Buna seara,
Ma intereseaza daca exista cineva din Iasi pe acest forum. Daca da, atunci va rog sa ma contactati pentru a ne organiza si a incerca sa ajutam cainii fara stapan. Haideti sa incercam sa schimbam ceva. Haideti sa ne unim fortele si sa incercam sa-i ajutam. Iasi-ul este unul din judetele in care nu se misca nimic pentru aceste fiinte nevinovate.
Astept sa ma contactati.
Multumesc
EcoSapiens »Forum »
Voluntariat » Deschide un Nou Subiect de Discutie »
Exista cineva din Iasi pe acest forum?
(25 posts)-
Adăugat 1 an în urmă #
-
-
Si cum vrei tu sa ajuti cainii fara stapan din Iasi?
Da-ne si noua idei, poate rezolvam problema si in alta parte.Adăugat 1 an în urmă # -
In primul rand as dori sa aflu ce fundatii exista aici (pentu ca eu inca nu am dat de niciuna).
Apoi as incepe prin a strange fonduri. Orice magazin ar putea avea "o cutie a milei" unde oricine ar putea lasa cate un banut. Cu acesti banuti s-ar putea cumpara hrana, cateva paturi etc pentru cainii din adapstul din Miroslava de exemplu - unde cainii sunt tinuti in conditii ingrozitoare. Trebuie inceput totusi de undeva.Adăugat 1 an în urmă # -
Apoi as incepe prin realizarea unor targuri pentru adoptii.
Apoi as cauta sprijin in presa, tv etc (in ultima vreme se mediatizeaza doar ce rai sunt cainii vagabonzi si cat de mult trebuie sa ne ferim de ei)Adăugat 1 an în urmă # -
Sa inteleg ca tu esti doar un cetatean oarecare,ce s-a trezit intr-o dimineata cu gandul sa infiinteze o campanie de ajutorare a cainilor fara stapan?Bravo tie!!Dar nu mai bine te apuci de crosetat?
Adăugat 1 an în urmă # -
Uite vocea natiunii.. :) De ce esti rau, tomi? Te-a muscat un caine fara stapan cand erai mic?
A spus ca incearca sa dea de fundatii din Iasi interesate de asa ceva, nu ca ar vrea sa rastoarne lumea singur(a)...Adăugat 1 an în urmă # -
Draga tomi, Ma intreb ce cauti pe acest forum. Daca traiesti cu sentimentul ca nu se poate face nimic, atunci hai sa stam toti si sa ne apucam de crosetat si, eventual, sa ramanem doar la nivelul de discutii de genul "saracii caini necajiti".
Adăugat 1 an în urmă # -
1.Eu nu sunt rau,sunt cel mai de treaba baiat pe care il cunosc!
2.Da,am fost muscat de caini fara stapan cand eram mic,de vreo 5 ori(daca imi aduc bine aminte)
3.Pe forum am ajuns din greseala,cautand ceva pe google.
4.Daca traiam cu sentimentul ca nu se poate face nimic,probabil nu mai eram student la fac.de Biologie,specializarea Ecologie si protectia mediului.
5.Imi pare rau dar nu pot croseta cu voi,nu imi permite timpul..
Ideile pe care vrei sa le pui in practica(hrana,paturi etc)sunt pe termen scurt,apoi situatia va deveni din nou ce a fost.Cat despre targuri de adoptii..s-a mai incercat si in alte orase,cu rezultate deloc satisfacatoare.De ce?Pentru ca oamenii daca vor sa creasca un caine,vor un caine de rasa,iar Maidanezul Romanesc nu e deloc o rasa.
Parerea mea este ca cea mai buna idee ramane castrarea!Adăugat 1 an în urmă # -
Ok - sunt de acord cu castrarea. Dar dupa ce ii castrezi, ce faci cu ei?
Adăugat 1 an în urmă # -
Le dam drumu in libertate si asteptam cativa ani.Problema se va rezolva de la sine.Cred ca mai putem sa mai asteptam cativa ani cum am putut pana acum!
Adăugat 1 an în urmă # -
Ce?? Sa moara de foame si frig?
Adăugat 1 an în urmă # -
N-au murit ei de foame si frig in ultimii 20 de ani,crezi ca or sa moara in urmatorii cativa ani?
Adăugat 1 an în urmă # -
sunt de acord cu tomi. in plus, cine a incercat sa adopte sau sa aiba grija macar o data in viata de un caine de pe strada, ar trebui sa stie ca acesti caini nu reactioneaza prea bine daca sunt inchisi intr-un tarc, sau obligati sa stea in casa, indiferent de conditii... nu prea cred ca poate fi vorba de o viata fericita in spatele unui gard sau intr-un spatiu inchis la bloc, pentru un caine obisnuit sa colinde tot orasul. sa-i strangi de pe strada si sa le dai de mancare nu e totul. nu toti cainii fara stapan pot fi "recuperati" si integrati in "legalitate" prin adoptii, si nici nu-i poti tine pe toti cei ce nu pot fi adoptati, in jur de 10-12 ani (atata traieste un caine), bazandu-te pe donatii si strangeri de fonduri. in afara de pui si de cainele cuminte care sta langa bloc si da din coada la toata lumea, pentru cei crescuti in "haite" zgomotoase nu prea exista alta solutie decat cea propusa de tomi.
Adăugat 1 an în urmă # -
Sunt cateva asociatii pentru protectia animalelor in Iasi: Clopotel, Sf. Mc. Trifon si mai sunt si altele, gasesti pe net. Nu cred ca iti trebuie asociatie pentru a ajuta animalutele fara stapan. Eu fac acest lucru de ani de zile, singura, iar acest an mi s-au alaturat inca doua fete care ajutau si ele, pe cont propriu, de ani de zile, animalutele iesene. Daca vrei sa ni te alaturi, lasa un email la augustine.ro@gmail.com .
Azi, de exemplu, am mers impreuna cu dl. Catalin de la Clopotel, sa luam un caine cu blana sfasiata, din cimitirul Sf. Vasile, pe gerul de -12 grade, l-am urcat in masina, apoi dl. Catalin l-a dus la Freida Vet unde l-au cusut, administrat antibiotice etc., acum e bine catelul. Catelul statea asa de vreo doua zile, noroc de o doamna din Nicolina, care, trecand duminica pe la biserica aceea, l-a vazut. Va las aici emailul primit de la doamna Mihaela B., de care va ziceam anterior, pentru a va da seama cat de mult mai avem de lucrat la mentalitatile indivizilor din specia numita om.
-----
"Buna ziua! Am vazut astazi o priveliste care m-a socat. Langa Biserica Sf. Vasile din Nicolina erau adunati mai multi oameni si priveau inspaimantati inspre un caine. M-am apropiat si eu si am vazut cum toata pielea de la gat in jos spre labuta ii era sfasiata si atarna... Nu pt sa-mi imaginez cata suferinta indura bietul animamal de mai bine de 24 de ore. Este un caine tanar, roscat, tare frumos, care traieste impreuna cu alti tovarasi in cimitirul nou Sf. Vasile. Lumea dadea din umeri, isi facea cruce si pleca mai departe.Nu am stiut la cine sa apelez pt a ajuta bietul animal care trebuie cusut. Ma mir cum nu a inghetat pielea care ii atarna pana acum.Am cautat pe net o asociatie pt protectia animalelor si v-am gasit pe d-voastra. Poate aveti vreo posibilitate sa ajutati amaratul ala care se uita la oricine neajutorat, de ti se rupe inima.Nu stiu cat mai poate rezista la ger sarmanul animal avand in vedere si faptul ca asa o rana se si infecteaza.Sper sa cititi la timp mesajul.Multumiri si Dumnezeu sa va ajute sa salvati cat mai multe suflete neajutorate!"
---------
Spre norocul catelului, am citit la timp emailul, am sunat la Asociatia Clopotel... Si aceasta situatie a fost una din cele simple... Cat despre cateii "fara stapan" de pe strazi, sa ne straduim sa le gasim stapani buni, cu case, curti, eventual. A se intoarce din nou in strada nu e o solutie si nici a-i baga in adaposturi.
Nimeni nu te poate opri sa ajuti un catel sau o pisicuta aflata intr-o situatie disperata. Dupa cum am scris si pe blogul nostru: http://augustinero.blogspot.com/
"Nu avem un statut legal, dar putem sa ajutam animalele si sa le protejam si fara niste hartii semnate si stampilate."
Te asteptam si pe tine sa ni te alaturi, poate, impreuna, avem sanse mai mari sa schimbam lumea :).
