cum credeti ca va fi iarna sata la noi,in romania,in conditiile in care ANM-ul nu exceleaza in prognoze(VEZI PROGNOZA CU VARA SECETOASA SI NU STIAM CUM SA IES DIN CASA CA NU AVEAM BARCA,JUMATATE DIN VARA,LA BUCURESTI!!!)Sau in conditiile in care soarele e in minim de activitate!!Daca cineva de la ANM,su de aiurea poate da o prognoza,sau are vreo presimtire, sa ne spuna si noua,sa stim daca mergem la munte sau alunecam pe strada.Eu ma tem ca va fi o iarna mai grea.Dvs.ce credeti???
EcoSapiens »Forum » Incalzirea globala » Deschide un Nou Subiect de Discutie »
Iarna 2009-2010
(12 posts)-
Adăugat 10 luni în urmă #
-
Mai in gluma, mai in serios, daca ne uitam dupa semnele "babesti"... s-ar putea sa avem parte de o iarna mai grea, sau s-ar putea ca iarna sa vina devreme anul asta. In zona mea cel putin, pasarile calatoare au plecat mai devreme decat de obicei, iar alte animale se pregatesc de zor, fiecare in felul lor, ca si cum iarna ar incepe chiar maine.
:)) Pana si motanul meu si pisicile vecinilor au trecut la un regim mai ciudat, mananca si dorm incontinuu, nu le mai intereseaza mai nimic si se ingrasa de la o zi la alta...
Poate e si asta un semn, cine stie? Unii glumesc pe tema asta, altii iau lucrurile in serios.
Eu sunt doar curioasa cine va avea dreptate in final... :)Adăugat 10 luni în urmă # -
era interesant sa spuneti si zona unde faceti observatiile,eu sunt in bucuresti si contactul cu natura e mai mic totusi.Anul asta a fost mult mai rece septembrie,anultrecut a fost f.cald in sept.pana pe 15,apoi s-a racit si in final luna a fost mai rece per total(date ANM)circulatia atmosferica s-a schimbat radical in europa,iar gheturile arctice deja se extind.Dar ma ingrijoreaza mascarea adevarului,ca nu are importanta climatic vorbind daca avem 400 ppmv co2 sau 800-1000 ppmv!!!am face sere cu 1000ppmv concentratie co2 si ar fi mai cald in ele cu 6 grade celsius cel putin,incluzand pierderile termice cu exteriorul,si am economisi ENERGIE,Dar,cum nu e adevarat ca e atat de puternic co2,(e supraestimat efectul)nu castigi nici o zecime de grad!!!Ganditi-va bine fratilor,ca suntem trasi pe sfoara,ne baga in taxe astia si pe vanturile noastre,vor spune ca emanam matan!!!(vezi incalzirea globala si consumul de carne)Sunt multe de zis,dar aude cineva???
Adăugat 10 luni în urmă # -
Zona in care se pot observa chestiunile mentionate mai sus e mai spre nordul tarii, un teritoriu destul de intins, cu altitudini ce variaza intre 600-700 si peste 1000 m. Toamnele si iernile in general sunt ceva mai reci decat in sud, insa anul acesta, desi vara a fost lunga si calda, pasarile migratoare s-au grabit sa plece cu 2-3 saptamani mai devreme decat in anii trecuti, iar in urma lor au aparut niste curenti de aer foarte reci, de care nu s-a pomenit absolut nimic pe la meteo. Poate ca cei de la ANM nu mai vor sa riste deocamdata cu previziuni pe termen lung, dupa ceea ce s-a intamplat asta vara..
pai la ce sait are anm-ul...e greu de intretinut un sait cum trebuie!!Nici nu se complica baietii,dar cea mai mica harta spun ca e proprietatea lor intelectuala!!!Dar nu vezi asa ceva la Danemarca-Suedia,unde ai o avalansa de informatii,toate la zi,si nu numai din teritoriul lor,valabile si pentru noi multe date si imagini de satelit!!acum urmeaza sa se mai activeze minim 2 cicloni mediteranieni,ce ii vom simti in a doua parte a saptamanii.Dar nu stiu asta de la ANM,din pacate,si sunt doar un amator marunt shi prapadit...poate mai vedem daca am dreptate!!!
pai sincer sa fiu eu cred k va fi una grea si lunga k sunt prea multe semne...de ex inmulitirea soarecilor ce a distrus insamantarea de toamna........nu stiu.
Adăugat 8 luni în urmă # -
-
pai serios iarna nu va fi calduroasa ci va fi rece a inchetat acum cateva saptamani dar va fi bine
Adăugat 8 luni în urmă # -
eu nu cred co sa ninga din cauza ca asa ziceau si anu trecut o sa fie grea si asa mai departe si a fost un cacat abia dea nins ce naiba sa zica si astia ceva adeavrat cel putin un site de informati exacte
Adăugat 7 luni în urmă # -
Pana la urma, se pare ca au fost corecte "semnele". Am avut iarna asta si zapada multa, si geruri...
Adăugat 5 luni în urmă # -
cristina@ Previziunile au fost corecte felicitari! In concluzie semnele naturale provenite de la animale sunt mai exacte decat toata tehnica de la ANM.
in Japonia se prevad si cutremure pe baza observatiilor de la paianjeni. Daca mai ai alte observatii in legatura cu vremea poti sa le postezi . Animalele stiu multe,mai multe decat noi de ce? Nimeni nu stie.
Noi la Bucuresti ce sa observam ca nu avem contact asa direct cu animalele,si daca am vede tot nu am stii ...Adăugat 5 luni în urmă # -
A se vedea ca subiectul a fost inceput de mine si am explicat cu sase luni in urma de ce iarna va fi mai grea.
Adăugat 4 luni în urmă # -
:) Nu m-am gandit nici o clipa ca e vorba de vreun concurs de facut previziuni...
Adăugat 4 luni în urmă #
Fluxul în RSS pentru acest subiect
Răspunde