Stim cu totii ca piata produselor ecologice din Romania este abia la inceput si probabil va dura mult pana oamenii vor cauta beneficiile unei vieti sanatoase. Dar trebuie sa fim informati cu faptul ca pe aceasta piata exista deja produse alimentare, cosmetice si sucuri bio. Ceea ce este un pas mare. De exemplu, cosmetice Tautropfen, certificate Demeter, care apara viata animalelor si foloseste materie prima exclusiv din plante. Produse alimentare ecologice LimaFood, prima fabrică pentru producţia de rondele din orez şi a introdus primele băuturi din orez de pe piaţa europeană. Sucuri Biotta, din legume si fructe, singurele sucuri din lume care se vand in farmacii si ajuta la tratarea si prevenirea diferitelor afectiuni!
Desi toate aceste produse exista si calitatea lor este certificata la nivel mondial, problema este nivelul de informare. Cu siguranta exista destule persoane care isi doresc o viata sanatoasa, dar e greu daca piata ecologica nu este destul de promovata.
EcoSapiens »Forum » Produse ecologice » Deschide un Nou Subiect de Discutie »
Exista produse ecologice in Romania!
(14 posts)-
Adăugat 1 an în urmă #
-
Adăugat 1 an în urmă #
-
www.life-care.ro pentru cosmetice
alimentare
www.leacul.ro
www.naturalmall.ro
www.naturashop.ro
www.naturaland.ro
www.radixplant.roproduse pentru curatenie
www.elemental.rosi in curand www.bioalimente.ro de la Asociatia Bio Romania www.bio-romania.org
Pe 1 oct se va deschide inca un magazin destinat exclusiv produselor ecologice in incinta Parcului Politehnicii Ansamblu Rezidential Quadra Place, se va numi NATURA FOOD.
Adăugat 1 an în urmă # -
Adăugat 1 an în urmă #
-
ms ionut pt leacul.ro
e f interesant.Chiar o sa merg sa ii vizitez cat de curand.Adăugat 1 an în urmă # -
"producţia de rondele din orez"= mancare ecologica? ce cap de creta spune/crede asa ceva?
1 mancarea industrializata nu este ecologica datorita "amprentei de carbon", adica cantitatii mari de combustibil, deocamdata fosil, folosit pentru a o produce. pentru producerea unei tone de "rondele de orez ecologice" se consuma aprox 10 tone de produse petroliere. + sute de tone de apa.
2 mancarea industrializata nu este sanatoasa, si daca nu credeti uitati-va la 50 de ani de experienta cu ea.
asa ca puneti mana si luati un kil de orez si gatiti ceva din el si lasati prostiile astea.
(de cosmeticele "ecologice" ma abtin sa mai comentez, e ca si cum ai spune ca ai ainventat toxina sanatoasa)Adăugat 1 an în urmă # -
-
Stai să descopere şi aspectul legat de faptul că orezăriile sunt zonele terestre care generează cantităţi uriaşe de dioxid de carbon contribuind într-un procent sensibil la efectele încălzirii globale.
Atunci să vezi cât de "ecologice" vor mai fi catalogate "rondelele de orez"...Adăugat 1 an în urmă # -
Admitand ca orezariile produc gaze cu efect de sera hai sa fim cu capul pe pamant si sa vedem adevaratele surse de poluare :numarul enorm de masini poluante , foarte multe fabrici poluante pe tot globul,viciile ca fumatul (daca am calcula cati indivizi fumeaza in fiecare minut pe glob de asemenea ar iesi cifre astronomice) plus multe alte activitati umane cu amprenta de carbon mare asa ca mai cercetati inainte de a arunca vina pe orezarii sau altele de gen .Rondelele de orez sunt un moft iar sanatoase in nici un caz nu sunt : am luat de cateva ori si parca ai manca orez prajit asadar sunt produse dispensabile dupa mine .
Adăugat 1 an în urmă # -
Virgilius,
Daca ne uitam pe statistici, toate sursele enumerate de tine produc cam 5% din "poluantii" eliminati de descompunerea reziduurilor vegetale rezultate din activitatea umana.
Si cam 8-9% din "poluantii" eliminati de zoosfera.
Asta cu masinile si fabricile este, zic eu, propaganda ;)Bogdan
Adăugat 1 an în urmă # -
Bogdan, personal nu obtin vreun beneficiu facand propaganda in favoarea ideii ca numarul de masini poluante enorm si fabrici este responsabil de producerea gazelor cu efect de sera ; avand in vedere ca esti mai bine documentat in cele mai multe subiecte de aici trebuie sa mai studiez la randul meu problema ca sa am si argumente poate mai grele .Totusi pe langa activitatile vulcanilor de pe tot globul cred ca omul contribuie semnificativ la destabilizarea climei prin tot/aproape tot ce face .
Adăugat 1 an în urmă # -
Virgilius, nici nu am sugerat ca ai avea vreun beneficiu.
O mare atentie trebuie data surselor de informare. Cu cat mai variate, cu atat mai bine.
Spre exemplu, Green Peace promoveaza faptul ca activitatea umana este cel mai mare generator de CO2, PETA promoveaza faptul ca animalele din ferme sunt cel mai mare generator de CO2, "industriasii" spun ca de fapt cel mai mare generator de CO2 sunt vulcanii si alte cauze naturale. Dar totul pleaca de la "alocarea" unor surse de CO2 (functie de interese) la activitate umana, respectiv ferme de animale si cauze naturale.
Pentru mine, cea mai mare surpriza a fost aceea de a "descoperi" ca cea mai mare contributie la eliminarea de "gaze de sera" (CO2 si metan) o are accelerarea proceselor din biosfera, accelerare datorita "efectului de sera". De aici si dovada indirecta ca efectul de sera nu este rezultatul gazelor de sera, ci cauza lor. Dar asta este alta poveste...Acum, sa revenim on topic, cred cu convingere ca exista produse ecologice in Romania, dar acestea sunt cele cultivate de noi insine, fara adaos de chimicale. Nici macar "taranii" din piete nu mai ofera produse 100% ecologice deoarece in piata se cere rosia rotunda, nepatata si tare, ori asta nu se poate face fara adaos de azotat de amoniu si fara tratamente cu fungicide. Asa ca oamenii se orienteaza spre ce se vinde. Si cunosc asta indeaproape, socrul meu fiind gradinar.
Bogdan
Adăugat 1 an în urmă # -
parerea mea e ca un produs "ecologic" e cel creat de Natura, in primul rand.
Doamna sau Mama Natura are pus la punct un intreg set de mecaniste de autoreglare, ce functioneaza pe baza de feed-back si permite continuu si simultan, pe mai multe planuri, autocorectia, mentinerea planetei pe linia de navigatie cosmica.
Aceste mecanisme nu sunt inca foarte bine cunoscute de om astfel ca prin activitatile lui sa poata colabora, sa fie in rezonanta cu ele, sa nu creeze interferente ce duc la dezastre, dezechilibre, tensiuni etc....astfel ca "excentricitatile" omului - care e asemeni ucenicului vrajitor, nu face decat sa fie de multe ori ca nuca in perete.Daca alege sa planteze copaci, legume, flori, el nu are decat sa le supravegheze!! si nu sa intervina adaugand sau eliminand ceva...Natura a creat deja "reteta", prototipul perfect pt. ele: marul e perfect asa cume, caisa e perfecta, ananasul ce sa mai vorbim....trandafirul e o frumusete si ce mai parfum... acestea sunt "eco" dar mie imi place sa le spun in continuare NATURALE!
discutiile acestea despre alimentatie, produse culinare.... or sa dispara in scurta vreme. Omul mai are inca nevoie de "mancare", dar in cantitati foarte mici si de calitate, adica doar de "medicamentele" oferite de Natura.
Dar ce altceva ar putea el sa mai faca in lipsa mancarii ii dispare mobilul: pt. ce munceste? pt. ce traieste? devine agitat, daca nu mai mananca ce face? cum umple acest gol?
scuzati, dar ne-am cam prostit cu gandul numai la mancare.
e prioritara dar e si simplu de vazut cum e mai bine pt. totiAdăugat 1 an în urmă # -
Magazinul Casabioeco va ofera o gama variata de produse bio-organice si naturale certificate, nemodificate genetic, provenind de la furnizori acreditati: alimente de baza(zahar, faina, orez, etc), cereale si produse de panificatie, dulceata si miere, uleiuri si oteturi, lactate si mezeluri bio, paste si delicatese, sosuri, condimente India si Grecia,ceaiuri, sucuri bio si naturale, produse din soia, dulciuri, produse bio pentru copii, cosmetice, produse pentru intretinerea casei, etc.
Adăugat 7 luni în urmă # -
Eu am folosit produse organice: sare de baie si gelul de dus de la dead sea spa magik. Sunt doua produse de care m-am indragostit.
Vi le recomand din suflet: www.organice.roAdăugat 5 luni în urmă #
Fluxul în RSS pentru acest subiect
Răspunde