EcoSapiens »Forum » Responsabilitate sociala » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

1. User has not uploaded an avatar Mirica Dimitrescu
    Neinregistrat

Stimate Domnule Primar General

Cu deosebit respect, va aduc la cunostinta urmatoarele:

Sunt pensionar, si ca urmare am timp pentru a practica mersul pe jos in parcul Herastrau.

Mentionez ca indeosebi, in zilele de sambata si duminica, foarte multi cetateni insotiti de copii fac promenade pe aleile parcului, care arata din ce in ce mai frumos.

Din pacate, aceasta placere este perturbata si persoanele sunt puse in pericol de catre numerosi biciclisti, care de multe ori actioneaza in grupuri, desi alaturat parcului sunt amenajate piste special destinate acestora.

Ca urmare, va rog sa analizati aceasta problema, cu rugamintea ca indeosebi, in zilele de sambata, duminica si sarbatorile legale, sa se interzica accesul in parcul Herastrau a biciclistilor.

Va multumesc,

General de rezerva,

Mirica Dimitrescu

Domnului Primar General al Municipiului Bucuresti Sorin Oprescu

Adăugat 1 an în urmă #

2. D-le Dimitrescu ,consider ca nu are justificare cererea dvs. pentru urmatoarele argumente : in Bucuresti -cel mai poluat oras al tarii singurele locuri unde se pot plimba ciclistii intr-o oarecare siguranta sunt chiar parcurile ; acele piste pentru ciclisti exista doar cu denumirea de piste in fapt fiind trotuare de cea mai proasta calitate pe care sunt parcate masini , se fac lucrari diverse .O solutie la ceea ce vreti dvs. este : existenta unor patrule ale politiei comunitare care sa-i amendeze pe cei care atenteaza la siguranta pietonilor din parcuri si a-i face astfel sa realizeze ca toti (atat pietoni cat si ciclisti ) au dreptul de a folosi aleile din parcuri pentru ca ele sunt cu scopul de agrement fie pentru plimbari pe jos fie pe biciclete .Precizez ca nu sunt ciclist ,am fost in trecut si cunosc problema dar cat am fost pe doua roti am respectat pietonii oriunde ma aflam : in parcuri sau pe strada la treceri pe zebra .

Adăugat 1 an în urmă #
  3. User has not uploaded an avatar teroristu
    Neinregistrat

Domnule Dimitrescu,

Sunt de acord cu utilizatorul Virgilius88. Nu se poate sa cereti interzicerea accesului in parcul Herastrau pt biciclisti, doar din cauza ca ati intalnit cazuri in care unii dintre ei au pus in pericol siguranta celorlalti oameni prezenti in parc. Faptul ca exista amenajata o pista pt biciclisti langa parc nu are nici o relevanta, tinand cont ca toate pistele de biciclisti sunt ocupate de masini parcate, au nenumarate borduri si nu pot fi utilizate corect, lucrari, gropi, si mai ales folosite de pietoni. Mai mult, acesti pietoni nu schiteaza un gest in a elibera pista, chiar daca vad de la distanta apropierea unui biciclist, tot ei fiind cei indignati. In schimb, la aceste lucruri nu se gandeste nimeni, pt ca bibiclistii sunt o "comunitate" mult mai mica decat pietonii, si din cauza aceasta nu sunt luati in seama.
    Sunt absolut sigur ca din zecile de biciclisti pe care ii vedeti in parcul Herastrau, 90% dintre ei merg si se comporta civilizat, nepunand in pericol siguranta nimanui. Orice padure are uscaciunile ei, ca si in cazul pietonilor de pe pistele de biciclisti.
    Daca dumneavoastra ca pieton aveti dreptul sa va plimbati in parcuri in zilele de weekend si sarbatori legale, noi de ce nu am avea? Eu sunt angajat, nu pensionar. Asta inseamna ca zilele mele libere sunt exact cele pe care le-am spus mai sus. Sa imi fie interzis sa merg cu bicicleta in parc in aceste zile? Altfel cand anume as putea merge?
    Dar pt ca eu nu sunt unul dintre cei care pun in pericol siguranta celorlalti oameni, si desi sunt biciclist, nici mie nu imi plac acei oameni, sunt de acord cu propunerea lui Virgilius88, cu amendarea acelor biciclisti. INSA, ACEST LUCRU TREBUIE SA FIE VALABIL SI IN CAZUL PIETONILOR CARE FOLOSESC PISTA PT BICICLISTI, DESI EXISTA UN TROTUAR DESTUL DE MARE LANGA PISTA.
    Daca este sa fim corecti, haideti sa fim corecti pana la capat.

Multumesc
    Alexandru!

Adăugat 1 an în urmă #

4. User has not uploaded an avatar Dragos Bostina
    Neinregistrat

Si daca tot suntem corecti panala sfarsit, cum vi s-ar parea domnule Dumitrecu ca aceeasi lege care interzice biciclistilor accesul in parcuri in weekend, sa interzica plimbarile prin parc pentru persoanele ne-angajate (si care se pot plimba si in cursul celor 8 ore munca uzuale. Asta inseamnand ca dvs iesiti la plimbare intre 09.00 - 18.00 dupa aceea fiind "randul" celor care muncesc. (si aici nu aduc in discutie ciclistiii). Vi s-ar parea corect? sau ati face o alta plangere cum sa vi s-a incalcat un drept?

Am 26 de ani si muncesc 9..10 ore pe zi... nu am luxul sa aleg cand sa fac o plimbare.

Adăugat 1 an în urmă #
  5. User has not uploaded an avatar anonim
    Neinregistrat

D-l Dumistrescu e un om batran probabil fost comunist dupa gandirea dansului...scuzati-ma D-le Dumitrescu dar din pacate "unul pt toti si toti pt unul" nu prea functioneaza la noi la romani...esti aici ca sa te bucuri de viatza nu sa stai cu frica in gat ca ti-o ia vreun biciclist iar in acelasi timp sa-i lasi si pe altii sa se bucure de viatza chiar daca ei au 18 ani iar D-ta esti mai in varsta de ce trebuie sa gandim asa comunist? l-am vazut pala ca are mai mult hai sa-l dau in gat...chiar nu inteleg de ce la noi in Romania inca se mai pastreaza atat de mult accentele totalitarismului cazut de la putere acum 19 ani...

Adăugat 1 an în urmă #

6. User has not uploaded an avatar stefan
    Neinregistrat

Domnule....,eu am 13 ani si imi place sa ma dau pe bicicleta!NU cred ca dumneavoastra cand erati mic nu mergeati pe bicicleta in parc . In parculk herastrau sa va aduc aminte este un skatepark unde biciclisti trebuioe sa ajunga .Pe acele rute nu pot ajunge.nu cred ca var conveni daca oameni tineri ar vrea ca cei batrani sa nu mai vina sa se plimbe,prin parc.

Adăugat 4 luni în urmă #
  7. User has not uploaded an avatar anti_tero
    Neinregistrat

Domnii primari in loc de terase lux/fitze (sau chiar hoteluri) care se extind in nesimtire mai bine are face niste locuri cu vegetatie copaci, piste de biciclisti, role, skatebord.

Adăugat 4 luni în urmă #
  8. ...un comunist fara prejudecati..asta sunteti...si se vede in semnatura dumneavoastra...si atat am avut de spus,pt ca sunt mult prea indignat de propunere..

Adăugat 4 luni în urmă #
  9. User has not uploaded an avatar s.w.a.t
    Neinregistrat

Nu chiar interzisi , limitati si restrictionati da.

Adăugat 4 luni în urmă #
  10. User has not uploaded an avatar s.w.a.t
    Neinregistrat

40% nesimtiti, 50% in general atenti iar restul civilizati.

Adăugat 4 luni în urmă #

11. Protectia Mediului
  12. User has not uploaded an avatar Alex
    Neinregistrat

Nu vreau sa fac desteptul si nici sa deranjez pe nimeni prin postul meu, insa cererea domnului Dimitrescu as spune ca este un pic exagerata. Asa cum spuneau si cei care au postat ulterior, daca nici in parcuri nu ne mai putem plimba cu bicicletele, atunci unde sa o facem? Avem din ce in ce mai multe piste de biciclete dar din pacate sunt blocate fie de pietoni neatenti, fie de masini parcate, fie asa cum am vazut zilele trecute chiar de statii de autobuz pe care tot primaria le-a amplasat fix pe pista de biciclete. Si pe langa toate acestea se mai aduaga un aspect care este cel putin deranjant si periculos: existenta cainilor vagabonzi. Domnule primar, domnule prefect sau oricine se poate ocupa de acest aspect, ce aveti de gand sa faceti cu aceste patrupede? Oricat de mult ne-am dori sa fim eco, sa decongestionam traficul prin utilizarea bicicletelor, ne este destul de greu sa facem acest lucru deoarece pe orice traseu de 2-3 km prin Bucuresti trebuie sa treci prin mijlocul a cel putin 4-5 "haite" de caini. Si daca tot vorbim de aceasta problema, as fi tare curios ce ar avea de spus domnul Dimitrescu despre acest lucru. :)

Adăugat 2 luni în urmă #
  13. Domnule Mirica,

cererea dvs.e stupida...ar trebui interzis acesul masinilor poluatoare in parcuri ...si sa stiti ca dmnul Oprescu nu va vede mesajele pe care le scrieti dvs.aici :)
    Data viitoare fiti mai atent pe unde mergeti prin parc...ce preferati o bicicleta sau o masina in parc?
    este si dreptul biciclistilor sa circule in parc si in oras,dar si ei trebuie sa fie atenti :)
    Ca ati fost general de rezerva,nu intereseaza pe nimeni de aici

Cu bine,

X

Adăugat 2 luni în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri