EcoSapiens »Forum » Fondul forestier » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

Padurea Baneasa, vandalizata in fiecare weekend

(8 posts)

1. User has not uploaded an avatar Ioana Jucu
    Neinregistrat

Salutare tuturor,

Aveti idee unde pot reclama vandalizarea padurii Baneasa (Gradina Zoologica) unde in fiecare weekend padurea are parte de "turisti" iesiti la iarba verde si gratar ? Este de neimaginat ce ramane in urma acestora...pungi, hartii, cutii de bere. Asta fara sa mai pui la socoteala poluarea, intrucat unii insista sa-si planteze gratarul chiar in inima padurii, unde ajung cu tot cu masini!

Pana acum o luna, cat vremea a fost rece si neimbietoare, padurea a fost curata. Acum gunoaiele cresc de la o saptamana la alta. Este inutil sa va mai spun ca nu le strange nimeni.

Intrebarea este: aveti idee in grija cui este aceasta padure ? Padurea Pustnicu parca se numeste. Oricine are idee despre cum poate fi protejata aceasta zona este rugat sa mi-o impartaseasca. Poate reusesc sa fac ceva...

Va multumesc.

Adăugat 1 an în urmă #

2. User has not uploaded an avatar econinja
    Neinregistrat

Buna.nu numai la Baneasa e situatie dramatica.Singura metoda ar fi infiintarea unei severe politii forestiere.Invitatie:pe google.ro terebuie scris:imagini din padurea Faget.Deasemenea tot pe google:petitii online.pe siteul petitiei la cautari trebuie scris :vanatoare.Pe urma clic pe petitia pentru modificare legii de vanatoare 407/2006 si inasprirea pedepselor date vanatorilor care nu respecta legea.Acest ultim aspect tine de altceva,anume de pericolul public ce il reprezinta vanatorii,pentru animale si oameni.

Adăugat 1 an în urmă #
  3. Ti-am raspuns la celalalt post al tau cu petitia.
    Incearca sa nu fi off-topic aici.

Multumesc,
    Bogdan

Adăugat 1 an în urmă #

4. Eu nu stiu daca padurea baneasa este propietaea cuiva sau apartine statului ?
    Nu cred ca se poate face ceva in acest sens ,majoritaea vor sa distruga ,sa rupa
    nimeni nu asi strange gunoiul propriu in punga si sal duca acasa .eu asa procedez oriunde.
    Si ma duc cam in acelesi locuri pe care le aleg.
    la cernica unde mergeam au inceput sa dispara si copacii !! si daia mari frumosi langa lac si acolo sunt si paznici care pazesc sa nu dai la peste fara bani.
    Suntem rai de tot tata ne distram mancam gratare ,bem bere,si manele tata la greu apoi plecam.

Adăugat 1 an în urmă #
  5. De acord cu econinja in privinta infiintarii unei politii a padurii care sa aibe ca principal scop prinderea vandalilor , amendarea cu sume imense (in cazul ca ar riposta sa se traga in ei in picior sa zicem) apoi obligarea ca pe loc sa curete/planteze o suprafata de n ori mai mare decat cea pe care au produs si imprastiat gunoaie /distrus arbori .Cu putina '' educatie'' de tipul asta zic eu ca s-ar misca ceva . In plus in diverse locuri in padure sa fie panouri pe care sa scrie ca producerea si aruncarea deseurilor de diverse tipuri,taierea arborilor are drept consecinta amendarea usturatoare a faptasilor cu tot cu familii si obligarea lor sa repare ce au stricat -curatenie sau plantarea de copaci dupa caz/cresterea amenzii in caz contrar ( asta ar insemna ca politia respectiva sa fie chiar incoruptibila ).

Adăugat 1 an în urmă #

6. User has not uploaded an avatar GABI
    Neinregistrat

Eu stau langa o mica padure din Pantelimon. In ficare week-end cu vreme buna vin grataristii cu masinile ,fac si curse prin padure , copii lor se joaca printre maldarele de pet-uri pe care le tot lasa , dau drumu la maxim la muzica. Multi din copacii au tot felul de boli, stau sa se usuce.
    Am scris la Garda de Mediu si mi-au raspuns ca padurea e particulara si sa ia primaria masuri sa-i amendeze pe proprietari. Dar ce credeti ca proprietarilor le pasa ?!Nu , interesul lor sete ca padurea sa se usuce , sa moara , sa devina o groapa de gunoi reala si apoi sa nu mai indeplineasca criteriile corespunzatoare de a fi padure si sa poata vinde linistiti terenul pt constructii. De aia nici nu se deranjeaza cand mai cade un copac sau nu imprejmuiesc padurea.
    Probabil ca acelasi fenomen se intampla si la alte paduri din jurul Bucurestiului. Vor sa le desfiinteze ca sa vanda terenul.
    Din ce am rasfoit cateva legi referitoare la paduri , am dedus si o obligativitate a particularilor de a ingriji si trata padurile , dar nu o sa vedeti asta.
    Va dati seama ce mari smecheri au pus mana pe paduri .
    Poate are cineva o idee de a salva de la distrugere aceste paduri .

Adăugat 1 an în urmă #
  7. pentru cine vrea sa citeasca si eventual sa se implice cu niste idei, am inceput ceva (mai demult, e drept).

http://greenfieldcommunity.wordpress.com/

Adăugat 1 an în urmă #
  8. User has not uploaded an avatar Anonim
    Neînregistrat

Lasati-ne pe noi , cei din Volunatri sa ne facem griji de orasul nostru . Mai bine vedeti-va de Bucurestiul in care stati . Ultima data cand am fost in Bucuresti era sa ma sufoc din cauza lipsei de oxigen .

Adăugat 2 luni în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri