EcoSapiens »Forum » Protectia mediului » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

1. Poate ca nu stiti, dar in India, Monsanto a dus la faliment multi dintre fermieri, o parte din ei ajungand sa se sinucida, sau sa isi vanda un rinichi pentru a putea avea din ce trai.

Puteti afla mai multe despre asta, daca urmariti filmul "Un om, o vaca, o planeta - cum sa salvezi Pamantul".

Acum Monsanto este si in Romania, iar Romania a fost (si conform Greenpeace inca mai este) cultivatoare
    de OMG-uri.

Urmand linkul Monsanto-ancheta-unui-dezastru in josul paginii, veti gasi un documentar despre Monsanto.

Poate cineva sa ma ajute sa il traducem si sa il facem cunoscut pentru cat mai multi romani?

Adăugat 2 luni în urmă #

2. Filmul in mare e destul de usor de inteles si tradus, nefiind prea tehnic. Internetul ofera un suport foarte bun.

Adăugat 2 luni în urmă #
  3. Da, e usor de inteles pentru cineva care are cat de cat cunostinte de engleza. Dar Monsanto nu pe noi ne vizeaza. Ci pe cultivatorii romani, marea majoritate tarani si fermieri nascuti-crescuti la tara, care ori nu au nici cele mai vagi cunostinte de engleza, ori nu au acces la internet, ori sunt prea ocupati de munca grea de la tara ca sa mai stea seara pe net si sa incerce sa inteleaga despre ce e vorba acolo.
    Eu cred ca e obligatoriu sa traducem acest film si sa il facem cat mai cunoscut. Cand stii la ce sa te astepti, stii cum sa (re)actionezi.

Multumesc.

Adăugat 2 luni în urmă #
  4. Nu stiu in tarile dezvoltate cum se procedeaza exact, la noi nu cred sa se apuce cultivatorii romani/fermierii sa intrebe un inginer agronom sau pe cineva care are minime studii de specialiatate ca sa se informeze bine si in mod regulat despre ce intetioneaza sa faca, ce sa fel de seminte sa cultive.

Din ce am vazut la noi se merge mai mult pe zvonuri. Filmul s-ar adresa mai degraba, cuiva cu studii de specialitate.

Adăugat 2 luni în urmă #
  5. User has not uploaded an avatar alexandru
    Neinregistrat

cum pot viziona filmul, -Un om, a vaca, o planeta - cum sa salvezi pamantul.

Adăugat 2 luni în urmă #
  6. ~100Ron inclusiv taxele daca-l cumperi sau de pe torrente, e usor de gasit. Mi se bare mai bun d.p.d.v explicativ si al realizarii documentarul (Monsanto-ancheta-unui-dezastru) care e si gratis decat filmul care oficial costa. Sanse si mai mici sa ajunga oficial la romani in alt mod decat dat la TV.

Adăugat 2 luni în urmă #
  7. User has not uploaded an avatar siv
    Neinregistrat

http://www.huffingtonpost.com/2010/01/12/monsantos-gmo-corn-linked_n_420365.html

nou studiu despre efectele porumbului 810

Adăugat 2 luni în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri