Ionut, in cazul de fata am cam aceleasi pareri ca si mendarck.
In sensul ca este deja o moda in a cumpara produse alimentare "biologice", "organice", "ecologice", etc... fara sa stim excat ce sunt alea..
Mai mult, aceste definitii sunt impinse pana la extrem pt a crea "spatiu de manevra" companiilor producatoare. Sa nu uitam ca telul unei companii nu este sanatatea noastra, ci sa produca bani si dividente actionarilor, iar asta se face prin vanzare, iar competitia e mare..
La fel ca multi altii nici eu nu prea cunosc multe pe subiectul asta, dar am vazut ca unul dintre site-urile indicate de tine are ceva material, am sa imi fac timp sa citesc.
Ce nu inteleg eu este de ce produsele "naturale" trebuiesc sa fie mai scumpe decat cele "ne-naturale" ?? Adica, de ce trebuie sa platesc 40.000 lei pe un sapun "ecologic"?? Pai sapunul de casa pe care il facea bunica-mea ce e??
De ce painea "integrala" e mai scumpa decat cea alba, cand tehnologia de obtinere a fainii albe este mult mai laborioasa decat cea a fainii integrale???
De ce trebuie sa cumpar minerale de la marea moarta?? Pai unde e Cavit-ul romanesc??
De trebuei sa platesc 420.000 pt un pachet de 250g de cafea "ecologica"?? Pai cea de 80.000 kg din piata nu e ecologica?? Sau cicoarea romaneasca unde este??
De sa platesc 50.000 lei pt faina integrala?? Am un var intr-un sat din Calarasi care are o moara de faina si nu reuseste sa vanda faina alba superioara cu 12.000!!! Cea integrala in mod sigur o poate produce mult mai ieftin..
Si pot continua cu exemplele.... Trebuie doar sa stam putin la umbra si sa ne gandim...
Un sfat in ceea ce priveste painea: in marile magazine, se gasesc acum aparate de preparat painea. Ceva intre 1,5 si 4 mil. Fiecare poate cumpara asa ceva, si prepara painea in casa. Am unul si va asigur ca este excelent..
Mai mult, in fiecare sat, sau cel putin la fiecare 3-4 sate din tara asta exista o moara de faina, ne putem urca in orice zi in masina si merge sa cumparam 1-2 saci de faina direct de la moara, plus tarate, comanda faina integrala, etc...
Pur si simplu, eu am alergie la sistemul de indobitocire si dresaj a maselor, prin intermediul media....
Alex, nu vreau sa te supar, dar Amway.... sa fim seriosi....