Am 50 l de litri de "VIN" din feteasca neagra amestecat cu merlot si 75 litri de cabernet.
Mentionez inca de la inceput ca le-am tinut in butoi la macerat 8 zile,dar a fost foarte frig dupa care le-am presat(mentionez ca fac vin de 40 de ani).Dupa ce am vazut ca aproape s-au oprit din fermentatie(in damigene)am lasat sa intre frigul,si fierbeau in continuare,am facut din nou caldura ,cca 25 o C,si fierbeau si fierb pin in ziua de azi.Cu mustimeru am măsurat concentratia de zahăr care este de 70 gr si alcolul ceva sub 0(e posibil?)
Am achizitionat drojdie ungureasca –Uniken-pentru refermentare 40 gr/ hl.Am respectat intocmai instructiunile dar fara efect,ba mai mult s-au oprit complet din fermentare.Bineînțeles am facut experienta pe cite 2 litri, Am preparat drojdia ,pentru declansarea fermentarii ,cu putin zahar.
,nici asa,am completat diferența de zahar in vin pina la 140 gr.NIMIC,nu fermenteaza.Mentionez ca drojdia intra in fermentare, asa cum scrie in prospect,dupa care se adauga in vin,dupa 20 minute,degeaba,nici dupa 48 ore nu se intimpla nimic.
Ce pot sa fac? Ma poate ajuta cineva?
Am uitat sa va spun ca acum vreo doua saptamini,am pus in fiecare damigeana de 25 litri cite 2 litri de drojdie, in care am topit la 25 grade cite 2 kg zahar.
Mentionez ca am facut si 100 litri de feteasca regala,care a iesit perfect.
Mai nou azi 23 ian.l-am tras dintr-o damigeana in alta printr-o sita fina,pentru oxigenare,altceva nu mai stiu ce sa-i fac.L-am gustat azi,e dulce ca mustul proaspat.
Aveti vreo idee?????????????????????