EcoSapiens »Forum » Protectia animalelor » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

idee de afaceri:sa infiintam o firma ptr salvarea animalelor

(44 posts)

1. Ma gandesc sa ne adunam mai multe persone(cat mai multe) si sa facem o firma care sa salveze cainii vagabonzi,opusul "abatorului" de la Boldesti-Scaieni.Putem construi cotete,ii putem hrani,ii putem creste acolo cu drag.Trebuie sa gasim un domeniu destul de mare pentru asta,iar bani se vor gasi daca ne vom strange destul de multi.Ce ziceti?

Adăugat 1 an în urmă #

2. User has not uploaded an avatar elena
    Neinregistrat

mi-as dorii extrem de mult sa se stranga destui oameni pentru a reusi un astfel de lucru.ar fi o lupta extrem de dificila,dar sper sa se reuseasca ceva.deci adina,id-ul meu alexa19908

Adăugat 1 an în urmă #
  3. Eu nu prea inteleg cine o sa plateasca in "in firma" angajatii, adica de unde bani? :-??

Adăugat 1 an în urmă #

4. Eu spun sa nu faceti afaceri pe seama animalelor. De ce firma? Asta se face de asociatiile pentru protectia animalelor - banii vin din donatii si "angajatii" sunt voluntari.

Adăugat 1 an în urmă #
  5. Eu spun sa nu faceti afaceri pe seama animalelor. De ce firma? Asta se face de asociatiile pentru protectia animalelor - banii vin din donatii si "angajatii" sunt voluntari.

Un raspuns simplu ar fi banii, in sensu ca omu este mai stimulat atunci cand primeste un salariu si face si ceea ce ii place.

Adăugat 1 an în urmă #

6. User has not uploaded an avatar adrian
    Neinregistrat

Cred ca nu este o idee prea buna . O afacere implica ideea de profit obligatoriu , ceea ce se poate face in cazul acestor animale este eventual o fundatie sau asociatie care prin definitie inseamna ceva non-profit . Nu traim intr-o tara anglo-saxona unde 75-80% din populatie este iubitoare de animale (de ex in Sua cam 60-70% din populatie are animale de companie /cine are caine are de regula 3-4 exemplare ) , tari in care cu bucurie dau un procent din veniturile lor spre o asemnea fundatie pentru ca animalele sa aiba o viata mai buna . De exemplu eu hranesc multe animale in zona mea pe langa ale mele (de companie),eu fac eforturi pentru acestea si mi-ar fi greu sa dau bani si in alte parti (pt a plati si salar cuiva in plus) pentru ceea ce fac eu pe gratis pt ele . Sunt foarte multe daca le iubesti nu vrei sa te imbogatesti de pe urma lor . Nu ma intelege gresit te rog,salarul care mi-ar reveni mie de ex ca angajat al firmei "de animale" ar fi hrana pentru poate 20 de animale o luna intreaga , daca le iubesc vreau sa fie hranite cat mai multe . Cine iubeste animalele nu te va plati ca sef pe tine si exclude 20 de animale de la hrana . Nu te supara dar se poate vorbi de o fundatie eventual . Problema consta in numarul f mare de animale abandonate zilnic , ele au doar ghinionul de a nu avea stapani responsabili si de a se fi nascut in fostul bloc comunist

Adăugat 1 an în urmă #
  7. User has not uploaded an avatar laurentia
    Neinregistrat

Cum ti-a venit, Adina, ideea cu firma "de salvare caini vagabonzi"? O firma, conform legii se infiinteaza numai in scopul obtinerii de profit. Poate te referi la o organizatie non-profit (ONG). Astfel de organizatii sunt foarte nulte si in tara noastra. Daca vrei sa ajuti cainii fara stapani o poti face creand si tu un ONG sau ajutand unul existent- cu munca sau bani. O firma presupune existenta unor cheltuieli si venituri. Cheltuielile ar fi, dar veniturile?...

Adăugat 1 an în urmă #
  8. Mai oameni buni,am gresit si eu un cuvant(in loc de asociatie sau fundatie,am spus firma) si mi-ati sarit toti in cap!Nu ma gandeam la ceva care sa aiba angajati.Am vrut sa spun ca fiecare sa incercam sa daruim cate ceva din putinul nostru acestor animale ptr. a face cotete si a amenaja ceva decent,nu sa le crestem prin fata blocului in cutii de carton tapetate cu mocheta si polistiren(asa cum le cresc eu),stand mereu cu frica sa nu cheme vecinii hingherii,mai ales cei care au plozi mici si cica ii deranjeaza cateii,ca fac galagie;sau vecinii care pur si simplu nu suporta animalele.Ei le arunca "casutele" facute de mine,eu le fac altele(dai si cauta alte cutii de carton mari,mocheta,polistiren,strachiute ptr mancare,etc!).Vreau sa se termine odata cu chinul asta pe saracii catei.Asta vroiam sa spun in ideea cu "firma"! Sper ca de data asta s-a inteles mai bine.Scuze inca odata ptr cuvantul "firma".Inlocuiti-l cu ce vreti voi!

Adăugat 1 an în urmă #
  9. Adina Constantinescu, ati gresit mai multe cuvinte: "idee de afaceri" ... ar fi cam multe de schimbat. Va propun eu ceva: lasati-o balta, se pare ca nu stiti despre ce vorbiti. Mai bine ajutati animalele alaturi de o asociatie deja existenta, ca si voluntara.

Adăugat 1 an în urmă #
  10. Doamna Melinda,nu stiu de ce sunteti asa de intepata,am trait 15 ani in Emiratele Arabe,asa ca pot fii inteleasa atunci cand ma exprim gresit.Daca cititi cu atentie mesajul meu de mai sus,veti vedea ca fac tot ce pot eu ptr a ajuta animalele.Nu am injurat pe nimeni asa ca va rog sa nu-mi mai rastalmaciti atat exprimarea.Cine a vrut sa inteleaga,a inteles.Cei ca dumneavoastra,sa se duca sa caute scandal pe alte situri.

Adăugat 1 an în urmă #

11. Protectia Mediului
  12. Draga Adina, cred SINCER ca ai cele mai bune intentii, dar e foarte greu sa te ocupi de asa ceva si mai ales sa iti asumi responsabilitatea (tu fata de tine mai ales) unor animale, multe la numar, care vor depinde TOTAL de tine(si de ceilalti implicati in asociatie) si care odata ce vor fi scoase din habitatul lor, fie si o ulita sau curtea unui bloc, nu vor mai putea fi usor reintegrate in caz ca, doamne fereste, adapostul nu va mai exista din diverse motive...
    Cred ca ar fi mult mai constructiv sa it canalizezi energia si banii sterilizand cat mai multi catei si pisici si poti si sa incerci sa ii dai spre adoptie pe cei pe care i-ai sterilizat...
    Crede-ma, vorbesc dintr-o lunga si dureroasa experienta, am foarte multi caini in adoptie si chiar saptamana trecuta am gasit o familie pentru Sasha, o catelusa maidaneza care a fost asa-zis "integrata" de autoritati intr-o zona din care nu provenea. Binenteles,a fost facuta "ciur" de ceilalti caini de pe strada si s-a refugiat la poarta noastra.A avut multiple plagi deschise iar insanatosirea ei ne-a costat 1300lei(exclusiv mancarea)...
    Animalele aflate in adaposturi sunt destul de greu de dat in adoptie dat fiind faptul ca sunt foarte putini care sunt dispusi sa le viziteze. iar conditiile in care traiesc animalele, chiar daca au custi si hrana, nu pot fi bune din punct de vedere psihic: ele trebuie neaparat separate, altfel multe sfarsesc tragic.
    Deci, in concluzie, noi facem eforturi sa avem cat putem grija de cele de pe strazi, sa le sterilizam ca sa nu se mai inmulteasca si sa luptam pentru a face legea si aplicarea ei, in aceasta tara, mai buna.
    boicoteaza pet-shopurile si pe cei care VAND catei. ei sunt una din principalele cauze a inmultirii necontrolate.
    iti doresc mult succes si sper sa poti ajuta cat mai multe animale amarate! y id-ul meu dianadelidakis

img

Atasamente

1. img sasha_1_small.JPG (36.4 KB, 97 descarcari) acum 1 an
    Adăugat 1 an în urmă #
  13. @adina constantinescu...sa stii ca eu sunt o mare iubitoare de animale si sunt pentru infiintarea unei firme pt salvarea animalelor...zilnic aud idioti/idioate vorbind de rau cainii vagabonzi...FRATILOR,daca omul intervenea la timp as stopeze inmultirea lor necontrolata nu mai ajungeam aici ,sa ii batem si sa ii chinuim in asa hal incat ma ingrozesc...avem multi oameni incostienti printre noi ...asta e adevarul...e adevarul adevarat!daca cainele te latra pe strada,asta NU inseamna ca te va musca...oamenii destepti stiu asta! aia prosti n-au decat sa reia educatia.eu simt frica imediat si daca vad ca vrei sa ii lovesti sau tipi la ei EVIDENT ca vor sari la tine...ei cred ca vrei sa le faci rau...aici nu e vorba de incalcatul teritoriului....asta e valabila doar intre ei ,cainii....doamne,cand o sa ii educam si pe prosti?

Adăugat 1 an în urmă #
  14. Off mor pe genul asta de oameni.Vine o persoana cu o idee si se gasesc unii destepti care sa se ia de el pt simplu fapt ca a avut initiativa.Adina eu zic ca daca ai posibilitatea sa faci un adapost pt animale e super ok insa daca nu te poti alia unei organizatii.E bine ca exista oameni care iubesc animalele.Melinda daca ai o doza de venin pastreaz-o pt tine si nu o mai arunca in jur.
    Sunt de acord cu ceea ce zice bamboo88 si eu cred acelasi lucru.

Adăugat 1 an în urmă #
  15. User has not uploaded an avatar Dorin
    Neinregistrat

Eu as propune ca sursa sigura de venit pentru asociatiile de protectie a animalelor :

Punerea la dispozitia doritorilor contra cost de servicii gen pensiune, cresa, etc.
    Astfel s-ar face si reclama cateilor care sunt oferiti spre adoptie, etc...

Adăugat 1 an în urmă #
  16. ...cu o scoala de dresaj alaturi, eventual:)

Adăugat 1 an în urmă #
  17. User has not uploaded an avatar denisa
    Neinregistrat

Adina, hai sa stabilim pe mail o intalnire(il stii deja)si sa discutam concret despre infiintarea unui ONG. Suntem mai multi care vrem asta si poate impreuna reusim. Mi-e frica sa ma gandesc la ce ne asteapata, dar....

Adăugat 1 an în urmă #
  18. User has not uploaded an avatar gratiela-calarasi
    Neinregistrat

intreba cineva daca se infiinteaza o firma din asta de unde finantare?,pai dragi mei in afara astea sunt acreditate,se angajeaza oameni care vor fi instruiti care stiu legea se da examene,etc,
    important e ca fundatia respectiva se intretine singura fara efort din AMENZI,ex,daca sunt pol la fundatia aceea si cunosc un caz de abuz,intervin,se da amenzi usturatoare,intelegeti?eu ma bag,cine incepe? bazati-va pe mine in orice,tot ce trebuie e spatiul intr-un oras la margine,apoi se intinde in toata tara,hai sa facem ceva,va rog mult,eu am jurat ca dak nu se rezolva nimic in 2 ani,plec din tara sa nu mai vad sa nu mai aud,stiu ca as fi egoista ,dar chiar nu mai suport,ma tot satur sa adu de primari care isi fac vile pe banii dat pt cateii fara stapan. va multumesc id grati_e

Adăugat 1 an în urmă #

19. eu una m-as oferi voluntara pentru asa ceva.eu sunt de parere ca nimanui nu ii va pasa daca exact cum spun cativa dintre voi "nu vor iesi oamenii in strada".la noi in romania cruzimea la adresa animalelor este foarte grava.in SUA exista o asociatie numita R.S.P.C.A. care desigur este o organizatie non-profie si care a reusit doar cu ajutorul donatiilor unor oameni cu suflet.asa ceva se poate infiinta si la noi sunt sigura.si nu de autoritati ci de noi!!daca stam sa asteptam sa faca autoritatile ceva ne vom trezi cum ca un individ a omorat in bataie un cal si primeste o amenda de cateva sute de lei...trebuie sa luam masuri oameni buni.pentru inceput propun un mars pentru a evidentia cat de grava este problema si informarea publicului despre cum pot ajunge sa fie oameni civilizati si nu barbari si sa semneze o petitie prin care sa ateste cum ca sunt de acord sa se infiinteze asa ceva.acum cu UE cred ca ne-ar ajuta destul de mult cu bugetul dar ar trebui cineva care sa stie la ce usi sa bata si ce sa ceara...este foarte usor daca iti pasa cat de cat de niste biete suflete.astept pareri pro si contra pe adresa mea de messenger alexxacat.GANDITI-VA.

img

Atasamente

1. img 1.jpg (134.7 KB, 72 descarcari) acum 1 an
    Adăugat 1 an în urmă #
  20. User has not uploaded an avatar madalin
    Neinregistrat

mari iubitori de animale.... vad ca vorbiti numai de cainii fara stapan, chinuiti, alungati, luati la pietre, etc. Ia ganditiva ca pisicile vagaboande, au un numar poate mai mult decat dublu ca dusmani decat cateii vostri : idiotii care se comporta as cum se comporta cu cainii (mult mai repede ar ocoli cu masina un caine decat o pisica) + CAINII vagabonzi
    Toata lumea se gandeste, comenteaza, si is da cu parerea numai pentru mult doritele adaposturi ale cainilor.......

Adăugat 1 an în urmă #
  21. lol aici nu e vorba despre asta.bineinteles ca atunci cand vorbesc despre animale vorbesc depre orice animal.trebuie sa gasim solutii sa le protejam pe toate

Adăugat 1 an în urmă #
  22. User has not uploaded an avatar Maria Beck
    Neinregistrat

Dragii mei, din fiecare cuvant al vostru razbate strigatul de durere si neputinta de a ajuta bietele animale. Numai ca, pentru a putea cauta solutii trebuie, obligatoriu, sa va informati. O parere oricat de bine intentionata ar fi nu poate fi si optima doar pentru ca asa crezi tu, fara sa cunosti problema in profunzime. Va rog sa nu ma intelegeti gresit, nu doresc sa critic pe nimeni, din contra, sunt foarte fericita sa vad atatia oameni implicati, doresc doar ca impreuna sa gasim solutiile cele mai bune, dar in conformitate cu realitatea. Am gasit si unele mesaje in care se clameaza dreptul la opinie. Sigur, e legal si moral, numai ca in afara de drepturi cetatenii mai au si obligatii. Si una foarte importanta este aceea de a se informa. In acest scop va recomand sa intrati pe siteul www.iamaacasa.ro unde veti gasi o prezentare, in cunostinta de cauza, a situatiei in acest moment. Eu fac parte din aceasta asociatie si ma ocup, la nivel de tara, de relatia cu autoritatile si de rezolvarea reclamatiilor puctuale,referitoare la acte de cruzime comise impotriva animalelor de persoane fizice. Si pentru cei care considera ca nimeni nu face nimic as vrea sa va aduc in atentie doar faptul ca in anul 2008, pentru prima data din 1938 incoace, in Romania a fost promulgata o lege ce prevede drepturi ale animalelor. celelalte din perioada mentionata, intitulate cinic de protectie a animalelor, cuprinzand doar masuri impotriva animalelor si destinate doar protejarii oamenilor. Datorita acestei legi a devenit infractiune omorarea animalelor sanatoase, interzicandu-se acest lucru in mod expres, fapta fiind pedepsita cu inchisoare intre 6 luni si 3 ani. Avem si un protocol de colaborare incheiat cu Inspectoraul General al Politiei Romane, care ne da dreptul de a face parte din echipele de cercetare a reclamatiilor. Numai ca nu prea am gasit persoane dispuse sa se implice.In alta orgine de idei, rog ca cineva dintre voi sa ma invete cum sa postez pe acest site un material ce cuprinde imagini din "adaposturile" primariilor. Sper ca, in continuare, sa avem un dialog constructiv, multe din ideile voastre sunt bune, numai ca, asa cum veti constata, nu exista nici-o sursa de finantare pentru animalele fara stapan, nici in tara, nici in UE. Si daca suntem in situatia actuala, suntem doar din lipsa banilor. Astept sa ma contactati, si va rog inca o data sa nu considerati spusele mele ca o critica, departe de mine acest gand, astept de mult ajutor si poate, cine stie, a sosit momentul.

Adăugat 8 luni în urmă #
  23. User has not uploaded an avatar Maria Beck
    Neinregistrat

Revin cu datele mele de contact e-mail: beckmaria_46@yahoo.com, mobil 0762.690.511

Adăugat 8 luni în urmă #
  24. User has not uploaded an avatar mihaela
    Neinregistrat

Ma numesc Mihaela sunt din Mun.Moreni.Dambovita.Am 3ciobanesti germani,un soricar,un peckinez si un maidanez.Ultimi 3 sunt luati dupa strada.Eu nu am servici doar sotul si doi baieti si nu ne descurcam prea bine dar totusi am luat trei caini dupa strada si i-am crescut si ingrijit.De doua zile am gasit la poarta un caine lovit de masina si l-am luat si pe el.Mi se rupe sufletul de el.Cred ca are piciorul rupt si se chinuie groaznic.Nu stiu cu ce as putea sa il ajut.Nu mananca doar zace si ridica capul doar cand ne aude.Totul in ziua de astazi costa bani mai ales sanatatea.Vecinii ma cred nebuna ca am atati caini in curte.Sunt tare dezamagita de tot ce se intampla in tara asta din toate punctele de vedere.Baietelul meu cel mic mereu spune ca ar trebuii sa jucam la loto ca sa castigam bani sa facem un adapost de caini.Ar fi visul meu si al fam.mele.Sper din tot sufletul sa isi revina catelusul meu ranit pt ca sigur din curtea asta nu mai pleaca.Deci o sa am 7catelusi pe care ii iubesc enorm.Imi doresc din tot sufletul sa se faca bine,sa traiasca chiar daca o sa ramana schiop eu o sa-l iubesc la fel ca pe ceilalti pt ca ei fac deja parte din fam noastra sunt ca si copiii nostri.Si eu as vrea sa fac un adapost de caini dar in privinta asta nu te sustine nimeni,nu te asculta nimeni.In spetanta ca nu v-am deranjat cu povestea mea va multumesc ca mi-ati citit mesajul.

Adăugat 7 luni în urmă #
  25. User has not uploaded an avatar Anda Popescu
    Neinregistrat

Buna, Mihaela din Moreni. Eu sunt presedinta unei asociatii minuscule din Moreni. Cazul tau nu este, din pacate, singular. Prea multe nu putem face nici noi, din cauza lipsei banilor, dar daca ai nevoie de vreun sfat sau daca totusi te pot ajuta cu ceva, cauta-ma pe adresa mea de mail: anda.gogoasa@yahoo.com Toate cele bune pentru tine si familia ta iubitoare!

Adăugat 7 luni în urmă #
  26. User has not uploaded an avatar Maria Beck
    Neinregistrat

Stie cineva ce-i cu poza postata sub mesajul Alexandra 232? Nu este nici un post care sa faca referire la acel biet caine chinuit ingrozitor. Daca stie cineva ceva, desi este postat cu 6 luni in urma, rog mult sa ma contacteze urgent la 0762.690.511.

Adăugat 7 luni în urmă #
  27. User has not uploaded an avatar Carmen Costea
    Neinregistrat

Pentru Mihaela.
    Vreau sa-ti spun ca si eu am pasiune pentru cainii comunitari. Ingrijesc mai multi. Daca as sta la curte as aduna multi. Pentru catelul tau bolnav te sfatui sa suni la clinica Ortovet din Bucuresti si sa ceri cu medicul Gaita, sa ii spui problema ta. Ei au preturi preferentiale pentru cainii comunitari. Chiar daca ei sunt in Bucuresti cred ca ei ar putea sa te ajute. Intra pe site-ul lor www.ortovet.ro sa afli despre ei si datele de contact. Eu am rezolvat o problema ortopedica dificila la un caine comunitar la ei si acum este aproape refacut.L-am pastrat in casa, (o garsoniera) alaturi de 3 pisici, tot comunitare. Asa ca la tine in curte este OK. Sa sti ca in religia mulsulmana se spune ca cei care au grija de animale comunitare in suferinta fac puncte si vor intra in Rai direct, fara judecata. Sunt bucuroasa sa aud ca exista oameni ca tine care nu doar mangaie cainii pe strada ci chiar ii iau acasa. De fapt in opinia mea aceasta este singura cale de a rezolva problema animalelor comunitare. Asa ca mergi inainte, Dumnezeu vede efortul tau si o sa te binecuvanteze sa ai tot ce iti trebuie ca sa ii ingrijesti.
    Iti ddoresc succes!
    Carmen Costea

Adăugat 7 luni în urmă #
  28. Tema acestei discutii este in rezonanta cu o idée mai veche pe care as vrea la un moment dat sa o pun in practica.
    Cainii comunitari reprezinta intradevar o problema care ne priveste pe noi toti. Ei exista pentru ca noi, prin nepasare si inconstienta, am permis asa ceva. Este trist faptul ca nu apreciem prietenia sincera pe care ne-o ofera cainii. Respectul fata de animale este o lectie pe care noi, romanii, trebuie sa o invatam, daca vrem sa facem parte din lumea civilizata.
    Dragostea fata de animale nu exclude dragostea fata de semenii nostri aflati in nevoie. Este dreptul fiecaruia sa ajute acolo unde il duce sufletul si nu ar trebui judecat, ci dimpotriva, apreciat.
    Am o sensibilitate deosebita pentru animale si in mod special pentru caini. Acasa am trei caini, trei prieteni foarte buni. Acum ceva timp, doi dintre ei rataceau pe strazile Bucurestiului.
    Mi-am propus sa fac ceva pentru cainii comunitari, dar ideea de a ma inrola la un ONG nu imi surade. ONG-urile noastre sunt slabe si nu au credibilitate. Sunt reprezentate de femei emotionale, la capatul puterilor, vulnerabile in fata groslaniilor. Despre unele ONG-uri s-a spus ca au reprezentat fatada in spatele careia unii faceau afaceri cu bunurile obtinute din donatii.
    Ideea mea este aceea de a crea o organizatie nationala, care sa castige o imagine credibila prin autofinantare, campanie de promovare, rezultate pe termen lung. Sa le luam pe rand.
    Autofinantare - putem sa infiintam mici ateliere care sa produca accesorii pentru animale (ex: custi, haine, dresaj, etc).
    Campanie de promovare care sa patrunda in zonele unde sunt bani, care sa ajunga si pana la urechile celor care nu iubesc animalele si sa le explice ca si ei au de castigat daca ne sustin (ex: scapa de cainii care ii fugaresc prin parcari, sau de cei pe care ii gazduieste vecina de la parter in holul blocului, sau de cei care le musca copii, etc). O campanie de promovare care sa sustina ideea ca aceasta initiativa va avea un impact si in imbunatatirea imaginii Romaniei. Vom promova firmele care aleg sa ne sponsorizeze. Pe plan local, vom fi un nume. In timp ne putem conecta la organizatiile internationale.
    Rezultatele pe termen lung se vor vedea prin reducerea dramatica a numarului de caini comunitari din spatiul public. Vom avea adaposturi construite cu simt de responsabilitate (astfel incat sa nu repetam greseala de la Glina), caini sterilizati, vaccinati, deparazitati, gazduiti in conditii civilizate.
    Sunt multe de spus… si mai multe de facut. Se poate transforma intr-o afacere la propriu, cu un scop caritabil. Ce parere aveti? Am nevoie de ajutor.

Adăugat 6 luni în urmă #
  29. Iata-i si pe prietenii mei.

img img

Atasamente

1. img Picture_070.jpg (2983.9 KB, 19 descarcari) acum 6 luni
    2. img IMG_2884.jpg (1757.2 KB, 24 descarcari) acum 6 luni
    Adăugat 6 luni în urmă #
  30. Felicia ,subiectul fiind serios si usor incordat ,pot sa spun ca m-am delectat un pic cu pozele tale .Am eu o vorba - in casa oamenilor buni si pisica cu ciinele sint prieteni .

Adăugat 6 luni în urmă #
  31. User has not uploaded an avatar Andreea
    Neinregistrat

Ieri am fost la adapost la Glina sa ajut. Daca cineva ar fi in stare sa faca un proiect pe care sa-l trimita la Phare, asta insemnand sa gaseasca mai intai un investitor pentru ca fara bani nu se poate, ar fi perfect. Eu mai aveam o idee, un proiect de lege care sa ia in fiecare luna cate un leu din salariul oamenilor, bani cu care sa faca clinici gratuite si adaposturi, care nu ar ajuta doar cainii dar si oamenii ce au ferme, cresc animale. Sa se faca ceva gen SUA. Greu nu e, dar daca nu vrea nimeni nu se face singur.

Adăugat 6 luni în urmă #
  32. Exista deja o lege care permite oamenilor sa directioneze 2% catre ONG-uri. se pare ca nu e de ajuns. Sincera sa fiu, nu am incredere, nu imi place sa dau bani fara sa stiu cum se cheltuiesc. Nu am vazut niciodata vreun raport din partea vreunui ONG care sa arate cum au cheltuit banii primiti din donatii. Nu insinuez nimic, nu imi luati afirmatia in nume de rau. Spun doar ca ar trebui mai multa vizibilitate. Nu stiu cat de viabila mi se pare ideea mea expusa putin mai sus, dar daca credeti in ea si puteti contribui, va propun o intalnire. Ce parere aveti? Incercam sa ne organizam putin?

Adăugat 6 luni în urmă #
  33. Pentru Felicia Georgescu
    Iti scriu pentru ca imi place viziunea ta.Si eu m-am gandit la un adapost si o initiativa privata. Sunt mai sus multe idei bune. Eu am scris la www.fonduri-structurale.ro sectiunea consultanta si mi- s-a raspuns pozitiv: se pot da bani pentru asa ceva. Primul pas ar fi un teren in concesiune, inchiriat sau de la un donator, sau cumparat cu imprumut bancar de catre oricine. Trebuie facut un proiect. Eu am vorbit cu cineva care face proiecte si dupa 10 martie imi poate face proiectul fara sa ma coste nimic. UE poate da bani dar mai intai trebuie vorbit pe baza proiectului cu o firma de investitii. Eu am gasit firma care sa dea acesti bani cu imprumut pentru asa ceva in baza proiectului. Banii de la aceasta firma de investitii vor fi returnati atunci cand vin cei de la UE. Bani pentru activitatea in sine se pot face si din alte activitati cum ar fi o pensiune de animale. Problema in acest demers este drumul actelor, aprobarea proiectului si a finantarii. Totul este de durata si greoi.
    Adresa mea de e-mail este: carmen_costea33@yahoo.com

Adăugat 6 luni în urmă #
  34. ar mai fi o idee..pana sa va lansati in proiecte mari si care implica mult timp,scriptologie,formalitati,etc, exista o finantare,mikuta ce-i drept,de 5000euro,ce se da prin "taraluiandrei.ro",pentru o necesitate a orasului(oricare ar el,orasul ,in Romania)....proiectele se depun lunar si se redepun daca nu iau in acea luna...ideea este ca sponsorizarea se obtine daca proiectul are cel mai mare nr de voturi si desigur sa fie realist si bine intocmit. Dezavantajul este ca doar un singur proiect pe luna castiga,si ca se tine cont in mod prioritar , de nr de voturi,adica,tb sa convingem lumea ca proiectul este necesar si util comunitatii! Si cred ca s-ar putea dovedi ce necesar e intr-un oras,fenomenul de sterilizare a animalelor fara stapan!!(daca asa ne-am propune,de ex.)Tb sa dovedim,ca proiectul ns. are un impact ecologic,ceea ce nici nu ar fi greu,in cazul de fata.

Adăugat 6 luni în urmă #
  35. Iata cum se aduna ideile :-)
    1) 'taraluiandrei' - verific pe site sa vad daca exista cumva vreun anumit format sub care sa impingem proiectul. Daca cineva cunoaste mai multe in directia asta, sfatul este binevenit.
    2) Obtinerea unui fond de la UE depinde de existenta unui teren si a unui plan, daca inteleg eu bine. Deci trebuie sa vedem cum facem rost de teren.

Inainte sa intram in alte detalii, ar trebui sa ne cunoastem. Poate chiar reusim sa impingem lucrurile inainte. Adresa mea de email este felicia.georgescu@gmail.com. Cine se mai voluntariaza pentru aceasta initiativa?

Adăugat 6 luni în urmă #
  36. Pentru a face un adapost pentru caini, banuiesc ca exista anumite norme/avize etc. Se pricepe cineva la asa ceva?

Adăugat 6 luni în urmă #
  37. Vad ca subiectul devine cit se poate de serios si ma bucur f mult .Marturisesc ca in trecut am avut si eu de gind sa fac ceva in sensul asta ,am mers la un notar ,am discutat si am propus si altor iubitori de animale sa ne unim sa facem ceva ,insa oamenilor in general ,nu le place sa se complice .
    M-am uitat si eu pe sait si mi se pare interesant .
    Voi sinteti probabil din bucuresti majoritatea ,eu sint din galati ,insa sint interesata sa discutam aceasta problema ,id meu crengutza39 .

Adăugat 6 luni în urmă #
  38. Daniela, da-mi o adresa de email si te voi contacta.

Adăugat 6 luni în urmă #
  39. crengutza39@yahoo.com sau danielapaun39@gmail.com pe asta de-al doilea mi-e mai greu dar ma descurc pin' la urma .

Adăugat 6 luni în urmă #
  40. User has not uploaded an avatar Andreea
    Neinregistrat

Nu aveti idee ce inseamna sa faceti un plan si sa il trimiteti la Phare, UE sau la orice alta institutie de gen. De la faptul ca exista controale inainte de acceptare a planului, asta insemnand ca vor fi verificati toti cei care sunt implicati direct, cu numele, sa nu aiba datorii catre banci si multe alte lucruri de gen. E extrem de greu. Tatal meu s-a chinuit ani de zile pentru o asociatie de binefacere si a fost un chin care din pacate s-a terminat tragic. Nu e floare la ureche, mai ales daca nu este extrem de bine pus la punct. Trebuie gandit foarte bine.

Adăugat 6 luni în urmă #
  41. Pentru Carmen Costea
    Dar ca sa faci un asemenea proiect, nu trebuie sa te constitui intr-un ONG?

Adăugat 6 luni în urmă #
  42. Binenteles!
    Asa cum am spus mai sus am gasit pe cineva sa-mi faca proiectul fara bani. Putem sa incepem a face proiectul si inainte de a fi constituita organizatia. Este defapt o prietena care poate incepe studiul si inaite de a fi gata organizatia. Stiu si eu cate ceva tot de la ea. Daca am sa gasesc o organizatie demna de incredere si care sa aibe eventual si terenul si experienta in domeniul am sa ii dau acestei organizatii proiectul. De fapt chiar ma gandesc la o organizatie anume, care exista deja, dar nu am luat inca hotararea. Astept sa fie gata proiectul si sa iau decizia.

Adăugat 6 luni în urmă #
  43. Am mers mai departe pe firul ideii si am studiat modalitatea prin care as putea sa infiintez un mini atelier de croitorie. Planul ar fi sa pornesc acest business cu scopul de a redirectiona o parte din profit catre un ONG (ma gandeam la cel de care se ocupa dna Maria Beck).
    Nu stiu ce varianta as aleg: PFA sau micro-intreprindere. Ideea ar fi sa sustin acest atelier din salariul meu, pana cand va reusi sa produca.
    Avantaje PFA - pare relativ mai simplu de infiintat si administrat, pot opta pt impozit la norma de venit, costurile/taxele par sa fie mai mici etc
    Dezavantaje - nu pot avea angajati, imi trebuie atestat de croitor.

Ma poate ajuta cineva cu un sfat?

Adăugat 6 luni în urmă #
  44. User has not uploaded an avatar Mihai
    Neinregistrat

Eu zic ca merita facuta o campanie care sa salveze sufletele nevinovate care sufera pentru nimic...Ar trebui sa se infinteze cate un adapost in fiecare oras...Destul de mare pentru majoritatea cainilor si pisicilor de pe strada..si sa fie date spre adoptie

Adăugat 4 luni în urmă #
  45. Şi eu aş dori mult să putem face ceva pentru bietele animale care suferă doar pentru că majoritatea oamenilor nu au suflet.
    Eu sunt dispusă să donez lunar 10% din salar cu toate că sunt bugetară pentru construirea de adăposturi, achiziţionarea de hrană sau medicamente pentru animale.
    Iubesc toate felurile de animale. Ele sunt nevinovate. Nu trebuie să dai cu piciorul în ele doar pentru că sufletul lor s-a născut într-un trup de animal.
    Oamenii, în general, au grijă de animalele pe care le pot consuma şi dau cu piciorul în pisici, câini sau alte animale care nu aduc profit.
    Avem în gospopdărie şi păsări, dar în prezent am grijă de 15 pisici, dintre care 10 pui de circa 2 luni. Mai am şi patru câini adulţi. Sincer, necesită multă grijă, hrană şi uneori medicamente. Aş oferi din ele, dar se pare că nu prea am cui, deoarece aş dori să fie îngrijite cel puţin aşa cum reuşesc eu să le îngrijesc. Aş dori să fac mult mai multe pentru ele, dar şi pentru altele, însă financiar nu rezist.
    Consider că ar trebui să ne înţelegem şi să ne întâlnim faţă în faţă mai mulţi doritori în a ajuta animalele, să discutăm, să vedem ce s-ar putea face.
    Mă puteţi contacta la nr. de tel.0723139615 sau la adresa de mail: magditristan@yahoo.com
    Cred că o întâlnire directă ar fi mult mai eficientă decât discuţiile de aici.
    Mulţumesc pentru înţelegere.

Adăugat 2 luni în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri