Buna Ziua !
Ma numesc Carp Ionut , sunt din Codlea Jud Brasov, am 20 ani si ...
Incep prin a preciza durerea noastra a oamenilor simpli a iubitorilor de natura Fauna si Flora a apelor , de durerea noastra de a vedea braconierii sub nasul nostru si neputand a face nimic m-am gandit sa cer un sfat , un ajutor ..sa vad ce se poate rezolva !!
Am luat legatura cu o organizatie din Bacau care se ocupa cu protejarea unei arii vaste (3500 ha) ..si anume cateva lacuri protejate ..care au fost invadate de braconieri de daunatori a faunei si florei ...Si m-am gandit sa fac si yo asa ceva dar ptr asta am nevoie de sprijinul dumneavoastra ma gandesc k am nevoie de ceva indrumari , ajutor niste acte doveditoare , care sa arate k suntem o organizatie sa fim si noi sprijiniti sa ne putem extinde . astfel vom putea pune capat degradarii apelor si anume am ales k rau Oltul , dak s-ar pune acesc proiect in functiune sa se faca mai multe echipe si iar fiecare echipa sa aiba cate un sector de pe Raul Olt , de intretinere de protejare impotriva oamenilor dornici de a produce stricaciuni , poluare si a devastarii faunei / florei acvatice.
Aceasta idee mi-a venit o data cu frecventarea raului Olt in dorinta unor partide de pescuit sportiv , si am constatat k este tot mai degradat acest rau foarte iubit de populatie si care pana la urma depindem de pe urma lui ..oferindu-ne apa potabila , si nu in ultimul rand o sursa de hrana !!
Daca se fac echipe si fiecare sa ia cate un sector Beclean , Dridif etc..as prefera si eu Dridiful deoarece acolo cunosc bine zona si am vazut cam ce e de facut dar am nevoie de ajutor singur nu o sa pot face asa ceva nici in 100 de ani.
Ma gandesc k nu este o idee rea si sper k pe timpul iernii sa adunam dornici de salvarea naturii si sa facem echipe sa facem cat mai repede posibil miscari in favoarea naturii ptr k e pe cale de disparitie ..ne invadeaza excrocii , braconierii , Nu se mai poate merge k un om simplu pescar cu Permis de Pescuit Sportiv eliberat de Agentia Apelor Roamane este inbuibat raul cu oameni care pescuiesc fraudulos ..folosind plase monofilament , setci , pripoane orice numai undita nu , deci deterioreaza grav Fauna si Flora !!
Deci legea ne arata pedepsele ...dar sper sa fie si respectate. Urmatoarele sunt cateva exemple ...dar sunt foarte multe si nu are rost sa plictisesc cu asa ceva.
Art. 61.
(1) Constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 4 ani sau cu amenda de la 25.000.000 lei la
50.000.000 lei urmatoarele fapte:
a) prinderea pestelui cu unelte de plasa si cu pripoane in raurile si lacurile din zona de munte, precum si in raurile
colinare si de ses, cu exceptia Dunarii si Prutului;
b) pescuitul prin orice metode si mijloace al pestilor sau al altor vietuitoare acvatice si al reproducatorilor, in
perioada de prohibitie, precum si distrugerea pontelor depuse in zonele de reproducere naturala;
c) reducerea debitului si a volumului de apa in amenajarile piscicole si pe cursurile de apa, in scop de furt sau
braconaj;
d) producerea, importul, comercializarea, detinerea sau folosirea la pescuit de catre persoane neautorizate a
navoadelor, voloacelor, crasnicelor, setcilor, avelor, prostovoalelor, varselor, vintirelor sau a altor unelte de pescuit
in scop comercial;
e) importul, confectionarea, producerea, detinerea sau comercializarea uneltelor de pescuit din plasa monofilament;
f) pescuitul comercial pe cursul Dunarii si Prutului, in zona de 500 metri in aval de baraj, precum si pe toate apele
curgatoare;
g) pescuitul comercial cu unelte de pescuit avand ochiul de plasa sub dimensiunile minime prevazute de lege;
h) deschiderea, inchiderea, obturarea, bararea cu garduri pescaresti sau cu unelte de pescuit de orice fel a canalelor si
a garlelor de legatura cu lacurile, baltile sau terenurile inundabile, fara autorizarea administratorilor statului;
i) procurarea, transportul sau comercializarea pestelui, icrelor si produselor din peste fara documente legale, daca
legea nu prevede circumstante agravante;
j) furtul de peste prin orice mijloace si metode din amenajarile piscicole.
(2) Tentativa se pedepseste.
Art. 62.
(1) Constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 5 ani la 10 ani urmatoarele fapte:
a) pescuitul electric, cu exceptia celui practicat in scop stiintific, pescuitul cu materiale explozibile, cu substante
toxice sau narcotice, pescuitul cu unelte de plasa monofilament, pescuitul neautorizat in timpul noptii cu unelte de
plasa;
b) pescuitul sturionilor sau al lostritei sub dimensiunile legale in alt scop decat de repopulare;
c) detinerea, transportul sau comercializarea sturionilor, icrelor negre sau lostritei, fara documente legale.
(2) Tentativa se pedepseste.
(3) Urmarirea si judecarea infractiunilor prevazute la alin. (1) se fac in regim de urgenta, potrivit procedurii privind
infractiunile flagrante.
In poze se poate face o idee cum ar trebui sa fie o apa naturala , acelea nu sunt conditii de pescuit .avand in vedere poluarea care persista in apa !!
OAMENI BUNI treziti-va!!!
Orice ajutor din partea oricui cu orice echipamen ,, orice ne poate fi de folos ..
Si se poate continua foarte mult ..
Va multumesc si astept un raspun la problema asta foarte mare cu care ne confruntam zi de zi ...!!
Planul meu este muult mai mare dar intr-un mesaj nu pot scrie tot ce am de gand dar in mare parte ideea a fost spusa , sper sa ma ajutati si sa am sprijin din partea dumneavoastra.
Ma puteti contacta pe adresa de email (carp_johny@yahoo.com ) sau la id: Sasha_bv89