Si stii cand se va schimba lumea asta in bine? Cand va incepe sa inteleaga principiul ca animalutele nu sunt ale tale sau ale mele, ci ale tuturor si toti trebuie sa avem grija de ele. Si de orice fiinta si colt din natura. Abia cand indivizii din specia numita om vor pricepe aceste mesaje nu doar ca pe sloganuri, ci in esenta lor... Dar pana atunci mai este...
Adăugat 1 an în urmă # -
De ce nu incercati ceva si cu facultatile de medicina veterinara si zootehnie ? Cred ca oarecum sunt pe profil.
Intr-adevar este jalnic ce se intampla cu necuvantatoarele din oras si ca iarasi este adevarat, ca unele pot fi mai ....indraznete
Dar asta nu inseamna ca putem face pe Dumnezeu si sa-i omoram
Prin ceva organizat, se poate rezolva Dar trebuie si multa perseverenta si mai ales multa educatie in privinta astaAdăugat 1 an în urmă # -
Am incercat si sa caut voluntari printre studentii de la FMV. Am avut anul trecut o vecina de-a mea, care m-a ajutat cu catelusii gasiti pe atunci, sa ii hranim - cu biberonul, cu mancare apoi, sa ii dam in adoptie... Sunt multe de facut. Azi am gasit 4 catelusi (2 luni, metis de rotweiller) intr-o curte parasita si alti 6 (1,5 luni, albi, superbi) pe un santier, din Iasi.
Cine se simte in stare sa ajute, sa fie serios si responsabil, email la augustine.ro@gmail.com .
Adăugat 1 an în urmă # -
sunt si eu interesata de aceasta actiune. ma puteti contacta la fram11@yahoo.com
Adăugat 1 an în urmă # -
Ma bucura mult sa stiu ca mai sunt si oameni ca acarmenp pe lume. As fi foarte fericita sa te ajut in aceasta campanie in primul rand ptr ca imi plac foarte mult animalele si in al doilea rand cred ca ar fi o experienta in plus ce m-ar ajuta sa devin un medic veterinar mai bun. Am intrat pe site-ul http://augustinero.blogspot.com/ al membrului augustine si cred ca ar fi o idee foarte buna sa ne alaturam si noi. Daca ne adunam mai multi cu siguranta putem face ceva. As vrea din tot sufletul sa ajut animalele. Am si eu acasa o pisicuta si un catel si nu mi-as putea imagina viata fara ele.
Va rog sa ma contactati la id-ul just_me_7823 daca vreti sa ne mobilizam si sa facem ceva. Va multumesc.
Adăugat 1 an în urmă # -
Stie careva unde se tine targul de animale in iasi sau daca mai exista asa un targ?
Adăugat 10 luni în urmă # -
targu de animale se tine in tatara la piata nord-sud in fiecare duminica !
Adăugat 9 luni în urmă # -
Eu sunt deacord cu actiuni de genul, pacat ca la noi nu se gasesc institutii care sa ajute.Am inteles ca adaposturile de animale sunt tortura curata.
Va recomand un film, Hotel for Dogs,poate gasim si noi o cladire abandonata si putem face un camin pentru animalute.
Si inca o chestie, animalele, draga tomi,actioneaza din instinc, iar daca au mai avut si un inceput de viata dur, e normal sa te atace.poate au simtit ceva la tine de o trebuit sa atace:DAdăugat 5 luni în urmă # -
Buna, as vrea sa-i zic lui tomi ca si eu am terminat biologia dar nu gandesc asa despre animale. Asa cum zice si Adnana poate acele animale care te-au atacat poate au avut un instinct:P...>Augustina< :te rog contacteaza-ma ....si eu sunt din iasi si as dori sa particip si eu alaturi de tine la ajutarea cainilor.o seara frumoasa:*
Adăugat 1 lună în urmă # -
Buna. Dupa ce am citit comentariile voastre imi dau seama ca iubitorii de animale traiesc intr-o alta lume, o lume in care totul e frumos si roz iar problema cainilor fara adapost e singura problema ce trebuie rezolvata . Si aceasta problema se rezolva foarte simplu nu-i asa? Gasesti cativa oameni cu suflet care adopta 1, 2, 3 (cati vor ei) catelusi. Hello! Cati din cei care vorbiti despre adoptia lor aveti macar un catel acasa? Si cati dintre voi aveti o rasa de “maidanez”?Aveti idee cam cum se intretine un caine si ce costuri implica?
1.Chiar daca vreti sa gasiti un adapost pentru caini nimeni nu e dispus sa investeasca in asa ceva:pentru ca nu asta e prioritatea numarul 1 acum in tara, pentru ca nu sunt bani, pentru ca nu sunt multi iubitori ai acestei rase.etc Asta in cazul in care nu doneaza unul casa de la tara unde poate puteti strange macar jumatete din cainii care sunt pe strazile din Iasi.
2. Chiar daca faceti rost de acest adapost nu va veti putea culca linistiti spunand ca ati facut un lucru bun.Hranitii! ingrijitii! Nu vreti ca sa treceti pe langa “casa lor”si sa va doboare un miros de mort nu? Alte costuri care nu vor fi suportate de nimeni!
3.daca se reuseste aceasta adoptare pe care voi o doriti, cati din voi sunt 100% siguri ca ea va fi pentru totdeauna?Va garantez ca mai mult de 75% vor ajunge din nou pe strazi. Si atunci vor fi bani, timp si altele pierdute .o veti lua de la capat?
4. Cati dintre voi a fost muscat macar o data de un “”catelus frumos””?daca v-ati uita pe statistici ati intelege de ce majoritatea oamenilor urasc aceasta rasa.
5.V-ati uitat la desene animate cu cenusarese, printese, care sunt ajutate de animalele padurii strazii etc?Treziti-va , ca asa ceva nu o sa se intample.E adevarat ca veti putea intalni o scena din aceea induiosatoare unde omul este inconjurat de animale …dar nu cred ca din motivele pe care vi le imaginati;)
6.cati din voi dorm linistiti noaptea ascultand ,ïn surdina evident, corul cateilor maidanezi?:)
Hai sa fim seriosi .
Oricum sunt multi oameni care nu iubesc animalele.Oameni care nu iubesc aceasta rasa, oameni care iubesc aceasta rasa dar care prefer sa fie acolo unde sunt ele, sau care le iubesc doar asa cu sufletul, sau oameni care iubesc alta rasa …si etc.
Fiti practici.
Daca nu ma insel prin 2001 s-a mai facut o astfel de campanie ….sau de eutanasiere, idea e ca dupa mai bine de 4 ani …frumosii catei au revenit pe strazi…nu nu va speriati, nu oamenii s-au saturat de ei…ca oamenii au inima buna…ei nu au mai dorit sa stea in patutul lor la caldurica si sa pape papa bun.au preferat sa fie pe strazi la +30 si ceva de grade la -30 si ceva de grade, prin apa, praf ,noroi ninsoare, sa doarma prin boscheti ,cartoane ,scari de bloc etc.stiti cum sunt taranii legati de pamant asa si ei de strazi. Nu le place luxul fratilor, asa ca de ce va chinuiti?
Alta e Solutia acestor animale, aia pe care voi o refuzati pt ca sunteti cu sufletul si inima alaturi de ele.si voi o stiti care este. Dar cu cat o veti accepta mai repede cu atat vom putea avea si noi un oras mai frumos si linistit.
Si poate multi dintre voi cred ca sunt una care nu suporta cainii. Sa stiti ca eu am avut catei maidanezi in casa si stau la bloc de 2 camere, i-am crescut, i-am iubit . nu am fost muscata de nici un catel niciodata. Dar sunt constienta ca nu este solutie mai buna decat cea pe care multi o refuza.Adăugat 1 lună în urmă # -
acarmenp....orice ai vrea sa faci trebuie sa iesi in strada si sa strigi...sa te auda lumea si sa o faci sa fie de acord cu tine si sa se implice...daca vii pe un forum accesat de 6 oameni si spui ""hai sa facem" nu o sa rezolvi nimic.
Adăugat 1 lună în urmă # -
am observat ca primul mesaj postat, cu intrebarea daca este cineva din iasi pe forum, este mai vechi.. insa daca inca exista initiativa de a incerca macar sa facem o schimbare, sa aratam altora ca ne pasa si ca doar cu putin ajutor din partea fiecaruia putem face ceva pentru catelusii de pe strazi. m-as alatura cu mare drag!
Adăugat 1 lună în urmă #
Fluxul în RSS pentru acest subiect
Răspunde