EcoSapiens »Forum » Energii regenerabile » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

1. Am primit un email de la o studenta din Serbia care studiaza limba romana... o sa ne scrie despre casa ecologica a inventatorului sarb Veljko Milković, intre timp puteti intra pe site-ul lui http://www.veljkomilkovic.com/ , o sa gasiti cateva filmulete interesante ca cel de mai jos. Ma amuza ideea ca un pendul ar putea viola legile fizicii, totusi asta pare sa le respecte... Intrebarea este... ne uitam la un perpetuum mobile or what ?

"Am scris in limba romana despre casa ecologica care a inventat Veljko Mikovic din Novi Sad. Veljko Milković este inventator, inovator şi cercetător din Novi Sad, Serbia. Milković este activ în cercetarea ecologie, precum şi în arheologia de amatori, în cercetarile noilor tehnologii energetice şi a scris numeroase carţi în aceste domenii. Pentru activitatea sa a primit câteva premii. Este membru al Academiei Stiinţelor şi Inovaţiilor din Belgrad, a grupului elitist de 20 de inovatori. Posedă 23 de brevete aprobate pentru descoperile lui.
    Veljko Milkovic a inventat casa ecologică cu autoîncalzire şi numeroase inovaţii de natură ecologică: sere de stică si sere din plastic cu suprafeţe reflectante, încăperi pentru producţia de ciuperci. Câteva din inovaţiile sale vizează lucruri simple pentru întrebuinţare zilnică; cum este încărcătorul autonom de baterii, o serie de ustinsile universale şi scândură de toaletă pentru perosoanele cu hemoroizi.

Cu unele din inovaţiile sale, Milković participă la mişcarea mondială pentru noi izvoare de energie liberă, clasificate uneori ca pseudoştiinţă. Descoperirile lui de bază în această categorie sunt, aşa cum le numeşte el, maşini gravitaţionale-impulsive (Căruciorul cu pendul, Oscilatorul mecanic cu două trepte, Pompa manuală pentru apă cu pendul), un fel de sistem mecanic pendul-pârghie pentru care se afirma că poate să producă mai multa energie decât cea introdusă: exemplul perpetuum mobile."

Adăugat 1 an în urmă #

2. Folex - solutia la criza energetica
  3. Salutare,
    Trebuie sa mentionez ca nu e singura persoana care a gasit solutii pentru energie altenativa iar treaba cu perpetuum-mobile e in joc de ceva vreme. Singura mare problema este interesul major al anumitor puteri care vor sa nege si sa stopeze existenta unor astfel de inventii, chiar daca foarte multi sunt constienti de ele.

Parerea mea e ca atunci cand vor ajunge destule informatii la un numar mare de oameni, cei implicati vor realiza ca multe dintre solutii le sunt la indemana si costurile sunt aproape nule fata de castig. Intrebarea e cat va mai dura?

Cat va mai dura pana cand marile puteri nu vor mai avea ce face si vor trebui sa recunoasca existenta energiei alternative ecologice? Cate vor mai trebui inventate ca sa nu mai poata fi musamalizate?

Sper ca in ritmul asta nu foarte mult desi poate ca raul a fost deja provocat ireversibil.

Vom vedea.

Sa aveti o zi frumoasa.

Adrian Alexandru Buzan

Adăugat 1 an în urmă #
  4. mai oi fi eu mai sceptic poate dar ala nu e un perpetuum mobile
    un perpetuum mobile inseamna ceva ce produce energie
    un generator conventional nu produce energie ci transforma energia existenta deja in mediul unde a fost localizat
    ca e energia apei vantului soarelui in diferite forme nu conteaza
    ideea e ca nu produce
    o lege fundamentala nu doar a fizicii zice "in univers nimic nu se creeaza nimic nu se pierde totul se transforma"
    pendulul ala poate avea un randament foarte mare ceea ce este foarte bine
    dar nu este chiar un perpetuum
    spre exemplu ceva energie (probabil foarte putina) se pierde prin frecarea acelei roti cu bara pe care este fixata
    acum eu nu zic ca este o inventie proasta sau nimic de genul
    doar ca nu poate fi numita perpetuum mobile (de fapt sunt de parere ca e o idee geniala)

Adăugat 1 an în urmă #
  5. Sunt de aceeasi parere cu Matei, nu e deloc un perpetuum mobile, un perpetuum mobile este ceva care isi mentine singur miscarea, in mod constant, la infinit. Mikovic ne arata singur cum este necesara o alta forta pentru a genera puterea suficienta de a ridica greutatea respectiva. In principiu, din putina fizica pe care o mai stiu ideea este ca pentru a produce o forta de o anumita valoare, trebuie sa folosesti o alta forta de o valoare cel putin egala, indiferent de forma sau tipul ei.

Adăugat 1 an în urmă #
  6. Se folosesc parghiile ;)

Bogdan

Adăugat 1 an în urmă #
  7. User has not uploaded an avatar tavy
    Neinregistrat

ca sa creezi un perpetuum ar trebui sa stii teoria infinitului,
    ceea ce nimeni de pe pamant(de cand a fost creeat) nu a putut da o definitie
    exacta a infinitului!Numai deduceri au fost,precum:
    nu are inceput si nu are inceput!
    eu zic trezestete!si mediteaza la tot ce se "invirte"in jurul tau!

Adăugat 1 an în urmă #

8. User has not uploaded an avatar Alecu Ioan
    Neinregistrat

Doresc sa contruiesc un asemenea sistem de conversie a energiei cu pendul . pot sa am maimulte date sau daca pot sa am acces la brevetul domnului inventator Mikovic. Cu stima ,ing. Alecu Ioan

Adăugat 8 luni în urmă #
  9. User has not uploaded an avatar istriteanul
    Neinregistrat

Domnule Alecu Ion,va pot da multe idei,ce se vede in videoclipuri sunt idei neterminate.Chiar si cu pendulul care scoate apa,ar putea merge singur,cu o ultima ingeniozitate aplicata sistemului,cu ajutorul legilor fizicii,evident.Dar sunt nemultumit de faptul ca unui adevarat motor gravitational nu trebuie sa ii dai un impuls initial.Am proiecte ce fac asta,dar nu le consider perpetuum mobile,deoarece sunt puse in miscare de gravitatie & magnetism. Daca veti fi curios,veti ramane uimit de ingeniozitatea cu care putem exploata aceasta forta uriasa si inepuizabila--gravitatia.Si,se pare ca unii de pe saitul asta sunt chiar mai avansati decat mine,dar nu stiu mai multe despre proiectele lor.Deoarece am discutii contradictorii pe teme de clima cu diversi utilizatori ai saitului,prefer sa discutam in particular,va las adresa de email:salageanuion@yahoo.com Pe acest sait intru foarte rar,deoarece am alte opinii referitor la cum ar trebui facuta o ecologie sanatoasa,fara interese ascunse.Taxele eco nu se vad in nici un proiect public.Dar,asta e alta discutie,noi avem alta tema.

Adăugat 8 luni în urmă #
  10. User has not uploaded an avatar istriteanul
    Neinregistrat

lui tavi ii pot spune ca totul se misca,de la atom la sistem solar, galaxii,si nu eu sau el miscam chestiile astea. Dar Pamantul care se invarte in jurul Soarelui,este un perpetuum mobile? Poate ca daca eu as fi creat Pamantul si Soarele,era,dar asa,asta nu inseamna nimic?

Adăugat 8 luni în urmă #
  11. Foarte buna ideea,eu cred ca este foarte usor de realizat in conditiile de azi cind avem in oricare ceas un generator de impulsuri care sa dea pendulei pentru a invinge oponenta unui magnet care trece printre doua bobine.Prin experimente se poate ajunge la rezultate foarte bune.

Adăugat 8 luni în urmă #
  12. User has not uploaded an avatar marian
    Neinregistrat

O abureala de la cap la coada. E vorba de Fizica elementara de cl a IX-a. Fieratania aia din stanga "salta" pur si simplu pentru ca greutatea pendulului plus forta centrifuga depesesc, in momentul cand pedulul trece prin echilibru, greutatea "fierataniei". Fierul cade la loc dupa fiecare ridicare, deci e o elementara schimbare de energie cinetica in potentiala si invers. Pierderea de energie datorata frecarilor si transformarii energiei cinetice in caldura ( la cadere, prin ciocnire cu placa de baza a "masinii) e compensata de micile impulsuri aplicate cu mana de nenea ala care se da "huta", in loc sa-si legene nepoteii. Nu va agitati, nu e ABOLUT nimic inexplicabil acolo. Daca ar fi reusit sa propulseze fieratania si s-o ridice la inaltimea unui bloc ori s-o duca pe orbita circumterestra prin simple lovituri cu "palmuta" mi-as fi scos palaria si mi-as fi halit diploma de fizician, dar nu e cazul...

Adăugat 4 luni în urmă #
  13. User has not uploaded an avatar Qq
    Neinregistrat

la nivel quantic sunt sanse mai mari

Adăugat 4 luni în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri