Desi nu stiu din ce motive subiective nu se vorbeste mai nimic ,exista si pe litoral o multime de pensiuni .Tot timpul cand se fac diverse anunturi( despre tarifele estivale de exemplu sau despre procentul de ocupare a unitatilor de pe litoral)nu se aminteste deloc de pensiuni ca si cum ar fi inexistente.Si totusi ele exista si chiar au foarte mare cautare datorita ,in primul rand preturilor practicate si nu in ultimul rand pentru ambianta pe care o gasesti la majoritatea dintre ele.Toti proprietarii de pensiuni,care asigura si masa se straduiesc sa cumpere de la pescari peste proaspat ,unii chiar midii si rapane , preparatele pescaresti fiind specifice zonei.
Gasesti si la mare in jurul pensiunilor multa verdeata, flori,umbra si racoare.Multi dintre noi stim cat de placuta , relaxanta si sanatoasa este o plimbare seara pe faleza.
Imi vine inevitabil un strigat de protest...." ce aveti oameni buni cu pensiunile de pe litoral,de ce le ignorati in mass-media?"
EcoSapiens »Forum » Turism ecologic » Deschide un Nou Subiect de Discutie »
Ecoturismul pe litoral
(15 posts)-
Adăugat 2 ani în urmă #
-
-
O idee foarte buna sa faci popularizare acestor pensiuni.Eu cred ca tocmai faptul ca nu li se face reclama este si motivul pentru care marea majoritate a potentialilor clienti nu stiu de existenta lor sau nu au habar ca au o oferta foarte avantajoasa.Deci, cred ca ar fi bine ca proprietarii acestor pensiuni sa se inscrie pe site-uri care promoveaza turismul sau agroturismul sau sa-si faca propriile site-ri inscriindu-le pe site-ri de reclama.E adevarat ca asta presupune si unele costuri dar se poate face si cu cheltuieli minime.Reclama costa dar merita. Uite, ii poti ajuta chiar tu si sa-si faca reclama pe "Ecomagazin" ca este reclama gratuita.Se mai gasesc si alte site-uri cu reclama gratuita sau la preturi acceptabile.
Ar fi bine sa-si faca macar niste bannere, o pagina cat de scurta cu cateva fotografii reprezentative, cateva date informative si date de contact.Poti incerca macar pentru una-doua pe acest site sau in blogul tau si sa ne anunti sa-l vizitam.
Pe mine personal m-ar interesa sa am macar o cale de legatura de unde sa ma informez, sa pot face rezervari si toate celelalte. Se apropie vara, pentru noi cei de la munte este binevenita o astfel de informatie.Pentru cei interesati de zona Muntilor Apuseni pot face si eu prospectari, contacte, rezervari si sa ofer date despre pensiunile din zona. O parte dintre ele sunt deja promovate pe internet in diferite variante.
Haideti sa gandim un mod de a afce promovare turistica pentru zonele unde traim macar pe aceste site-uri.
Poate ne ajuta Ionut cu o idee cum ar fi mai bine sa facem acest lucru. Eu sunt inca in clasa intai in ce priveste constructia de site-uri se altele in acest domeniu, dar mi-ar place sa invat si sa fac asa ceva.
Astept opinii si idei!!!Adăugat 2 ani în urmă # -
Ma bucur ca mesajul meu a avut atat de repede ecou si vreau sa spun ca eu sunt direct implicata in aceasta chestie si vorbesc in cunostinta de cauza deoarece am o pensiune pe litoral si ma afecteaza direct lipsa aceasta de informare.Eu sunt noua printre membrii ecosemnal si inca nu cunosc toate facilitatile acestui site.M-as ocupa cu deosebita placere de promovarea ecoturismului din zona 2Mai -Vama-Veche.ca se mai pomeneste sporadic de ele si cred ca sunt relativ cunoscute cel putin de bucuresteni.Daca vrei o sa luam si in alt mod legatura si poate facem ceva concret.
Adăugat 2 ani în urmă # -
Sunt foarte multe site-uri pe net care permit pensiunilor sa se inscrie, sa isi prezinte oferta si sa dea datele de contact. Cautati pe Google pensiuni, cazare ...
Ma bucur si eu ca avem preocupari si dorinte comune. Eu nu sunt, cel putin inca, implicata in activitatile de turism, dar imi face placere sa popularizez si sa ma implic in promovarea zonelor frumoase din aceasta tara. Consider ca fiecare loc al tarii are frumusetea lui, oameni harnici si dornici de munca si cu dorinta de asi implini visele,iar turismul si in special agroturismul este unul din sectoarele cu un mare potential de dezvoltare.
Nici eu nu stiu exact cum se procedeaza pe acest site, dar cauta pagina cu reclama pe ecomagazin si acolo da ceva informatii. Poate o sa ne ajute Ionut, cand o sa citeasca aceste dialoguri, cu informatii suplimentare.Daca vrei sa corespondam iti dau si adresa mea de mail: mirela_utiu@yahoo.com
si poti sa-mi scrii aici si vom vedea cum vom trece si la alte actiuni concrete.
Sper sa ni se alature si alti iubitori ai naturii si turismului cu idei si propuneri.Adăugat 2 ani în urmă # -
Sa .stii ca am vorbit adineauri cu ionut si reclame nu se mai fac pe ecomagazin
Pe Ecomagazin nu mai avem oferta de reclama, nici gratuita nici cu bani deocamdata. Pentru ca prea putine firme din domeniul eco au intrat in online, si prea putini se gandesc sa isi promoveze produsele pe aceasta cale, am hotarat cva e mai bine sa promoam propriile pagini si motivele pentru care au fost create site-urile initial... pentru educare, informare si constientizare.
Eu unul sunt profund dezamagit de modul invizibil in care produsele, serviciile si tehnologiile ecoologice sunt promovate. Desi cred ca promovarea lor e cea mai importanta parte a solutiei, nu am vazut miscari in domeniu. Indatorirea de promovare nu revine altcuiva decat celor care detin afacrei in domeniu. E o problema cu "costul educarii publicului", asta era motivul pentru care am oferit reclama gratuita, ca sa mai echilibram balanta si sa incurajam dezvoltarea lor, dar am renuntat pentru ca nu exista feedback.
Ma bucur ca mesajul meu a avut atat de repede ecou si vreau sa spun ca eu sunt direct implicata in aceasta chestie si vorbesc in cunostinta de cauza deoarece am o pensiune pe litoral si ma afecteaza direct lipsa aceasta de informare.Eu sunt noua printre membrii ecosemnal si inca nu cunosc toate facilitatile acestui site.M-as ocupa cu deosebita placere de promovarea ecoturismului din zona 2Mai -Vama-Veche.ca se mai pomeneste sporadic de ele si cred ca sunt relativ cunoscute cel putin de bucuresteni.Daca vrei o sa luam si in alt mod legatura si poate facem ceva concret.
s-ar intelege de aici ca pensiunile sunt mai "ecologice" decat hoteluri/campusuri...sunt?!?
mie-mi place sa ma duc in locuri mai "neamenajate".
daca-i doar chestia de "cum sa-mi fac reclama mai bine?" mi se pare frustrant sa citesc asa ceva aici.Adăugat 2 ani în urmă # -
Imi pare rau ca ai inteles asa solicitarea facuta de mireladogaru. Nu e chestia de "cum sa-mi fac reclama".Ea are dreptate, nu se cunoaste faptul ca si pe litoral sunt alternative inafara traditionalelor hoteluri si campusuri.Eu una chiar nu mi-am pus problema ca se poate cauta si acolo o asemenea oferta.De ce sa mergi la particulari in gazde la casa sau bloc, cu conditii mai mult sau mai putin grozave, pentru ca au preturi mai bune fata de hoteluri cand poti gasi servicii complete la pensiuni agroturistice, la preturi la fel de bune si iata, in zone pe care lumea nu le frecventeaza pentru ca nu le cunoaste sau nu stie ce pot oferi. Eu cred ca acest mod de a face turism merita incredere si sprijin si spun asta pentru ca in zona noastra acesta este cel mai promovat, iar oamenii care s-au straduit sa puna pe picioare o astfel de pensiune sunt foarte solicitati tocmai pentru oferta diferita fata de turismul clasic.E o alta atmosfera, mai calda, mai primitoare, pe langa celelalte aspecte.Si pensiunile agroturistice nu sunt deloc locuri mai "neamenajate", dimpotriva, majoritatea rivalizeaza sau chiar intrec cu mult hotelurile mari si cu pretentii.In Muntii Apuseni, de exemplu, sunt pensiuni de 4 si 5 margarete cu sauna, sala de gimnastica, camere ultramoderne, restaurante, oferte de distractie in niste locuri de vis.
E adevarat ca fiecare gandeste in felul lui, dar oricum ar fi nu cred ca este frustrant ca a abordat problema pe acest forum.Chiar si faptul ca doreste sa faca reclama acestei activitati, mai putin cunoscuta in zona litoralului nu cred ca este un lucru rau.
Eu am propus sa incercam si cei din alte zone sa ne promovam turismul local.Adăugat 2 ani în urmă # -
totusi...unde e ecologia? care e legatura?
se incearca "salvarea" unor zone (eco)turistice prin diverse actiuni (vezi festivalul stuftock), se incearca stoparea unor proiecte care ar afecta aceste zone (hoteluri&co) si dna de mai sus vine si se plange ca nu-i vine lumea la pensiunea din 2 mai. Pai poate ca turistii care frecventeaza aceasta statiune nici nu-s stilul care sa doarma la hotel/pensiune..poate ca prefera sa stea la cort/ pe unde apuca si chiar sunt deranjati de avalansa de persoane curioase(sa le zicem), nefamiliarizate cu aceste locuri.
daca pensiunea dumneaei ar fi fost in mamaia probabil ca nu s-ar mai fi plans de lipsa de turisti.
daca n-avem spirit de intreprinnzator nu-i cazul sa dam vina pe altii.Adăugat 2 ani în urmă # -
stufstock, ma scuzati.
Imi pare tare rau ca s-a inteles gresit mesajul meu publicitate mi-am facut in diverse locuri si nu am intrat aici pentru asa ceva. Pur si simplu am deschis un subiect care deranjeaza la modul general pe cei din zona.In alta ordine de idei sa stiti ca pensiunea nu duce lipsa de clienti(in special bucuresteni) dar mai mult ma deranjeaza ca cei din restul tarii nu stiu prea multe despre pensiunile de pe litoral.As vrea sa va spun ca turisti care vin aici intr-adevar prefera cortul , dar cei care au copii mai mici( si nu numai/trebuie sa aiba oarecum alte conditii decat cele de la cort.Sincer imi pare rau ca am spus cu ce ma ocup.Oricum pensiunea mea nu este pentru fitele de
Mamaia.
Gata nici nu o sa mai pomenesc vreodata de ea.V-as ruga sa ma percepeti ca pe o persoana pasionata de ecologie in special de natura si de protejarea ei.
p.s pentru mirelaflorina
Ai spus ca iti plac locurile mai "neamenajate" cine stie poate ai stat vreodata la mine....Adăugat 2 ani în urmă # -
scuze pt expresia "fite de Mamaia" sper ca nu am suparat pe nimeni
Doresc sa inregistrez link-ul www.cazaretransilvania.ro pe site-ul Dvs.
Cu stima,
Gal TiborAdăugat 7 luni în urmă #
Fluxul în RSS pentru acest subiect
Răspunde