EcoSapiens »Forum » Biodiversitate » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

gasit: emys orbicularis

(6 posts)

Tag-uri:

1. User has not uploaded an avatar anca
    Neinregistrat

hey oameni buni
    am gasit o broasca testoasa, de care cred ca e din specie emys orbicularis. am gasit-o in oras, deci cel probabil o fi scapat din ceva gradina. acuma nu stiu exact ce sa fac cu ea. apartament in bloc nu e chiar un ambiente adecvat pt un astfel de animal. pe de alta parte, fiind o specie rara si protejata nu vreau sa o dau drumu undeva unde nu e sigur ca o sa supravietuieasca. nu exista vreo organizatie care se ocupa de specii rare la care pot sa ma adresez? poate in jurul clujului?
    ms :)

Adăugat 3 luni în urmă #

2. User has not uploaded an avatar tip
    Neinregistrat

Daca nu dai de nici un O.N.G. sa o preia sau iti ofere mai multe informatiim du-te cu testoasa la un medic veterinar sa nu fie bolnava. Incearca si pe http://www.testoase.com/ poate stiu mai multe.

Adăugat 3 luni în urmă #
  3. User has not uploaded an avatar econinja
    Neinregistrat

Parerea mea:este in cluj un vivariu dar NU O du acolo ca ...nu e bine ce se face acolo:animale prinse din salbaticie tinute in terarii doar de vazul publicului,si odata o broasca testoasa a murit din cauza unei neglijente si tipa de acolo a ras la felul cum a murit..deci:specisism si dispret fata de animale.
    Nu o du nici la vreu magazin unde ajunge in terariu in casa vreunui om care renunta la ea si o abandoneaza.Eu zic ca era abandonata.E criza,oamenii nu au bani si nu le pasa de animale.
    O idee:du o la gradina botanica.Vorbeste cu directorul mai intai la tel si vezi ce rezolvi.Ideea de baza e ca sa fie in semilibertate gen:rezervatie,si cred ca gradina botanica e locul ideal,mai ales daca e specie de apa.

Adăugat 3 luni în urmă #

4. User has not uploaded an avatar robot
    Neinregistrat

Uite acum cand e chiar nevoie toti asa zisii iubitori de {animalutze} nu se mai urca pe pereti ci se dau la fund si se fac ca ploua. Hmmm !!!

{Animalutezele} sunt doar alea care (cica) trebuie sa aiba stapan.

Adăugat 3 luni în urmă #
  5. User has not uploaded an avatar baroc
    Neinregistrat

Eu te sfatuiesc sa iei legatura cu cei ce conduc o rezervatie si preiau de obicei testoase de uscat; ei te-ar putea indruma mai departe. Sunt oricum mai vizati ca noi ...

Adresa gasita la repezeala ... dar mai sunt multe; le poti gasi cu google

http://www.portiledefier.ro/

aici stiu precis ca exista voluntari care se ocupa cu redarea animalelor salbatice in mediul lor natural;

Adăugat 3 luni în urmă #

6. Din pacate in Romania nu avem nici legislatie clara si nici organe ale statului care sa se ocupe si in teren in afara de pe hartie de situatie...solutia cea mai simpla ar fi sa o duci in mediul ei inapoi cu riscul de a i se repeta istoria...undeva unde crezi ca nu prea pune omu picioru unde sa fie si apa statatoare de preferat

Adăugat 6 zile în urmă #

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri