Loc in masina mai este,daca mai abeti ceva de dat din suflet pt suflete...va asteptam.
Cutia cu papa se afla la Violeta acasa si este destul de grasuta,asta pana duminica,cand vom pleca cu papa la Breaza.Multumiri si Respect celor care nu au uitat sa fie Oameni.
EcoSapiens »Forum » Protectia animalelor » Deschide un Nou Subiect de Discutie »
Exista adaposturi pentru animale in Brasov
(440 posts)-
Adăugat 4 luni în urmă #
-
Maine ma intalnesc cu Violeta si Ioana:)sper sa ajut si eu cat de cat la cutia milei:D abia astept sa stiu ca pisicutele Corneliei sunt fericite si au ce papa!Le-am vazut si sunt foarte frumoase,se vede ca sunt ingrijite!Felicitari tuturor care fac aceste fapte bune ptr fiintele necuvantatoare!!
Adăugat 4 luni în urmă # -
Gata m-am inregistrat si eu in sfarsit:)
Felicitari Livia!Bine ai venit printre noi!Se pare ca ne inmultim pe zi ce trece, lucru care este fff imbucurator.
O zi bunaAdăugat 4 luni în urmă # -
Buna Livia si bine te-am gasit printre iubitorii de animale.E foarte bine ca ne inmultim, cu cat mai multi cu atat mai bine!!!
Sper ca intr-o buna zi sa va cunoasteti cu totii ! O sa vi le prezint acum pe Livia si pe Ana-Maria. Sunt studente dar din putinul lor au daruit mult si nu vor sa se opreasca aici. Au un exemplu bun: pe Ioana S.care, desi ascunsa in umbra, are un rol important in toata aceasta ...adevarata poveste.
-
Fetelor,tot respectul!Se pare ca putem merge cu destula mancarica la Breaza.Multumim Violeta,Ioana,Livia,Ana-Maria si Piciu.Daca am uitat pe cineva,imi cer scuze,Voi sunteti adevaratii OAMENI,care au sufletul mare si ii ajuta pe cei care au nevoie,
Ma inclin in fata voastra!!!Adăugat 4 luni în urmă # -
Vedeti cum stim noi sa multumim....pupicul a fost trimis de la Breaza pt:Violeta,Ioana,Ana-Maria,Livia si Alina.Si mie si mamei mele ne dat acolo pupici sa vii trimitem si voua asa ca.....muuoooa!
Aici e unu dintre cei mai curiosi pisoi de la Breaza,trebuie sa vada el tot ce e acolo....si bineinteles si primeste ceva...
Daca a-ti fi auzit ieri vocea doamnei Cornelia a-ti fi inteles ca bucuria de a hrani un pic mai mult si mai bine animalutele i-a adus multa fericire in suflet. I-am promis ca data viitoare vom fi mai multi cei care vom contribui ...Pentru ca, am descoperit ca in Brasov, soarele incalzeste nu doar crestetul muntilor ci si inimile OAMENILOR.
In incercarea mea de a o gasi pe Fetitza,am dat anunt in toate ziarele posibile.Intr-o dimineata,ningea afara rau de tot,stateam in casa si ma gandeam...primesc un mesaj.O doamna binevoitoare imi scria ca vazuse un catel asemanator prin Bartolomeu.Imediat m-am dus acolo,am stat vreo 5 ore pe acolo,am fost in toata zona aceea,pe la Peco,pe la Real,pe la depozite etc.am lasat si paznicilor,lucratorilor afise cu nr meu de telefon,in speranta ca va mai veni catelul si poate o voi gasi.Am venit acasa inghetata bocna si trista.Dupa cateva zile ,unul din lucratorii de la peco ,ma suna la prima ora ca iar a aparut catelusa si se joaca cu ea.Ma asigura ca SIGUR ets Fetitza.Iar am fugit cu taxiul,am ajuns acolo,catelusa fugise intr-undepozit si am intrat acolo cautand-o.Acolo m-au intampinat niste dulai mari ,latrau la mine si impreuna cu paznicul am inceput sa cautam prin toate cotloanele catelusa.La un moment dat,paznicul striga ca a gasit-o.Ma duc acolo,plina de speranta si..dupa un maldar de cartoane,table ruginite,jocuri mecanice sparte,etc..catelusa!
Numai ca nu era Fetitza,era alta catelusa,urecheta,murdara,speriata,si ca vai de ea.Dulaii depozitului latrau la ea,si ea saraca,tremura din toate incheieturile.
Atunci Bunul Bumnezeu mi-a luminat mintea,am sunat acasa,i-am spus prietenului meu ca este alta catelusa,i-am facut o poza,am trimis-o si..m-a sunat,si mi-a spus ca e treaba mea,daca doresc,o pot lua acasa,numai ca ce vom face si cu pisica si cu caine in casa(o garsoniera)??
Am facut multe,am urcat intr-un taxi cu catelusa murdara,speriata,urecheata si plina de puricei,am dus-o acasa,am spalat-o,hranit-o,s-a culcat la mine pe covor,a dormit epuizata cateva ore,tresarea in somn...
A facut si pipiku de doua ori,apoi am certat-o,si a cerut afara.E o dulceatza,o pupacioasa, o scumpa si o caprioara lui mama:).Acum nu mai doarme pe covor,nu mai face pipi pe covor,aduce mingea ,mananca orice,e cuminte,curata,pieptanata si o cheama SARA.Va prezint catelusa mea iubita,gasita in depozitul din Bartolomeu,pe care nu as da-o nimanui pentru tot aurul din lume!
Va pupam,
Jana si SaraAdăugat 4 luni în urmă # -
Jana e superba catelusa:)nici nu zici ca e luata de pe strada,foarte frumoasa!Sa o stapanesti sanatoasa:)
sa o cresti sanatoasa de fapt:D
Livia, nu te mira, putea sa fie si cea mai urata catelusa, Jana tot o lua acasa...Are grija de foarte multi caini comunitari si cred ca-i iubeste pe toti la fel ! Dar SARA intr-adevar e superba! Va reamintesc doi dintre maidanezii hraniti de Jana : BOBO si DIANA
Sa-ti traiasca mult si sanatoasa!!!Sa te bucuri in fiecare zi cand vii acasa,pt ca o sa te intampine in fiecare zi cu aceasi dragoste!
Multumesc mult,trebuie sa ma obisnuiesc,ma intampina bineinteles, si azi mi-a aratat mandra cum a scos ea frumos melana din perna....:)Avea inca in gura un smoc.Oricum face progrese in fiecare zi,doarme cu noi in pat ,dimineata ne linge bine pe fata cand suna ceasul,ce sa facem?Ne-am obisnuit.Asta nu inseamna ca pe cei de afara nu ii mai iubesc si fac tot posibilul sa ma ocup si de ei,sa le aduc papa in fiecare seara,sa o mangai pe Diana...Numai cine nu are un suflet pe langa el nu intelege cum e sa te astepte o bucurie vesela acasa.
Cornelia,
Sara este foarte norocoasa si frumoasa.
Te felicit ca nu ai stat pe ganduri. :)A gasit si sora mea o catelusa amarata pe strada si a adoptat-o; nu iti spun ce e de capul ei, la fiecare pas salta pe langa stapani, cu o veselie nemaipomenita.
Este extraordinar cum stiu cainii sa isi arate recunostinta atunci cand isi gasesc un stapan.
Uimitor! :)Adăugat 4 luni în urmă # -
Avem nevoie de ajutor pentru o pisicuta gasita inghetata intr-o balta,paralizata de frig, cu boticul rupt...Mihaela a dus-o la medic, din fericire sunt multe sanse de supravietuire. Acum urmeaza un tratament ce va dura 10 zile si deja a inceput sa-si miste labutele din spate! Va reamintesc ca avem deschis un Fond de Urgenta pentru ajutorarea animalutelor strazii. Maine vom sti sigur ce suma este necesara pentru a salva acest sufletel.Dar lista ramane deschisa...0729608116 este numarul pe care-l puteti apela pentru orice mic ajutor si chiar pentru ADOPTIE ! Sa-i acordam sansa unei vieti noi! Priviti-o....
Adăugat 4 luni în urmă #
-
Mihaela,
Te sprijinim si noi cu ce putem.
Esti un suflet bun iar pisicuta este o norocoasa.Adăugat 4 luni în urmă # -
Jana,
Scuze, acum vad ca te-am botezat cu numele Corneliei. :)
Sper ca te imbogatesti. :)Ioana :)
Povestea Mihaelei:
salut.vreau sa va spun si eu o povestioara, in speranta ca este cineva care ma poate ajuta. joi seara am iesit cu catelusa mea afara, si am vazut ca se aproprie de o balta.din balta s-a auzit un mieunat.era o pisicuta la coltul blocului, acolo in balta aia mizerabila. nu pot sa-mi dau seama cine nu a avut loc de ea, si cum o fi ajuns ea acolo. mi-a fost mila de ea, si am luat-o la mine acasa, desi mi-a fost frica ca nu o sa se inteleaga cu catelusa mea. spre bucuria mea catelusa se pare ca nu a avut nimic impotriva. pisicuta nu se putea misca deloc, era foarte murdara, si se pare ca are gurita rupta. i-am facut baita, si am invelit-o intr-o paturica. i-am dat laptic cu seringa, dar nu prea manca. am crezut ca o sa-si revina. dupa cateva zile, in prima zi din saptamane vaznad ca e putin mai bine, dar tot nu-si revenise, am zis sa merg cu ea la doctor. doctorul i-a facut o injectie cu antibiotic si vitamine, si mi-a zis ca trebuie sa vin cu ea in fiecare zi, sa-i faca antibiotice si vitamine. dupa doua zile de mers la doctor, se pare ca a inceput sa-si miste capusorul si sa manance singura hrana umeda. labutele din spate le mai misca asa usor, dar cele din fata nu le misca. doctorul a zis ca e posibil sa fie o pneumonie, si ca ar trebui sa mergem cam 10 zile cu tratamentul. pentru 5 injectii ma descurc cu banii, dar pentru urmatoarele 5 asi avea nevoie de putin ajutor de la voi. mentionez ca pisica o duc la dr. Gontea, din steagu, si ca fiecare injectie cota 10 lei. in injectie amesteca antibiotic cu vitamine. in caz ca o sa se faca bine, o sa ii caut un stapan iubitor. in speranta ca am reusit sa ajung la sufletele voastre, orice ajutor este binevenit. ma puteti contacta la nr. de tel. 0740028001, sau pe miahela_s@yahoo.com. multumesc pentru timpulAdăugat 4 luni în urmă # -
Pisicuta lupta pt viata ei,are vointa ,ii trebuie doar putin ajutor din partea noastra.Pe langa faptul ca este bolnava,a reusit sa se tarasca in colt pt as face nevoile,asa cum a putut ea....
Haideti sa o ajutam pe Mihaela sa ii termine tratamentul si sa speram ca aceasta poveste o sa aiba un final fericit si sa stim ca fiecare din noi a ajutat cu putin,oricat de putin ar fi, viata acestei pisicute poate fi salvata.
Contribui si eu pt injectiile pisicutei cu 20 lei
Nu conteaza cat de putin e,dar conteaza pt viata acestei pisicute,care se lupta pt viata ei....
Haideti sa o ajutam....Adăugat 4 luni în urmă # -
Doctorul a zis ca este posibil pneumonie----pai ar trebui sa stie daca este pneumonie sau nu prin termometrizare,prin ascultare cu stetoscopul.Dupa cum este de inerta cred ca ai putea sa-ti rezolvi singura aceasta problema ma gindesc ca ai scapa niste bani de la cheltuiala pe care iiiiiiiiiiiiii dai dr. vet;tratamentul la cab. vet . este destul de scump.Eupersonal am tratat multe pisici si catei de raceli serioase facindu-le singura trat. si mai ales cu medicamente de uz uman si chiar uneori cu succes mai mare decit cele de uz vet. facute de medicul vet.Intr-o seringa de 5 ml.,tragi o jumatate de fiola de vit. B1,o jumat. de fiola de vit. B6,2 cm de ampicilina injectabila(flaconul initial se dizolva in 4 cm ser fiziologic si se face de 2 ori din el),o diviziune de dexametazona care este antiinflamator,dar aceasta numai de 2 ori si daca intr-adevar are pneumonie dupa 4 injectii se vor vedea rezultatele.Eu am toate aceste medicamente dar sunt din BREAZA-ph. si cum sa ajunga la tine? 0730313019
Mihaela va primi azi banutii pentru cele 5 zile de tratament ramase ...Trebuie doar sa ne dea vesti despre pisicuta in continuare, pentru a putea fi ajutata pana va fi adoptata!
pai nu mai am ce zice felicitarile mele sincere si sa asteptam vestile bune
Am avea nevoie de doamna Cornelia si aici in Brasov. Macar sa ne invete primul ajutor...Are dreptate! Putem economisi bani pentru hrana asa. Ar trebui deschis un topic cu aceste simple dar pretioase sfaturi pentru ajutorarea animalutelor pana la interventia medicului veterinar! Asa am cunoscut-o eu mai bine pe Ioana: Bobo avea diaree si tocmai citisem pe internet un articol tradus de Ioana S. Am crezut initial ca este cel putin asistent veterinar.Pentru ca, Bobo s-a vindecat repede si usor in urma citirii acelui articol. Inca un motiv pentru a-i multumi Ioanei! Din suflet!
EU DAU TRATAMENTUL,DAR CINE IL FACE?SI SERINGI,SI TOT.
hei, fetelor....n-am inteles..mihaela si pisica cu pricina sunt din brasov?????.....
nu am facut in viata mea injectii animalelor, insa nevoia m-a invatat...pt prima data, mi s-au imbolnavit pisicile anul trecut...vet. ul e departe, am vazut cum a facut el prima injectie, apoi i-am furat meseria!!....mihaela, tbuie sa ai curajul....priveste bine cum face doctorul inj. si apoi indrazneste....se ridica pielea ca un pliu, si se injecteaza sub piele, nu se baga in muschi....cel putin asa am vazut si am si facut eu....trebuie sa incerci odata....scutesti bani si timp f. mult!!Adăugat 4 luni în urmă # -
Da, Mihaela e din Brasov,si merge la un dr din steagu Gontea parca,si mai are de fct 7 injectii pe langa asta de azi.Intradevar ar scuti bani,avand in vedere ca Jana doneaza siringile si tratamentul.Pisica a inceput sa se miste, mai putin un piciorus din fata.Mai face inca 3 injectii si dac nici atunci nu incepe sa se miste merge cu ea la radiografie.
pai si cine vine dupa ele?eu scap la ora 10 de la munca si as vrea sa stiu..am dat sms la nr acela si nimic.......
http://www.adoptiicaini.ro/cainii-comunitari-din-brasov-risca-sa-moara-de-foame Haideti sa ne unim inca o data fortele si sa dovedim ca ne pasa de cainii comunitari. Au nevoie de hrana si poate au nevoie si de voluntari. Va voi anunta in cursul zilei de ceea ce este nevoie la Stupini. Chiar daca sunteti someri,studenti ,in somaj tehnic, sau cu salarii de mizerie , ati aratat lumii ca se poate...
In paralel,ziarul "adevarul"face o campanie de adoptie pentru cainii strazii,http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Brasov-_Lolita_si_Fernando_cauta_prieteni_0_226777582.html m-ar interesa daca se poate sa aflati in ce conditii se fac adoptiile,daca ziarul ofera si contract ptr.adoptii,ca sa nu ajunga "adoptati"de hingheri,pentru ca mi se pare cam dubios ca art.apare exact cind seful hingherilor cerseste intr-un ziar national mincare ptr.caini,dupa ce ieri,in altul,se scria ca in ultima luna aceiasi calai au strins in jur de 300 de caini din Singeorgiu de Mures pentru suma de 7 ron unul,iar acum sustin in ziar ca au acolo numai 80 de caini,din care 60 de 3 luni,pentru inceput am trimis cazul la federatiile pentru protectia animalelor si unor jurnalisti spre investigare.
Am revenit cu un pic de timp ...atata cat imi permite prichindelul(am nascut in ianuarie). Incredibil ce active ati fost si cate lucruri bune ati facut. BRAVO.
Am citit si eu azi despre adapostul din Stupini. Trist.
http://monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=index&s_id=87453&a=citesteEu o sa duc saptamanal, daca voi putea, la redactia Monitorului (care aduna alimente si mancare pt caini din stupini) cate un sac de mancare pt caini.
Intr-adevar sunteti formidabile,i ;acum cu injectiile acelea ar fi f. bine sa incercati sa va descurcati singuri,s-au imbogatit med. vet. de pe urma suferintelor mai ales a animalelor abandonate care cred ca sunt mai tratate decit cele cu stapini.Ar fi o economie importanta,trat. vet. este mai scump decit cel uman;incercati si faceti-i singura acest trat. mai ales ca vad ca s-a gasit cine sa ofere totul seringi,medicamente,nu este asa complicata injectia iar dupa 6-7 injectii se poate continua cu amoxicilina capsule dimineata si seara jumatate si un tanc adica 1/8 dintr-o pastila de prednison care este un antiinflamator de cam 3 ori,adica 3 zile(prednisonul).Este bine de stiut ca intr-o afectiune respiratorie grava sa nu lipseasca antiinflamatorul pe linga antibitiotic.
Mda,sunt doua zile de cand am facut oferta ,nimeni nu doreste varianta ieftina,nu are nimeni nevoie de ampicilina,dexametazona,vit B6,B 12,B 1,seringi,ser fiziologic?Mai bine sa dam bani la veterinar pe lucruri ce se pot face si acasa,cu putina bunavointa.La urma urmei ,toti de dramuim banii,nu ne e usor sa donam.Oricum treaba asta imi lasa un gust amar,vreau sa ajut si nu se accepta ajutorul.Am trimis si SMS la nr din forum si nimeni nici macar nu m-a sunat,sau un SMS ceva........trist.Se doreste numai BANI?
intra-adevar, mihaela a cam disparut in ceata!....a lansat un strigat de ajutor pe forum iar violeta l-a preluat si l-a adaugat si aici....pana la urma o cunoaste cineve pe aceasta "mihaela"?...am mai spus-o si o repet, ideal ar fi , ca atunci cand cineva prezinta un caz sau cere ajutorul, sa ne tina si la curent cu urmarile...e mai politicos asa si in plus mai invatam si noi cate ceva din tratarea diverselor probleme ale animalutelor noastre!...nu cred ca cineva ti-a refuzat ajutorul!!...poate, in cel mai fericit caz, s-a descurcat singura, si pisica e ok..iar in cel mai nefericit,....nu mai e nevoie....
oricum ne-am dori sa aflam happy end-ul(speram)...Adăugat 4 luni în urmă # -
Pt jana:Esti foarte generoasa pt ca oferi tratamentul gratuit,dar mai ramane o intrebare,cine o sa il administreze?
Eu pernosonal nu as avea curaj sa fac lucrul asta deoarece nu am mai fct ana acum si as putea sa agravez starea pisicutei sau poate nu as face bine ,poate nu as face unde trebuie.Cand e vb de dat pastile e altcv,dar la injectii....
Mi se pare totusi destul de riscant sa-i facem noi asa cum stim sau cum credem noi ca e bine,totusi e vorba de viata pisicute si ar fi un risc pt acea pisicuta,sa facem noi experimente sa vedem daca stim sa facem o injectie,e o viata.
Aici vorbesc pt mine,eu nu as avea curaj sa incerc...
Si acum vorba Violetei:"Am avea nevoie de doamna Cornelia si aici in Brasov. Macar sa ne invete primul ajutor..."Adăugat 4 luni în urmă # -
Ieri am vorbit ultima oara cu Mihaela. Dar m-a sunat in timp ce eram la serviciu si, din pacate, ne-am auzit doar un minut ( suntem penalizati cu 3 RON daca ne suna telefonul in timpul programului, dar sa mai si conversam...) Vestile despre pisicuta sunt insa bune! A inceput sa-si miste labutele, sa manance singurica si a fost chiar "adoptata" de cainele familiei...Simte ca e un suflet suferind ! Mihaela merge in continuare la veterinar cu ea pentru ca nu am gasit o persoana ( de preferat cu studii medicale) dispusa sa injecteze tratamentul. Dar vom intreba doctorii cu care venim in contact daca ne pot face reduceri la tarife in momentul in care noi dispunem de medicamentele necesare. Asta depinde doar de ei...Au fost donati din Fondul de Urgenta 70RON (Ioana20RON+Jana15RON+Alina20RON+Violeta15RON) pentru cele 7 injectii ramase de facut ,din seara aceea in care, la orele 22.00 am fost cu Alina (linuta21) acasa la Mihaela. Ca sa avem un happy-end trebuie sa gasim si persoana care sa infieze pisicuta...
A nu se dispera,nu se intimpla nimic chiar nu se pune in pericol viata animalului se face acolo in pulpita ,pe partea interna,mai ales cind animalul este inert aproape,nu reactioneaza,altfel este mai greu mai ales la o pisica care totusi reactioneaza;si va spun cu acest tratament uman se pune animalul pe picioare f. rapid cu 4-5 injectii.Mentionez ca sunt asistent medical uman de asta am aceste cunostiinte,dar am tratat zeci de pisici si caini asa,chir am tratat un pui de pisica care avea pleurezie(apa la plamini),se sufoca l-am bagat pe penicilina injectabil si se tavalea pur si simplu de durere,era totusi penicilina,plingeam de mila lui si chiar ma rugam sa moara in acele clipe cind nu mai putea respira;acum este o fetita de 8 ani ,metis de siameza,sanatoasa si fericita, bineinteles sterilizata.Eu personal mai la inceputurile mele cu animalele,am fost pusa in situatia sa-mi dau seama ca acel tratament de la cab. vet. a fost total ineficient,i-am adus dr.-lui inapoi cele 4 seringi cu ce mi-a pus el acolo antibiotic si antiinflamator si i-am facut pisicii trat. uman si am pus-o repede pe piciore.Sunt extrem de scumpe trat. vet. si mai ales noi cei care culegem animale bolnave este destul de greu sa dai atitia bani;dar cine nu are curajul ..........as dori f. mult sa mai stiu ce s-a mai intimplat cu acea pisica si-mi pare rau ca nu m-am oferit sa vin dupa ea s-o iau la mine si s-o tratez;arata jalnic,atit de bolnava cu codita intre picioare.Chiar nu mai da nici un semn de viata?
Scuze,cred ca am avut orbul gainilor;ma bucur ca pisica este spre bine;dupa injectabile,ar fi bune inca niste vitamine pastile vreo 10 zile ptr. tonificarea organismului care este extrem de slabit dat. acestei pneumonii .Sunteti deosebite.
Dragelor,
Este usor pentru cei are au o pregatire medicala, dar pentru cei ca noi e greu. :)
Eu nici nu pot sa ma uit la un ac, ma credeti?
Mi se pare greu ca cineva sa faca injectie unui animal dupa niste indicatii pe net, nu credeti?
Haideti sa nu devenim paranoici si sa invinuim pe alti oameni care pana la urma au suflet si au salvat o pisicuta. Noi am dat banuti, pentru ca nu suntem in stare sa facem injectiile, asta e. Daca noi nu suntem in stare, putem cere altcuiva?Mai bine sa gasim pe cineva aici in BV care sa fie dispus sa faca injectii la animalute pe gratis. Haideti sa intrebam printre prietenii nostri daca exista acea persoana. Haideti sa o cautam.
Sau mai bine, este cineva dintre noi care poate sa invete de la un medic veterinar cum se fac injectiile?
Ce alte idei aveti?Adăugat 4 luni în urmă # -
Mihaela,
Fa-ti putin timp sa zi-ne putin despre starea pisicutei. :)
Am vorbit aseara la telefon cu Mihaela,care nu are aces la internet momentan,si mi-a spus ca pisicuta a inceput sa tremure si s-a deplasat de la locul ei obisnuit,dupa frigider(poate e speriata),asta ar fi un lucru bun ca a reusit sa se miste,dar ieri dupa cum va spuneam a inceput sa tremure si a vomitat.Mihaela s-a dus de urgenta cu ea la veterinar,care i-a spus ca ar putea fi reactia de la injectabile pt ca ,corpul ei isi revine,ca si un om care isi revine dupa o raceala cumplita e salbit si cand face un efort tremura,partea cu vomitatul nu este asa sigura de ce s-a intamplat,dar pt orice eventualitate ia administrat 2 injectabile in loc de una cat ii facea de obicei.
Asa ca nu ramane decat sa asteptam sa ii termine tratamentul si sa speram ca lucrurile vor evolua in bine si dupa ce pisicuta se va simti mai bine sa ii cautam un stapan.
Va doresc o duminica placutaAdăugat 4 luni în urmă # -
Pisicuta are un locsor caldut?acum isi revine si incepe organismul sa reactioneze;dar sa aibe caldura;cu varsatul s-ar putea sa fie de la mincare ,n-a mai mincat demult si acum organismul respinge;sau ,poate fi o reactie de la un antiinflamator daca cumva i s-a administrat o dexa sau altceva in doze mai multe pot sa dea aceste reactii.Ase intelege nu sunt specialista in animale-med. vet. dar combin umanul cu multiplele experiente chiar de la dr. vet. care nu de putine ori s-a intimplat sa nu fie cea ce ma asteptam de la un cabinet vet. Asta mai depinde si de doctor nu toti sunt buni profesionisti sau chiar nu-si prea dau interesul.Si eu am mers si chiar merg oricind este cazul daca consider ca ma depaseste sit. si nu imi asum intotdeauna aceasta responsabilitate,dar am facut de nevoie acolo unde am considerat ca ma descurc;avind si tratind multe animale chiar si de pe strada,de la blocuri chiar nu mi-ar fi ajuns salariul.Am platit si eu f. multi bani pina acum pe trat. si sterilizari dar nu ma pling acest lucru nu se intimpla in fiecare zi,numai sa stiu ca am contribuit cu ceva la binele lor.
Buna
Astazi am luat toate siteurile cu adoptii catei la rand,pana am dat de voi.Mi se pare extraordinar ceea ce faceti.Am avut si eu o catelusa(Bombonica)pe care mi-au furat-o din fata blocului pe 23 dec 2009.Doamne,cat am mai suferit dupa ea...am sperat ca o voi gasi la un moment dat,dar timpul trece si speranta se stinge,incet,incet.
Am hotarat,impreuna cu sotul meu sa cautam alt sufletel de care sa avem grija.Numai ca este o singura problema...locuim intr-o garsoniera si cautam un catelus mic-mediu(max 7-8 Kg).
Acum ca v-am descoperit,o sa incerc si eu sa va ajut cum pot in ceea ce faceti.Va doresc mult succes in continuare.
Buna AnaMaria...bine ai venit printre noi!Daca vrei sa ne ajuti esti mai mult decat bine venita:)dupa cum ai vazut s-a deschis cutia milei ptr cateii comunitari!Violeta se ocupa de trimisul alimentelor care se strang:)daca citesti mai sus o sa intelegi foarte bine la ce ma refer!
Buna Ana,bine ai venit!Ne bucuram ca mai exista oameni care vor sa ajute,cu cat suntem mai multi cu atat mai bine.Impreuna putem face mai multe!
Cat de spre catelus,mai micut sunt sigura,ca daca o sa cautam vom gasi unul care sa va intre la inimaAdăugat 4 luni în urmă # -
Bine ai venit AnaMaria,ne bucuram sa te avem printre noi.
buna.
vreau sa incep prin a va multumi tuturor pentru ajutor. si va puteti baza pe mine in caz ca o sa aveti si voi vreodata de ajutor. se pare ca nu am avut acces la internet cateva zile, dar s-a remediat problema. vreau sa va spun ca pisicuta e mai bine, dar sambata au aparut ceva complicatii. cand am vazut ca si-a mai revenit vineri, i-am dat sa manance , si se pare ca a mancat putin mai mult decat de obicei. eu stiu ca pisicutele nu mananca decat cat au nevoie, deci am zis ca e bine ca mananca. sambata dimineata a inceput sa tremure, si a si vomat. doctorul i-a facut de aceasta data 2 injectii. duminica am fost pe la mama(pisicuta e la mama mea acasa), si am gasit pisicuta in mijlocul bucatariei, deci s-a deplasat pana acolo singuta. se pare ca aceasta pisicuta a fost chinuita de oameni. nu stiu daca am precizat in mesajul trecut, dar mama are si o catea, cu care pisicuta s-a acomodat treptat, iar acum se pare ca sunt chiar prietene. catelusa mamei mele se pare ca o spala pe cisicuta. banuiesc ca cineva nu a avut loc de ea, pt ca in momentul in care vreau sa pun mana pe ea, face urat, dar neputand sa se miste, nu are ce sa faca, apoi se acomodeaza , si e cuminte. si pe mama care ii da mancare in fiecare zi o maraie(sau cum se zice), probabil a fost chinuita rau, si de aceea e speriata, si trebuie sa capete ea incredere din nou in oamnei, desi cred ca ii este cam greu. asa suntem si noi oamenii, in momentul in care ne musca un caine, suntem retinuiti si cand intalnim alti caini, desi nu toti sunt agresivi. speram ca pana in momentul in care isi va reveni, sa capete cat de cat incredere in oameni. mai mesajul anterior am scris ca are problema cu labuta din fata (dreapta), dar ieri cand am vrut sa o iau din mijlocul bucatariei , sa o pun la locul ei pe paturica, a marait, cum face ea de obicei, si am vazut ca avea gherutele de la labuta aia bolnava infipte in covor, ceea ce ma face sa cred ca o sa-si revina. si in legatura cu tratamentul oferit de Jana, daca se pricepe cineva sa faca injectii la animale, sunt dispusa sa aduc pisicuta la injectii, sau poate trece persoana pe la noi, cum se poate.va multumesc inca o data pentru sprijinul acordat, si ma bucur ca se face ceva in brasovul asta pentru animalutele fara stapan.va doresc o zi buna.Adăugat 4 luni în urmă #
Fluxul în RSS pentru acest subiect
Subiect Închis
Acest subiect a fost închis pentru mesaje noi.