Doresc o discutie despre exactitatea(realitatea) termenului din titlu si cespre posibilitatea utilizarii productive a energiei gravitationale. Discutia va putea continua dupa un eventual raspuns.
EcoSapiens »Forum » Energii regenerabile » Deschide un Nou Subiect de Discutie »
Energii regenerabile(altele decat cele mentionate curent)
(13 posts)-
Adăugat 1 an în urmă #
-
-
Te referi, probabil, la alte forme de energie in afara de cea solara, vant, maree, biogaz, etc.
Sunt de parere ca sunt multe forme de energie regenerabila, printre care si cea gravitationala, dar nu sunt popularizate probabil din cauza handicapurilor tehnologice pe care le avem. Deocamdata.Bogdan
Adăugat 1 an în urmă # -
ar mai fii cea geotermala , dar cam slab cu gheizerele la noi, sau captarea fulgerelor , stiu ca prin anii 80 au incercat rusii ceva , dar s-au ales cu transformatoarele prajite rau , adica sub forma de bile de cupru.
Adăugat 12 luni în urmă # -
energie regenerabila este si energia vitala a omului. E cea mai aproape de noi si nu prea ii acordam atentia cuvenita, desi ne afecteaza in mod direct.
(subiectul ar trebui sa fie prioritar pt. barbati, desi nici femeile nu trebuie sa ignore acest aspect, pt ca ei sufera cel mai mult de pe urma pierderii acestei energii vitale ...;) si banuiesc ca e cel mai neplacut moment din viata lor cand isi pierd potenta (indirect sufera si partenerele lor)
Nu trebuie sa ne jenam sa abordam acest subiect, ne priveste direct, inainte de a aborda alte tipuri de energie...
Relatiile pe care le avem influenteaza aceasta energie vitala, interna, la modul ca o amplifica si de aici senzatia de putere, entuziasm, sau dimpotriva se micsoreaza, si duce la acea senzatie de oboseala, chiar tristete - din observatiile mele.
As fi incantata sa aflu parerile voastre, daca ati acordat atentite acestor aspecte si ati ajuns la anumite concluzii.p.s. interesant ca aceasta energie vitala e antigravitationala!! si e afectata de materia pe care o ingeram
Adăugat 12 luni în urmă # -
Ia uitati ce am gasit navigand pe net.
Energie scoasa din pamant.
http://www.inhabitat.com/2008/05/22/light-the-world-using-dirt-powered-fuel-cells/
http://www.inhabitat.com/2009/03/11/soil-lamp-is-powered-by-dirt/Bogdan
Adăugat 11 luni în urmă # -
Am vazut pe net lampa minune functioneaza cu apa ,e tare poate gasim si pe la noi.
Vad ca deja sau livrat prin Africa prin Tanzania!!astia sunt mai evoluati ca noi?Adăugat 11 luni în urmă # -
Am sapat mai adanc pe net dupa principii de functionare si pareri.
Acum pot spune ca este un bull-shit.
In teorie, energia electrica este "preluata" din sol de la niste microbi. Dar, atentie, anodul si catodul sunt din Zinc si Cupru. Ori, cu un anod si un catod din aceste materiale se poate "extrage" energie electrica din orice (tineti minte experimentele de fizica, cand cu cupru, zinc si lamaie se alimenta un bec?). Aparent. Pentru ca metalul este cel ce produce electricitate si nu electrolitul.
Si cum iti trebuie cantitati mari de energie ca sa rafinezi cuprul si zincul...Bogdan
PS Am mai gasit pe net o chestie. Gravia Lamp. Se foloseste forta gravitationala pentru a tine aprins un LED.Adăugat 11 luni în urmă # -
Doresc sa construiesc o asemena lampa. V arog sa-mi transmiteti mai multe informatii. Daca reusesc sa construiesc o asemenea lampa , un prototip il voi darui celui care ma ajuta cu detalii pentru constructia ei. Cu stima , ing. Alecu Ioan.
Adăugat 4 luni în urmă # -
Eu am o tema de lucru pentru voi toti care va chinuiti sa scapati de Electrica...
De ceva vreme ma preocupa si pe mine toata tevatura asta cu electricitatea mai mult sau mai putin gratis, si am studiat cam toata gramada de rahat in materie de informatii referitoare la testatika, generatoare care folosesc campuri magnetice, si alte sute de rahaturi care suscita imaginatia da despre care nimeni nu gaseste nimic concret.
Va zic clar: nici nu veti gasi niciodata nimic concret, deoarece netu e "periat" , scanat si curatat in mod constant, asfel ca nimic din ce conteaza sa nu ajunga vreodata la fraieri.
Si din gramada de fraieri fiind si eu, va propun urmatoarea treaba: In liceu, cred ca intr-a X-a, am facut si eu ca multi altii fizica. Trecand peste teorie, retin foarte bine urmatoarele:
Cand invatam despre curent, si cum poate fi generat, pe langa faza cu cartoful in care infigi un anod din cupru si catod de plumb (sau invers, nu mai stiu si nu conteaza), si pe langa aia cu lamaia, am mai prins eu ceva (si tin bine minte, ca m-a impresionat ideea) despre cum poti sa generezi curent in felul urmator:
se lua o bara de cupru (nu mai stiu exact diametre si chestii) , se sapa o groapa, se baga un miez de nu stiu ce mama naibii de material in teava, (care tin minte ca nu trebe sa atinca teava, parca avea ceva inele din material izolator sa il tina distantad de bara), se ingroapa teava, si inca multe alte detalii pe care nu le mai stiu...
deci concluzia, la final, era ca teava reprezenta un pol, si miezul alt pol, si aparea o diferenta de potential la bornele celor doua, deci curent electric.Asta varia in functie de lungimea tevii, si alte treburi de astea. In tot cazul, se obtinea curent din potentialul electric al pamantului, care e nelimitat, si ma enerveaza ca nu mai gasesc cartea aia de fizica cu coperta verde editie 1982(i-am vazut poza pe un blog, era unu vesel ca si-a gasit niste manuale vechi...)sa vad macar daca experimentul era descris in carte sau a fost ceva ce ne-a predat profa "extra"
Oricum, dat fiind ca eu am terminat liceul de aproape zece ani, si ca de atunci am cam ramas in urma cu fizica, pasez spre gandire aceasta problema altora mai la zi cu teoria, sau pasionati de formule, cu singura doleanta sa nu tina pentru ei daca afla ceva mai concret, ca poate asa, daca ne ajutam si colaboram, o sa reusim si noi astia mai "fraieri" sa scapam de lanturi si sa devenim destepti, adica oameni care nu mai depind 110% de restu lumii..Adăugat 4 luni în urmă # -
sau era la chimie, nu mai retin exact....
Asa e. Era la chimie. Si nu exploata potentialul electric al pamintului, ci potentialul electric al materialelor care participa la experiment. Cu si Zn de exemplu
da, o fi fost chimie, nu mai stiu, dar nu are legatura cu elementele galvanice.Intre teava de cupru si ce naiba era in ea stiu ca nu exista pasta electrolitica sau chestii de genul asta, ci era un montaj simplu, care se baza pe faptul ca teava de cupru actiona ca o incinta slab magnetica, iar miezul genera curent prin inductie. Fara sa se roteasca sau sa faca orice altceva. Unde e curent, apare inevitabil si un camp magnetic, si viceversa.
Si din ambitie, am fost la biblioteca unui liceu unde se intampla sa o cunosc pe bibliotecara, si am gasit si am luat toate manualele vechi de fizica si chimie, in afara de chimia de a XII-a, care oricum stiu sigur ca nu continea asa ceva, si nu am gasit pur si simplu NIMIC. Oricum, stiu clar ca de asta am auzit cand am facut si partea aia experimentala cu anodu si catodu infipti in lamaie sau cartof, deci e posibil sa fi fost in clasele a VII-a sau a VIII-a . Urmeaza sa mai sap dupa manualele vechi de gimnaziu....Adăugat 4 luni în urmă # -
Geo daca spui ca netu este "periat"ce te face sa crezi ca si cartile nu sunt "periate".
Sunt Bogdan si sunt interesat de "energie gratis" am deschis si un subiect pe aceasta tema
Caut persoane sa ne asociem si sa dezbatem acest subiect ,daca sunteti interesati va astept pe email gadjo_2005@yahoo.com sau mes gadjo_2005 Daca sunteti din bucuresti facem si o intalnireAdăugat 1 lună în urmă #
Fluxul în RSS pentru acest subiect
Răspunde