EcoSapiens »Forum » Agricultura ecologica » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

Livada nuci

(36 posts)

Tag-uri:

1. am citit ca nucul se adapteaza la mai multe tipuri de sol,neavind experienta ma-m gindit ca nu ma risc prea mult daca pun nuci.

Adăugat 10 luni în urmă #

2. Sa ii pui unde? Si daca ii pui in camp ce faci cu atatia nuci? :) daca vrei sa ii plantezi in curte mai bine ai planta si alceva (caisi visini meri peri etc).
    Dar daca vrei sa plantezi un nuc nu il planta langa casa are radacinile puternice si s-ar putea sa te impiedici de ele prin casa :).

3. User has not uploaded an avatar iulius andrei
    Neinregistrat

Am 7000 metri in camp la 300 metri de casa de la tara,si ma-m gindit ca nu ma pot duce asa des sa cultiv ceva sezonier (gen cereale).Mi-am spus ca atunci cind vor da pe rod nu voi fi nevoit sa alerg fortat de timp ca sa le vind ,de frica ca se vor strica

4. Da-i inainte cu tupeu!!!
    fa rost de puieti de la Tg JIu, acolo se cresc puieti de nuci.

Atach-ez la aces mesaj ceva "instructiuni" referitorare la cultura nucului.
    De recomandat ar fi ca terenul respectiv sa fie cultivat cu lucerna inainte de a planta nucii. Una la mana, lucerna fixeaza azotul in sol si doi, nu se imburuieneaza terenul pana cresc nucii mari, lucerna fiind o planta perena..
    Lucerna o poti da spre cosire cuiva care este interesat, in schimbul pazirii terenului.

Si eu am aceeasi idee, de aceea te incurajez
    Bafta

Adăugat 9 luni în urmă #
  5. inca odata:

Atasamente

1. img Nucul.doc (23.5 KB, 1,437 descarcari) acum 9 luni
    2. img Cultura_nucului_-_word.doc (35 KB, 1,590 descarcari) acum 9 luni
    Adăugat 9 luni în urmă #
  6. multumesc Echo !Mai spune te rog cam care este pretul unui puiet in Tg Jiu?

Adăugat 9 luni în urmă #
  7. User has not uploaded an avatar RuBen
    Neinregistrat

recomand plantaţiile de nuc pe lângă văile răcoroase, dar obligatoriu pe lângă văi să fie umiditate şi nu în fârfuri de deal :)

Adăugat 9 luni în urmă #
  8. Zona este chiar de deal si peste asta este si predispusa la seceta.
    Sa inteleg ca ar trebuii sa ma indrept spre un alt gen de cultura?
    Cum ar fi plante medicinale.Oricum multumesc pt. informatie RUBEN!

Adăugat 9 luni în urmă #
  9. Sincer nu stiu, dar daca vrei sa iti faci o estimare a investitiei, eu as merge pe un calcul la 10-15 Euro per puiet.
    E o valoare realista, cu variatii +/- aproape de realitate

Adăugat 9 luni în urmă #
  10. User has not uploaded an avatar Atanasoaie George
    Neinregistrat

Buna,

Aici gasiti puieti de nuci ieftini si f buni. Sunt adusi din Franta si cresc f repede. Ajung la maturitate in 6-8 ani.

http://www.vandnuci.ro/

Cu stima,

George

Adăugat 6 luni în urmă #
  11. multumesc atanasoaie george,daca mai aveti si alte materiale info. despre acest subiect astept cu nerabdare
    cu respect!

Adăugat 6 luni în urmă #
  12. User has not uploaded an avatar atanasoaie george
    Neinregistrat

Buna,

POate sa para surprinzator insa se pot planta si nuci forestieri care fac foarte putine nuci dar cresc in inaltime si diametru foarte repede ajungand la dimensiunile necesare pentru taiere in 20 ani. Cheresteaua de nuc e printre cele mai scumpe ajunge si la 1000 euro m3 si se incaseaza intre 60 si 100000 euro dupa 20 ani. Este ca o pensie suplimentara care nu e afectata de criza.
    Un puiet de nuc forestier costa 5 euro, dar trebuie tot soi francez care este ameliorat. Fiind nuc forestier, fara multe fructe, nu este protejat de lege deci se va putea taia.

Cu stima,

George

Adăugat 6 luni în urmă #
  13. User has not uploaded an avatar ciprian
    Neinregistrat

salutari
    noi avem cc 1ha de nuci plantati de 2 ani,as dori daca stie cineva cum sa-r putea obtine fonduri europene pentru dezvoltarea acestei plantatii,sau mai multe informatii despre acest subiect .
    va multumesc.......

Adăugat 6 luni în urmă #
  14. multumesc echo pentru atasamente,i-mi sint folositoare si mie.

Adăugat 5 luni în urmă #
  15. User has not uploaded an avatar Rogobete Eugen
    Neinregistrat

Sunt din Timisoara si ma intereseaza detalii pt a face o livada de nuci aici la cimpie. Multumesc anticipat

Adăugat 5 luni în urmă #
  16. User has not uploaded an avatar Bogdan
    Neinregistrat

@Atanasoaie George,
    La voi la firma citeste cineva mailurile?

Adăugat 5 luni în urmă #
  17. User has not uploaded an avatar mihaela
    Neinregistrat

Viziteaza www.nucifere.com cei de aici chiar stiu despre ce este vorba si te ajuta cu orice ai nevoie legat de nuci

Adăugat 5 luni în urmă #
  18. Intentionez sa infiientez un SA cu domeniu de activitatea plantatiile de nuci. Cine doreste sa se asocieze rog sa ma contacteze pe e-mail : a.maries@hotmail.com

Adăugat 5 luni în urmă #
  19. Fiti mai realisti! Eu am plantatie de nuci si am autorizatie de taiere pt 50 de busteni cu diametrul peste 60 cm. De 3 ani vreau sa-i vand si nu-mi da nimeni nici 200 eu/mc.

Adăugat 4 luni în urmă #
  20. User has not uploaded an avatar iosif
    Neinregistrat

de ce calitate e busteanul respectiv? Te pot ajuta sa ii vinzi in SUA sau in Spania, iar pretul minim este de 1000 de euro. Cu cat calitatea e mai buna cu atat e mai mare pretul. Daca nu ai gasit tu decat speculanti pe piata romaneasca, asta nu inseamna ca nu exista si oferte de cumparare serioase. Unde ai plantatia de nuci? da-mi un semn de viata la adresa de email nucifere@yahoo.com . Cu stima, IK

Adăugat 4 luni în urmă #
  21. Multumesc, Iosif. Caut niste poze si-ti trimit amanunte pe adresa.

Adăugat 4 luni în urmă #
  22. User has not uploaded an avatar caba vasile
    Neinregistrat

BAIETII VESELI CU NUCILE VOASTRE.
    NU MAI MANINC NUCI.
    INTREBARE!!!!!!!!AVETI FAMILIE?
    NU CRED CA CU NUCILE E O AFACERE STRALUCITA.
    MAROG E TREABA VOASTRA.
    DAR NU SE MERITA.
    MAI BINE VITA DE VIE SAU PRUNI PT ALCOOL.

Adăugat 4 luni în urmă #
  23. User has not uploaded an avatar iosif
    Neinregistrat

domnule Caba aveti impresia ca daca nu mancati dumneavoastra nuci , nimeni altcineva nu mananca? Daca preferati tuica de pruna, asta e doar treaba dumneavoastra. Eu unul cred ca o livada de nuci e chiar o afacere foarte buna.

Adăugat 4 luni în urmă #
  24. Iosif, ti-am trimis un email.

Adăugat 4 luni în urmă #
  25. User has not uploaded an avatar ene
    Neinregistrat

Cine doreste, am in pepiniera aprox. doua sute de puieti din care jumatate sunt de vanzare. soiul nucilor este cu coaja subtire, relativ mare, semioval, cu miezul deschis la culoare si foarte gustos. considerand ca acest lucru nu este o afacere pentru mine, pretul unui puiet este de 20lei/bucata cu conditia sa fie scosi de cumparator. Sau daca ma ajuta sa plantez pe ceilalti care raman dupa ce si-a ales, nu mai plateste nimic. inaltimea puietilor este intre 1,5-2m si se afla in jud Arges. tel 0766569056

Adăugat 4 luni în urmă #
  26. User has not uploaded an avatar cristi.c
    Neinregistrat

Am o livada cu nuci de 1,5 ani (primavara 2008). Trebuie sapati in toamna asta ? Daca stie cineva ..........multumesc !

Adăugat 4 luni în urmă #
  27. User has not uploaded an avatar ene
    Neinregistrat

nu trebuiesc sapati niciodata, doar in primi ani sa tai balariile mari din jurul lor, in rest cand intra pe rod adauga in jurul lor ca ingrasamant tot ce pica ma refer la vegetale in stadiul de turba din resturi vegetale de orice fel, turba cu frunze din padure, resturile de la animale,pasari dar bine putrezite si foarte putin.

Adăugat 4 luni în urmă #
  28. User has not uploaded an avatar Marcela
    Neinregistrat

Buna ziua :)
    Interesandu-ma despre cultura nucilor, am aflat despre soiul "Paradox", creat cu multi ani in urma de Luther Burbank:
    http://score.rims.k12.ca.us/activity/LBSite/hg/hgvt3.html

Din nefericire, nu am aflat nimic despre posibilitatea de a procura material saditor macar cu titlu experimental.

Stie cineva care sunt conditiile necesare pentru importarea puietilor din SUA?
    Multumesc.

Adăugat 4 luni în urmă #
  29. User has not uploaded an avatar jonyelc
    Neinregistrat

Mai baieti admirabil faptul ca vreti sa faceti livezi de nuci .Dar aveti cui vinde ?
    Si eu cred ca daca pui o nuca in pamint in vara ai puietul de nuc si nu coasta 15 euro
    nu mai credeti toti francezi si americani ca doar nici ei nu seamana mere sa optina nuc .

Adăugat 1 lună în urmă #
  30. User has not uploaded an avatar andre
    Neinregistrat

Sunt din R.Moldova!! am o livada de 5 ha de nuci!saditi la 8m distanta! intre ei am sadit caise,piersici si mere!care deja dau rod! anul trecut am colectat deja primele roade ale muncii si pot sa va spun cu incredere ca cererea pe piata e foarte mare!pretul in rm e de 5-7euro kg de miez!Si cred ca e o afacere de familie foarte rentabila si chiar placuta!!!succese tuturor!

Adăugat 1 lună în urmă #
  31. User has not uploaded an avatar Breban Romica
    Neinregistrat

Nu este un mare medicament pentru inima,cine consuma cca.5 nuci pe zi,va avea inima de fier.Contine magneziu si potasiu.Dispun de o scoala de nuci de 2-3 ani in nr.de 100 buc.la 22 ron/buc.Tel.0726674363

Adăugat 1 lună în urmă #
  32. am o gradina(3500m2) si vreau sa fac o livada. problema e urmatoarea: la 90cm adancime sunt sedimente calcaroase. am inteles ca pomii fructiferi nu rezista la excesul de calcar din sol (si apa). dar nucii?... stie cineva sa-mi spuna?

Adăugat 3 săptămâni în urmă #
  33. Adriancrisu - Vezi tehnologia de cultura postata mai sus.

Nu cred ca ar fi un impediment major un sol mai bazic, dar totusi sa nu te astepti la recolte la fel cum ar fi cele de pe un sol bogat. Ai grija sa ii uzi bine cel putin in primii ani si sa adaugi ingrasaminte.

Pastreaza schema de plantare de 10X10 care nu e mare deloc. Pana cresc nucii, gradina o poti cultiva cu altceva, sau daca nu ai cu ce, pune lucerna, va aduce un aport de azot in sol.

Adăugat 1 săptămână în urmă #
  34. User has not uploaded an avatar jean petrescu
    Neinregistrat

Incearca la Valcea, Institut Cercetari Pomicole, Dir. I. Botu, eu am cumparat in 2002 400 buc, Succes

35. User has not uploaded an avatar jean petrescu
    Neinregistrat

Atentie la oferte,pomii nealtoiti prinsi din nuca pusa in pamant, au un procent de max.40% care mostenesc calitatile mamei restul de 60 % nuci salbatici cu coaja tare, mici, etc. Nu-ti recomand sa cumperi de la persoane neautorizate, cere certificat fitosanitar si de conformitate, pepiniere autorizate cu personal calificat, nu-si permit sa greseasca.

36. User has not uploaded an avatar adriancrisu
    Neinregistrat

Multumesc pt sfaturi si incurajari.Am pus lucerna de anul trecut.Am sa caut puieti la Rm Valcea sau Tg Jiu.Schema 10x10 este valabila si pt nuci altoiti? Cu stima...

Adăugat 6 zile în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri