Vorbim despre independenta energetica , doar vorbim . Bulgarii au inceput exploatarea hidrogenului sulfurat din Marea Neagra . Avem tehnologia , ne apartine , este romaneasca , sunt propuneri(proiecte) ale cercetatorilor romani pentru inceperea exploatarii , ministrul economiei este ocupat pana peste cap sa explice nu stiu cui din coalitie ca termenul de 15mai pentru aprobarea codurilor este termenul cu care anterior si partenerii de coalitie au fost de acord si ca ele (codurile) trebuiesc adoptate prin asumarea raspunderii de catre guvern . Credeti ca , cu astfel de "conducatori" ne vom asigura independenta energetica pentru urmatorii 50(cincizeci)de ani asa cum estimeaza oamenii de stiinta???
EcoSapiens »Forum » Resurse naturale » Deschide un Nou Subiect de Discutie »
Exploatarea hidrogenului sulfurat din Marea Neagra
(6 posts)-
Adăugat 10 luni în urmă #
-
-
obtinerea de hidrogen din hidrogenul sulfurat din Marea Neagra este importanta si pt. obtinerea apei grele.
Adăugat 10 luni în urmă # -
obtinerea de hidrogen din hidrogenul sulfurat din Marea Neagra este importanta si pt. obtinerea apei grele.
Cu fonduri private nu merge? Alde Patriciu & Co ce pasc ?
In Marea Neagra sunt in jur de 5 miliarde tone de H2S.In fiecare zi se adauga alte 10.000 tone de H2S.Problema realizari unui sistem energtic consta in curajul de abordare al celor interesati.Am conceput un sistem de conversie a H2S in energie care are la baza o tehnologie NON-CARBON iar produesle rezultate in urma procesului sunt;energie electrica ,sulf coloidal si apa.Interesant este fatul ca sulful poate fi folosit la constuctia AUMULATOARELOR de energie termica si energie electirca.Aceste acumulatoare permit transportul energiei in locul unde este necesara fara pericol tehnic sau de alata natura.Costul sistemului energetic este de 1.5 miliarde de euro si are puterea instalata de 1200 MW.Amortizrea investitiei se realizeaza in 5 ani de la punerea in functiune.Pentru detalii si interes pot fi contactat.In momentul actuoal, sunt in faza unui proiect tehnic. Romania are capacitatea tehnica si umana sa poata realiza un asemenea proiect si implicit dezvoltarea unor megastructuri energetice si tehnologii de reformare a mediului marin cu acumularea de experente tehnologice si stiintifice in domeniul TERRAFOMARI.Realizarea proectului tehnic pentru un asemenea sistem tehnologic este o experenta tehnico-stiintifica unica si implicit participarea ROMANIEI la dezvoltarea cunoasteri universale .
Ing,ALECU IOAN.Adăugat 9 luni în urmă # -
Exploatarea hidrogenului sulfurat din Marea Neagra?!
O tema interesanta. Adevarul ca nu imi plac megastructurile desi in anumite locuri sunt necesare.Hidrogenul sulfurat - este o resursa naturala si o avem la indemana
Nu stiu despre tehnologia Dvs mai nimic insa la Centrul de cercetare 3Nano-SAE s-a dezvoltat o pila de combustie ce produce energie electrica si sulf coloidal. Este rezultatul unui proiect CEEX cu UPB si ICSI Rm Vilcea. Acest rezultat s-a dorit a fi continuat in PN-II printr-un nou proiect de cercetare.
Din nefericire cercetarea romaneasca este considerata neprofitabila si s-au redus fondurile.
Domnii economisti, finantisti, politicieni nu cunosc ca daca investesti 1 leu in cercetare rezultatul va veni poate in 2-3 ani dupa proiect. Am pierdut si tineri formati in care s-a investit in formarea lor. Au plecat bine merci cu ideile si experienta acumulata aici si numai buni de exploatat de altii.
Pentru mai multe detalii despre rezultate cu pilele de combustie puteti accesa www.3nanosae.orgAdăugat 7 luni în urmă #
Fluxul în RSS pentru acest subiect
Răspunde