EcoSapiens »Forum » Produse ecologice » Deschide un Nou Subiect de Discutie »

1. As vrea sa facem un mic test, va rog sa intrati pe site-urile de mai jos, care sunt magazine online de produse ecologice si sa ne spuneti ce produse ati cumpara si de unde.

www.naturalmall.ro
    www.naturashop.ro
    www.elemental.ro
    www.naturaland.ro
    www.radixplant.ro

Am gasit in presa urmatorul lucru: "NaturaLand, companie infintata in 2001 si specializata in comercializarea de produse ecologice, a inregistrat cresteri spectaculoase ale cifrei de afaceri de la an la an. “Cifra de afaceri obtinuta anul trecut s-a ridicat la aproximativ 500.000 euro”, a declarat directorul general al firmei, Radu Panait, care estimeaza valoarea totala a acestei piete la doua milioane de euro. Pentru anul in curs, Panait anticipeaza o crestere cu aproximativ 50% a vanzarilor, pana la un milion de euro."

Deci se pare ca offline merge, dar online ?

Adăugat 2 ani în urmă #

2. Folex - solutia la criza energetica
  3. M-am uitat putin pe site-urile exemplificate.Sunt intr-adevar unele produse care m-ar putea interesa.Sunt inca multe alte firme care comercializeaza astfel de produse.Problema este ca nu tot ce apare acolo este neaparat ecologic.Probabil ca toti stim ca este o diferenta intre ecologic, bio sau natural.Oricare dintre aceste feluri de produse sunt mai indicate a se folosi decat majoritatea celor care se gasesc in comert.Am insa o singura obiectie de facut apropos de faptul ca apar unele produse vegetale cum ar fi laptele de soya sau crema de ciocolata fara cacao.Asta nu inseamna ca laptele natural,de la animale, sau ciocolata cu cacao nu pot fi bio sau eco.Exista astfel o anumita confuzie intre alimentele dietetice care automat sunt ecologice si cele din produse animale nu.Categoria produselor de curatenie,cosmetice sau a medicamentelor este mai clara in sensul ca acestea daca au in compozitie produse naturale si sunt biodegradabile,inclusiv ambalajele,este OK.N-am fost foarte atenta daca firmele ofera o certificare a produselor(eco sau bio)
    Ca acest gen de produse sa fie cat mai mult folosite trebuie ca populatia sa fie informata si educata,iar preturile sa fie cat de cat accesibile.

Adăugat 2 ani în urmă #
  4. Eu sunt interesata sa cumpar si sa incerc produse sanatoase pe care le-as putea introduce in alimentatia familiei dar sunt sigura ca aceste produse au multe dintre ele alt gust sau alta culoare, sau pur si simplu au ceva diferit,deci trebuie incercate.Din pacate9o spun cu maaaare regret)suntem obisnuiti cu gusturile alimentelor din magazine....Am incerca sigur cu ideea de a deveni consumatori constanti pentru ca sunt mai sanatoase decat alimentele clasice. Dar trebuie sa incercam fiecare aliment,iar prin net este un picut cam dificil, poate era o idee sa se faca magazine de desfacere.Dar chiar si asa ma bucur ca exista si o sa cumpar pentru inceput produse fainoase si zahar.Astept cu nerabdare produse de origine animala biologice,astea m-ar linisti mult, pt. ca as prefera sa-i dau fetitei mele carnita si oua sanatoase.

Adăugat 2 ani în urmă #
  5. Sunt convinsa ca exista o crestere a vanzarii produselor de tip bio, momentan mai mult prin intermediul plafarelor si treptat si prin magazinele online. Ce ma deranjeaza insa este confuzia intre bio-natural-ecologic, si lipsa de certificare a produselor. Doar pt ca Naturaland, de exemplu, are si alimente de import pe care scrie bio, nu prezinta nici o garantie in privinta calitatii. Chiar din contra, ecologic ar fi sa consumam mai multe produse locale, pt transportul carora se consuma mai putin CO2. Inca mai e de munca la informarea populatiei cum spunea si mirela62.
    Impresia generala cu privire la siturile mentionate e ca pun in vanzare produse de tot felul profitand de confuzia generala din Romania cu privire la ecologie. Singurul site mai serios mi s-a parut Elemental, pentru ca are printre altele si detergenti biodegradabili certificati.

Adăugat 2 ani în urmă #
  6. Bunaseara Rebeca, Noi avem acordat de la com. europeana 3 labeluri Eco. ma refer la alimente si daca o sa caut o sa gasesc situl si o sa ti-l comunic ..!!OK

Adăugat 2 ani în urmă #
  7. ETICHETA ECOLOGICĂ ÎN ROMÂNIA

FLOAREA – simbolul etichetei ecologice comunitare.

In agricultura ecologica e folosita sigla "ae"

Am deschis un topic nou pentru eticheta ecologica http://ecosapiens.ro/forum/topic/117

Adăugat 2 ani în urmă #

8. Sa va spun eu de ce o crestere asa mare la cifra de afaceri:
    De ce ne cumparam Cavalli si nu pantaloni,
    De ce ne cumparam Mercedes si nu masina,
    Din acelasi motiv mancam BIO si nu mancare.
    Pun pariu ca nici 10% din consumatori nu ai idee despre ce e vb. si ca sa fiu sincer nici eu nu detin toate informatiile necesare.
    Poate 5 sau 6 bloghisti care mai au habar, in rest kanci!
    Este perfect adevarat ca trebuie sa fim atenti cu hrana noastra cea de toate zilele, dar traim in Romania si avem rude la tara si mergem in piata si cumparam si de la tarani. Daca asta nu mai e BIO atunci ce e?

Adăugat 2 ani în urmă #
  9. Mendarck, ai dreptate cand spui ca nu esti informat si totusi iti spui timpuriu punctul de vedere. Esti liber, dar sa stii ca e posibil sa fii editat din cand in cand, fara suparare. Vad ca pui accentul pe profit, noi insistam aici sa punem accentul pe natura, asta ne e scopul.

Sa stii ca legumele din piata, chiar si cele luate de la tara, nu sunt ecologice. Se folosesc ingrasaminte chimice, se folosesc pesticide, insecticide si erbicide... Tot omul de la tara a invatat ca daca pune un pumn de ingrasaminte langa tulpina plantei ea va creste mare, nu e science rocket nici pentru ei.

Deocamdata nici 0,5% nu cred ca au vazut vreodata eticheta ecologica, dar asta nu e motiv sa nu produci alimente sanatoase si sa le comercializezi ca atare sau sa mancam sanatos, sa folosim materiale biodegradabile etc. Exact genul tau de oameni, care de obicei nu intra pe un forum de ecologie, trebuie sa inteleaga lucrurile astea, si din cate vad o sa fie foarte greu.

Adăugat 2 ani în urmă #
  10. Salutare Ionut ..... produse de calitate superioara si extrem de ecologice le poti gasi pe www.amway.ro ... preturile sunt cam mari dar se merita daca vrei sa fi ecologic si sa ai grija de tine...distractie placuta in continuare...

Adăugat 2 ani în urmă #
  11. Sunt convins ca exista , mierea de albine de exemplu poate fi considerat un produs ecologic , laptele la fel . Personal am vazut la mine in oras firme care vand si prospera din vanzarea exclusiva a produselor ecologice .

Adăugat 2 ani în urmă #
  12. Ionut, in cazul de fata am cam aceleasi pareri ca si mendarck.

In sensul ca este deja o moda in a cumpara produse alimentare "biologice", "organice", "ecologice", etc... fara sa stim excat ce sunt alea..

Mai mult, aceste definitii sunt impinse pana la extrem pt a crea "spatiu de manevra" companiilor producatoare. Sa nu uitam ca telul unei companii nu este sanatatea noastra, ci sa produca bani si dividente actionarilor, iar asta se face prin vanzare, iar competitia e mare..
    La fel ca multi altii nici eu nu prea cunosc multe pe subiectul asta, dar am vazut ca unul dintre site-urile indicate de tine are ceva material, am sa imi fac timp sa citesc.

Ce nu inteleg eu este de ce produsele "naturale" trebuiesc sa fie mai scumpe decat cele "ne-naturale" ?? Adica, de ce trebuie sa platesc 40.000 lei pe un sapun "ecologic"?? Pai sapunul de casa pe care il facea bunica-mea ce e??
    De ce painea "integrala" e mai scumpa decat cea alba, cand tehnologia de obtinere a fainii albe este mult mai laborioasa decat cea a fainii integrale???
    De ce trebuie sa cumpar minerale de la marea moarta?? Pai unde e Cavit-ul romanesc??
    De trebuei sa platesc 420.000 pt un pachet de 250g de cafea "ecologica"?? Pai cea de 80.000 kg din piata nu e ecologica?? Sau cicoarea romaneasca unde este??
    De sa platesc 50.000 lei pt faina integrala?? Am un var intr-un sat din Calarasi care are o moara de faina si nu reuseste sa vanda faina alba superioara cu 12.000!!! Cea integrala in mod sigur o poate produce mult mai ieftin..

Si pot continua cu exemplele.... Trebuie doar sa stam putin la umbra si sa ne gandim...

Un sfat in ceea ce priveste painea: in marile magazine, se gasesc acum aparate de preparat painea. Ceva intre 1,5 si 4 mil. Fiecare poate cumpara asa ceva, si prepara painea in casa. Am unul si va asigur ca este excelent..
    Mai mult, in fiecare sat, sau cel putin la fiecare 3-4 sate din tara asta exista o moara de faina, ne putem urca in orice zi in masina si merge sa cumparam 1-2 saci de faina direct de la moara, plus tarate, comanda faina integrala, etc...

Pur si simplu, eu am alergie la sistemul de indobitocire si dresaj a maselor, prin intermediul media....

Alex, nu vreau sa te supar, dar Amway.... sa fim seriosi....

Adăugat 2 ani în urmă #
  13. Am uitat un alt exemplu interesant: ceaiurile antioxidante, poliminerale, super.. extra... eco..., etc
    Pai stiti care este cel mai bun ceai care l-am baut in viata mea?? La cabana Omu din Bucegi. Ceai facut exclusiv din ierburile de pe pajistea din fata cabanei. Daca mergeti vreodata acolo, incerti-l, in nici un caz nu are un pret "organic"....

Adăugat 2 ani în urmă #
  14. Echo,faina integrala este mai sanatoasa decat cea alba.Sa-ti spun de ce . Faina integrala contine tarate . Acestea contin fibre celulozice bogate in beta glucoza .In general organismul asimileaza mai usor substantele naturale .Este mult mai sanatos sa ne luam necesarul de glucoza din fructe,legume si cereale.Din faina alba ,datorita indepartarii taratelor,lipseste chiar aceasta beta glucoza.In revistele ce trateaza probleme de nutritie, se spune ca alimentele bogate in fibre sunt cele mai sanatoase.Stramosii nostrii se hraneau mult mai sanatos,alimentele folosite de ei fiind luate direct din natura.Ei se hraneau mai rar cu alimente preparate termic.Prin tratare termica alimentele de multe ori isi pierd chiar acele componente care priesc organismului.Deci,dragi morari,lasati taratele in faina!

Adăugat 2 ani în urmă #
  15. @ andra

Am citit in cartea unui medic elvetian ca Griul fara sa fie incoltit este toxic iar faina contine gluten iar acesta avind proprietatile unui adeziv care se lipeste de peretii interiori ai intestinului gros si poate ramine timp de 15-20 ..lipit ceea ce poate produce cancerul .
    El explica , doar citeva cereale care nu contin gluten printre care orezul si porumbul , acum nu stiu care dintre ele detine locul 1 in lume in ceea ce priveste consumul , eu cred ca este orezul..voi ce zice-ti ...??

Adăugat 2 ani în urmă #
  16. Din ce am vazut pe site-urile acelea, preturile mi s-au parut exagerat de mari pentru Romania. Nu avem cum sa ne hranim sanatatos cand un salariu il dam pentru a ne hrani maxim o saptamana toata familia. mult prea mari.

Adăugat 2 ani în urmă #
  17. eu spun ca nu prea exista cerere pentru alimentele ecologice adevarate. motivul e acela ca sunt mai scumpe si romanii inca nu au incredere in produsele noname care nu isi pot face reclama. la romani reclama agresiva si mincionoasa de multe ori prinde foarte bine.
    mai e inca mult pana sa vedem majoritatea romanilor interesati de sanatatea lor, de mediu, de promovarea produselor locale traditionale.

Adăugat 2 ani în urmă #
  18. Stand la umbra, cum spunea si @Echo, o sa observam multe lucruri interesante.
    Dar sa stiti ca faina alba a fost "inventata" datorita cererii. Si s-a mentinut datorita faptului ca faina integrala nu se preteaza la metoda industriala de producere a painii.
    Iar despre faptul ca faina de grau contine gluten, este adevarat, dar prin prelucrare termica (coacere) acest gluten se denatureaza (de fapt amidonul din gluten).

Adăugat 2 ani în urmă #
  19. Moda asta de consum a produselor "ecologice" este precum moda ceaiului verde ( care ce sa vezi si crezi ca e bun pentru toate probleme); mai nou il gasesti mai in toate produsele. Cat despre majoritatea celor care presupun ca aceasta inventie de "produs ecologic" este doar o strategie economica si o noua moda pentru "fraieri si fitosi" au dreptate. Nu zic ca nu exista produs "ecologic" in adevaratul sens al cuvantului, dar aceasta este superior calitativ unui produs obtinut tot prin cale naturala prin simplul fapt ca se afla intr-o zona cu nivel de poluare scazut. Hai sa gandim putin global si sa luam asa 'aiurea" un exemplu: sa facem un piure de banane din padurea tropicala unde nivelul de poluare este mai scazut si un piure de banane din Brazilia unde nivelul poluarii este foarte ridicat; oare care credeti ca e mai bun la gust si care e mai "ecologic"???

Adăugat 2 ani în urmă #
  20. Este mai bun piureul de cartofi , zic si eu ...aiurea ... ca doar gusturile sint personale ...

Adăugat 2 ani în urmă #
  21. alimente ecologice sunt numai cele care au eticheta respectiva pe ele. teoretic tehnologia folosita in acest caz garanteaza ca alimentul e curat, sanatos, natural.
    produsele cumparate de la tarani. chiar cele puse de noi pe langa casa, nu au cum sa fie ecologice. taranii folosesc tot felul de substante chimice pentru cresterea plantei, pentru coacere rapida, pesticide. astea se regasesc si in fruct sau leguma. in plus terenurile sunt poluate, infestate cu nitriti sau pesticide, apa folosita la udat de asemenea e poluata. nu exista legumicultor sa nu foloseasca substantele chimice in culturile de legume.
    visul meu e sa cumpar niste terenuri la tara si sa fac o ferma ecologica, o mica oaza de curatenie si natural.
    dar e un vis greu de realizat si costisitor.

Adăugat 5 luni în urmă #
  22. fructele si legumele din import cele mai multe sunt din cele cultivate "industrial", cu tot felul de substante chimice. de aceea nu au gust, se strica greu, au o consistenta si un aspect diferit fata de cele care le stim noi.
    apropo de scandalul cu ouale de gaina. dr. mencicopschi are dreptate cand zice ca ouale de gaina din fermele supraaglomerate sunt toxice. am vazut cum traiesc pasarile astea si sincer cred ca e o cruzime. descriu acum o hala in care cresc puii de taiat. inainte de a se baga puii de cateva zile in hala se pune pe jos un strat de paie tocate cu alte chestii absorbante in el. puii stau o luna acolo in propriile mizerii, mananca non stop tot felul de chimicale, li se tine tot timpul lumina aprinsa. nici macar puii care mor nu scosi de acolo. mirose groaznic acolo.
    sunt sigur ca ceva din mizeria asta ajunge si in oua, la fel si chimicalele din mancare.
    cum sa fie astfel de oua sanatoase.
    in goana dupa castiguri producatorii de alimente ne baga pe gat tot felul de chimicale.

Adăugat 5 luni în urmă #
  23. chestia asta cu moda produselor ecologice nu e o moda, e o necesitate. trebuie reorientata industria alimentara, a cosmeticelor, medicamentelor, a ambalajelor, etc. spre acest tip de tehnologie care poate readuce omul si planeta pe un fagas normal, nu spre distrugere cum se intampla acum.
    nimeni nu stie ce efect are in timp alimentatia cu alimente contaminate, modificate genetic. poate generatiile urmatoare vor fi din ce in ce mai bolnave, cu mai putin intelect, cheltuielile cu sanatatea ar putea creste. poate plantele modificate genetic vor inlocui plantele naturale.

Adăugat 5 luni în urmă #
  24. User has not uploaded an avatar Sonnentor
    Neinregistrat

Fluxul în RSS pentru acest subiect

Răspunde

(obligatoriu)

(obligatoriu)

(required)

Inregistreaza-te pentru a putea beneficia de toate facilitatile puse la dispozitie de forum,
cum ar fi adaugarea atasamentelor, editarea mesajelor, profil de membru etc.

Pentru Inceput

Recomandari
Despre EcoSapiens
Ce subiecte va intereseaza?
Aditivi alimentari
Afaceri ecologice
Agricultura ecologica
Alimentatia
Autorizatii de mediu
Biodiversitate
Biosecuritate
Colectare deseuri