1.Energia electrica obtinuta cu panouri voltaice poate fi consumata direct de consumator in regie proprie fara nici o aprobare dar atentie mare cand alegeti componentele sistemului sa fie de randament mare si calculati si pierderile. Dar fara nici o legatura cu reteaua.
2.Energia electrica produsa poate fi livrata in retea dar va trebuiesc 6 luni de alergat dupa aprobari si tot nu anteleg de ce sa dai an retea energie in cazul acesta 3-4kw abia va ajunge
sa va acoperiti consumul casnic ce sa vindeti si la altii (si unde mai pui ca nu mai ai nici un control asupra instalatiei,trebuie si contor de inregistrare,cineva aprobat sa citeasca ,altcineva nu stiu cine exact sa va dea banii daca sa produs ceva si etc.etc)
Iar cand dai in retea electricitate o dai cu un pret de achizitie mic si cand consumi platesti cat costa kwh la vanzare.
Multi nu inteleg smecheria asta si pe net sunt mama cate firme atatea tipuri de informatii.
Deci cel mai corect ar fi cine asi monteaza cateva panouri sa consume curentul sa faca economie nu ?
Iar daca consuma mai mult doar restul sa il ia din reteaua electrica fara complicatii.
La dvs. ca pe multi altii va aud ca gata se dau fonduri,cu fonduri ,cu europa ,accesam fondurile?etc dar va spun sigur ca eu nu cred ,ati auzit ca sa dat cuiva bani asa multi dar sigur ?