EcoSapiens »Forum » Fondul forestier » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

ONG care impaduresc suprafete

(18 posts)

1. Salutare tuturor.
    Este cineva membru al unui ONG serios care planteaza pomi si/sau copaci si se ocupa de ingrijirea lor?
    Sau stie cineva un astfel de ONG?

Multumesc,
    Bogdan

PS Cand spun ONG serios ma refer la un ONG care face ceea ce zice cu banii primiti, nu cumpara limuzine "sefilor" si de ce mai ramane plateste publicitate...

Adăugat 1 an în urmă #

2. sa stii ca m-ar interesa si pe mine ceva de genul asta...tu de unde esti???daca afli ceva te rog sa imi zici si mie.mersi

Adăugat 1 an în urmă #
  3. Eu locuiesc in Bucuresti.
    Bineinteles ca daca aflu ceva, anunt ;)

Bogdan

Adăugat 1 an în urmă #
  4. Haideti sa infiintam noi un ONG si sa ne apucam de treaba...

Adăugat 1 an în urmă #
  5. Cezar, eu habar nu am ce ar presupune infiintarea unui astfel de organism.
    Nu stau foarte bine cu timpul, dar imi inchipui ca pot rupe din putinul pe care il am.
    Dar, inainte, trebuie sa raspundem sincer la o intrebare. Ale cui sunt terenurile care vor fi impadurite? Ma refer la proprietate.
    Multumesc,
    Bogdan

Adăugat 1 an în urmă #
  6. Salut,sint formator amator de arbusti ornamentali din specia thuia columnaris,cantitate limitata dimensiuni0,50cm inaltime coroana pina la0,80cm.locatie TRANSILVANIA.

Adăugat 1 an în urmă #
  7. User has not uploaded an avatar Dan Chirica
    Neinregistrat

Vezi http://www.copaculdehartie.ro/

Dan.

Adăugat 1 an în urmă #
  8. Bun gasit oameni de bine. Un O.N.G. care sa aibe exclusiv ca ocupatie plantarea copacilor, din cate stiu nu exista, dar daca vreti sa va implicati, Organizatia Nationala a Cercetasilor din Romania (O.N.C.R.) prin filialele locale organizeaza si astfel de activitati.

Adăugat 1 an în urmă #
  9. User has not uploaded an avatar iordan daniela
    Neinregistrat

salut, ma numesc daniela(oradea) si am vrut doar sa va spun ca si eu sunt interesata de aceasta problema, de fapt de orice, ce tine de natura si animale.din pacate nu gasesc nicio modalitate prin care sa pot da si eu o mana de ajutor:(...imi pare bine ca mai sunt si oameni care isi dau seama ca este nevoie de o schimbare, desi nu prea cred ca vom avea parte de ea prea curand....:(

Adăugat 1 an în urmă #
  10. Bun gasit, Daniela! Cred ca pana la actiuni mai ample care vor presupune mobilizarea a sute, mii de oameni, nu ne ramane decat sa speram ca doar exemplul propriu e o solutie, nu uita, cu pasi mici se fac marile salturi!

Adăugat 1 an în urmă #
  11. De o schimbare spre bine mereu este nevoie. Mereu se poate mai bine doar ca a face bine necesita timp si o vointa puternica spre deosebire de a face rau, acesta din urma se realizeaza cat ai clipi.

Adăugat 1 an în urmă #
  12. Total de acord Alix!

Adăugat 1 an în urmă #
  13. Plantarea copacilor se poate realiza in orice institutie , numai initiativa sa aveti. si chef de munca. Am plantat copaci in curtea institutiei cu copiii dintr-o gradinita cu care aveam parteneriat. Insa trebuie instruit omul inainte de plantarea copacilor ca sa nu ia copacelul dintr-o parte si sa-l planteze in alta numai ca da bine sa fii ecologist. Se pot face aceste actiuni, organizat, cu acordul Directiei silvice care poate dona copaci pentru plantata din pepinierele proprii.

Adăugat 1 an în urmă #
  14. Interesant si util, totusi cateva detalii referitoare la procedura care trebuie urmata pentru a realiza acest demers?

Adăugat 1 an în urmă #
  15. Salut anul acesta am incercat sa reaiau actiunea de plantare pomi pe care firma selgros Galati apromovat-o in anul 2003. Vreau sa pun bazele unui ong (am rezervat deja nume la min justitiei) dar mai am nevoie de inca doua persoane pentru a-l putea infiinta. Exista doritori pe aici?
    img
    o poza de la actiunea de care va vorbeam, Galati 2003

Atasamente

1. img 020.JPG (1356.7 KB, 71 descarcari) acum 1 an
    Adăugat 1 an în urmă #
  16. User has not uploaded an avatar BAZARGIC MARIANA
    Neinregistrat

imi poti trimite mai multe informatii despre locatie -judet domeniu de activitate si ceva despre tine ?poate punem umar de la umar si facem ceva bun

Adăugat 1 an în urmă #
  17. User has not uploaded an avatar Marin
    Neinregistrat

Salut! ViitorPlus este un ONG sub egida caruia am participat personal la o activitate de impadurire, in toamna anului 2009, deci recent.
    Oamenii sunt seriosi si desfasoara activitati frumoase chiar si pe latura de educatie ecologica, respectiv colectare selectiva, protejarea padurii etc..
    Cine vrea poate strange materiale reciclabile, pe care daca le va preda la anumite centre de colectare, poate alege sa nu primeasca banii personal, ci acestia sa fie donati ONG-ului pentru achizitionarea de puieti precum si plantarea si ingrijirea lor.
    In plus, in acest an se preconizeaza o mare actiune de ecologizare a Romaniei, dupa modelul celei desfasurate in Estonia acum ceva timp. Cei interesati pot cauta "Let's do it, Romania" si frumos ar fi sa si participam, ca initiativa e absolut impresionanta!
    Mult bine va doresc si Dumnezeu sa ajute tuturor!

Adăugat 1 lună în urmă #
  18. Da in judetul Galati se planteaza salcimul si nu-i rau imi aduc aminte in copilarie erau liziere de salcimi la toate drumurile intre hotarele comunale si era foate bine ca opreau vinturile si aduceau ploile.Acum devine ecest judet din ce in ce mai secetos.Daca nu am reusit cu irigatiile macar atita lucru se poate face.Cu resdpect

Adăugat 1 săptămână în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri