Harta potentialului eolian - Harta vanturilor
As dori sa stiu cine poate furniza informatii aprofundate si harti de specialitate privind studiul vitezei vintului in diverse zone ale tarii.
Orice informatie este de ajutor,va multumesc.
Nu stiu daca face cineva acest gen de studii.
Dar meteorologii sigur inregistreaza viteza vantului. Incearca la ANM sa obtii informatii sau la meteorologii amatori.
Parerea mea,
Bogdan
@enache Ion: Studiile si informatiile de care aveti nevoie se fac. Obligatoriu fiecare statie meteo din tara inregistreaza aceste date(temperatura, precipitatii, vant etc). Problema e ca aceste informatii se obtin foarte, foarte greu. Si eu am avut nevoie intr-o vreme de ele si mult am fost purtat. De obicei se face o cerere catre agentia respectiva in care se specifica exact informatiile dorite, iar conducerea va da curs, sau nu, cererii. In functie de perioada de timp la care faceti referire, informatiile/datele au o anumita disponibilitate (pot,sau nu sa fie oferite publicului). Desigur, am lasat la sfarsit mentiunea ca majoritatea informatiilor se platesc. mai multe informatii insa, aici: Administratia Nationala de Meteorologie Sper sa va fie de folos
Aceste date ar trebui sa fie publice. Ele se obtin si se stocheaza pe bani publici. Modul greoi in care sunt puse la dispozitia celor interesati sunt datorate birocratie, nepasarii si indolentei, mai ales ca aceste date pot contribui la diminuarea efortului energetic. Imaginativa un directoras, politician marunt care-si da importanta. Ministri care au acesta responsabilitate trebuie sa rezolve problema sau trebuiesc luati de cravata si pusi in bratele primului ministru. Presa poate face acest lucru.
www.eoliene.net si ai harta vanturilor faci login si ai in fiecare punct media anuala a vantului
SAu mai repede pe http://firstlook.3tiergroup.com/ :P
Salut, harta prezentata aici este bazata pe masuratori realizate de catre staiile meteo ale ANM la inaltimea de 10m. Pentru a avea relevanta masuratorile trebuie realizate la o inaltime cat mai apropiata de inaltimea rotorului turbinei eoliene. Deci nu va mai obositi sa cereti date de la ANM.
Exista firme specializate care fac acest lucru. Oricum info din aceste harti prezentate aici sunt utile pentru o analiza preliminara, dar nimeni nu se apuca sa planifice o ferma eoliana dupa aceste masuratori!
Sporuri!
Florin, Consultant RE
daca vrei harti foarte bune shi exacte despre viteza medie a vantului..incearca hartile de la ANEMOS.
Fluxul în RSS pentru acest subiect
Răspunde