@cosmin,
Eu nu am apreciat sistemele lui @tim ca nu ar fi bune....dimpotriva chiar, apreciez toate solutiile si eforturile viabile din sectorul energiei "verzi", indiferent de persoanele care se afla in spatele proiectelor si realizarilor in domeniu, si care sustin, implementeaza solutii de energie regenerabila.
Aprecierile pe care le-am facut pe seama umbririi provocate de "coama casei" au avut loc intr-un context general, si nici pe departe cu referire la instalatiile realizate de @tim.
Mi se pare inutil sa-mi explici ca umbririle datorate "coamei casei" vizeaza strict montajele de panouri fotovoltaice, exclusiv pe acoperisurile caselor, si nu in contextul "campurilor" solare.
Tu chiar crezi si vezi in mine un "carcotas"???.......banuiesc ca ai glumit, nu-i asa?
Precizez in continuare, ipotetic vorbind, ca in situatia care as fi obligat sa fac compromisuri, dictate de vecinatatea, amplasamentul si configuratia acoperisului care mi-ar provoca umbrire partiala, as opta fara rezerve pentru a ridica putin mai sus doar panoul (panourile) supuse umbririi de "coama casei", si nu "foarte mult", asa cum te exprimai tu mai sus.
"Efectul de vela" la care faceai referire, exista oricum, indiferent ca as ridica mai sus sau nu, un panou fotovoltaic, pentru a evita umbrirea.
In general, panourile fotovoltaice se fixeaza pe acoperisurile casei suficient de bine, ca sa previna desprinderea lor, in cazul cand acestea se confrunta cu rafale violente de vant.
In cazuri deosebite, de vant extrem, riscurile de a se desprinde panourile fotovoltaice de pe acoperisurile caselor, sunt variabile, in stransa legatura cu altitudinea la care se face montajul, raportat la nivelul marii, datorita densitatii diferite a aerului, si a cantitatii tot variabile de energie cinetica, pe care o poarta vantul, iar asta la aceeasi viteza, atat la munte, cat si la mare.
Din acelasi motiv doua turbine eoliene perfect identice, se comporta diferit la aceeasi viteza a vantului, atat la nivelul marii, cat si la munte, referindu-ma la randamentul conversiei si energiei electrice produse de acestea, daca sunt diferente notabile de altitudine.
Cu cat altitudinea este mai mica, cu atat mai eficient opereaza turbina eoliana.......si la fel, de data asta ipotetic vorbind, va creste riscul de a se desprinde panourile fotovoltaice de pe acoperisurile caselor, si nu numai, in cazurile de conditii meteo extreme.....
Indraznesc sa cred ca sunt "constructiv"......iar in scurt timp, si la propriu.
Mult succes, si toate cele bune!
Cu stima,
Daniel Claudiu Maftei
renewableenergyvortexsystem ID: Skype
0768826123
Adăugat 1 săptămână în urmă
#