Groapa de gunoi Chiajna Rudeni face parte din complexul S.C. IRIDEX GROUP IMPORT EXPORT SRL unde acţionar majoritar este dl. Senator Corneliu Pascu. Problema este veche. Încă din anul 2000 când a luat fiinţă aşa numita rampă “ecologică” a început şi coşmarul locuitorilor din Chitila, Rudeni şi Chiajna. Sunt afectaţi în special cei care locuiesc în imediata apropiere a acestui focar de infecţii. Sesizări sau făcut mereu (presă, televiziune), dar fără niciun rezultat. Pe sit-ul societăţii am citit că aici se aduc deşeuri periculoase (industriale, ambalaje) şi medicale (farmaceutice, spitaliceşti - infecţioase şi anatomo-patologice, medicamente expirate sau deteriorate). Milioane de microbi emanaţi de aceste deşeuri pătrund în plămânii noştri. Efectele vor apărea probabil în timp, în funcţie de rezistenţa fiecărui organism. Tot pe sit-ul respectiv am citit că groapa de gunoi a fost proiectată să funcţioneze 20 de ani, iar în prezent îşi extinde suprafaţa cu încă 10 ha. Este revoltător faptul că de ani de zile la controalele făcute de către cei de la Garda de Mediu s-a găsit totul OK!. Probabil că trebuie să apelăm la organizaţii internaţionale de protecţie a mediului. În ţară nu cred că se mai poate face nimic. Pentru cei care se îmbogăţesc de pe urma acestor gropi contează numai profitul. Nu-i interesează şi sănătatea noastră. Nu-i interesează mulţimea de ciori, muşte şi alte vieţuitoare care ne invadează zilnic şi care răspândesc microbii peste tot. Nu cred că în ţările civilizate se construiesc gropi de gunoi în imediata apropiere a zonelor locuite. Din păcate am constatat la mulţi dintre vecinii mei o anume stare de resemnare, de acceptare a situaţiei. Cel mai rău mi se pare că ei încep să se obişnuiască cu răul. Nu sunt conştienţi cât de nociv este aerul pe care îl respirăm. Rolul orelor de educaţie fizică la şcoală este să întărească sănătatea copiilor şi să-i dezvolte din punct de vedere fizic. Oare cum se pot dezvolta ei respirând aer încărcat cu tot felul de emanaţii infecţioase extrem de periculoase ? Oare nu suntem cu toţii victime ale unor indivizi cărora puţin le pasă de existenţa noastră ?
EcoSapiens »Forum » Controlul Poluarii » Deschide un Nou Subiect de Discutie »
Groapa de gunoi IRIDEX GROUP Chiajna Rudeni
(8 posts)-
Adăugat 1 an în urmă #
-
Confirm cele spuse de actaeon.
Locuiesc la doi pasi de groapa (cca 800 de metri, conform Google Earth :) ) si, uneori, mirosul este doborator.
Am facut sesizari la Garda de mediu dr am primit mereu acelasi raspuns, Groapa functioneaza corect, in conformitate cu normele Uniunii Europene!
Traim intr-o tara care este asa cum este, condusa de oameni care sunt asa cum sunt si locuita de oameni care sunt asa cum sunt.
Cred ca, pe undeva, ne meritam soarta. Din pacate.Adăugat 1 an în urmă # -
GROPILE SUNT ECOLOGICE DEOARECE ANGAJAM MUNCITORI NECALIFICATI,PROGRAMUL ESTE DE MINIM 10 ORE,UN METRU DE GEOGRIL PUS ESTE PLATIT DE CONTRIBUABILI DE 6 ORI VALOAREA REALA,TEHNICA ROMANEASCA ESTE MUNCA MANUALA,NU AVEM LEGATURI MAFIOTE DOAR PLATIM C.R.C.R.E.(RECICLARE-ECOLOGIZARE). SUPERIDEEA ESTE CA SUNTEM SI PLATITI.URMATORUL PAS VREM SA ANGAJAM MUNCITORI IN HAITI.CE ZICETI?
Adăugat 5 luni în urmă # -
Poate ar trebui sa blocam drumul catre groapa , poate asa se face ceva
Adăugat 4 luni în urmă # -
Locuiesc in Cartierul Bucurestii Noi. Mirosul de la rampa "ecologica " vine pana la noi si nu numai. Este ingrozitor. Ma tem sa deschid geamul. Ceva s-a intamplat incepand cu luna octombrie a anului 2009 de cand apare un miros greu cam de 3-4 ori pe sapt, uneori seara alteori dimineata si tine cam o ora si jumatate. E un miros chimic, greu de respirat care da stare de voma si ameteala. Am anuntat la Garda de mediu, dar nu cred sa rezolv ceva.
Adăugat 2 luni în urmă # -
Eu stau in Chiajna si miroase si aici de multe ori ingrozitor.Am facut si noi sesizare la garda de mediu dar nu am primit niciun raspuns ptr ca din cate am inteles groapa este a unui deputat PC,iar controlele care au mai fost nu au constatat nicio neregula,bineinteles.Noi ne gandim sa facem sesizare la agentia europeana de mediu ptr ca la noi nu cred ca exista vreo sansa de rezolvare
Adăugat 1 lună în urmă # -
-
repede reclamati la primarie sau garda de mediu...desi toti sunt implicati in politica si isi iau apararea unii altora...cacaciosii naibi de senatoristi !
Adăugat 1 lună în urmă # -
repede reclamati la primarie sau garda de mediu...desi toti sunt implicati in politica si isi iau apararea unii altora... senatoristii astia !
Adăugat 1 lună în urmă #
Fluxul în RSS pentru acest subiect
Răspunde