EcoSapiens »Forum » Ecologie Urbana » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

1. User has not uploaded an avatar Enona Chiriac
    Neinregistrat

Doresc sa va semnalez o problema despre care am aflat ieri.

In zona unde lucrez (zona Calea Vitan/Octavian Goga, str Emil Garleanu), intre blocuri, se gaseste un parc marisor cu loc de joaca pentru copii. Intr-un sfert din parc se va infiinta o constructie. Am marcat zona folosind site-ul Norc: http://www.norc.ro/pano/owkJfiBp/.

Cronologic lucrurile ar fi cam asa:
    - inainte de campania electorala trecuta pentru alegerile locale "umbla vorba" ca se va construi o biserica pe locul cu pamant si copaci.
    - apoi biserica n-a aparut, ci, acum 3 ani a fost amenajat parcul cu alei, copaci noi, gard viu si flori. Parcul este intretinut cu multa insistenta (ingrijit, au fost inlocuite plantele care nu s-au prins, este udat des).
    - ieri dimineata a inceput delimitarea unei zone din parc si ingradirea ei cu panouri metalice. Am presupus ca se va construi ceva acolo desi nu era afisat un panou cu detaliile constructiei.
    - astazi a aparut si panoul: se va construi o biserica - desi e irelevant CE ANUME se va construi.

Acum in parc chiar se joaca zeci de copii - probabil se vor juca pe santier foarte curand. In zona ingradita este iarba, este gard viu si cam 15 copaci destul de tineri.

Atasez cateva imagini cu parcul (strazile din jurul parcului fiind inguste si nu pot face o fotografie mai larga), ingraditura, interiorul ei, panoul in care primaria se lauda ca l-a amenajat si panoul santierului.

Nu stiu ce este de facut si nu stiu de unde s-o apuc. Nu stiu nici daca Dumneavoastra puteti face ceva in aceasta privinta, as dori insa sa incercam impreuna.

img img img img img

Atasamente

1. img parc_dinspreVest1.jpg (158.1 KB, 124 descarcari) acum 8 luni
    2. img parc_dinspreEst1.jpg (119.6 KB, 100 descarcari) acum 8 luni
    3. img parc_pesteGard.jpg (172.4 KB, 113 descarcari) acum 8 luni
    4. img parc_laudaPrimariei.jpg (97.6 KB, 113 descarcari) acum 8 luni
    5. img parc_panouSantier.jpg (142 KB, 111 descarcari) acum 8 luni
    Adăugat 8 luni în urmă #

2. User has not uploaded an avatar doggy
    Neinregistrat

Intradevar este trist sa vezi ca spatiile verzi dispar pentru anumite cladiri,ar trebui ca acea biserica sa se ridice in alta parte nu in parc.Daca tot se doreste sa se construiasca la greu ar fi mai bine sa construiasca la marginea orasului pentru a se extinde nu sa se inghesuiasca la distrus de parcuri

Adăugat 8 luni în urmă #
  3. User has not uploaded an avatar Mihai
    Neinregistrat

Si in Iasi s-a intamplat la fel. Au fost distruse parcuri (amenajate, ingrijite, cu copaci) pentru a face loc unor constructii sau parcari. Au fost proteste, s-au adunat semnaturi, degeaba. Sunt cetateni care nu iubesc copacii, florile, iarba, tot ce este vegetal, spun ca nu folosesc la nimic - se cheama botanofobie. Din pacate, acesti indivizi sunt foarte activi si se erijeaza in purtatori de opinie ai tuturor cetatenilor.
    Poate o petitie la primarie, cu semnaturi ale cetatenilor din zona, si niste proteste active ar ajuta. Dar fiind vorba d eo biserica, ma indoiesc ca se va renunta la constructie.

Adăugat 8 luni în urmă #
  4. User has not uploaded an avatar O alta aberatie
    Neinregistrat

Ce pretentie poti sa ai de la popii care isi fac o megabiserica care vrea sa rivalizeze cu un mall ?
    Popaprostu !

Adăugat 8 luni în urmă #
  5. Ai putea sa te interesezi la primarie in legatura cu statutul spatiului respectiv. Daca este declarat spatiu verde, nu ar avea voie sa faca niciun fel de constructie si ai putea protesta, dar fiind vorba despre o biserica...ma indoiesc ca ai sanse de izbanda. Intotdeauna acolo e cineva mare si tare care conduce si nu tine cont de parerile celor din jur...

Adăugat 8 luni în urmă #
  6. User has not uploaded an avatar aza
    Neinregistrat

Locuiesc la 10 metri de locul unde incearca sa ridice biserica si sunt total impotriva ei. Pe langa alegerea neinspirata a locatiei tin sa protestez si impotriva ploii de astfel de lacasuri aparute dupa revolutie. Nu mi se parea ca aceasta este calea spre o societate civilizata iar primaria daca chiar ar dori sa-si ajute cetatenii ar trebui sa pastreze destinatia spatiului verde.

Adăugat 7 luni în urmă #
  7. User has not uploaded an avatar livia - bucuresti
    Neinregistrat

sunt crestina si dincolo de toate nu trebuie sa existe atata impotrivire legat de acea biserica
    e adevarat ca ocupa un spatiu verde , dar asa de imatur mi se pare comentariul facut la adresa mega bisericilor
    rusine, romani crestinice ar trebui sa fim
    paduar fara uscaturi ati vazut
    eu cred ca nu
    atunci de ce aruncati cu piatra in biserica intreaga a lui Hristos(blsfemie de neiertat)pt greselile unora
    nu noi i-am nascut pe acesti preoti?
    credeti ca acesti preoti vin din cer?
    nu, ii nastem noi cei plini de vicii si rautate
    preotul mai este si dupa sufletul nostru
    o biserica in parc e buna, insa se poate gasi o solutie ca sa fie cat mai putin spatiu verde sacrificat

Adăugat 7 luni în urmă #
  8. User has not uploaded an avatar Ion Creanga
    Neinregistrat

Livia,
    Fa-ti biserica in casa. Lasa parcurile!!!

Adăugat 7 luni în urmă #
  9. User has not uploaded an avatar cris a
    Neinregistrat

a fi uman si pt umanitate nu inseamna a contrui biserici.....ci Scoli, Strazi, Spitale, Licee (adica ceva practic pt cominitate) !
    Noi nu avem spitale, autostrazi, azile, scoli, case sociale, arhitectura restaurata (din care putem atrage turisti straini) si popii vor biserici....
    http://www.ziare.com/Editorial_Paleologu_baga_cleru_n_post-720700.html

Adăugat 7 luni în urmă #
  10. User has not uploaded an avatar Ioana
    Neinregistrat

Urmariti blogul www.salvamparculemilgarleanu.blogspot.com. Va invitam sa ne sustineti. Multumim.

Adăugat 7 luni în urmă #
  11. User has not uploaded an avatar Uimitul
    Neinregistrat

Vine sfarsitul lumii, Satana a terminat de construit case de inchinaciune la fiecare colt de strada si acum construieste in parcuri! Cei ce au scris Apocalipsa n-au mai vazut-o si pe asta.

Adăugat 7 luni în urmă #
  12. User has not uploaded an avatar Isabela
    Neinregistrat

dnei Livia-Bucuresti
    Stimata doamna, credinta este in noi toti, cu sau fara biserica care se va construi.
    Ati avut mai putina credinta inainte de '89, cand numarul bisericilor era mai mic?
    Biserica, in momentele astea destul de grele, ar trebui sa fie alaturi de cei nevoiasi... dar nu prin inaltarea altor lacase de cult.
    Noua constructie nu tine nici de foame, nici de frig, nici loc de medicamente pentru cei suferinzi, nici adapost pentru copii, adolescenti, adulti, batrani care nu au nici un ajutor.
    In plus localizarea ei, ia din dreptul la intimitate a locatarilor din blocurile invecinate.

Adăugat 7 luni în urmă #
  13. User has not uploaded an avatar Ioana
    Neinregistrat

Comunitatea din cartierul Vitanul Nou organizeaza duminica, 16 August 2009, ora 18, reuniune publica pentru sustinerea aplicarii legii in cazul parcului Emil Garleanu, pentru stabilirea masurilor de urmat in vederea obtinerii anularii avizului de constructie a bisericii ortodoxe si a actului de concesiune semnat de Primaria Generala in favoarea Arhiepiscopiei Bucurestilor.

http://salvamparculemilgarleanu.blogspot.com/

Adăugat 7 luni în urmă #
  14. User has not uploaded an avatar Adam
    Neinregistrat

Devine tot mai evident ca biserica ortodoxa are tot mai putin in comun cu credinta in Dumnezeu. E o afacere, o mare afacere si atit.

Adăugat 6 luni în urmă #
  15. User has not uploaded an avatar TaC_!
    Neinregistrat

Stau la 10 Metri de locul unde se construieste biserica...in loc sa vii de la scoala(liceu,faultate,sa iesi cu prietena in parc)ei vor biserica...biserica e la 30 de metri de parc.....chiar au innebunit toti.....ei nu se gandesc ca,daca fac biserica acolo se va umple in primul rand de cersetori...si nu cred ca va va placea sa iesiti cu copii in parc(cine are si sta pe langa parculet)si sa vedeti o inmormantare si tot felul de chesti......mai bn lasat parcurile in pace......acum cativa ani va plangeati ca nu aveti parcuri......acum le distrugeti......mi se pare o mare porstie....

Adăugat 6 luni în urmă #
  16. User has not uploaded an avatar mirceapletosu
    Neinregistrat

A dat la stiri ca langa o biserica s-a construit o cladire si preotii au spus ca ar trebui demolata ca e prea multa galagie.La fel si in parc sa mute bisarica.In America exista o firma care muta clabiri si lucruri(pomii,etc)am vazut pe Discovery.Parcurile sunt pe cale de disparitie in Romania.Trebuie gasita o solutie,si Adam are dreptate

Adăugat 6 luni în urmă #
  17. User has not uploaded an avatar wtf?
    Neinregistrat

daca vreti parcuri, faceti-le la voi in casa...cine va impiedica sa va puneti iarba pe jos si sa plantati pomi?

Adăugat 6 luni în urmă #
  18. User has not uploaded an avatar Dr. Dynamite
    Neinregistrat

Sa vina echipa de la demolari dinaite de 90. Faceau o treaba buna.

Adăugat 6 luni în urmă #
  19. User has not uploaded an avatar istriteanul
    Neinregistrat

biserica in casa sa ai zilnic boule!!!sa nu mai ai pe cine inm,ormanta!!!de unde bani de biserici pe criza???scoli nu se fac!!!si mai pun si megafoane sa se auda liturghia la distanta,sa nu poti dormi cand vii de la serviciu.dracul sa va ia de popi corupti!!!voi cand faceti greva??/nu...aveti venituri sigure mortii vostri

Adăugat 6 luni în urmă #
  20. stunning post

[url=http://competitive-intelligence.charles-victor-boutet.fr]competitive intelligence[/url]

Adăugat 3 luni în urmă #
  21. User has not uploaded an avatar isamar
    Neinregistrat

O biserica ce distruge spatiul verde (atat de limitat in zonele urbane) este o rusine, nu o binecuvantare. Asa ca, nesimtitule, sa-ti construiesti tu biserica in casa daca vrei, nu in spatiul verde al celor ce-acolo. O multime de biserici construite alandala, ca semn al potentei marsave. Biserica, la noi, de mult si-a pierdut menirea. In loc sa ajute oamenii saraci, ridica montruozitate dupa monstruozitate. Boicotati cladirea!!!

Adăugat 3 luni în urmă #
  22. User has not uploaded an avatar andrusca
    Neinregistrat

nu prea e corect sa se construiasca o biserica in parc.....dar in alta parte nu strica

Adăugat 2 luni în urmă #
  23. nu v-ati saturat de atatea biserici? Voi suntenti atat de naivi sa credeti ca inca o biserica aduce mai mult bine pe lumea asta? sau dimpotriva,cine stie...

Adăugat 3 săptămâni în urmă #
  24. bine deci voi sunteți suparați din cauza bisericilor construite în parc . . . păi vă cam dau dreptate . . . si cum să-ti pui pomi în casă dacă ți tu neapărat poți să-ți faci e treaba ta da nu ne mai da noua sfaturi neinspirate . . . de-a dreptul ridicole

25. ok si in final sa oprit sau ba constructia???
    se face comisie guvernamentala sa se verifice daca e posibil sa se opreasca sau ce???
    cred ca va bate-ti gura de pomana parcul e deja stricat asa e pe aici pe la romanica ce e bun si frumos strica nu ati invatat asta...cat despre parcuri in casa ma gandesc daca fac sau ba intre timp am o mica ferma pe face book asa macar virtual sa am si eu un pkm doi si un petic de iarba...... probabil ca acolo e viitorul in realitartea virtuala unde totul depinde doar de cat spatiu ai pe hard apoi faci ce ai chef pe acolo...

26. User has not uploaded an avatar marina iftimie
    Neinregistrat

nu mai mira de mult atitudinea isterica a unora fata de ortodoxie..cei care blameaza biserica din parc,majoritatea,nu toti, au o pboblema, nu cu o constructie in parc, ci cu biserica!!!!....unul, pur si simplu ,miroase de-o posta a sectar! oriunde s-ar construi o biserica, e o binecuvantare, problema e ca unii se isterizeaza la mirosul de tamaie!! Insa, da, n-ar fi rau,ca pentru acea biserica sa se gaseasca un alt loc, dar nu in sensul de a nu se mai construi deloc!

27. nu e vorba de a nu se mai construi ci doar sa nu o mai faca in parcuri

28. cum sa faci ma biserica in loc de joaca???...poi mai bine lasa parc pt ca e mai liniste decat cu biserica,ca na mai bat clopotele si face galagie si orcum parcuri nu prea mai sunt biserici gasesti oriunde

29. Mda...Mai construim inca o biserica....in plus,iar intr-un parc.De biserici nu ducem lipsa.Dupa '89,cand destui ne-am pacalit crezand ca am scapat de secretarii si activistii de partid(si des
    tul de curand i-am vazut reaparand cu tupeu si aplomb in Parlament,in toate partidele si sub masca"oamenilor de afaceri",prprietari de posturi de televiziune si de ziare),nu ne gandeam ca vom fi oprimati si invadati de o noua specie de lacuste,paraziti(alti paraziti...)care sa traiasca(de loc rau...)tot pe spinarea noastra:popii si toata liota aferenta.Pe langa toate celelalte naivitati,scump platite,paparul roman o mai are si pe cea religioasa.Nu e singurul,toate tarile din Est cunosc"rivirimentul religios"din '90 incoace.Cheltuim bani publici din greu ca sa ridicam biserici,care nu sunt de folos decat parazitilor religiosi,profitori nerusinati ai stupiditatii,ignorantei si disperarii oamenilor,in loc sa cheltuim banii ridicand spitale,scoli,camine pt.diverse categorii de defavorizati si institute de cercetare...Unii cred ca inghesuindu-se penibil sa pupe icoane si moaste si sa ia hectolitrii de apa"sfintita"rezolva ceva.Dragutilor,nu faceti decat sa ii imbuibati pe popi si pe cersetori,iar voi va hraniti iluziile voastre lipsite de orice temei.E treaba voastra,dar de ce trebuie sa ne luati noua parcurile(pe langa toti afaceristii nemernici si coruptii din primarii)si sa ne obligati sa va ascultam miorlaelile voaste si ale popilor care va pastoresc(ca doar sunteti o turma,nu?...)?!!!

Adăugat 2 săptămâni în urmă #
  30. privesc cu dezgust la unele afirmatii de mai sus, care din prima arata ca nu ecologia ii exalta pe unii, ci antipatia fata de biserica!!!...domnilor,ati gresit situl !...iar daca tot suntem inafara topicului, nu stiu de ce imi vine in minte acum, ca tot am intrat in postul pastelui, scena in care gloate tampe si haine, primitivii secolului nostru, strigau cu lacomie de moarte"sangele Lui asupra noastra si asupra copiilor nostri!!"-era scena rastignirii!..Fenomenul se repeta in fiecare zi...cand,de ex. , sub masca nobila,in fapt, a ecologiei, se gasesc "balbaiti cu gura stramba...niste rai si niste fameni/ i-e rusine omenirii sa va zica voua oameni"....si se mai trezesc aruncand cu piatra...in ce?..in "basilica"(lat. =casa Domnului)...ma intreb ,oare , de s-ar fi construit un bar sau altceva asemenea, mai erau deranjate aceste creaturi???...cred ca nu, pen'ca barul nu are nici clopote, nici miros de tamaie!!!...si inca ceva, cine te face pe tine judecatorul celorlati??..inclusiv al preotilor?...al naibii de bun tb sa mai fii, ca nu suporti greselile celorlalti!...si daca un doctor(de fapt mult prea multi) a uitat un pansament in abdomenul omului dupa operatie-de era sa moara pacientul-inseamna de acum ca tb sa daramam spitalele??..sau ca nu mai apelam niciodata la doctori??..sunt doctori si doctori!!..sunt preoti si preoti!!!...nu judecati institutia in sine, dupa greselile unora din interior!..de fapt, nu judecati pe nimeni,cine ,naiba va da dreptul asta???
    suntem pe pagini de ecologie, haideti sa construim impreuna, sau macar sa ne incurajam reciproc...si asa vremurile sunt amare, sa nu ne mai "stropim" unii pe altii...

Adăugat 2 săptămâni în urmă #
  31. si in craiova s-au construit multe biserici in parcuri. majoritatea nici nu sunt terminate, strica tot parcul cu panourile metalice de imprejmuire, cu zgomotul si praful degajat. inteleg ca nu mai sunt terenuri disponibile, dar totusi cred ca mitropolia are destui bani pentru a cumpara terenuri.

Adăugat 1 săptămână în urmă #
  32. nu fericesc faptul ca se construieste in parcuri!!...ideea era ca nu e corect sa blamam BISERICA, pentru construirea de biserici!!...Hai sa fim seriosi, spatiile veri nu dispar din cauza bisericilor!...sunt atatia colosi cu birouri si iarasi birouri, banci care falimenteaza, localuri cu nemiluita, sedii luxoase de firme, etc...din cauza acestora, nimeni nu s-a plans asa galagios pana acum!...si daca am dori ecologizare, cu siguranta am gasi zeci de alte metode si cai accesibile si eficiente, incepand cu banala curatenie a strazilor,(incluzand si drastica sanctionare a celor ce-si abandoneaza animalele),reciclarea materialelor, renuntarea macar din cand in cand la masina, folosirea ingrasamintelor naturale in locul celor chimice pt cei cu gradini cultivabile,etc...

33. User has not uploaded an avatar Crina
    Neinregistrat

Nu am sa inteleg niciodata cum de ii deranjeaza pe cate unii construirea unei Biserici, a raiului pe pamant.Oamenii privind la frumusetea naturii ce inconjoara Biserica pot sa preguste putin cate putin din fericirea raiului.Pentru ateii care latra in zadar pot sa le spun ca nu au nici o sansa.87 % din populatia Romaniei e crestin ortodoxa .Pentru ei se construieste Biserica- o noua poarta spre cer.

34. Nu cred ca este vb de a fii deranjat de constructia unei biserici, nu judec nici institutia nici oameni dar sunt oarecum dezamagit e cei care fara sa gandeasca se apuca sa distruga in jurul lor tot ce pot distruge, e valabil si in cazul barurilor si al altor cladiri aruncate aiurea. Cu toti stim caceste constructi sunt dictate de interese materiale si de nimic altceva, Ecologia in mare masura ar trebuii sa fie un mod complementar de a ne apropia de dumnezeu si de natura... insa am o vaga idee ca nu asa este perceputa de oamenii...

35. buna, sir tudose!...sigur, nu la dv se refereau cuvintele mele..ci la acele "niscai" persoane care nu au nimik de spus pe aici, doar ce vin si scuipa peste toate opiniile membrilor (inregistrati sau nu)acestui forum! insa e clar, ca s-a scris (de vreo cateva ori) nu impotriva unei constructii in parc, ci imp. bisericii ortodoxe!!!...poti revedea injuriile si vulgaritatile unei pers ce n-are nimik in comun cu bunul simt UMAN, ce sa mai vorbim cel de crestin!!...cred ca ati inteles opinia mea, deasemeni...ma straduiesc cu disperare sa respect normele si legile bis. ortodoxe, nu stiu daca-mi "iese" mereu, insa credinta adevarata a unui crestin trebuie sa il faca si un bun ecologist...cunosc o PREOTEASA(ea este dealtfel exemplul meu) care, de ex, si cand multiplica foi, o facea cu retinere, zicand ca pentru fiecare foaie au fost taiati copaci si distruse paduri si trebuie sa "risipim" cu economie!!...exista atatea exemple de preoti extraordinari, incat mi-e sila de cei care indresnesc sa ridice glasul impotriva oamenilor bisericii, de parca ei ar fi ataaat de buni!!...iata un alt exemplu http://www.google.ro/search?hl=ro&source=hp&q=valea+plopului&meta=&rlz=1W1GFRE_ro&aq=0&oq=valea+pl intrati si vedeti SI acolo ce fac preotii!!!...ok...pana la urma, chiar de nu are dreptate, oricine-si poate exprima parerea, dar sa o faca POLITICOS!...tot dispretul meu petru indivizi cu mania autopersecutiei, carora e clar ca nu le place bunul simt crestin si ecologic, dar totusi vin pe aici doar ca sa se otraveasca!!..sper intr-o zi chiar sa reuseasca!

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri