EcoSapiens »Forum » Responsabilitate sociala » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

1. User has not uploaded an avatar Dan Chirica
    Neinregistrat

Un site interesant: http://www.generatiaverde.ro/

O sa reiau idei dintr-un mesaj postat de mine pe 20 iunie 2008 despre rapoartele Clubului de la Roma.

Citez din primul raport, si anume "Limitele cresterii”, un studiu al sistemului economic mondial , realizat de un colectiv coordonat de prof. Dennis Meadows:

"Astfel legat de protectia mediului, ei au constatat cã în regiunile industriale consumul a atins proporþii de risipã absurdã, pe când în alte regiuni – lipsa cresterii economice pericliteazã existenta omului."

Al patrulea raport al Clubului de la Roma, "Sa iesim din epoca risipei", realizat de un colectiv de cercetatori coordonat de coordonator Deunies Gabor (Anglia) si Umberto Colombo (Italia) propune printre altele: "transformarea scarii / sistemului de valori al societãþii umane."

Consider ca discutiile/posturile legate de "mentalitate" si "sistemele de valori" sunt cat se poate de oportune. Ba mai mult de atat, sunt singurele "mecanisme" care pot duce pe termen lung la un comportament ecologic real in societatea umana, atacand problema de la radacina. Atacand mentalitatea si sistemele de valori defective ale societatii de consum.

Dan.

Adăugat 8 luni în urmă #

2. Salut.... un punct interesant de vedere... insa cred ca e demn de o incercare pentru Don Quijote din povestea celebra.... sunt si eu idealist si cand eram in liceu visam ca mentalitatea omului poate fii schimbata ... dupa cum zicea un profesor de filosofie noi inca ne aflam in epoca sclavagista atata doar ca mari stapani de plantatie sunt mai ptini sunt mai puternici si au alte metode sa ne tina sclavi decat biciul de la fundul nostru.... cea ce sugereaza domnii mai sus in studiile lor cred ca este ceva demn de Star Trek .... si realizabil doar in cazul unor evenimente majore care sa schimbe total perceptia umana asupra vieti si toate nevoile noastre sa fie schimbate... stiu si eu un al treilea razboi mondial la nivel global ..sau ceva care sa faca destule daune pe aici incat cei care supravietuiesc sa reconsidere modul de a traii viata..dar cine garanteaza ca totul nu se va inatampla lafel... ceva mai realistic nu se poate face????

Adăugat 7 luni în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri