolian Baia - Tulcea se numeste Blue Planet SRL cauta si tu pe internet bafta ....

33. User has not uploaded an avatar Radu Voinescu
    Neinregistrat

O parte din voi ma cunosc. Va salut!
    Pentru ceilalti, ma ocup de dezvoltarea parcurilor eoliene pentru cativa investitori. Daca va pot ajuta cu un sfat, nu ezitati sa imi dati un semn. Gasiti coordonate de contact aici. Daca iese si de o afacere, cu atat mai bine ;)
    Ceea ce pot face, de exemplu pentru cine are nevoie, este studiu de amplasament si de pre-fezabilitate, vant, Natura 2000, racordare. Eventual autorizare.
    Am facut si cateva intermedieri de care sunt foarte multumit.

34. User has not uploaded an avatar bluewind
    Neinregistrat

Ma intereseaza parcuri eoliene de vanzare cu toate autorizatiile,inclusiv autorizatia de constructie,de la 10MW pana peste 1.000 de MW in Romania.

Adăugat 8 luni în urmă #
  35. bluewind lasa-ne si noua un mail un tel asa toata lunmea vrea dar cum dam de tine

Adăugat 8 luni în urmă #
  36. iar 1000 Mw sunt fabulatii cel mai mare de care am auzit este 625 MW

Adăugat 8 luni în urmă #
  37. Cu ceva timp in urma am vazut la TV ca olandezii parca au o tona de centrale eoliene . . . ei vor asta , noi vrem asta dar nu o lasam decat la stadiul de dorinta , nu de realizare.Din pacate asta e problema noastra , visam cu ochii deschisi si asteptam sa ne dea unu cu paru' in cap si sa zica : BA !!! Trezirea tu stai si altii merg ? DE ce nu faci si tu ce fac altii ? Incearca daca nu reusesti ... La care tu te uiti la el zi ii zici : ...Nu pot!

Adăugat 8 luni în urmă #
  38. @Mihnea Tatu

IDEEA???
    SA NE DESTEPTAM SAU SA NE TREZIM?
    CONSTATARE SAU CERTITUDINE?
    FII MAI VESEL, SI MAINE E O ZI.
    FII MAI OPTIMIST SI INCEARCA SA FACI TU CEEA CE ALTII NU POT SAU NU VREAU.

SUCCES.

Adăugat 8 luni în urmă #
  39. Noi ne urnim mai greu,dar si cand o facem,cine se mai tine de noi

Adăugat 8 luni în urmă #
  40. User has not uploaded an avatar none madalin
    Neinregistrat

vand 8ha teren agricol,pretabil eoliene(s-au facut studii),in Cernavoda,jud.Constanta! PRET: 2800 eur/ha!!!
    tel:0769287470

Adăugat 2 luni în urmă #
  41. User has not uploaded an avatar istriteanul
    Neinregistrat

craciun fericit si vant in pupa!!!

Adăugat 2 luni în urmă #
  42. User has not uploaded an avatar bogdan
    Neinregistrat

e cineva interesat sa cumpere proiecte eoliene???

Adăugat 1 lună în urmă #
  43. User has not uploaded an avatar cimpoesu
    Neinregistrat

vand urgent 40ha teren pretabil eoliene. podisul moldovei.intre pascani si cotnari.in zona se fac studii deja de un an,sau sint dispus la orice colaborare.info pe telefon .daca este cineva interesat.0761798609.cimpoesu

Adăugat 1 lună în urmă #
  44. User has not uploaded an avatar Costin
    Neinregistrat

bogdan, te rog contacteaza-ma, sunt interesat de cumpararea proiectelor in diferite stadii.
    id:nikky844

Adăugat 1 lună în urmă #
  45. User has not uploaded an avatar mihai targoviste
    Neinregistrat

cum pot afla daca imi pot cumpara o turbina eoliana ptr. uz propriu ,pretul si daca este o firma specializata in acest domeniu? astept un bip sau un mesaj pe : leuldemare_1965@yahoo.com.
    tel 0788181677-nr cosmote.va multumesc.

Adăugat 1 lună în urmă #
  46. User has not uploaded an avatar Marius
    Neinregistrat

Buna,

Am clienti interesati sa cumpere parcuri eoline. Daca e cineva interesat sa vanda parcuri eoliene cu toate autorizatiile in regula, rog contactati-ma pe e-mail sau prin telefon. Intrati pe www.mar-mar-invest.es.tl

Cu respect,
    Marius M.

Adăugat 1 lună în urmă #
  47. User has not uploaded an avatar toputility
    Neinregistrat

Salutare la toti.
    Pentru Marius: am niste investitori care aveau un parc eolian de vanzare prin Moldova, au toate avizele necesare... Daca mai sunt persoane interesate, ma contactati sa va pun in legatura.
    Pentru ceilalti din domeniu..., daca stiti parcuri eoliene in lucru, in orice faza, ne ocupam cu lucrari topografice ingineresti specifice montarii turbinelor (verificarea diametrelor si planeitatii, verticalitatea, la toate fazele de executie), precum si lucrari topografice pentru obtinerea autorizatiilor de contsruire. Daca aveti vreodata nevoie de noi, va stam la dispozitie cu placere. office@toputility.ro

Adăugat 1 lună în urmă #
  48. La Baia exista 5 turbine nu 3 dar am observat ca cele 2 putere mai mare nu produc momentan.

In apropiere exista 2 mici parcuri ale celor de la Enercon unul de 4 respectiv 3 turbine. Investitia este finalizata grupul de 4 deja functioneaza iar pentru cel de 3 se asteapta racordarea la retea.

In derulare mai sint si alte mici proiecte in Dobrogea.

Adăugat 5 zile în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri